Te crucești de ce le trece prin minte!

Activiști de mediu au folosit extinctoare de incendiu pentru a pulveriza pudră de cacao pe fațada Bazilicii Sfântul Marcu din Veneția.

Totodată, activiștii au murdărit cu noroi coloanele monumentului ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Ei cer măsuri drastice pentru oprirea schimbărilor climatice.

”Ne aflăm aici pentru a acţiona alarma de incendiu. Este un protest nonviolent. Veneţia se scufundă pentru că guvernele noastre nu au luat măsuri pentru combaterea încălzirii climatice. Astăzi, voi cei care sunteţi aici ca să faceţi fotografii şi să vizitaţi biserica sunteţi privilegiaţi. Sunteţi ultimii care veţi putea vedea biserica aceasta deasupra nivelului mării”’, au susținut activiştii.

”Un gest execrabil şi incalificabil”. o ”desfigurare a unuia dintre cele mai ilustre simboluri ale patrimoniului cultural naţional şi care trebuie sancţionat cu fermitate’, a reacționat ministrul Culturii, Gennaro Sangiuliano,

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

 1. idiocracy rising…ar trebui ca pedeapsa acestor nemernici sa fie pe masura: cand vor putea proiecta si construi ceva asemanator (nu spun identic), atunci sa iasa din puscarie.

 2. Greta Tutanberg nu e singura, e sefa peste tute.
  Cum Italia, UE, Europa nu sunt varful emisiilor de CO2, ce sa mai reduca.
  Vesticii nu mai pot gandi, „gandesc” altii si pentru ei.

 3. Europa este mult prea toleranta cu astfel de elemente antisociale, cu acesti teroristi ai culturii care pronmveaza ideologii false despre cresterea catastrofala a nivelului marii. Ia sa se duca aia sa faca asa ceva la chinezi de exemplu, sa vada ce patesc dupa aia 🤣

 4. Batuti in cap cu pulanu’ pina se umplu de cucuie, asta ar merita ! Si dupa aia pusi sa curete cu periuta de dinti toata Piata San Marco !

 5. Cand legislatia are lacune si interesele financiare prin sponsorizari sunt uriase, au loc si aceste actiuni nebune de rasul proștilor.

 6. Sa munceasca si sa plateasca daunele provocate. Judecatorul sa interzica plata daunelor din alte fonduri precum donatii individuale sau de la alte organizatii. Banii sa fie obtinuti exclusiv din munca derbedeilor.

 7. Ei nu sunt de capul lor sunt mai degraba trimisi, sa se autodetoneze cu extinctorul. Si da sponsorii lor ar trebui luati la rost de procurori. Si ei si NGO-urile lor, Extiction Rebellion sau cum le zic. Mai si sustin ca e un protest non-violent.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.