Promisiune pentru Putin că nu va fi arestat

Preşedintele rus Vladimir Putin se va putea deplasa în Elveţia pentru a participa la ipotetice negocieri fără a fi arestat, în pofida mandatului emis de Curtea Penală Internaţională, a asigurat duminică preşedinta elveţiană Viola Amherd, după summitul găzduit de ţara sa consacrat păcii în Ucraina, a consemnat EFE, preluată de Agerpres.

Mandatul prevede excepţii, în caz de negocieri, a explicat Amherd într-o conferinţă de presă după reuniune.

După summit – pe care atât Elveţia, cât şi Ucraina, cele două coorganizatoare, l-au calificat drept un succes dat fiind numărul mare de lideri reuniţi care şi-au manifestat susţinerea pentru cauza ucraineană -, preşedinta ţării-gazdă a subliniat că Elveţia este dispusă să dialogheze şi cu alte ţări care şi-au declinat participarea, cum este China.

La rândul său, ministrul de externe elveţian Ignazio Cassis a afirmat că ţara sa va informa Rusia şi alte ţări cu privire la rezultatele reuniunii.

El a menţionat în conferinţa de presă finală, citat de Xinhua, că majoritatea deciziilor luate la conferinţă nu pot fi implementate fără participare rusă.

Şeful diplomaţiei elveţiene a mai indicat că este posibil ca discuţiile vizând pacea în Ucraina găzduite în acest weekend în ţara sa, în staţiunea de lux Burgenstock, să continue la o locaţie care încă nu a fost stabilită, dar la o dată înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA, notează Reuters.

Primul summit consacrat păcii în Ucraina, care a avut loc în acest weekend în Elveţia, fără participarea Rusiei, face apel la „implicarea tuturor părţilor” din conflict în demersurile de încetare a ostilităţilor, potrivit comunicatului final al reuniunii, din care AFP a obţinut o copie.

Textul reafirmă de asemenea „principiile suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale a tuturor statelor, inclusiv Ucraina”.

„Considerăm că pentru a ajunge la pace este nevoie de participarea tuturor părţilor şi dialog între toate părţile. Am decis de aceea să luăm măsuri concrete, pe viitor, în domeniile menţionate mai sus, cu un angajament sporit al reprezentanţilor tuturor părţilor”, se adaugă în document.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

25 de Comentarii

 1. Putin este obsedat de cu totul altceva:pironul înroșit.Intocmai precum la Gaddafi,același lucru i se pregătește și lui Putinache.

 2. He he ! Precum croitorul care intii taie stofa de costum si dupa aia ii ia masurile clientului ! Adica Rusia e invitata sa vina in Elvetia, ca sa i se inmineze concluziile luate de catre niste marțafoi ! Ba baieti, nu vi de pare ca seamana putin cu Diktatul de la Viena, de exemplu ? Si ca poate ar fi mai bine ca tocmai marțafoiii sa vina in Rusia, poate umple Putin vreo doua trei vagoane de marfar cu ei si-i trimite in Siberia, la aer curat ? …

 3. occidentu e mort. a ajuns casa de nebuni a lumii. Nu-l intereseaza pe Putin ce zic nebunii.. ei nici macar nu stiu daca is baieti sau fete.

 4. În primul rând, nicio țară nu-l poate aresta pe Putin fără acordul Rusiei, pentru că: are imunitate, arestarea echivalează cu o declarație de război.
  Secundo, „conferință de pace” are loc doar când participă toate părțile implicate direct în conflict – Rusia nu a participat (nici măcar nu a fost invitată), deci întâlnirea din Elveția poate fi numită – cel mult – „un pahar de vorbă la munte”.
  Tertio, un stat ostil – care sprijină un beligerant, care sancționează pe altul – nu poate oferi terenul neutru necesar unei conferințe de pace, deci dacă occidentul vrea una, ea se va desfășura în Asia sau Africa, într-un stat negociat anterior cu reprezentanții Rusiei.

