Proiect început pe vremea lui Ceaușescu, neterminat nici acum: „Mai avem nevoie…”

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vizitat sâmbătă o hidrocentrală începută înainte de 1989, în judeţul Iaşi, lângă Paşcani, despre care spune că în prezent este într-un stadiu de execuţie de 80%. Când va fi totuși terminată?

„Proiectul pe care îl vedeţi aici, acest lac de acumulare în devenire, este la un grad de realizare de 80%, urmează să aibă o capacitate de 68 de milioane metric cubi de apă. Suntem lângă râul Siret şi aici va fi şi centrala hidroelectrică de aproximativ 10 megawaţi putere instalată, care şi ea este la un stadiu de 80%. Din 1985 până astăzi statul român a cheltuit aici undeva la peste 400 de milioane de lei. Pentru a putea finaliza această lucrare mai avem nevoie cam de 60 de milioane de euro, plus aproximativ 30 de milioane de lei pentru exproprierea acestor terenuri. Vorbim de o suprafaţă de 2.300 de hectare. Am venit astăzi aici împreună cu echipa de la Hidroelectrica, împreună cu autorităţile locale pentru a dinamiza lucrurile şi pentru a asigura că acest proiect merge înainte”, a transmis Burduja pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, „dacă totul decurge conform planului, reuşim în câteva luni de zile, până în jumătatea anului viitor, să expropriem, ceea ce nu s-a reuşit timp de zeci de ani de zile aceste peste 2.000 de hectare, iar în prima parte a anului 2026 toată lucrare ar trebui să fie gata”. „Ce e de reţinut aici e că nu e vorba doar de 10 megawaţi putere instalată, deci o capacitate relativ mică de producere a energiei electrice ci de o sistematizare a întregii zone şi a râului Siret, ceea ce înseamnă că prevenim riscul inundaţiilor. Doar în ultimii ani, România a cheltuit peste 250 de milioane de lei pentru că au existat inundaţii şi pagube foarte mari în zona râului Siret. Puteam să investim acei bani, să finalizăm această lucrare şi să-i protejăm pe oameni de la aceste nenorociri”, a afirmat ministrul Energiei.

Sebastian Burduja a apreciat în acest context că preluarea UCM Reşiţa de către Hidroelectrica este un pas pozitiv.

Hidroelectrica a anunțat, vineri, semnarea unui contract-cadru în valoare de circa 67,9 milioane de lei, pentru transferul de afacere de la Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa (UCMR) către companie, ce vizează eficientizarea activităţii de mentenanţă şi retehnologizare. UCMR este societatea care a contribuit de-a lungul timpului la echiparea a circa 80% dintre centralele Hidroelectrica.

VIDEO

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Ioana Radu 8478 Articole
Author

56 de Comentarii

 1. baietica, de-i ca voi construiesc si hidrocentrale? Macar, ati facut la viata voastra un cotet de gaini?

 2. Cand ai pierdut timpul 34 de ani deturnand tot aburul pe Goarna nu mai poti reveni….Nu mai exista nici un Utilaj de constructii construit de romani…Decat sa importi tot, de la utilaje la proiecte si constructori mai bine o dai pe Goarna…esti in UE esti in NATO, ai de toate…NU a existat in Istoria Romaniei o Epoca care sa fi creat si construit mai mult prin mintea romanului decat epoca 1947..1990….Si nu va mai exista pentruca GOLUL stiintific si tehnologic de peste 30 de ani este irecuperabil….E ceva ce aduce aminte de Vidul de 1000 de ani produs de Crestinism intre 330 si Iluminism….Deabia dupa anul 1600 Stiinta antichitatii a ajuns in Vestul Europei…O mie de ani fusese ingropata de Crestinism….,Matematica antichitatii, Euclid, crease TOATA matematica la nivel de clasa 10. Deabia dupa anul 1600 s – a putut trece la materia de cl.. 11, calculul diferential prin Fermat…Newton.

