Vremuri grele și complicate pentru Uniunea Scriitorilor

Am scăpat și de procesul intentat de Nicolae Manolescu și de Uniunea Scriitorilor și nu am nici un resentiment. După cum n-am nici un interes material față de Uniunea Scriitorilor din România. Nu am fost membru și nu mi-am dorit niciodată să fiu. Hotărîrea aceasta  am luat-o încă înainte  de  1989, de pe vremea cînd USR nu era condusă de Nicolae Manolescu și cînd statutul de  membru  al acestei organizații reprezenta o  anume mîndrie și aducea anumite avantaje. Pur și simpu n-am vrut și nu mi-am dorit. Explicațiile sunt personale și n-au legătură cu statutul sau conducerile acesteia.  

După 2010, am publicat  în Cotidianul o serie de articole cu  punctele de vedere ale celor care  contestau situația juridică în care se  afla Uniunea  Scriitorilor în acești ani și  Nicolae Manolescu a înaintat plîngeri civile  împotriva  societății comerciale care editează ziarul și a cerut tot soiul de  despăgubiri. (Dacă i-aș fi  bănuit  trăsăturile care domină în comportamentul său de  acum nu l-aș mai fi însoțit la Timișoara  în campania sa de posibil  președinte al României prin 1992).

De îndată ce am publicat punctele de vedere ale  confraților săi, Nicolae Manolescu  (o vreme, mare boier  pe seama culturii române la UNESCO)  a inițiat mai multe procese  împotriva  celor îl contestau. Mai mult, a  cerut diverse despăgubiri și a amenințat cu plîngeri penale pe toți cei care nu au fost de acord cu el  sau  cu  felul în care  administrează Uniunea Scriitorilor din România. De ani buni, Nicolae Manolescu ocupă autoritar un post de conducător literar-administrativ al USR. Numai că n-o ia acasă!

De  ce  s-a încăpățînat Nicolae Manolescu să cheltuie sume importante din banii Uniunii  și să blocheze  discuțiile despre statutul juridic al Uniunii Scriitorilor din România nu știu. Ține de  felul în care  înțelege el legile în vigoare, de modul în care este consiliat juridic și de  felul său de  a conduce „uniunea”.  

Iată un fragment din plîngerea lui Nicolae Manolescu și a USR: 

Ultimul recurs al USR/Nicolae Manolescu  a fost  declarat nefondat în data de  8/11/2023. Prin  această hotărîre, Casa Serafim și ziarul Cotidianul  au fost achitate, Uniunea Scriitorilor și Nicolae Manolescu fiind buni de plată pentru toate cheltuielile  de judecată.

Procesele civile inițiate  de Nicolae Manolescu și USR au obligat învinuiții  să cerceteze  toate actele de înființare și de funcționare a Uniunii Scriitorilor și să încerce să se  apere. În acest moment, Uniunea Scriitorilor din România se judecă în tot  felul de procese cu  contestatarii  săi  sau ai lui Nicolae Manolescu.  

Separat de  acestea, Uniunea  Scriitorilor a fost pusă  în fața unor  prevederi legale și a unor hotărîri judecătorești care nu mai pot fi evitate și care o obligă să le respecte.  Au fost  emise clarificări privind  Legea de  funcționare a  asociațiilor și fundațiilor, precum și privitoare la înregistrarea membrilor.  Devine din ce în ce mai clar că înregistrarea USR nu corespunde legilor în vigoare. Nici înregistrarea sa  ca asociație  de drept, nici înregistrarea membrilor. Și, pe cale de consecință, nici  contractele încheiate. 

În actuala formulă, persoana juridică Uniunea Scriitorilor din România este într-o situație dificilă  și nu este opozabilă nimănui. Alte asociații s-au adresat justiției pentru a obține lămuriri  privind modul de înregistrare și  funcționare al unei  asociații/fundații.  Iar   decizia obligatorie  a ÎCCJ din 13/11/2023  este valabilă și pentru Uniunea  Scriitorilor din România, precum și pentru  alte asociații profesionale ca pretinse de creație.

Regret dificultatea în care a ajuns USR. Problemele  produse ei și membrilor săi  de comportamentul președintelui Nicolae Manolescu rămîn însă valabile. Mai precizez  că în articolele publicate și în disputa juridică întinsă pe  mai mulți ani, noi  nu ne-am referit la activitatea  criticului și istoricului literar Nicolae Manolescu. 

Mai mult, situația complicată  de acum a USR nu vine neapărat  de la procesul cu  ziarul Cotidianul sau cu  scriitorii cu care se încă se mai  judecă. În  13/11/2023,  într-un recurs  în interesul legii,  Înalta Curte de Casație și Justiție a  făcut precizări care sunt valabile și pentru Uniunea Scriitorilor din România  și o obligă la clarificări de natură juridică. 

  Trebuie citită  cu atenție încheierea ICCJ:

La fel, comunicările primite de ziarul Cotidianul (pe care le reproducem alăturat) obligă  la aceleași clarificări. O punere urgentă în acord cu legea a documentelor de funcționare a Uniunii Scriitorilor din România.

 Dacă se mai poate!

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 30

90 de Comentarii

 1. & ”Nistorescul ”transcede și excede ”manolescului” prin metaforizarea ,hiperbolizarea, acțiunilor efectuate manolescian, deci este ca este narațiunea ce învăluiește dialogurile, absorbid în epic ”întregul spațial cinetic” și comunicativ, pentru a forma un întreg de acțiune și expresivitate, ”congregate în epicul nistorescian exhaustiv” ,?
  Deci, acținea este ca acțiunea însă, când o povestește Nistorescu este ”împănată” cu fantasticul, hiperbolizantul, absolutul, chiar și găinile ”atrăgând magnetic” dimensiuni eclatante ,?

 2. & Nre nea Nistorescule , ,,in vino veritas” da nici chiar așa, să obții din ”manolescian” așa expresivitate , narativă, ?

 3. Cum vine asta : „nu exista dosar de fond”? Este ca si cum cineva ar aparea inscris in Cartea Funciara, la pozitia cutare, dar ar lipsi dosarul inscrierii. Atunci pe ce baza s-a facut inscrierea si pe ce baza se poate aprecia la nevoie legalitatea acesteia ?

 4. Dar stați sî vedeți ce poate Varujan VOZGANIAN, cel care l-a secondat pe N.M. în toate „operațiunile” sale, cu care au făcut praf Casa VERNESCU și altele și altele și care îi vizează succesiunea. La această oră, juridic vorbind, Președintele Uniunii Scriitorilor, ales după toate regulile, este scriitorul Eugen URICARU, care a ridicat uniunea din toate punctele de vedere, patrimoniu și proiecte, căruia, pentru a-i ocupa locul, i-au INVENTAT un dosar de colaborator al Securității, o făcătură cap coadă, în aplauzele matroanei poeziei românești și ale altora care s-au bagat în poza de la acea vreme. Tipic, nu-i așa?

