Promisiunile guvernului pentru elevii rămași fără transport gratuit

Elevi din 14 judeţe ale țării au rămas fără  asigurare în ceea ce privește  serviciile publice de transport rutier judeţean.

Ministerul Educaţiei vine cu o serie de precizări și promite că situația va fi rezolvată până la 1 februarie.

Decontul transportului, conform prevederilor legale, se face în două modalităţi, precizează  Ministerul Educaţiei: abonamente gratuite sau sume forfetare, dacă nu există mijloace de transport.

Sumă forfetară se stabilește prin hotărâre a CJ, cu avizul conform al ANRSC.

Acolo unde există serviciu public judeţean de transport, operatorii eliberează abonamente gratuite  în cazul existenţei contractelor  încheiate între consiliile judeţene şi operatorii de transport rutier.

Serviciile prestate de operatorii de transport  sunt decontate prin inspectoratele şcolare, din bugetul Ministerului Educaţiei.

”Aşa cum reiese, însă, din informaţiile transmise de Consiliile Judeţene Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, în 14 judeţe nu se asigură servicii publice de transport rutier judeţean.

În consecinţă, în aceste situaţii vor fi acordate sume forfetare stabilite prin hotărâre a CJ, cu avizul conform al ANRSC”, menţionează reprezentanţii ministerului, după aprobarea valorii unitare lei/km de către consiliul judeţean, cu avizul conform al ANRSC.

”Consiliile Judeţene vor trebui să aprobe valorile unitare lei/km până la data de 1 februarie 2024.

Elevii se vor întoarce luni la cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. Ministerul Educaţiei vine cu o serie de precizări și promite că situația va fi rezolvată până la 1 februarie.———–
    De ce mereu guvernantii nostrii sau institutiile statului roman, nu hotarasc imediat si de fiecare data amana cu saptamanile ,lunile ,sau chiar pt. anul urmator ? Cind este vorba de ei ,imediat se voteaza lege si imediat se si face ,cind este vorba de poporul roman ,intotdeauna se amana .Nu este asta o batae de joc la adresa oamenilor din partea lor ?

  2. Vedem titluri vis a vis de ceea ce face guvernul. Da, candva era mai sustinut studentul si elevul. Din pacate economia si industria au disparut. Suntem tara cu nivelul 0 ca bani si cu prosti cat incape. Disparem. Nu mai e de unde sa se ridice omul, oamenii…

  3. Alo tov. Ciolanu,vezi că personalul sanitar s-a saturat să muncească de sărbători când restului personal bugetar si privatii dorm până pe 08.01.2024. Mai dați câteva zile libere si statul se facă duce în cap precum Cițu!

  4. Elevii incep scoala pe 8 si ministerul promite ca rezolva cu banii de transport in Februarie.
    Si elevii cu ce vor ajunge fizic la unitatile de invatamant?
    Romania Educata. Romania Esuata.
    Este bine. Statul are nevoie de alegatori analfabeti oricum.

  5. elevi domnule, aia nu voteaza! Si daca merg la scoala se desteapta, si nu ne mai voteaza, eeee!
    Mai bine mai dam niste pensii speciale si ne mai asiguram cateva zeci de mii de voturi!

  6. banii inainte… altfel o sa ramaneti doar cu gaurile, operatorilor

  7. Ba, pe vremuri mergeam cu mami si tati doar in prima zi de scoala in clasa intai si n-a murit nimeni de la mersu’ cu pejosu. Ca trebuie facilitat transportul prin diverse catune si sate unde ai sanse sa te saluti cu ursu’ in drum spre scoala, da. Da’ in orase, de ce? Ca sa ne luam si noi dupa yankei? Pai aia se duc cu autobuzu’ ca n-au trotuare prin orasele mai mici si pe la periferii si oricum benzina vine moka de la aia la care le-a dat cu dimacrasi la tot cartieru’. O sa avem numa’ mimoze prin colonie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.