 3. Parca vad ca apare un Tortionat ca …marin…ca sa debiteze cretinisme gen….nostalgici sunt Tortionari comunisti….Doar un Totionat de propria incapacitate mintala poate crede ca un Tortionar nu are ceva mai bun de facut decat sa scrie pe bloguri….NU am intalnit niciodata un Tortionar comunist….poate or fi fost…Cativa dezaxati anticomunisti fara cauza am intalnit dar i – am considerat leghionari, nihilisti, extremisti si nu am gresit…

 4. Cica o delegație FMI vine de urgență la București în problema creșterii pensiilor! Și când mă gândesc că, Ceaușescu a fost executat fiindcă n-a mai vrut împrumut de la FMI!

 5. iarasi vorbesti ca la sedinta de partid.
  In perioada interbelica, fabricam avioane, locomotive, vapoare si chiar autoturisme. Iar leul romanesc, erea acoperit in aur. Se cauta mai mult decat dolarul….Pe vremurile alea eream lideri regionali, in comunism am fost chiar rusinea comunistilor!

 6. Da…proiectul e bun …sa mearga inainte…numai cu conditia sa ne debarasam de „valorile” iudeomasonice globaliste sataniste neomarxiste : UE,USSA,NATO,FMI, Davos, Bildelberg, FEM…indivizi anticristi, antinationali, antiumani… nealesi de nimeni dar care dicteaza cozilor de topor din fiecare tara…

  TREZEŞTE-TE ! Ridică-te împotriva alogenilor paraziţi iudeomasoni care ne-au ocupat, ne jefuiesc şi ne gonesc din țara noastră aducând în loc arabi, negri, asiatici, distrug copii, viitorul ţării, prin lgbt, desfrâu, droguri! Nu le mai da putere prin minciuna cardului bancar, „banul” digital ! Aruncă-l la gunoi, foloseşte numai banii numerar şi cere urgent revenirea la moneda fizică din aur ! Trezeşte-te ! Ridică-te!

 7. Fac astia de acum o mare gramada de rahat electoral.
  2•mandate de Ciolannis si guwernele lui dr Virgili Popescu nu si-au amintit. Si-a amintit „covrigarul” fix inainte de anul cu alegerile.

  O hidrocentrala e mai mult de o simpla indiguire contra apelor. Astia nu vor finaliza nimic sau daca se intampla ceva „o minune”, tot minune ar fi ca energia hidro mai ieftina sa nu fie exportata si reimportata prin firmele unor baieti, bine stiuti, din energie. Interesul nu este pentru economia nationala este pentru buzunarele lor.
  UE are in plan renuntarea la constructii hidrotehnice aici intrand si baraje de hidrocentralelor.

 8. Tot nea Nicu săracu ‘…”voi n-o sa fiți în stare să zugrăviți tot ce-a făcut nea Nicu „…

 9. Tefelistii parca il injurau pe „Ceasica” ca n-a facut nimic. Burduja ce face incalca ordinele de partid?

 10. @ Axoane….Mai, astia cu leul forte nu aveti habar de economie….Un leu forte nu inseamna mare branza…Azi 1 dolar american = 150 de yen japonezi…..Adica Japonis e varza???…Motorul diesel de 1,6 l de la Ford e japonez, cel de 1,3 l este italian….In Interbelic Comertul era majoritar in barter, dai 5 oi pe un cal..Prin urmare populatia majoritara NU avea bani. De aceea leul era tare, ca era rar….Primul tractor vazut de mine in Campia romana a fost un Kirov…Nu neg ca in interbelic nu s – a dorit industrie autohtona, insa totul a fost la initiativa privata adica putin…Comunismul a fost un efort si o creatie nationala. Cel mai important in comunism era Inginerul…

 11. activistul de partid erea in centrul atentiei, inginerii ereau niste anexe.
  Cred ca ai vreo 85 de ani, tovarasie mare pe vremuri, mai draga!