 5. E clar ! Uniunea scriitorilor nu există juridic iar Manolescu trebuie să plece acasă la pensie și să închidă Casinoul de la Vernescu că explicațiile nu-i mai folosesc la nimic

 6. care scriitori? a disparut ea Uniunea Sovietica dar Uniunea Scriitorilor

 7. Un nou” Apel catre lichele” ? Manolescule ,te-a muscat de tur ” Mistretul cu colti de argint” ?Stapin la Uniunea Scriitorilor , stapin la ” Humanitas ” (pe ce criterii si competente?) , mai vrei si ” despagubiri” ? Mda , licheaua tot lichea. Sau ca in zicerea aia : ” Hotul stiga ,uite hotii” ,nu ?

 8. CE să mai facă? HARAKIRI! Articolul e blind fata de mizeria la care se referă

 9. Domnule nistorescu,singura judecată care contează este cea unde mergem singuri, fără avocat si fără recurs,cu frică, căci uneori acționăm din instinct, egoist. Din păcate, nu vom cunoaște rezultatul Judecății de apoi,expus in publicatii de largă circulatie. Dar fiți optimist, Dumnezeu ne iubește pe toți, păcătoși sau nu, egoiști, degrabă curvari,plânsi de doacre și neveste.
  Constat că sunteți tranchiunos, cu sufletul încărcat de dușmanii in tot spectrul vietii politice, literare, de familie.

 10. Da, Nicu Alifantis, sunt batran batrane… Superb! Totul, muzica, versuriele… Ascultati-l!

  Sunt bătran , bătrane, timpul nu mă iartă
  Anii – nu ştiu bine cand – s-au adunat;
  Mai iubind o fată, mai ratand o carte,
  Mai plesnind din biciul rasului cifrat;

  Mai lovit de soartă, cateodată,-n faţă ;
  Mult mai des, din spate – de prieteni buni;
  Mai uitat in somnul alb, de dimineaţă;
  Mai plangand in zborul unor vagi lăstuni;
  ….
  Sunt bătran, bătrane, timpul imi imparte
  Anii pe din două, leneş alternand:
  Mai ratand o fată, mai iubind o carte…
  Pană unde, totuşi, pană cand?…

  https://youtu.be/PGCwXFbGJto?feature=shared

 11. Este foarte interesant cine a semnat închirierea Casei Vernescu si a terenului aferent care sunt proprietatatea statului, și unde se află banii sute de mii de euro anual, probabil au intrat in buzunarele unor strânși uniți unul in jurul altuia. Ați publicat expertiza Ministerului Finanțelor din care reiese că nu aveau dreptul să primească in folosinta această prproprietate a statului.

 12. Bunurile statului date în folosință gratuita Uniunii trebuie retrase de Guvern iar alte bunuri pe care le detine sechestrate de Fisc.

 13. \Nicolae Manolescu a pierdut definitiv procesul prin care a cerut ca Uniunea Scriitorilor din România să funcționeze după un decret comunist

 14. La romani le place cearta. In loc sa se concentreze pe lucruri utile si practice romanul sare in sus daca nu-i lauzi ideea si devine dusman pe viata. Si oh Doamne cate idei au romanii!!

 15. In Japonia este o rușine să te judeci cu cineva. Dar nistorescu nu este japonez. Verificați câte din ultimele editoriale sunt potențial de răfuieli viitoare. Se vede cu ochiul liber că vă lipsesc certurile în familie și procesele de partaj. Sunteți instabil emoțional, egocentric . vreți să rupeți gura târgului cu problemele personale, de parcă ele sunt ultima problemă a cititorilor.
  Vă doresc multă sănătate și putere să le puteți duce pe toate.
  Apropo, câte doze de vaccin anti Covid ati făcut?

 16. Are cristoiu o zicere despre cârnații din presă și parașutele controlate de servicii prin interpuși. Dacă ion cristoiu nu știe, cine să știe…? Nistorescu?

 17. ”,,Din umbra tainicilor bolți”
  Ce se-mpresoară cu chiloți,
  Ieșiră intelectualii toți.
  Dar nu chiar toți de la aceeași umbră,
  Ci umbre ce diferă de la caz la strâmbă !”
  , ?

 18. Poate c-ar trebui să înființăm și Uniunea Crescătorilor de Iepuri din România, Uniunea Camionagiilor Privați, ori a bucătarilor.Faptul că n-au fost creeate sub comunism nj ar trebui săne împiedice s-o facem.În fond, și bucătăria poate fi considerată o formă de artă, la fel ca crearea unnei noi rase de animal.Si de ce să nu le finanțăm de la buget?

 19. & ”Nistorescu la ,”Colindă” cu strigături,”

  ”E vremea manolesciană
  De strâns sămânță și buruiană,
  E vremea manolesciană
  De dat cu mucii în poiană,
  Foaie verde ger și nuri
  Face lumea bătături,
  Cu-așa veștede-acrituri !”
  ‘ ?

 20. Umbra grea a Securitatii si a turnatorilor ei , apasa greu , sufocant , asupra multor institutii importante ala Romaniei ! Unde sunt generatiile tinere ale Romaniei , care sa arunce la gunoi aceste gunoaie ? Sa curete tara si sa lase urmasilor o tara curata , in care sa le fie drag sa traiasca ! Trezeste-te , tinerime romana ! Esti furata , esti jefuita !

 21. Ingheti in fata certitudinii ca uniunea asta e o forma de furat bani de l stat de … catre unii care se si lauda cu chestia asta.

 22. Fiecare să trăiască din ceea ce face, așa-i cinstit.Și așa țara-i parazitată de o puzderie de”muncitori cu gura” și manglagii pe funcții bizare, plini de ifose.Dacă ai ce să vinzi, vinde, dacă nu, schimbă-ți obiectu de activitate, nu sta pe munca altora.Atât am de spus.

 23. Manolica, Blandiana si Pipidi, un mitsubishi al baraganului stramosesc. Uniunea Scriitorilor? Gasca de epigonii tunati si adunati!. Se bate in disperare omenirea pe romanele acestor ‘telectuali de la romanika.Sa le facem o cantare: „- Voi sunteti urmasii Romei?…”

 24. Eu citesc decât fluturashul de salariu si pretzurile ! De 33 de ani nu mai citeste nici o carte ! Ca evita !

 25. darius Frate, acu’ ma trezi cu o liniuta si un hell si cand am vazut ce e in jur, m-am culcat la loc.

 26. Cum e corect Frate? Mă trezi! Mă trezii! Mă trezi-i! M-am trezit! Mam trezit prost făcut grămadă! M-am culcat bou și m-am trezit vacă! Dacă prostia ar durea, ai fi sirenă în port.

