În prezența unor mari sportivi

Primul stadion de atletism din România, inaugurat la Craiova

Singurul stadion de atletism din România a fost inaugurat la Craiova, oraș care, de acum, va putea găzdui competițiile naționale și internaționale de atletism, lucru ce nu s-a mai întîmplat de zeci de ani. Noua investiție face parte din complexul sportiv alcătuit din: stadionul Ion Oblemenco, sala polivalentă și stadionul de atletism.

Craiova este renumită în domeniul sportului și a dat de-a lungul anilor numeroși sportivi de performanță, care au adus zeci de medalii europene, mondiale sau olimpice. Echipele de club au adus satisfacție suporterilor: titluri de campioană la fotbal, titlul european de anul trecut al echipei de handbal.

Contrucția acestui stadion a costat 10 milioane de euro, bani alocați din bugetul local al municipiului Craiova.

Craiovenii se pot mîndri, că la nivel național, sunt singurii care beneficiază de un astfel de stadion, dedicat tuturor celor care iubesc sportul.

La inaugurarea noului stadion au fost prezente mai multe personalități ale sportului și atletismului romînesc precum: Mihai Covaliu, președintele Comitetului Sportiv Român, Gabriela Szabo, Doina Melinte, Maricica Puică, Natalia Andrei, Violeta Beclea, Mrian Oprea și mulți alții.

Gabriela Szabo, multiplă campioană olimpică, a spus: ”Sportul românesc, indiferent că se numește atletism, se numește fotbal, se numește handbal, baschet sau volei are nevoie de o astfel de infrastructură. Pe un stadion nu se antrenează doar atleții. Se antrenează și voleibaliștii, se antrenează și fotbaliștii, baschetbaliștii și așa mai departe”.

Actualul primar al Craiovei, Mihai Genoiu, a spus: „Datorez sportului pe care l-am practicat o bună parte din omul care am devenit azi: datorez sportului voința, dorința de a învinge în lupta cinstită pe stadion, puterea ca mintea să spună „mai pot“ cînd corpul spune „ajunge“.

Fostul primar și candidatul la alegerile locale din acest an la Primăria Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a declarat: „Inaugurăm astăzi cel mai frumos stadion de atletism din România, cel mai bine dotat, singurul stadion doar de atletism din România şi singurul care poate să găzduiască competiţii internaţionale. Cred că atleţii craioveni care s-au chinuit foarte mult în aceşti ani prin parcuri, prin grădinile Craiovei ca să se antreneze îşi dau seama că a meritat această aşteptare, pentru că noi, după demolarea pistei de altletism de pe Stadionul ‘Ion Oblemenco’, le-am promis tuturor că vom avea un stadion de top, ceea ce iată că se întâmplă.

Investiția actualului stadion de atletism a început odată cu demolarea vechiului stadion „Central”, devenit acum stadionul “Ion Oblemenco”, cînd Olguța Vasilescu, primarul de atunci, a promis că în locul pistei din jurul terenului de fotbal se va construi un stadion destinat exclusiv atletismului. Acum, acea promisiune a devenit realitate.

Andreea Gogoașe

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

10 Comentarii

  1. Cam târziu. O adevărată minune! Pentru gimnaste, nu s-a făcut când trebuia sala care să ne permită să organizăm Campionate Europene sau Mondiale. La fel e şi cu tenisul feminin de azi.

  2. @ Camelian – din ciclul: orice am face, e prea târziu si orice am propune,e prea devreme!
    Dacă era o investitie a unui primar pnl-ist, era, tocmai, la momentul potrivit.
    Ps. Felicitări, domnilor. Le meritati cu vârf și îndesat.

  3. Alți bani aruncați pe apa sâmbetei… atletism la Craiova vaca și chiloții de tablă…!! asta le lipseau …mai bine făceau o fabrică de bere din praz… și-o casă de toleranță !!..

  4. marlanule cu nickname de drogat, „rammstein”, in ce calitate comentezi tu despre Craiova? De bine de rau acest stadion e real! Casa de toleranta poti face doar la tine in apartament…

  5. Bani pe apa sâmbetei ? Eu sunt foarte bucuros pentru copii mei care le place sportul …dar pentru dumneavoastră Raimstain contează doar mâncarea si băutură … Felicitări admistratiei Craiovei pentru inca un Stadion de atletism de care aveam nevoi la fel ca cel de fotbal …

  6. BRAVO LOR! SE PARE CA SI ASTA A FOST PUSA IN LUCRU DE PSD-isti. MACAR ACUM SA-I LAUDAM PTR. CE-AU FACUT. LIA V., BRAVO TIE FATA!

  7. Sa crape pipota-n tine de invidie si sa te ingalbenesti de icter, de ciuda ! Stim ca la tine-n sat se face „atletism” (400 de metri garduri cind iesiti din circiuma si va alearga ciinii pe ulite ) da’ vezi ca pentru prostovani ca tine, daca vrei sa bei o „bere din praz” la Craiova sau oriunde in Oltenia, iti trebuie pasaport ! Si dovada ca ai unghiile si urechile curate si ca te-ai spalat pe picioare !

  8. Bravo Craiova! Dacă leagă ticăloșii care conduc țara Craiova cu o autostradă Craiova-Pitești de București și cândva de Arad prin Sibiu și pe o altă autostradă Craiova-Calafat-Timișoara, Craiova de Vest și Balcani, construiți-vă singuri școli, săli de sport, Stadioane, Facultăți de prestigiu și bunastarea și recunoașterea va veni.

  9. N-ar strica sa faceti si un circuit de Formula 1, ca sa crape invidiosii ca @Rammstein. Ungurii cum au si nu mai crapa de necaz niciun ungur?……[Leo]

  10. @Rammstein Cretinoidule, de primii doi multipli campioni care imi vin in minte, Natalia Marasescu si Sorin Matei, ai auzit? Noi, oltenii, nu am auzit de tine! Si ne simtim minunat din acest motiv! Si suntem mandri si de ce a realizat „Ciuma rosie” olteneasca!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.