Înfrângere pe linie pentru procurorii DNA

Magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) au decis să retrimită la procurori dosarul în care fostul ministru Sebastian Vlădescu este acuzat de corupţie, magistrații oferind un termen de cinci zile pentru ca anchetatorii să refacă întregul rechizitoriu.

Informaţia a fost confirmată în exclusivitate de Alexandru Chiciu, apărător în dosar.

Conform sursei citate, este prima oară în istorie când instanţa a decis, pe loc, să admită toate excepţiile, fără să se mai retragă pentru deliberări.

În același dosar este cercetat şi Cristian Boureanu.

În ianuarie, magistrații ICCJ au decis să restituie sumele și bunurile depuse cu titlu de cauțiune de fostul ministru de Finanțe Sebastian Vlădescu și de Cristian Boureanu în dosarul în care sunt acuzați de corupție. Vlădescu avea o cauțiune de 1 milion de euro, o parte fiind acoperită prin lingouri de aur.

Procurorii DNA au decis trimiterea în judecată, în 15 noiembrie 2019, a dosarului în care fostul ministru al Finanţelor este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. În acest caz, între inculpaţi sunt şi un angajat al Ministerului, un secretar de stat şi politicianul Cristian Boureanu.

Fostul ministru al Finanţelor, Sebastian-Teodor Gheorghe Vlădescu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită şi a unei infracţiuni de trafic de influenţă.

Ceilalți inculpați din dosar sunt: Mircea-Ionuţ Costea, fost angajat în cadrul Ministerului Finanţelor, deţinând o funcţie de conducere într-o bancă de stat la data faptelor, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită; de un administrator al unor societăţi comerciale, persoană apropiată de conducerea CNCFR pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită, de Constantin Dascălu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor în perioada săvârşirii faptelor, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi de Cristian-Alexandru Boureanu, parlamentar şi vicepreşedinte al unui partid politic aflat la guvernare în perioada săvârşirii faptelor, pentru săvârşirea unei infracţiuni de trafic de influenţă.

„Cauza are ca obiect infracţiuni de corupţie săvârşite în perioada 2005-2017, respectiv plăţi în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro făcute de către o companie străină, cu titlu de comisioane, către oficiali români sau persoane cu influenţă asupra acestora, în legătură cu încheierea şi executarea unor contracte de reabilitare a liniei ferate”, arată DNA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Nu va „bucurati” pentru insuccesul DNA! Este clara interventia externa in acest dosar, intrucit sunt implicati straini si firme straine( austriece)!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.