 27. & ”Relatare activități literare”

  Nistorescu ”don”, ca ”rich”,
  Ăla mai mare de pe’aici
  Ce nu se-ascunde degrabă
  În vreun material, de tablă,
  Spot, proiecții, alte variante,
  A sărit, la Manolescu,
  Să-i ia litera și versul
  Că prea mult le-a criticat,
  Făcându-le de ”GOSTAT” !
  ‘ ?

 28. & Ăl mai priceput la găini dintre români, ”boieru’ ca boieru’ nemulțumit” , ?

 29. Conform actelor de mai sus,Uniunea Scriitorilor nu exista ca persoana juridica.
  Despre criticul NIcolae Manolescu am o parere buna,i-am citit inainte o serie de articole (pe timpul „odiosului”),dupa am vazut la tv.o actiune pe baza de poezie-superba selectie si felicitari poeziei selectata in acea festivitate.
  Este de neinteles dispretul fata de juridic al lui Nicoale Manolescu de a pune in ordine actele constitutive si inscrierea ca persoana juridica a USR in registrul de evidenta de la Judec.set 1,asa cum atesta grefa ac.instante.
  Consecinta este ca intreaga activ.a USR este ilegala,raspunderea civila,materiala,penala ii apartine lui Nic.Manolescu si „org.ilegale,impostoare”de conducere.
  Ma refer mai ales la nulitatea activ.cazinoului Casa Vernescu,imobil dat in comodat pt.49 de ani USR,actele-diverse-de inchiriere la diversi patroni evrei,rusi fiind lovite de nulitate absoluta.Sumele incasate de USR fara drept-ea neexistind ca pers.jur cu drepturi-restituite,Statul Roman,prin Guvern-MF ca reprez.sa intre imediat in posesia si propr.acestui cazinou si a veniturilor obtinute-,anulind ctr.de comodat .
  Ctr.de comodat nul,incalcat si ilegal din care au supt Manolescu si birharii sai,inclusiv Varuzan Vosganian care are si indemnizatie de „scriitor emerit”dat d eParlamentul corupt lui si tutror celor care scriind cuvinte ce din coada or sa sune,au gasit metode de coruptie la Parlamentul Corupt.

 30. marii scritori care n-au VINDUT o carte…
  TOTZI au fost intretzinutzi de la bugetul poporului roman
  Multzi au mincat c a c a t si au jignit romanii
  mi-e sila de cloaca asta care trebuie desfintzata
  esti scriitor, scrii, publici….si vinzi ca sa iti asiguri traiul…
  daca nu vinzi ce scrii…degeaba…inseamna ca nimeni nu e interesat de elucubratiile tale
  niste inchipuitzi vanituosi cu claxon…si cam atit…
  ah… am uitat..si parazitzi sociali pe deasupra

 31. Uniunea e burdușită de duble finanțări via ministerul Culturii și alte surse pentru vacante numite turniruri, spălări de bani numite premii la concursuri de dinsii inventate.

 32. Bine , bine am inteles tot , afara de un singur lucru: din ce bani supravietuieste aceasta uniune a scriitorilor? Cumva din impozite/taxe pe „operele” de arta publicate si vandute, ale membrilor, sau din subventii de la stat, adica din banii nostrii ? Chiar nu stiu , dar inclin spre a doua varianta ! Votez cu GIGEL, care a comentat ceva inaintea mea.

 33. Cele mai ingrate Editat unele ca acesta si prietenii lui, media in general care sunt lipsite de cele mai elwmentare notiuni, de pazirea poruncilor lăsate de Dumnezeu. Spune Biblia ca Dumnezeu alege lucrurile neînsemnate ca sa le faca de ras pe cei care se stiu atotstiitori. APOSTOLII n-au anut scoli inalte dar ia ales Hristos, na aless manolesti, plesuvi, pasatapievici…

 34. Codru Fugi ba cu mnezeul tau la Teodosie sa te miluiasca.

 35. In virtutea vechilor relatii si a admiratiei pentru prestatiile lui Manole Escu din iepoca de Aur Nea Cornel l-a sustinut plin de avant…CONTRAREVOLUTIONAR, doar LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern arata in 1992 si mai puternic ca o „revolutie” a maselor larg populare STRANS UNITE in fatza televizoarelor din sufragerii!!! Normal ca nu-si putea inchipui ce hram poarta PROFI Manole Escu, dovada fiind ca nici ulterior pana azi nu are bafta cu PROFI care-l inconjoara si cu care se inconjoara…

  Se observa ca in 1992 Nea Cornel nu auzise de Coposu si Constantinescu, din acest motiv mergand pe mana lu PROFI in discutzie care atunci parea tot o zana buna ca pe vremea lu Nea Nicu, dovada ca si pe core/Core/Ileana/?????/rene-poietul ratat care a recidivat versificator-o impresionase pana la extaz…Deabia dupa 1992 impricinatul a devenit de nerecunoscut, binenteles la fel de „recunoscut” in plan CULTURNIC, ca doar ce are una cu alta la bolsevicii mioritici!?

  Admir disponibilitatea lui Nea Cornel pentru iertarea crestina, mai ales in aceste zile, prin decizia de a se opri aici!!! In ce priveste USR e clara functionarea ILEGALA in ansamblu si nu doar in ce-l priveste pe PROFI si in consecinta TREBUIE DESFIINTATA
  si ulterior REINFIINTATA LEGAL!!! La fel si cu SECURITATEA care e MILITARIZATA, DESFIINTATA si create servicii CIVILE, FLACAII cu OCHII ALBASTRI urmand sa fie DEGRADATI, sa le fie CONFISCATE AVERILE ILICITE si trimisi la plimbare…

 36. Ce asemanare izbitoare cu manole de la bnr, nu credeti, ba n-auzi, toti intelectualii pi.dii traiesc in huzur,astfel nu-mi explic de ce nu ies la rampa la deraierile politrucilor cotidieni, ba esti prost, ba esti nebun?

 37. Persoana de sub pseudonimul Charlie spune adevărul gol goluț! În 89′ lovitura de stat! Securiștii si-au ” recăpătat” țara înapoi! A fost Burghezia Comunista adică Securitatea, acum este Burghezia Securista adică Securitatea! Partidele capusate, Serviciile capusate, Armata capusata, Președinția capusata, Administrația capusata, viitorul nostru capusat! D-le de sub pseudonimul Charlie aveți dreptate! România e un gigantic Charlie Chaplin, un gigantic Stan & Bran, un gigantic Păpușile Muppets! Teodosie Șpagoveanul a „fătat” ca vaca, partid compus din deseuri AUR, partid condus de un analfabet cu 0(zero) secunde in câmpu’ muncii! Mai bine este pe stadioane, să îți bagi organul copulativ sexual în gura galeriei adverse! Numai idioții în salopete în uzine, fabrici…Șpagoveanu „inventează” partide, Securitatea ” inventează” revoluții! Mircea Dinescu se făcea ca muncește! Asta face și acum, simulează muncă! D-le Charlie! 10 cu ++++. Securitatea conduce România! Punct!

