Fermierii trag un semnal de alarmă

Protest cu 500 de oi în Comarnic

Vineri, 3 noiembrie 2017, între orele 10:00 și 19:00, pe raza localității Comarnic, va avea loc un protest al fermierilor.

Având în vedere atacurile repetate și pagubele făcute de animalele sălbatice în gospodăriile din Comarnic, Asociația Crescătorilor de Animale Comarnic împreună cu Asociația Crescătorilor de Animale, Păsări și Producătorilor Agricoli „Pleșuvă” au decis să ia atitudine și vor organiza un miting de protest, informează un comunicat de presă.

La acest eveniment și-au anunțat prezența peste 50 de fermieri, din Comarnic, care vor aduce un număr de peste 500 de oi, dar și fermieri din localitățile învecinate care se confruntă cu aceleași probleme.

Prin acest miting se dorește atragerea atenției autorităților, cu privire la problema animalelor sălbatice, care pare a fi scăpată de sub control. Din luna iulie până în prezent numai pe raza localității Comarnic au avut loc 19 evenimente (atacuri ale urșilor) care s-au soldat cu omorârea a peste 50 de animale dar și cu vătămarea unei persoane. Într-unul dintre cazuri ursul chiar a încercat intrarea în locuință spărgând un geam.

Pe lângă cele 19 evenimente înregistrate la Primăria Comarnic, au fost nenumărate cazurile în care animalele sălbatice (urși sau mistreți după caz) au atacat gospodăriile, au omorât animale, au rupt gardurile, au stricat recoltele oamenilor, dar aceștia nu au făcut sesizare la organele competente.

Este un ultim semnal de alarmă pe care locuitorii din această zonă îl trag pentru a opri continuarea acestei situații, care poate aduce în continuare grave prejudicii locuitorilor și poate avea de asemenea și victime umane.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. Oierii se-ncapatâneaza-n prostie si rea-vointa. De ce n-au protestat când s-au defrisat padurile, masivele muntoase ale României ? si privindu-i pe ursi, pot fi-mblânziti, nu-i nevoie sa fie omorâti. Eventual, de castrat ceva ursoaice. Numai ca animalele sunt proprietarile padurilor si muntilor, nu omul. I-au precedat, au existat înaintea lui, pentru ca acuma omul sa le decimeze. Si-asa-i peste tot, nu numai în România, peste tot. De unde, speciile amenintate. Un vânator în Franta a avut bestialitatea de-a intra-n gradina unei case unde se refugiase un cerb îngrozit si sa-l împuste. Scandalos. Politia a venit prea târziu, dar de arestat, l-a arestat. Si oierii din România ar trebui si putea sa evolueze, si ei. Apropo, padurarii nu exista, au disparut si ei, ca specie ?

  2. Problema urșilor sau a altor animale „sălbatice” este de fapt alta: Onul a tăiat pădurea în care aveau ele adăpost, a cules toate fructele pe care ele le mâncau. a captat sau a umplut de micro-hidrocentrale toate râurile din care ele se adăpau.

    Asta cu oile este praf de oraș în ochii proștilor.
    Punem pariu că au primit aprobarea în prima secundă ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.