Protestatarii în favoarea cărora intervin Naţiunile Unite

Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Zeid Ra’ad al-Hussein, a declarat marţi după-amiază că autorităţile venezuelene trebuie să-i elibereze imediat pe protestatarii paşnici şi să permită lansarea unei anchete independente cu privire la moartea a zece persoane în protestele din ziua scrutinului controversat pentru înfiinţarea unei Adunări Constituante, scrie Reuters.

”Sunt profund îngrijorat că liderii opoziţiei Leopoldo Lopez şi Antonio Ledezma au ajuns din nou în custodia autorităţilor venezuelene, după revocarea deciziei de arestare la domiciliu”, a declarat al-Hussein.

De asemenea, înaltul comisar şi-a exprimat îngrijorarea că autorităţile venezuelene înrăutăţesc o situaţie extrem de volatilă prin recurgerea la forţă excesivă în ciocnirile cu protestatarii din Venezuela.

Uniunea Europeană a condamnat deja folosirea excesivă a violenţei de către armata venezueleană împotriva protestatarilor opoziţiei şi a ameninţat că nu va recunoaşte rezultatele scrutinului controversat de duminică, care afost marcat de incidente violente ce au dus la moartea a zece protestatari anti-Maduro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.