 38. Dl Gușa Cosmin a dat aseară cu Napalm, Fosfor, acid Sulfuric peste opulența, lăcomia geamanului Muraru de la Ambasada USA din Washington! Viloi de 42 de camere de 22 000 de Dolari lunar, consultanță de 50 000 de Dolari lunar! România e putred de coruptă, cancerul Europei ca Xenofobie și Antisemitism! Frații Muraru fuga, fuguta la Forumul Mondial Evreiesc! România e infecție, noi Frații Muraru suntem vaccinul contra României! Am „reprodus” idem vorbele d-lui Cosmin Gușa! Deci? E începutul sfârșitului pt impostorii Muraru? 2 000 000 de Euro anual, capuseaza cele două proteine chelioase de la Buget! Bașca discreditarea României cu consecințe incalculabile! Vânzarea de țară e permisă de „actualul” cod penal? Alexandru Muraru trimis special(?) pe langă președinția României în materie de combatere a Antisemitismului? Să nu te împuști in cap la o așa tâmpenie spusă? Mai există tribunalul Militar București pentru Klaus Johannis Werner & Alexandru Muraru? Trădarea de țară nu e iubită nicicând pe Terra! Rromaniaaaa Edduuucataa! Fraiere coclit! Impostor și puturos național! Pulberea tăcerii si a uitării după tine!

 39. Încep cu ce începeam în anul 2021! Două proteine chelioase aptsolvente la Facultatea de Istorie Iași cu nota 9.93 la aptsolvire! Ce faci next? In Uzina? Bibliotecar cu 1800 de lei lunar precum Gabi Firea Pandele? Profesor de istorie cu 2 600 de lei lunar? Bleah, Bleah! În porcimea , în țara proștilor, numai tâmpiții muncesc! Noi nu suntem tâmpiți! Inventam in România Antisemitism și tot noi îl combatem! Rezultatul? Un geamăn Muraru ambasador în America, alt geamăn Muraru, mâna dreaptă a lui Johannis, cu care bagă antisemitii români în pușcărie, in lanțuri! Nu ai motive? Le inventezi! Fiecare dintre cele 2 proteine chelioase, câte 22 000 de Euro net lunar, salar de la Buget! Este banoasa vânzarea de țară? Este! Și Manole de la BNR, sfat pentru cei cu credite, ii îmbia ca să bea ceai de Tei și să își mai ia un job! Manole, cârpă de șters pe pantofi a celor de la Davos, râde de români? Păi, râde de 34 de ani!

 40. Eu? iartă-mă Doamne că nu știu afaceri! Frații Tate multimilionari in Euro pentru proxenetism! Frații Muraru cu vânzarea de țară, multimilionari in Euro! Eu Cornel Nistorescu ca bietul Ioanide, eu cu mine însumi, SC Serafim srl , dividende cu care Bogdan Aurescu abia își aprinde trabucu’? Tac, sunt rușinat! La indicațiile Guvernatorului o să beau o găleată de ceai de Tei și îmi mai iau un job! Voi fi bona! Am înțeles că Leonard Miron va fi mămică! Miguel soțul, este în al 9-lea cer! Știu să cresc la biberon! Știu de pampersi, de pudră de talc la poponeț! Doamna Leonard Miron va fi o mămică bună! Pup

 41. Nu cumva Uniunea Scriitorilor avea cantina pe lângă hotelul Dorobanți, parcul cu trandafiri, veșnicul Manolescu, veșnicul flamand? Se manca mult și cam prost! Dacă era moca, nu se obiecta. Ce repede trece timpul, ce repede trece.

 42. D-le Nistorescu ați mâncat mâncare de cantină de la Uniunea Scriitorilor, de lângă hotelul Dorobanți? Sorescu, Pleșu, Manolescu! Băgau în ei cu canistra fasole sleita! Mâncare proletcultista, bere trezită, vin acru! Mese acoperite cu fețele de Mese în pătrățele alb cu roșu! Muște, multe Muște!

 43. & Foaie verde nuci la stat,
  S-au rostogolit pătrat,
  Pe-un plan drept și înclinat,
  Doar un pic de colț săltat,
  Să nu fie răsturnat,
  Pe-altă parte așezat,
  Să dea nucile la-ntors,
  Obsedate de frumos,
  Ca să stea cu fața-n dos ,
  Când se-adună de pe jos,
  Prăfuite, cu miros,
  Ca la curul căcăcios !

 44. Începutul sfârșitului…. Daca asculti pe guristul Gusa spune multe despre tine. Deci,esti irelevant la fel cum este si Gusa, Turcescu …Ciutacu,Gadea si mai sunt ei.

 45. vad pe aici cateva postari ale unui „curajos” care semneaza ?????, de-o stupizenie tupeista specifica postacilor sri-aripa cia! viermele e dintre aceia care sustin ukrania si amerlocia impotriva Romaniei, deci va plati

 46. @ Vă plătesc de vă vedeți
  Numa’ între castraveți ,
  Lucrând la mână-n turism,
  ”Autiști” de comunism !

 47. @ Având niște bani de dat
  Mă gândeam să-i dau la stat,
  S-aibă lumea de rahat.
  Cozonaci avem, brăduți,
  Probabil că cei mai mulți,
  Rahat nu e pentru toți ,
  Deși fură patrioți, ?

 48. Frații Muraru au știut” la virgulă, la nanometru, picometru, ceea ce vor de la viață! Au privit în jur și au învățat! Holocaustul se vinde ca diamantul albastru, adică bine! Au făcut istoria la Iași, terminând cu nota 9,92, cum se lăudau, au studiat Holocaistul, au denigrat România că este Xenofoba și Antisemita! Au trecut prin Sfânta Muncă precum gasca prin apă! Nu s-a lipit de dânșii sudoarea, salopetele murdare cu ulei, munca la soare, parizerul din gheare de pui! Unu’ Ambasador, altu’ care decapiteaza de vii(?) români antisemiti inexistenți! In toată această ecuație e sublim dar lipsește cu desăvârșire, Tribunalul Militar București! Bravo Ion Cristoiu cu păduchii nr 1 și nr 2! Bravo Cosmin Gușa cu trădătorii de țară! O fi începutul sfârșitului pentru impostori?