 5. Ar fi AșaDE Prost să se ducă la Editat POLITICI care se DAU Bărbați FEROCIUS Phouttangies … ca Milogul?
  Ăia din Elveția, NĂAOZI ca Ursul care doarme Și viseză că Papucii lui danseaza …

 6. Ca o fi prost Putin ca sa mai creada inca odata miciunile occidentale!? Daca vor negocieri, sa le faca la Moscova, capitala invingatorului din razboi, sau ca alternativa la Minsk. Elvetia este teritoriul satanei, acolo s-a adunat toata floarea satanismului mondial, multi isi au salasul la Davos. Ce sa caute Putin printre satanisti?

 7. Putin o să îl aibă coleg de celulă pe Netanyahu ? O să fie aceiași celulă în care a stat împăratul Hirohito ?

 8. Lucruri nemaivăzute vom vedea și lucruri nemaiauzite vom auzi.
  Viitorul s-a întunecat, nu cred că e de la încălzirea globală…

 9. 78 de tari participante la conferinta de pace din Elvetia sunt de acord ca integritatea teritoriala a Ucrainei trebuie respectata.

 10. COMPLETARE,
  Furat de Avaântul CREATOR întrărîtat la Mare SCÂRBĂ de ElencuAÂ PopinCURangiuL(Oaica) am uitat CE Mizerie a consumat despre Noi, Romanii A-Ursoaii, Ăla MîcCuCapulMare … Că NOI, Românuu NU am fi o Nație …
  HA!HA!HA SLAVII dormeau liniștiți prin POIENI și pe Malurile APELOR și se înMulțeau, de au avut de UNDE să fure Alii SCLAVI, până
  au ajuns SINONIMI cu SCLAVII …
  ȘI Acum Briții zic și scriu SLAVES la SCLAVI …
  Pe Urmî s-au făcut AiDreacu … Au veniot PESTE Teritoriul StrăRomânilor DUPĂ Altii, MaiAiDreacu ȘI NE au făcut PARȚIAL Sclavi ȘI SLAVU+I, după CE Ăia, Primii Babrabari veniti în DACO-GEȚIA fără SEF UNIC ca Boierbista și NE au SECAT înaintea LOR.

  AȘA au făcut ȘI Moghirii, inclusiv cu SLAVII cu care la NORD de Dunăre o lămurisem …
  EI erau Boierii 9Foțtioi BOIARINI) ROMÂNIZAȚI …
  La SUD de Dunărea, au fost mai AiDreaculDecâtNoi, ROMÂNII

 11. L-au linistit,Putin crede ca tot cartierul vrea sa-l bata,belicosul mamii
  Se intoarce Spiridon,bunicul sau,bucatarul lui Stalin pe partea ailalta

 12. Elena Popa: daca mai tragi pe nas, o sa-ti vina si alte idei marete.

 13. Tovarasii au fost strans uniti si si-au afirmat adeziunea ei intre ei. Au dat declaratii comune s-au felicitat unii pe altii au infierat pe Putin. O conferinta de mare succes e drept n-a avut nicio legatura cu pacea dar dupa doi ani jumate s-au sesizat ca trebuie sa dea la prostime un simulacru de discutii de pace cu angajamente de lupta pana la victoria finala. Colhoz , colhoz!

 14. Pentru cat mai are de trăit în această lume, va fi evitată arestarea și războiul continua. Toți sunt angrenați în strângerea de finanțe pentru acel fond global, așa că, puțin face tot posibilul sa rămână în prima linie contribuind la acel plan global cu tot ce conține. Din cate se observă, este chiar primul contribuitor la acel plan, prin decimare bipezi ukraina și conaționali rusnaci.