 12. Dar sistemul de irigatii Siret-Calmatui, inceput inainte de 10989, n-a avut aceeasi soarta postrevolutionara?
  Barem pe asta l-am distrus complet. Dalele de beton care protejau malurile canalelor s-au furat, canalele s-au astupat cu gunoaie, pompele si echipamentele electrice din statiile de pompare au fost furate.
  Rromanistan in toata puterea cuvantului……[Rumburakl]

 13. DOAMNE,DĂ SĂ TRĂIESC ȘI SĂ VĂD HIDROCENTRALA ÎN FUNCȚIE-PRODUCÂND CURENT! ASTA AR ÎNSEMNA CĂ VA FI ȘI REGULARIZARE ȘI PROTECȚIE ȘI TURISM ! CĂ CE VOR FACE CU -CURENTUL?- VÂNDĂ-L,DĂIE-L DE GRATIS -DOMNULE MINISTRU -LA PRIMUL KILOWAT SĂ VI SE RIDICE STATUIE PE BARAJ!PÂNĂ ATUNCI EU RĂMÂN CU „FRICA: BA UN GÂNDAC, BA UN NENE PROPRITAR, BA O „INDICAȚIE UE” ȘI MĂ MAI GÂNDESC LA CEVA : MAI SUNT ȘI ALTE LUCRĂRI -HIDROCENTRALE ÎNCEPUTE CARE ….! DOMNUL SĂ NE AJUTE! ȘI SĂ FIE PACE-MUTĂ-SE NATO ÎN GUYANA!

 14. Ce le trebuie hidrocentralele ceausiste incepute inainte de 1989.
  Alde ieuropenii cacamaca piticul cracanat traiesc bine in pesteri si la intrare arboreaza 🇪🇺 🏳️‍🌈 nu le trebuie munca socialista. E curent in pestere. Deschid usile si se face curent eolian

 15. Cred că cea mai mare ”realizare” a României post decembriste, este construcţia barajului de la Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani care a început în 1987, cu o suprafaţă de aproape 600 de hectare şi o lungime de zece kilometri, și avea termen de finalizare anul 1992. Barajul a fost conceput ca un scut împotrivă inundaţiilor şi ca o resursă de apă pentru Suceava, Botoșani, Dorohoi. Obiectivul este realizat în proporţie de 80%, și are o întâziere la execuție de doar 31 de ani!!!!!

 16. O lucrare inceputa inainte de 1989 si neterminata nici dupa 35 de ani ,ne dovedeste cit se poate de clar, cit de mult am progresat noi de cind sintem condusi de occidentali.

 17. @hai mai – am facut moarte de comunisti satanici de-i aia de au construit monstuozitati inutile dpdv economic doar ca sa extermine romanii dornici de hrana, caldura libertate si decenta
  @axon – esti singuratic axonule „NU a existat in Istoria Romaniei o Epoca care sa fi creat si construit mai mult prin mintea romanului” Da si uite ce ineptii si orori umane a produs mintea romanului. Sa-ti bagi epoca aia in matze si sa te duci cu ea in iad unde e locul vostru spurcaciunilor comuniste.
  „.Un leu forte nu inseamna mare branza” alt cretinism bolsevic marca pissarescu – d-aia ne-ati tinut pana acum in saracie? un LEU PUTERNIC INSEAMNA NIVEL DE TRAI RIDICAT PENTRU POPOR adica fix ce voi comunistii stapani de scalvi nu vreti ca altfel nu mai merge jaful, umilinta si sclavia.
  @rammstein „voi n-o sa fiți în stare să zugrăviți tot ce-a făcut nea nicu” blestemat fie-i numele natia si sutinatorii – gunoaiele nu se varuiesc bolsevicule, e risipa de var
  @strainii „ceaușescu a fost executat fiindcă” a fost un cretin care si-a crezut propria propaganda si nu a fost sa respecte ordinele superiorilor recte Gorby care i-a zis foarte clar : tovarashe, s-a schimbat calimera- hai fa frumos si sari din schema ca sa traiesti daca nu ii lasam pe romani sa te sara sau te sarim noi” da ce pretentii sa ai de la un analfabet cu 4 clase ars la rozeta de tovarashii varstnici la jilava. daca avea vrun neuron ar fi stiut ce inseamna never get high on your own supply.
  @bicazeanu – DA DOAMNEE SA CRAPI IN CHINURI javra comunista! Si sa nu produca monstruozitatea bolsevica niciodata curent cu eficienta minus 89%
  @ Valter – „Daca mai traia Ceausescu vreo 2 ani, era terminat.” tot poporul. nu mai ramaneau nici tig@nii in viata si astia supravietuiesc si in mijlocul cernobalului.
  @fara alogeni – ba cu alogeni da d-aia buni Da, proiectul e bun – nimic facut de comunism nu e ebun. AM trait, am vazut, am suferit, nici cu tortura chinezeasca nu mai vreau asa ceva.