 49. Securitatea a inventat Revoluții inexistente pentru acapararea bogăției României, preasfințitul Teodosie Șpagoveanul a inventat din Nihil AUR, partid condus de un galerist analfabet, Antisemitismul și Xenofobia au fost inventate în România în sec XXI de două proteine chelioase, frații Muraru,în beneficiu strict personal și în deserviciul României! Parcă vezi un puzzle gigantic de corupție, vânzare de țară, trădare de țară! Nimic Sfânt, nimic pur nu mai vezi de Nașterea Domnului! Nici Hrusca, venit din Canada, nu mai are har. Venit,ajuns pe „drojdie”, cu Leru’i Doamne, îmi stoarce plictiseală, mare plictiseala! Bani vorbesc/ banii se fac/ banii nu tac…

 50. Ce avem noi aici? Ceeee aveeem noi aici? Icoana făcătoare de minuni? Nu Doamne! Avem Murături cu cârnați de casă? Nu Doamne! Avem doi Murari care trăiesc Dumnezeiește pe spinarea cetățenilor romani cinstiți! Românii cinstiți stau pe bara 30 de zile dacă trec pe roșu! Frații Muraru cât stau în celulă dacă trec pe roșu, vânzând România? Exact! Exact! Nici o zi! Bun popor! Nicolae Ciucă in tandem cu Rareș Bogdan laudă din suflet activitatea infracțională a gemenilor Muraru( Cosmin Gușa citire)! A ajuns PNL un gigantic aspirator de deșeuri sociale?

 51. Cc’cu mmminee în ffruntea pnl, v’voom cc’câștigaa aleggerrile! Ssint foarte bun în ceea fffac. Eu Ciucă vva pr’pr’prromit că vom fi ssinguuri la Guvernareee. V’va prommit ssolemnn! Punct. Discursul unui geniu militar al României care trebuia ca să apere țara în caz de război? Trageți voi singuri concluziile, că de aia aveți cap…

 52. ?????? tu de unde îți iei inspiratia poeziilor? De la curul cacacios? Nu te prinde azi inspiratia. Cu expiratia ai încercat?

 53. Care-i secretul acestei șmecherii tipice unor mafioți. Nu s-au constituit și infiintat in conditiile legii pentru a nu avea răspundere între ei, să nu dea nimănui socoteală pentru afacerile derulate iar seful sa faca tot ce vrea pentru acoliții sai. Insă au față de Ministerul Finanțelor pentru banii publici. Faptul ca te pretinzi scriitor este zero in fața delapidării banilor.

 54. E greu de inteles cum Ministerul Finantelor și Ministerul Culturii nu a anulat toate beneficiile acordate acestei pretinse persoane juridice care nu face dovada legalității. O fi nevoie de interventia DNA?

 55. & Cacofonia ”s-a strecurat singură”, nu a fost pusă intenționat, în versul în care s-a relatat, că ,
  ,,Probabil că cei mai mulți” , !
  ‘ ?

 56. „D-le de sub pseudonimul Charlie aveți dreptate” (Cine știe, știe)

  Doar ca tuasu Charlie spune ce spune pentru a ascunde ca securitatea conduce dupa 1990 prin santajul la utecistii turnatori din ’70-’80. Nu stiu de ce o face, deobicei un sifon apara un alt sifon. Sa va dau lista cu ei, astia aflati la top in toate punctele de conducere ? De la BNR, la primaria Cluj, biserica CT si pana la Academia Romana, niciun post fara un turnator la securitatea ceausista ! In timpul acesta securisti fac sau cheltuie bani la Monaco, ei sunt pregatiti pe fereala, nu se manjesc la vedere. In plus, tuasu neaga un fapt esential: in 1989, la Malta, americanul a cedat URSS conducerea Romaniei si a Bulgariei. Abia in 2005 au reusit romanii singuri sa scape de Ilici. De turnatorii din ’77 n-au reusit pana azi. Poate, maine.

 57. Mult zgomot pentru nimic! Ce este în sufletul aptsolventului de liceu industrial Pucioasa, Vlad Voiculescu, copchil de Securist, numai dl Cornel Nistorescu nu vrea ca să știe! În timpul ăsta Catalin/Viclean copil de casă/ Ce împle cupele cu vin/ Mesenilor la masă! Luceafărul Voiculescu „îndrăgostit” de suferința românilor, a făcut pe aprozaristul la Lidl Viena, de s-a potcovit cu diplomă de Economist! A devenit prin minciună, hoție, rapt, Ministru al Sănătății, el neștiind diferența dintre gonadă și testicul sau coi! El știe ce este un acid organic? Formula formolului? Care sunt aminoacizii esențiali? Ce face în mușchi Ca2+?, Mg2+? Te faci ministru al Sănătății „doar” ca să iei uium ca la moară, ca Fanarioții, post medic spital bun București, 50 000 de Euro postul? La 20 de numiri, ai meleonul de Euro? Unde e bine? La Republica ca strungar CNC pe 2800 de lei plus Bonuri sau ministru al Sănătății? Tata Securist, zice bine! Ministru copchilul meu, ministru! Este o luptă diavoleasca pentru bani, putere, nemunca, viața dulce! Tomlin, vrei strungar sau ministru?

 58. Părea un tânăr voevod/ Cu Păr de aur moale/ Ce’si leagă vitele la plug/Urlând, zâmbind cu jale! Ce este mai dulce „decât” ca să furi Bugetul României cu acte în regulă? Să
  faci parte din Mafia Gulerelor Albe? Să stai în fotoliu, în sosoni, fumând pipă ca Turcescu cu ochelari negri la ochi, în Tesla Roșie, văzând iobagii rânduri, rânduri, în Uzină cu ciolanele degerate de frig, cu minim pe economie! Tu să dai bile albe sau negre la jigodiile din politică, tu fiind „Colonel” cu veceul de Particulară „Școala Superioară de Jurnalism”? Fără Academia Militară? Nu este fals, Uz de Fals, fals în înscrisuri oficiala? Cornel Nistorescu nas de cununie la finul impostor cu grad de Colonel? Cornel Nistorescu da pe bună dreptate bila neagra la finul impostor! La Poarta Albă, se fumează pipă cu ochelari de soare negri la ochi?

 59. Ca sa nu fie din nou confundat cu Tica, tomlin se baga in vorba fiind lasat sa treaca de avanposturi, in timp ce mie, ieri la ora
  11:43 mi-a fost blocata o replica data calaraseanului intr-un limbaj elegant neadecvat, dar totusi fara succes…
  Tica alias tomlin zis marius hemo roidu care pana acum NEGA CONTINUITATEA SECURITATII si a SECURISTILOR, marsand pe „turnatori”, cu toate ca si-a pastrat fixatia obsesiv compulsiv copulativa cu „turnatorii”, derutat fiind de SECU care doar a intredeschis CUTIA PANDOREI sa li se vada OFITERILOR ACOPERITI si ILEGALILOR doar insignele de „pionieri turnatori”, restul PEDIGREELOR fiind
  ascuns in continuare, o da putin cotita RECUNOSCAND EXISTENTA SECURISTILOR care ar fi „pe fereala” la vedere la Monaco, atat de feriti ca-i vede si orbetele tomlin care a dat de mic in ORBUL DROPIILOR de atatea oua crude inghitite…
  SANTAJUL ACOPERITILOR si ILEGALILOR se foloseste doar cand o iau razna crezandu-se propriii fauritori in plan social, in rest EI EXECUTA ORDINE IDEOLOGICE DIN CONVINGERE!!!

