Noi confruntări între protestatari şi poliţie la Beirut

UPDATE Poliția libaneză a folosit gaze lacrimogene împotriva manifestanților care încearcă să treacă printr-o barieră pentru a ajunge la clădirea parlamentului din Beirut sâmbătă. În timpul protestelor declanșate de explozia devastatoare din această săptămână s-au auzit împușcături, relatează Reuters.

Un polițist a fost ucis în timpul confruntărilor cu manifestanții, a spus un purtător de cuvânt al poliției.
Crucea Roșie a anunțat că a tratat 117 persoane pentru răni la fața locului, în timp ce alte 55 au fost duse la spital. Un incendiu a izbucnit în Piața Martirilor.

Zeci de protestatari au intrat în sediul ministerului de externe, unde au ars un portret al președintelui Michel Aoun, acuzat că este de vină pentru criza politică și economică.

„Rămânem aici. Solicităm poporului libanez să ocupe toate ministerele”, a declarat un manifestant.

Aproximativ 10.000 de oameni s-au adunat în Piața Martirilor, unii aruncând cu pietre. Poliția a folosit gaze lacrimogene când unii protestatari au încercat să treacă prin bariera care blochează o stradă care duce spre parlament.
Poliția a confirmat împușcăturile și a spus că au fost folosite gloanțe de cauciuc.

La Beirut au loc proteste violente, manifestanţii intrând în conflict cu forţele de ordine. Libanezii au ieşit în stradă să ceară demisia Guvernului.

Oamenii dau vina pe autorităţi pentru tragedia petrecută marţi, așa că au reluat protestele și se cer demisii.

Guvernatorul regiunii a fost alungat cu pietre dintr-un cartier comercial din centrul Beirutulu.

Libanezii au pregătit spânzurători simbolice pentru membrii guvernului pe care îi acuză că au facilitat explozia.

Forţele de securitate s-au mobilizat înaintea protestului din această seară. La această oră, încearcă să împrăştie manifestanţii cu gaze lacrimogene.

Cel puţin 154 de persoane au fost ucise în exploziile care au avut loc marţi şi peste 6.000 sunt rănite.

Autorităţile estimează că numărul victimelor va creşte pe măsură ce continua operaţiunile de salvare.
Peste 60 de persoane sunt încă dispărute în Beirut

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Ia sa vedeti cum apar binefacatorii, lipitorile pentru bogatiile tarii! Usor usor intra si occidentul in zona sa mance si gura bolandului ceva.

  2. Inainte ereau ziaristi care se pricepeau la politica externa si la jocurile strategice ale marilor puteri. Ne lamureau si pe noi cine doreste caderea actualului guvern.
    E guvernu acesta aliat al Siriei si Iranului???…Atunci se explica racheta trasa in depozitul din port.

  3. Primul care a venit, mai ceva ca Basescu la poza de grup la Bruxelles cind se ducea de la trei dimineata sa doarma in fata portii ca sa apara ca paduchele in frunte, a fost macroul de Sena ! Va dati seama ce a mai alergat la Beirut ca sa-si vinda gablonturile si sa se dea iarasi „el lider maximo” al Europei, daca a fost el in stare sa-si paraseasca bunica tinerica si nurlie, care facea topless la Mediterana si sa vina in Liban (tara de altfel suverana, din cite stiu !) ca sa puna de „revolutii portocalii” si alte „primaveri arabe” !

  4. Libanezii au protestat impotriva guvernanților dupa aceasta explozie ,pe cind romanii nu si-au manifestat minia dupa explozia de la Colectiv cu peste 60 de morti.

  5. Asa ar fi aratat si la noi situatia, probabil, daca Ponta nu demisiona,in acel moment.

    Mie personal mi se pare un fel de Colectiv inmultit cu 1000.

    Problema e ca astia abia isi pusesera guvern, n-aveau cand sa faca mare lucru, statul fiind practic in faliment de luni bune.

    Pare o lovitura de stat in desfasurare,iar rezultatul va fi similar cu cel din Irak sau Siria.Valuri de migranti, unii tocmai veniti din Siria vor curge spre UE, dar si haos intern – care va duce la instalarea muslimilor de bine.

    SUA si lumea civilizata nu (mai) sunt in stare sa stabilizeze zona, iar Europei nu-i va fi bine.
    Un stat care nu mai exista nu mai are coruptie, nu ?

    Chiar nu se poate afla ai cui sunt manifestantii doritori de anticoruptie, chiar acum ? Si ce repede s-au organizat sa atace anumite cladiri de ministere!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.