 18. eu propun ca generatia tinara si praduitoare la de-a gata sa construiasca canalul Giurgiu Bucurest prin stagii de munca patriotica…doar asa, sa se vada ceva in urma ei…nu doar ambalajele de de mincare scrise in limbi straine…
  s-ar vedea ceva concret in urma lor…nu doar cometarii despre ce a fost odata pe vremea cind EI nici ca Proiect nu existau..

 19. Scrisoarea trimisă de o școală de prestigiu părinților: „Nu vom furniza vreo tavă de nisip pentru niciun elev care ar putea dori să se identifice cu o pisică”
  Liceul cu 1.000 de elevi care se mândrește cu o serie de absolvenți celebri, printre care se numără starul de la Hollywood Sir Anthony Hopkins și jucători internaționali de rugby, le-a scris părinților ‘referitor la utilizarea tăvilor de nisip’ alături de toalete.
  West Monmouth School din Pontypool, South Wales, a fost nevoită să-i contacteze pe părinți pentru a respinge afirmațiile conform cărora tăvi de nisip pentru pisici urmau să fie furnizate pentru elevii care se identifică drept animale de companie.”Părinții uluiți au primit scrisoarea care anunța că nu va exista nicio prevedere pentru ‘elevi care ar putea să se identifice cu un animal de orice fel.’
  Acest tip de comportament nu este acceptabil în școală și, ca atare, nu există nicio pregătire, cum ar fi tavă de nisip.”

 20. @ Axoane…Editat. Prin tine vorbeste incompetentul, cel care nu producea nimic, prin urmare nu era respectat nici de muncitori si devenea opozant…In fata mea nu sta nici un activist. Eu eram cercetatorul, creatorul, proiectantul, eu eram conducatorul, eu puneam Echipametul creat in functie, eu raspundeam de eficienta lui. In cazuri rare, pentru Echipante foarte scumpe eram asistat in teren de un Securist. Nu am avut conflicte cu el, omul nu era un prost.

 21. După ministrul OMV- Petrom care adublat prețul energiei într-un singur an , acum avem pe ministrul Fier-Beton de import made în Trotenistan respectiv în Turcia , garantat Carton , omologat acolo la cutremur . A fost pe tarla ca Daea să vadă cocenii piperniciți cu cre s-au ales țăranii , după seceta cruntă . bate șaua pe HIDROELECTRICA – scăpată de la falimentul Petrovilor / Udrelor/ Videnilor , datorită valorii intrinseci construită în Socialism.Cei 10 MW instalați nu sunt importanți . Importantă ar fi rezerva de apă și regularizare a debitului Siretului , deci competența ar fi la Ministerul Mediului ,la APE dar ăsta se ocupă de urși și gândaci , adică tocmai să pună piedici proiectelor hidrotehnice . Iar Burduja dă la pompă , electoral din trompă .

 22. Daca deschizi o carte de Propaganda regala leghionara vei gasi musai doua argumente de trai bun..1. Moneda era tare…Nu spune ca moneda era tare fiindca era rara. Majoritatea de 90 la suta erau opincari fara moneda.. Vinzi un cal pe 5 oi…Azi vedem ca tari cu moneda slaba cum sunt Japonia, China, chiar Rusia, traiesc bine. Chins stim cinr este..Japonia spala dolarul american murdar prin creatie si munca…Rusia e a doua economie a Europei dupa indicatorul FMI numit PIB – PCC…2. Bucurestiul era Micul Paris…Lozinca e jenanta, a fost spusa de un francrz chefliu la un Hotel din Capitala…Bucuresti e micul Paris, are la fel de multe bordeluri…Ei bine, remarca francezului spusa in bascalie a fost preluata de Propaganda oficials si a imputzit cu ea omul de bun simt..