 15. ca toate promisiunile „Vestului civilizat” nu valoreaza nici cat hartia pe care sunt scrise… in cazul asta si mai putin, fiind una doar verbala

 16. Când îmi iau CarBaxul, rămân la cojile de nucă și vâna de bou.
  Când nu, trec la piroane înroșite și macete de reteZat căpătZâni, măR😜g …
  ●} guitZă- eduKKatZia e PERNICIOASĂ -guitZă{●

 17. Pitin nici nu se mișcă..
  Ei ceva au hotărât apoi cica dacă vii nu te arestăm..
  Cine e Zelenschyi? Un cetățean ucrainean care se crede președinte..
  Rușii deja au anunțat că ei vor vorbitoare numai cu spicherul Radei..
  Amanita la două minskuri și în Turcia rușii au alte păreri de așa zisa democrație occidentală condusă de mafiotă Ursula,și Biden, care „adună păpădii”..

 18. NATO ia în considerare desfășurarea mai multor arme nucleare, scoaterea lor din condițiile de depozitare și punerea lor în așteptare în fața unei amenințări nucleare tot mai mari din partea Rusiei și Chinei, NATO ia în considerare pregătirea pentru un război total cu cele două superputeri, a declarat luni șeful alianței. Este pentru prima dată când NATO include China în același pachet de amenințări ca Rusia și Coreea de Nord.Aceasta înseamnă că Occidentul a înțeles că, dacă va exista o confruntare cu Rusia, China va fi direct implicată de partea sa, deoarece știe că dacă Moscova pierde, atunci este rândul său. Coreea de Nord se va alătura blocului împreună cu Iranul și, eventual, țările BRICS.
  Jens Stoltenberg a declarat pentru ziarul Telegraph că vor exista consultări între membrii alianței cu privire la transparența utilizării arsenalului lor nuclear ca factor de descurajare.
  „Nu voi intra în detalii operaționale despre câte focoase nucleare ar trebui să fie operaționale și câte ar trebui depozitate, dar trebuie să intrăm în consultări cu privire la aceste probleme. Exact asta facem”, a declarat el ziarului.

 19. Citez:”să continue la o locaţie care încă nu a fost stabilită, dar la o dată înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie din SUA, notează Reuters.” Sa fim seriosi. Pana la alegerile din SUA in noiembrie orice continuare a unei discutii de genul celei purtate in Elvetia este ca o frectie la un picior de lemn, nici nu strica nici nu ajuta. Pana nu se stie viitorul presedinte SUA razboiul va continua cu alte mii de vieti irosite. Chiar si dupa alegerile prezidentiale americane razboiul nu se va incheia brusc. Va reamintesc ca instaurarea presedintelui are loc in ianuarie. Daca presedintele ales este favorabil incetarii razboiului cred ca va cauta o iesire onorabila din aceasta cumplita poveste si nu va risca o retragere de gen Vietnam sau Afganistan. Asta cere timp.

 20. O explozie de muniție, luni dimineață, la o bază militară unde sunt antrenate unități ucrainene, la Libava, în regiunea Olomouc din Republica Cehă, a rănit mai mulți soldați cehi și a provocat pagube majore.
  Potrivit descrierilor, incidentul, care a distrus un număr nespecificat de muniție, este considerat de Ministerul ceh al Apărării ca fiind „grav”.

 21. Cine a urmărit desfășurarea evenimentelor înțelege că singura pace va fi cea în care Rusia își va dicta condițiile, iar SUA le va accepta (după „negocieri” importante).
  SUA încă se mai crede unic hegemon, însă lumea asupra căreia mai are capacitatea de a exercita putere scade cu o viteză amețitoare (și acest lucru poate doar să ne îngrijoreze, pentru că, de pe „insula” sa, SUA ar putea considera că un iad nuclear în Europa ar putea opri viteza cu care devine irelevantă peste ocean; să sperăm doar că guvernele europene nu pică în plasa lor – și a altor insulari cu gura mare și creierele mici – și se retrag la timp din acest conflict care nu-i privește).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.