Protest al sindicaliștilor de la RATB

Aproximativ 300 de membri ai Sindicatului Transportatorilor din București (STB) protestează miercuri, de la ora 13,30, în fața sediului central al Regiei Autonome de Transport București (RATB), fiind nemulțumiți de nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă 2014-2016, dar și de lipsa bazei materiale necesare pentru menținerea în deplină siguranță a parcului actual de vehicule.

„La acțiunea de protest de astăzi (miercuri, n.r.) participă aproximativ 300 de oameni, care au decis să iasă în stradă pentru că sunt nemulțumiți de condițiile de muncă și de salarizare. La ora actuală, în București se află în circulație 700 de autobuze, 280 de tramvaie și 180 de troleibuze, foarte multe vehicule rămânând în garaj din cauza lipsei pieselor de schimb și a subansamblelor. Concret, sunt retrase din circulație 300 de autobuze, 200 de tramvaie și 100 de troleibuze, publicul călător fiind afectat de intervalul mare dintre vehiculele aflate pe traseu”, a declarat Vasile Petrariu, președintele executiv al STB, citat de Agerpres.

Acesta a precizat, totodată, că a depus o listă de revendicări la registratura RATB, urmând ca o delegație a sindicatului să participe, pe parcursul protestului, la o întâlnire cu conducerea regiei de transport.

„Suntem nemulțumiți și de lipsa unor strategii privind construcția de tramvaie la Uzina RATB, lucru de care este responsabil managementul defectuos cu care regia se confruntă în ultimii ani. Problemele acumulate au creat o stare de nemulțumire în rândul salariaților, ce poate degenera într-un conflict de muncă soldat cu blocarea activității transportului public de suprafață”, a precizat Vasile Petrariu.

Acțiunea de protest este programată să se încheie la ora 15,00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.