Primul sfânt milenial

Un băiat din Londra care a murit la vârsta de 15 ani din cauza leucemiei va deveni primul sfânt milenial. Cunoscut cu numele „Influențatorul lui Dumnezeu”, Carlo Acutis a fost creditat cu o serie de miracole după moartea sa și acum este canonizat de Papă.

Carlo Acutis, care a murit în 2006 la vârsta de 15 ani, a primit poreclele de „influencer al lui Dumnezeu” și „sfântul patron al internetului” din cauza devotamentului său de a promova opera lui Hristos online înainte de a muri.

De la vârsta de trei ani, el și-a donat banii de buzunar săracilor, iar mai târziu, la școală, a sprijinit victimele agresiunii și își petrecea serile gătind și livrând mese celor fără adăpost.

Când a murit la scurt timp după ce a fost diagnosticat cu leucemie, le-a spus părinților săi: „Sunt fericit să mor pentru că mi-am trăit viața fără să pierd nici măcar un minut din ea făcând lucruri care nu i-ar fi plăcut lui Dumnezeu”.

La aproape 20 de ani de la moartea sa, Papa Francisc a recunoscut un miracol atribuit lui Carlo după ce acesta a murit. Mai exact, mama unei femei implicate într-un accident grav de bicicletă s-a rugat la mormântul lui și a lăsat un bilet prin care cere vindecarea ei în 2022.

În aceeași zi, fiica ei a început să respire independent și 10 zile mai târziu a fost externată de la terapie intensivă pentru că hemoragia din creier dispăruse complet.

Papa Francisc a semnat acum un decret care deschide calea pentru ca Acutis să devină sfânt.

Carlo s-a născut în Marea Britanie dintr-o mamă italiană și un tată jumătate englez, jumătate italian. Cuplul s-a mutat apoi la Milano.
Francis, în vârstă de 87 de ani, a canonizat 912 persoane de când și-a asumat papalitatea în 2013, cea mai recentă dată de naștere fiind anterior 1926.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Dl Papa face sfinti pe banda rulanta, precum facea Basescu generalii.
    Eu cred ca cea mai mare minune infaptuita de acest pustan, mort atat de tragic, este ca a gasit un prost care sa-l canonifice.
    [KktkuM0tZ: slugoi putinofil consecvent]

  2. Prima condiție pentru a deveni sfânt este aceea de a fi în dreapta credință. Cum catolicii și protestanții sunt eretici, n-au și nu pot avea sfinți.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.