 60. In Romania sunt zeci de organizații de scriitori înființate legal ținute pe margine pentru a fi recunoscuta o mafie comunista !!! Olala Se pregătesc sa vină Putin?

 61. D-le Nistorescu! Vă dau banii din titlu, dacă îmi spuneți ce fac „furnicile” de Frații Muraru, ce fac de mâine pentru România? De la 5 dimineața muncesc în folosul comunității! De mâine vând România la mezat! De mâine dorm toată ziua, se refac după beția de Duminică, a venit familia în vizită la viloiul de 42 de camere?

 62. George Simion nu este în salopete! Nu este în frig, printre corniere de 25, corniere năpădite de oxid, rugină! Nu este între șobolani! Meritul lui de președinte de partid, la căldură în Parlament? Sosoaca avocatul lu’ Teodosie Șpagoveanul care scăpat de puscarie de Sosoaca, a promovat în Draci(?) partidul AUR! DECI? Sosoaca parlamentar, George Simion cu 8 secunde pe cartea de muncă, parlamentar, șef de partid, românii cu buza umflată! Mi-e scârbă, silă! Ești „chipurile” partid contra psd? Ești în alianță cu AUR și automat pus pe loc eligibil Parlament, Bruxelles! Cerința? Să ai tată securist, SE-CUR-IST! Când am auzit, m-am cufurit ca după o diaree cronică!!!

 63. Eu sunt uluit de ce aflu de la cititori. Cu serafim srl sunt mult în urma rechinilor de presă. Sunt la nivel de sugar față de Chireac, Vâlcu, Buscu, Buble. Sunt prea bătrân pentru a fi bogat. Sărac și cinstit ca nea Nelu Iliescu! Nu îmi bagă sula în coaste Ciolacu cu Ciucă! Ciolacu nu știe să ceară, Ciucă nu știe să vorbească. Sunt ca leoaica tânără iubire a lui Nichita Stănescu! Alții după mine! Fost-ai Lele cât ai fost! Haoleo! Unde îmi sunt ochelarii? Pe ochi? Bine!

 64. Analistul politic Bogdan Chireac vs politicianul Daniel Fenechiu! Amândoi trupesi, amandoi certați cu exercițiul fizic, certați cu munca în folosul comunității! Analistul politic Bogdan Chireac il contrazice pe balerinul Daniel Febechiu! Lipsa mersului pe jos, lipsă bicicletelor înseamnă ambuteiaj în trafic plusează lupul moralist, adică analistul politic Bogdan Chireac! Silfidul de politician Fenechiu îl contrazice pe analistul politic Bogdan Chireac,! Fals! Lipsă infrastructurii da ambuteiaje, nu mersul pe jos! Analistul politic Bogdan Chireac il contrazice pe balerinii de 243 de Kile Fenechiu! Dvs dacă nu mergeți cu mașina, u unul mai puțin în trafic! Dialog de NASA dintre doi academicieni! România egal Stan & Bran!

 65. Cei șase cu scrisoarea celor șase, scrisoare care a zguduit România, fac parte din Uniunea Scriitorilor? Dacă e loc de beneficiu, de masă gratis, spitalizare la Balotesti, de ce nu?

 66. Dincolo de toate supararile, ceva ingrijorator s-a abatut asupra noastra si cred ca cineva ar trebui sa ia in serios fenomenul. Auzim despre tineri din ce in ce mai multi care-si pierd viata din cauza drogurilor, 2 Mai, Piatra Neamt… ziaristi, designeri… recent cele doua adolescente care s-au aruncat de la inaltime, crime…
  Ma intreb, se ingrijoreaza cineva? Se alarmeaza cineva? Se intreaba cineva, ce este de facut? Exista o situatie, o monitorizare?

  Este o degringolada? Este o pierdere a reperelor?

  Ură, foarte multa ură se regaseste si pe aici. Cui serveste? Cine crede ca ura poate imbunatati ceva?

  Pierderea credintei?
  Am gasit o idee care mi se pare interesanta:
  Religia este, la nivel de discurs, expresia simbolică a unei încrederi în existența unei realități absolute de care omul ar depinde. Această credința religioasă permite omului să se orienteze în labirintul marilor întrebări ale vieții și dă omului un sens al existenței sale care depășește viața sa biologică…

 67. Cand Tica s-ar rezuma la pamfet si nu s-ar lansa in analize politico-geopolitice, molipsit de PROFI care filosofardeaza aici in uralele alatrinezilor, ar fi chiar simpatic…

 68. „Tica alias tomlin”

  Niciodata voi intelege de ce cineva vrea, cu orice pret, sa dovedeasca ca e prost. Decat daca este trezit din betie si nu poate distinge stilul de a imbrica-cuvintele. Dar, in fine, fiecare se prezinta asa cum este, chiar daca se crede cainele de paza de la Coti. Pamflet !

 69. Criminaliștii au găsit în Argeș, mâna dreaptă a unui criminal! Dacă Criminaliștii găseau la Cornu , mâna stângă a unui hoț, era clar mâna făcătoare de minuni a lui Adrian Năstase! Mâna dreaptă era a profesorului Suciu de la Universitate, pe inelar avea o verigheta cu inscripția ” I love Nasty”. Deștepții înțeleg de ce! Iubirea transcende sexul, clasa socială, prohabu’, rușinea…

 70. In ridurile săpate adânc pe fruntea lu’ Manolescu, Adrian copilul minune de 1.34 m, poate liniștit ca să își facă o coliba și să asiste live la cenaclul Sburatorul! Poate și să dea la pește din riduri, undita să ajungă la apă! Discuții sterile, lichid seminal steril, halit mâncare gratis de la buget! Cine a citit „macar” o carte de Manolescu? Sau o are în bibliotecă? Nimeni? Poate Popescu Piedone o are supt tomurile cu logaritmi naturali, pusă de’a valma cu culegerile de Gheba! Cine a avut în casă o culegere de Gheba, o plimba cu roaba prin sufragerie, era grea de tot! Altfel te pastea o lombosciatica cronică! X+1=1, cât e x? Pt Nicolae Ciucă problema de Matematică, e problemă de Cadet aspirant ca șef al Pentagonului! Problemă de Einstein! La popota se „livrează” ciolan cu fasole, nu Matematici Superioare! Tupeu de tupeu…

 71. CORE , INTREABA-I pe romanii cinstiti , cu pensii contributive si iesiti la 65 de ani , de ce ii uraste si doreste raul suprem, pensionarilor iesiti la 45-50 de ani cu mii de euro lunar . Si poate vei intelege de unde vine ura ! Mai sunt si alte cauze , dar asta este cea mai abjecta .