 23. Toti premierii securitatii magurene, fie pesedei sau liberali au sabotat crunt (la ordin) Moldova. Cei mai inraiti au fost NASTASE,PONTA,premierii lui DRAGNEA (exceptie Tudose) dar si TARICEANU si in special sluga Petrovului securistul BOC. Si Ceausescu a neglijat Moldova dar totusi a mai facut niste investitii minore ca aceasta hidrocentrala neterminata. Avea insa argumente, vroia sa ridice Ardealul incremenit in delasare pentru a inchide gura ungurilor si foarte important sa utilizeze mana de lucru moldoveneasca la toate marile sale obiective industriale. Peste 80% din constructorii Romaniei de atunci erau moldoveni. Dupa ’90 s-a incercat acelasi lucru dar moldovenii au ales calea strainatatii. (Am fost in vara in Germania, la Heidelberg, iar sus pe munte langa acel castel renumit se ridica o constructie. Toti constructorii vorbeau intr-o moldoveneasca neaosa. Pastreaza traditia celor care au facut cetatile de la marginea Europei.) Este rusinos ca in timpul lui Iohanis cand au existat bani pentru investitii, in Moldova nu s-a facut pana la acesata ora nici macar un metru de autostrada. Si totusi fraierii de moldoveni voteaza partidele mafiotilor securisti.

 24. singura . Dar singura Solutie :

  — Angajarea a 150 000 cetateti asiatici / an –( harnici , civilizati , seriosi si determinati ) — o forta de munca care lipseste Romaniei .

 25. @MYSEBI..eu ramin la ideea ca munca fizica a tinerei generatii ii va responsabliza…devenind harnici, civilizati, onesti, seriosi si determinatzi…
  nu degeaba tozti conducatatorii comunisti treceau mai intii pe la Bumbesti-Livezeni sau alte santiere de munca patriotica…invatzau sa lucreze si sa comunica cu oamenii de nivel primar…e o experienta—v-o recomand daca vretzi sa conduceti vreodata oameni

 26. In vremuri mai moderne nu se mai construieste cu munca patriotica se face automatizat, marind si siguranta oamenilor in muncia.

  Proiectantul pe un continent, executia pusa in practica intr-o tara oarecare. Din pacate i Romania guvernul PNL USR a incercat si reusit sa inchida economia in ‘România lucrului bine facut’, liberalul Burduja si-a adus aminte brusc de constructii abandonate din alte epoci, doar ca sa profite electoral de ele, fix cei care au inchis productia de electricitate, desi Uniunea Europeana nu le-a cerut explicit.

 27. Mai oameni buni,care comentati dupa „ureche” in legatura cu REGULARIZAREA bazinului hidrografic Siret,ascultati aici:..
  TOATE proiectele din acei ani 1975-1990 au fost CONCEPUTE de personalul de proiectare de la ICPGA (Institutul de Cercetare Proiectare si Gospodarirea Apelor), Bucuresti din Splaiul Unirii nr.195 care astazi NU mai exista.Dar in ARHIVA institutiei au ramas INTACTE TOATE PROIECTELE care pot fi folosite si azi.
  85% dintre cercetatorii si proiectantii din acei ani,NU mai traiesc!.
  Partea de cercetare din timpul constructei si pentru urmatorii 30 de ani,pentru fiecare Nod hidrotehnic de pe raul Siret era realizata de catre ICH (Institutul de Cercetari Hidrotehnic) Bucuresti din Splaiul Independentei nr. 195.

 28. Axoane, ești idiot baiete…Ti-as da citatul din Petre Tutea sa vezi ce spune despre cei 24 ani sub conducerea lui Ceausescu, dar pierd timpul cu tine! Asa ca…pune mana pe carte ca nu urzica(de la Ianțu citire)

 29. Am vazut multi agatarsi pe aici sarind ca arsi cand aud de Ceausescu. Sunt si ei baieti mari isi scot gagica la mall si gata, ce mai, sunt mari capitalisti. Cum bai agatarsilor sa-ti ia 34 de ani sa construiesti o hidrocentrala care-ti asigura curent curat fara poluare si cu costuri mici. Dar doar sunteti agatarsi si atat!

