Protest straniu la Marele Canal din Veneţia (foto)

Activişti de mediu din grupul Extinction Rebellion au înverzit apa din Marele Canal din Veneţia, sâmbătă, folosind un colorant, în semn de protest faţă de ceea ce ei consideră a fi o lipsă de progres la summitul COP28 privind clima, din Dubai, relatează Reuters.

Totodată, porţiuni mici de râuri şi canale din oraşele italiene au fost, de asemenea, înverzite în cadrul unor proteste similare.

„În câteva ore, aceste ape vor redeveni ceea ce erau înainte”, s-a apărat Extinction Rebellion. „Între timp, în timp ce guvernele vorbesc, noi socotim pagubele şi victimele provocate de inundaţiile şi incendiile constante”, a adăugat grupul într-un comunicat.

Grupul a precizat că efectul vizual a fost creat de un colorant fluorescent, inofensiv şi folosit în industrie pentru a depista obiecte în apă.

Primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro, i-a numit „eco-vandali” şi a cerut autorităţilor italiene să îi pedepsească.

Traficul de ambarcaţiuni pe Marele Canal a fost oprit sâmbătă

Activiști de mediu au folosit și extinctoare de incendiu pentru a pulveriza pudră de cacao pe fațada Bazilicii Sfântul Marcu din Veneția.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

 1. Fiecare om pornește în viață cu un bagaj de cunoștințe „cules” din școală, din emisiuni sau reviste cu caracter științific, etc…
  De exemplu, pentru unul care a citit revistele Cutezătorii, Tehnium, Știință și tehnică, lumea de azi – viitorul, pe atunci – era imaginat pe scurt, cam așa: oamenii vor trăi liniștiți, roboții vor lucra în locul lor și viața (în general) va fi ideală, perfectă și frumoasă, cu probleme mici de sănătate, care se vor rezolva ușor.
  TOTUȘI, astăzi trăim în acel viitor doar în aminitirile a ceea ce am citit când eram copii…
  Lumea de azi e condusă de niște cretini care generează haos si dezordine, sărăcie și disperare, cu dezamăgiri care împing pe fiecare să-și trăiască viața în câte o cochilie unde impresia generală este de „stăpân a universului” într-un univers meschin, viciat și profund individualizat de noianul de porcării care induc fiecăruia impresia de absolut.
  Acum, revenind la ideea articolului, se vede pentru a n-a oară că „activiștii de mediu” fac exact opusul acţiunilor la care s-ar aştepta oamenii care speră la un viitor mai bun: mâzgălescpicturi celebre, se tăvălec pe străzi ca să blocheze circulaţia, murdăresc apele, poluează sonor oraşele, etc.
  Totul este aiurea – totul pleacă de la destabilizarea generală politică, economică, socială indusă de cei care reprezintă cancerul societăţii. Ei sunt împrăştiaţi în toate tările, îşi iau nume similare cu ale populaţiei locale, dar acţionează similar metastazelor generalizate.
  Oare vom scăpa de ei ???

 2. daca aruncau si niste anvelope de mashini
  totu parea o imensa supa chinezeasca.

 3. La puscarie cu ei! Nebunia asta trebuie oprita! Clima NU se incalzeste din cauza CO2!

 4. Meserie rentabilă, asta de”protestatar”, în care intră indivisi care ies la ciubuc după servici dar și cei pentru care aruncatul cu vopsea și vandalizarea monumentelor și operelor de artă și enervarea șoferilor e un job full time.Ddplasarea, organizarea și publicitatea sunt gratuite.Mișto e că cei mai mulți au mașini care scot fum iar cei care n-au, nu pleacă acasă pe jos pentru că au mașini plătite de WEF care îi așteaptă la două colțuri distanță să-i ducă la un charter la aeroport care-i duce acasă. Poliția pare a face parte din decor laisprăvi d-astea, asta daca, cumva, se nimerește să fie pe acolo sau le servește ca taxi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.