 72. Core/core vrea „iubire” fatza de DUSMANII ATEI AI ROMANIEI GENERICE…Ca cititoare in stele si wiki, a gasit formula de compromis intre ATEII mai putin monstruosi decat camaradul ei ultrafanatizat doru popescu FARA Dumnezeu si ROMANII CU CREDINTA in Dumnezeu,
  pentru „discursul religios” intr-o alta simbolistica a ABSOLUTULUI care nu are legatura cu „realitatea ateilor bolsevici”…Mi se pare totusi normal ca core/Core fiind inconjurata de atatea jivine pline de ura si care NU REUSESC SA-SI DEPASEASCA CONDITIA BIOLOGICA, sa-si doreasca „iubire”…A incercat totusi sa umanizeze „materialitatea extragalacticilor”…In alte conditii pentru incercarea in mod cert valoroasa de a se catapulta in ABSOLUT i-asi fi inaltat o oda…

 73. Tomlin, ești parțial color! Diferența dintre câștigarea colțului de pâine ca trol psd și ca slujitor al sfintei munci, este ca de la pământ la cer! Știi tomlin că porcii au celule epiteliale în gură, cu care „gustă” apă? Pentru ei apa are gust! Știi tomlin ca porcii din poziție ortostatica(?), nu văd cerul, văd numai ceea ce este în troacă? Dacă porcii au o inteligența superioară cimpanzeilor, înseamnă că sunt asemenea nouă? Tomlin ceea ce „baletezi” domnia ta pe Forum, este ca sexul anal și a lucra ca Mafiot! O mișcare greșită și dai de rahat! Tomlin, de câte ori în postările domniei tale ai dat de rahat! Îți spun! Întotdeauna! Îți spun o poezie din anul 1901! După miros cunoști o floare/Păsărica dupa cânt/Fructul copt după culoare/Iar pe om după cuvânt! Matale ești o cantitate infinitezimala în oceanul de prostie, corupție, vânzare de țară, numit simplu România! Punct!

 74. De ce apara Charlie niste PROFI sifoane, daca el nu este, inca ? Vad ca e vita sa spuna, de 3 ani.

 75. Ati eludat problema pe care o pusesem eu. Numarul mare, eu as zice ingrijorator de drame ale tinerilor din cauza drogurilor. Numarul mare de crime. O degringolada a societatii… Si ma gandeam ca este vorba despre o pierdere a reperelor morale.

 76. Charlie cel FARA DumneZEU si FARA PATRIE/APATRID (strain GALITIAN) ALOGEN UCRAINEAN BOLSEVIZAT (KHAZAR mozaicat) …
  TREBUIE sa INTELEGI ca …
  REUSESC SA-MI DEPASESC CONDITIA BIOLOGICA (printr-o gandire STIINTIFICA de liber cugetator din anii ’60), pentru ca sa imi doresc „iubirea si cunoasterea NATURII si a componentelor sale: cea extraterestra a CERULUI/DZEUL Tata mitologic PIE/adorat de la 3000 BC (dovedit astazi avand o vechime fizica de de 13.8 miliarde de ani), cea terestra a PAMANTULUI/ZEITA Mama neolitice/adorata de la 6000 BC (dovedita astazi avand o vechime fizica de 4.5 miliarde de ani vechime) si OAMENI/specia umana cu o vechime de 3000.000 de ani” !
  Pentru asta, folosind CREZURILE autohtone a lui Zalmoxis (despre posibilitatea CUNOASTERII UMANE a NATURII astronomice si fizice a CERURILOR si PAMANTULUI)/550 BC, precum si CREZUL lui Iisus (despre IUBIREA de OAMENI)/50 AD am incercat (totusi) sa umanizez „materialitatea LUMILOR extragalactice si a Universului Extragalactic care le cuprinde” avand drept scop elucidarea problemei GENEZEI NATURII (CERUl, PAMANTUL, VIATA si OMENIRE) folosind un proces fizic/termodinamic simplu de evolutie (spatio-temporala) a unui NOU obiect astronomic descoperit in anul 1930 (total NECUNOSCUT pana atunci de catre OMENIRE) numit Universul Extragalactic (proces fizic de expansiune si racire adiabatica).
  Si AM si REUSIT, asezat pe scaunul meu, in fata ecranului unui supercomputer (IT), pe care am rulat acest SCENARIU EVOLUTIV folosind cuvinte din limbaje formale matematice (de tip AI), sa CREEZ aceste LUMI (‘la inceput universul lui dp a CREAT si CERURILE si PAMANTUL’) intr-o REALITATE (bineinteles de tip VR).
  Singura deosebire este ca in ‘relitatea mea SIMULATA de tip VR’ am folosit doar 1 trilion de particule, in timp ce Universul Extragalactic foloseste, in cursul evolutiei sale REALE si NATURAle, un numar de 10^80 (1 urmat de 80 de zerouri) de particule.

 77. cica USR -aia a „scribălăilor”-
  e infiintzata in…’48
  (odata cu Izreal)

  -un fel de federatzia aia din sibiu….

  (a dat penzii,
  nu differit de unbr,
  uniunea fortzata a unor proffesionishti liberalishti…)

 78. ROMANII AU o CREDINTA de tip AUTOHTONA pentru „discursul religios” (dar intr-o alta simbolistica a ABSOLUTULUI) in Dumnezeu (cel pre-crestin si MITOLOGIC dupa radacina cuvantului/ZEU) inca din epoca Bronzului Proto-Indo-Europeana (PIE)/3000 BC (credinta PIE in CER/TATAL CERESC/”*Dyḗws Ph₂tḗr). Credinta straveche europeana/3000 BC, care nu are NICI o legatura cu „religiile de pe taramurile Canaaite” (cea pre-abrahamica si mitologica a lui EL cel Uranic a lui Melchisedec/3000 BC, devenita cea abrahamica/2000 BC, cea iudaica a lui Yahwe/1000 BC, cea crestina a lui Iisus ‘preot dupa randuiala lui Melchisedec’, precum si cea a lui Allah/610 AD).
  Ca sta asa … este faptul ca in traducerile noastre ale VT si NT folosim acelasi nume (crestin) pentru Iisus (ca toate celelalte popoare), dar NE PASTRAM vechea FORMA si INTELES (autohton de tip pre-crestin) al divinitatii supreme/DumneZEU !
  Si inca o data … la NOI/la ROMÂNI numele de DumneZEU isi pastreaza aceeasi factura MITOLOGICA straveche de ZEU tata CERESC al NATURII. Deoarece, pentru orice om ca si pentru orice ROMÂN, inca de la NASTERE sesizam doua ENTITATI … PAMANTUL/de sub picioare si CERUL/de deasupra capului … ENTITATI de tip NATURALE (care ne contin, ne influenteaza, dar asupra caror legitati, existenta si evolutie nu putem interveni).
  Astfel, noi ROMÂNII am folosit DZEU ca nume (mitologic, pre-crestin, autohton) pentru CERUL cel NATURAL, nefolosind vreo entitate divina antropomorfa intermediara.

