Procurorul general, solicitare adresată Senatului în cazul lui Corlățean

Procurorul general Augustin Lazăr a solicitat luni Senatului să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale față de Titus Corlățean, fost ministru de Externe, în dosarul votului din diaspora.

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a solicitat Senatului să formuleze cererea de efectuare a urmăririi penale față de Corlățean Titus, fost ministru al afacerilor externe, actual membru al Senatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu (…) și împiedicarea exercitării drepturilor electorale (…). Faptele reținute în sarcina acestuia formează obiectul unui dosar al Direcției Naționale Anticorupție”, se precizează într-un comunicat al PÎCCJ.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a ceut luni sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale față de Corlățean.

Decizia vine în contextul organizării alegerilor prezidențiale din 2014, când, în calitate de ministru al afacerilor externe, Corlățean, spun procurorii, a organizat discreționar secțiile de votare din străinătate obținând astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus și susținut de partidul din care făcea și el parte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.