BREAKING NEWS Primul vaccin aprobat în Europa

Comisia Europeană a aprobat, miercuri seară, primul vaccin împotriva coronavirusului, produs de companiile Pfizer şi BioNTech, a anunţat luni seară preşedintele instituţiei, Ursula von der Leyen.

„Astăzi, adăugăm un alt capitol important în lupta noastră împotriva Covid-19. Am luat decizia de a pune la dispoziţia cetăţenilor europeni primul vaccin anti-Covid-19. Am acordat licenţă condiţionată de intrare pe piaţă vaccinului produs de BioNTech şi Pfizer. Agenţia Europeană a Medicamentului a evaluat vaccinul şi a concluzionat că este sigur şi eficient împotriva Covid-19”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

„Pe baza acestei evaluări ştiinţifice, am acordat autorizaţie pentru intrarea pe piaţa Uniunii Europene. După cum am promis, vaccinul va fi disponibil pentru toate statele Uniunii Europene, în acelaşi timp, în aceleaşi condiţii. Primele vaccinuri vor fi furnizate de unitatea de producţie a Pfizer de aici, din Belgia, în următoarele zile. Am spus permanent în timpul acestei pandemii că suntem împreună în această criză. Astfel, vaccinarea poate începe în acelaşi timp, în zilele de vaccinare din Uniunea Europeană, pe 27, 28 şi 29 decembrie. Acesta este o modalitate bună de a încheia acest an dificil şi pentru a începe, în sfârşit, să întoarcem pagina Covid-19”, a precizat Ursula von der Leyen.

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat, luni, primul vaccin împotriva coronavirusului, cel produs de Pfizer și BioNTech.

Reprezentanții Agenției Europene a Medicamentului au transmis, luni, că au interacționat cu alți dezvoltatori al altor vaccinuri anti-COVID, dar și cu dezvoltatori ai unor posibile tratamente care sunt în faza de elaborare.

Unele ar putea ajunge la Agenția Europeană a Medicamentului la începutul anului viitor.

„Pe cât sunt de fericită să vă anunț această noutate de azi (aprobarea vaccinului – n.r.), vă spun că suntem încă la o cotitură în această pandemie. Va dura până când vom reuși să vaccinăm mai mulți oameni și să asiguăm imunitatea. Știm mult mai multe despre această boală acum decât acum 10 luni, chiar mai mult decât știam acum 3 luni, dar sunt încă informații noi care apar și trebuie evaluate, așa cum este noua tulpină”, a spus o reprezentantă a Agenției.

În prezent nu există „nicio dovadă” că acest vaccin nu va funcționa în fața noii tulpini, a mai spus reprezentanta Agenției Europene.

Aceasta recomandă în continuare ca oamenii să facă tot ce le stă în putere să stopeze răspândirea virusului, pentru că vaccinul singur nu va fi „glonțul de argint” care să ne ajute la întoarcerea la viața normală, chiar dacă „e un pas uriaș”.

Primele doze de vaccin vor ajunge în România în 26 decembrie, iar în 27 decembrie începe vaccinarea cadrelor medicale din spitalele de primă linie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. O vrăjeală ieftina! Un vaccin bun nu poate să iasă mai devreme de 10 ani. Cât privește noua tulpină a virusului din U. K. este pentru a pleca cat mai repede aflați la ciordit!

  2. Este interesat că unii vor să se vaccineze cu un ser ce nu oferă nicio certitudine, un ser pentru care nimeni nu își asumă responsabilitatea. Foarte interesant!

  3. Tare mă tem, că pe când o fi, va fi degeaba.. Bani păpați, dați pe iluzii..Cu natura, cu Dumnezeu nu te poți lupta,.Omenirea a comis-o, Se sinucide și nu realizează,. Consumă resursele Terrei in avans,..in August deja a terminat anul,.Nu merge bre,.Natura invinge mereu,. O să dai crezare iarăși afirmațiilor medicilor chinezi,.Europa, occidentul, greșesc grav că nu văd lecția chineză,.Europa acum procedează ca românu care mai are bani doar de un loz in plic,. o cumpără și vede,…”necâștigător”,..Asta e,.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.