  PS. Nu putem vorbi despre TRADITIA credintei noastre/3000 BC … atunci cand abordam si studiem problema formarii si evolutiei Universului Extragalactic/un obiect astronomic NOU descoperit OBSERVATIONAL doar acum 93 de ani/1930. Obiect despre care cunoastem astazi ca (printr-un simplu proces fizic de expansiune si recire adiabatica) a putut CREA atat CERURILE cat si PAMANTUL cat si VIATA .

 79. @doru popescu
  „romanii” sint nihilisti in genu lu Nietzsche,
  e o chestie atavica.
  (nu au fost prea credinciosi)

 80. AGENTUL SOVIETIC gigel e geamanul lu tomlin, ei fiind de fapt nascuti intr-un singur trup dupa care la clinica din Padure au fost separati nu si cordonul ombilical…Tomlin e un rastalmacitor atat de scabros incat il poti confunda cu poietul ratat rene, chiar
  daca nu s-a re produs versificator pe forum cu acest pseudonim de acoperire…Gigel pune intrebari despre bolsevism, in timp ce tomlin sufera de trei ani de idiosincrazie intrucat nu reuseste sa-si explice „de ce-i fac eu zob pe PROFI” si inca cu o duritate care in mod sigur o sa-mi atraga repercursiuni cand nu ma voi astepta…Mai mult, EU NU-I NUMESC PE PROFI „sifoane”, ci asa cum au fost si sunt AGENTI ACOPERITI sau ILEGALI, cu grade pana la acela de MARESALI ai Padurilor!!!

  Nu-mi dau seama cine a intervenit aplicandu-i un sut zdravan lui tomlin imediat dupa dejectia acestei forme securiste primare de viata la adresa mea, dar nu am nevoie pentru ca pot sa ma apar…Dupa stil pare a fi fost taman Tica care niciodata pana acum nu
  a intervenit la mistificarile repetate ale lui tomlin, dar si rene, de a ne „identifica”!

 81. Atunci cand vorbim despre relatia dintre religie si stiinta …
  Cand vorbim despre CERURILE cele BIBLICE vorbim DOAR despre bolta cereasca cea VIZIBILA cu ochiul liber la care fac referire credintele religioase cuprinse in Geneza 1.1/mitologia (pre-)abrahamica/2000 BC, VT/500 BC si NT/400 AD (braul luminos al Caii Lactee, stelele vizibile cu ochiul liber pe bolta cereasca, Soarele si planetele din Sistemul Solar, dar fara planetele Uranus si Neptun, Luna ca satelit unic al Pamantului, dar fara alti sateliti ai altor planete, nebulozitatea din Andromeda precum si Norii lui Magelani, dar fara alte nebuloase sau galaxii).

  RESTUL … sunt doar DESCOPERIRI stiintifice ale STIINTEI Astronomiei (stiinta care a luat nastere, prin separarea de pseudo-stiinta astrologiei, la anul 746 BC in Noul Babilon). Soarele in centrul Sistemului Solar/1610, satelitii planetelor din Sistemul Solar/incepand din 1610, planetele Uranus/1775 si Neptun/1850, GALAXIA Calea Lactee (ca obiect astronomic care contine stelele observate cu ochiul liber si Soarele impreuna cu Sistemul sau Solar)/1775, alte galaxii/1922, Universul Extragalactic, ca obiect astronomic unic, aflat in expansiune si racire si care contine toate celelale obiecte astronomice observate/1930, alte sisteme exo-planetare/1995, BH stelare (gauri negre ca faze finale de evolutie a stelelor masive)/1970, BH masive din centrul galaxiilor/1980, roiurile de galaxii/1940, super-roiurile de galaxii/1970, Structura la mare scara a Universului Extragalactic/1990.

 82. Cand vorbim despre CERURILE cele BIBLICE vorbim DOAR despre Sfera Cereasca (bolta cereasca cea VIZIBILA cu ochiul liber) la care fac referire credintele religioase cuprinse in Geneza 1.1/mitologia (pre-)abrahamica/2000 BC, VT/500 BC si NT/400 AD (braul luminos al Caii Lactee, stelele vizibile cu ochiul liber pe bolta cereasca, Soarele si planetele din Sistemul Solar, dar fara planetele Uranus si Neptun, Luna ca satelit unic al Pamantului, dar fara alti sateliti ai altor planete, nebulozitatea din Andromeda precum si Norii lui Magelani, dar fara alte nebuloase sau galaxii).

  RESTUL … sunt doar DESCOPERIRI stiintifice ale STIINTEI Astronomiei (stiinta care a luat nastere, prin separarea de pseudo-stiinta astrologiei, la anul 746 BC in Noul Babilon). Soarele in centrul Sistemului Solar/1610, satelitii planetelor din Sistemul Solar/incepand din 1610, planetele Uranus/1775 si Neptun/1850, GALAXIA Calea Lactee (ca obiect astronomic care contine stelele observate cu ochiul liber si Soarele impreuna cu Sistemul sau Solar)/1775, alte galaxii/1922, Universul Extragalactic, ca obiect astronomic unic, aflat in expansiune si racire si care contine toate celelale obiecte astronomice observate/1930, alte sisteme exo-planetare/1995, BH stelare (gauri negre ca faze finale de evolutie a stelelor masive)/1970, BH masive din centrul galaxiilor/1980, roiurile de galaxii/1940, super-roiurile de galaxii/1970, Structura la mare scara a Universului Extragalactic/1990.

 83. ROMÂNII nu sunt ‘nihilisti’. Din contra, ROMÂNII sunt cei care CRED doar in NATURA cea OMNIPREZENTA si OMNIPOTENTA.
  Si de aceea ROMÂNII au credinte stravechi/6000 BC doar despre CER si PAMANT. Credinte mitologice stravechi si simple.
  Si de aceea ROMÂNII mai cred si in CUNOASTEREA cea UMANA (de explicare stiintifica) despre CER si PAMANT.
  Si de aceea ROMÂNII mai cred si in IUBIREA cea UMANA despre CER si PAMANT.

 84. ROMÂNII nu sunt ‘nihilisti’. Din contra, ROMÂNII sunt CREDINCIOSI PROFUNZI in NATURA cea OMNIPREZENTA si OMNIPOTENTA.
  Si de aceea ROMÂNII au credinte stravechi/6000 BC doar despre CER si PAMANT. Credinte mitologice stravechi si simple.
  Si de aceea ROMÂNII mai cred si in CUNOASTEREA cea UMANA (de explicare stiintifica) despre CER si PAMANT.
  Si de aceea ROMÂNII mai cred si in IUBIREA cea UMANA despre CER si PAMANT.

 85. Cred ca lucrurile se vor mai calma atunci cand va aparea o alta uniune sau asociatie literara concurenta si va sparge pozitia de monopol a USR ca institutie a scriitorilor din Romania , atunci vom vedea mai multa transparenta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.