 30. anticomunistii cu spume la bot vor sfarsi in lagare de munca, paziti de Ficiori si Visinesti! aviz nebunului care posteaza aberatii mai sus! apropo, alea vor fi lagare neoliberale, fiindca ideologia asta domina in Europa de Est

 31. @ MOARTE-N CHINURILE IADULUI——SĂ-ȚĂ FIE RUȘINE! TOT CE LE DOREȘ CELORLALȚI SĂ-ȚI DEA DUMNEZEU ȚIE-OM DE NIMIC,MINCINOS,NEGRU LA SUFLET

 32. Probabil se va găsi în curând un ONG ”Gică contra” care va cere în instanță sistarea lucrărilor întrucât pe unul din malurile lacului s-a descoperit că trăiește un cărăbuș/broască/pasăre căruia i se strică habitatul și conform recomandărilor UE….

 33. N-o să zugrăviţi în 100 de ani ce-a construit tata în 5!
  Banc sau chiar a spus-o Nicu Ceauşescu?

 34. Mai oameni buni, haideti sa iesim odata din grota. Unde ati mai auzit voi in lumea civilizata sa se construiasca hidrocentrale? Sa profitam ca avem guvernator german si sa cumparam de la nemti eoliene pe credit, si lasa sa plateasca generatiile urmatoare de sclavi ca si asa majoritatea sunt carati de musca, sau cum se zice mai nou, facuti in eprubeta!

 35. Numai idioții de talia deputatului Ben-Oni Ardelean nu-s capabili sa facă diferența între ce nivel de industrializare avea România în 1989 comparativ cu 1965 sau cu ce a mai rămas azi. Cortina a căzut, nu mai puteți minți si manipula domnule Ben-Oni Ardelean, si rețineți NU CEAUSESCU a construit, părinții si frații noștrii au construit o tara pe care voi, tu si celelalte jigodii, ați vândut-o intereselor străine.

 36. Atunci: 400 milioane lei pentru 80%.
  Acum: 60 milioane euro = 300 milioane lei (la care se mai adauga 30, deci in total 330) pentru numai 20%.
  Va dati seama cat a ajuns sa se fure in tara asta? Legal, pe baza de contract.

 37. Bai Burduja, dar cu hidro de pe Olt de la Izlaz, ce se mai aude? Dar alea de pe Jiu, blocate de ongeurile useriste? Tot hidro ramane de baza, eolienele, n-ai vint, n-ai energie, fotovoltajul noaptea si pe nor, deasemenea!

 38. Noua ani n-au miscat nimic.
  In al zecelea se pun pe treaba.

 39. @ Un fost CERCETATOTOR – comentariu la obiect / Cele 2 Institute ( ICPGA și ISPH) erau pe Splai vis-a vis de *Semănătoarea distrusă tot de * feudalii denocrați ecologiști care recomandă plugul cu boi ( cu 4 și 2 picioare ca ei) . La vreo 500 de m. era ditamai ICEChim-ul , care în lipsa *obiectului muncii a rămas cu câteva birouri , restul clădirii fiind ocupată de *partida RRomilor care studiază f*eru vechi pt. firmele ^Spoi Tingir Ltd., taxidarii de la ANAF etc..

 40. UCM Reșița , Acun acolo latră câinii , cresc buruieni . Halele nu mai au geamuri . Am văzut într-una un stator de hidrogenerator (ca cele de la Porțile de Fier-care funcționează și azi) nefinalizat , deschis cu bobinajul ruginit , smuls probabil pt. a fi sustras . Era ca un muribund pe masa de operație , cu viscerele scoase . NE-AU DISTRUS NEMERNICII !!!. Hahalerele știu bine că o firmă de Service. Hidroserv m nu va putea face din fosta MARE UZINĂ CONSTRUCTOARE DE MAȘINI REȘIȚA ( generatoare , alternatoare , motoare Diesel , navale etc. ) decăt ceea ce au făcut *obielele lui Ciucă din INSTITUTUL CANTACUZINO – o magazie de vechituri nocive .Și cănd vezi că mai au ^bizoni care-i creditează …

 41. @axon: Faptul ca in perioada interbelica leul avea acoperire in aur nu insemna ca era „rar” ci ca era o moneda stabila. Poate la tara sa se fi facut trocul cai contra oi dar in economie nu mergea asa.
  Dupa 1990, eminentul economist „Anghel Rugină a revenit în România și a propus un plan de refacere și stabilizare economică, monetară și financiară pentru a realiza un „miracol economic”, pe care el îl credea posibil. El propunea instaurarea unui sistem de economie socială liberă, cu o monedă DE ARGINT convertibilă în relațiile cu străinătatea și convertibilă în diferite produse naționale pe piața internă, care reprezenta, în opinia sa, calea de ieșire din criză și de renaștere economică a României.”
  Din pacate capetele incuiate de la Bucuresti nu l-au ascultat. Nu stiu daca au facut-o din nepricepere, rautate sau interesat. Exemplul pe care il ai ca 1 USD=150 Yen este pueril si arata cat de bine te pricepi la economie.
  Ai vazut tractor Kirov in Campia Romana? Te-au trimis „tovarasii” de la Moscova in inspectie?
  Normal ca baietii de la securitate te ascultau cu atentie. Doar erai reprezentantul „fratelui” de la rasarit.

 42. @Adriene..
  dupa ce scrii nu prea ai vazut lumea…cit despre ce intelegi…doar poate ce ai prins pe aleile dintre blocurile comunste din cartierele muncitoresti…
  slabutz…da indignat
  sa fii indignat daca ai pierdut ce ai facut/realizat tu..atunci da asa…
  esti doar indignat si esti neterminat

 43. in Suedia sunt peste 200 mici hidrocentrale, inclusiv in campie. Pe Olt sunt vreo 28 ce dau si energie, dar se si produce reglementarea debitelor de apa pt. irigatii, evitarea inundatiilor, etc.

 44. pe langa faptul ca n-ai inteles cum vine aia cu raportul 1 dolar/150 yeni, nu-l intelegi nici pe Ilie Serbanescu, acela care-ti spune de 30 de ani ca in colonia România NU e voie sa se construiasca nimic, chiar daca am fi avut 100 de Anghel Rugină.

 45. Motivul real pentru care a fost eliminat Ceausescu repede-repede. Sa nu mai poata sa scape adevarul.

 46. Pe Crisul Alb este impotmolit un baraj cam tot de pe atunci, pentru aurul din Gura-Barza. Partea aceea acum arata mai rau decat dupa ultimul razboi!

 47. Daca adunam furaciunile pesedeilor de peste mări tari umplem Romania de autostrăzi ,spitale ,hidrocentrale ,scoli ,grădinițe și tot necesarul unui trai decent.Rog guguștiucii care votează secera și ciocanul de 34de ani sa se abțină să-mi răspundă.

 48. Bai panarama, bai hotule, eu am spus de nenumarate ori ca ce a construit Ceausescu voi nu sunteti in stare nici macar sa intretineti, dar sa mai construiti ceva. De asta a trebuit sa fie impuscat, ca sa puteti fura in voie.

 49. Lucrarea e finalizata in proportie de 80 %..a costat din ‘ 85 aprox 400 mil lei(aprox 80 mil euro) si mai avem de investit 60 mil euro plus 6 mil euro terenuri..rezukta ca 20% este egal aproape.cu 80%..astia ori sunt cretini complet ori ne cred pe.noi,desi inclin spre prima varinta 80%..

 50. Păi bre.. Păi furați tot bre.. De unde și din ce iși construiesc polițiști ieșeni palate.. și nu doar ei..??? Ai ghicit,.. din materialele pentru hidrocentrala, care nu va vea apă suficientă veci,. Stil pur românesc ..

 51. Intamplator, TOATA energia electrica pe care o folosim CONSTANT provine din investitiile epocii comuniste.Numai cu eoliene / solare, ( ca alta investitie nu a mai existat dupa 1989) n-ar arde un bec in mod constanta

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.