Puiul vopsit și unii mai proști ca găinile

Ne-am întrecut peste măsură! Pentru lămurirea disputei cu puiul vopsit, ziarul Cotidianul oferă un premiu substanțial. Oferă chiar lui Horia Miron Constantinescu o vacanță gratuită la mare (evident, cu familia) dacă reușește să vopsească un pui de găină pe care cumpărătorii să nu-l distingă într-un galantar. Și să nu-l pună pe fugă pe șeful ANPC. Mai oferim un premiu celui care ne poate livra 10 kilograme de hormoni de dat la găini. (Am dori să contribuim și noi la dezvoltarea accelerată a niște fraieri care întîrzîie să se maturizeze). Și mai oferim o vacanță la mare pentru două gospodine care se cred în stare să lucreze cîteva zile într-o hală pentru creșterea păsărilor ca să injecteze zece mii de pui cu hormoni de creștere. Asigurăm transportul și pentru Mihai Gâdea și echipa sa, împreună cu domnii generali, pentru a se documenta în materie de vopsitul puilor și injectarea lor cu hormoni.

Oferta noastră acoperă astfel toate aberațiile care circulă și din care una și cea mai grosolană a fost pusă în circulație de șeful ANPC, Horia Miron Constantinescu. Cu bomba lansată de el, Romania a făcut din circul electoral ceva plictisitor. Ca să-și arate ochelarii și inteligența creatoare, șeful ANPC a transformat și acuzat puiul galben (crescut cu furaje) ca fiind un „pui vopsit”. Adică un atentat la siguranța alimentară a populației. Implicit, la siguranța națională, că toți mîncăm carne de pasăre, inclusiv cei din Parlament și cei din MApN și SRI.

Omul nu-i prost ca găina. E mult mai rău. Este politician și s-a gîndit cum să-l lase pe Piedone cu gura căscată. Piedone s-a dus să mănînce parizer și salam cu asfaltangii. Numai scandalul cu puiul vopsit l-ar fi putut detrona în materie de enormități și găselnițe de stîrnit popularitate. Horia Miron Constantinescu și-a chinuit gîndirea ca să dea o alarmă națională și să cîștige niște puncte în campania electorală în care a fost desemnat din partea „crescătorilor de găini” din fruntea PSD. Horia Miron Constantinescu, unul cules de pe Litoral, pus șef la protecția consumatorului, suspect de aranjamente, faimos pentru raporturile sale dure cu restaurantele, s-a gîndit să dea o lovitură de imagine. A lansat marea amenințare a „puiului vopsit”, un fel de pericol public venit pe linia găinilor și a puilor din supermarketurile politicii românești.

Horia Miron Constantinescu știa ceva de cioara vopsită. Credea că unul a muiat-o în iaurt și a dat-o prostului ca fiind porumbel. N-a deschis un dicționar de expresii populare românești ca să afle că este doar o expresie pentru mincinoși și prefăcuți. Altfel, nici cioara nu poate fi vopsită, necum puiul de vîndut la supermarket. Cum o fi ajuns vigilentul de Constantinescu gata să creadă că și puiul și capra pot fi vopsite? Le înmoi în vopsea, le dai cu pensula sau le îngălbenești cu pistolul? Ca să nu mai vorbim de găini și de milioane de pui. La dînsul, coloratul este egal cu vopsitul. Ba chiar a încercat o demonstrație pe facebook. A pus pe cineva să frece o găină sau un pui pînă s-a schimbat culoarea cărnii. Și gata! A descoperit atentatul la siguranța noastră alimentară!

Horia Miron Constantinescu este de formație jurist neîmplinit și probabil din această cauză s-a făcut politician. S-a gîndit să fie și un fel de poet avicol. Probabil că și-a imaginat că un pui vopsit pe post de amenințare la securitatea alimentară a românilor face cît un slogan și cît o campanie electorală. După mintea lui și porcul poate fi vopsit, și catîrul (ca în William Faulkener), chiar și boul. Cu puțin chin, el ne-ar putea arăta și un pește vopsit, și un cîine,chiar și un politician (mai ales că din ăștia există!).

Fiorosul șef de la Protecția consumatorilor n-a izbutit să găsească nici un magazin alimentar și nici un supermarket care să vîndă niște pui vopsiți. Nici ANSVA n-a semnalat asemenea apariții. Mihai Ponea, secretarul general al ANSVA, a declarat pe la televiziuni că în întreaga sa carieră de specialist n-a văzut așa ceva. Cu atît mai mult, Horia Constantinescu, cel care coordonează controlul alimentarelor și care, ca și Piedone, răstoarnă, confiscă, dispune distrugerea produselor alimentare și închiderea magazinelor sau a localurilor. El n-a fost în stare să ne arate unul sau să prezinte un lot și să-l ducă la un laborator serios care să ne comunice rezultatele analizelor.

Cu o părere pe post de concluzie de la un polițai sau de la un jurist pîrît nu poți striga către țară:

-Oameni buni, iată puii vopsiți, cu substanța cutare, periculoasă, cancer, hepatită etc.

Nici vorbă! Autorul descoperirii care a alarmat populația, adică Horia Miron Constantinescu, a terminat două universități care împreună nu prea fac cît o școală temeinică. După „Nicolae Titulescu” și Biotera, marele specialist în „pui vopsiți”, după cum puteți vedea în fragmentele de c/v pe care le reproduc în subsolul editorialului, s-a specializat într-un fel de polițai alimentar. Funcțiile ocupate după terminarea universității ne arată toată anvergura priceperii sale.

De-asta ne putem întoarce la farfuria cu puiul de găină.

Oricum, postarea sa cu aer de diversiune ieftină ne avertizează asupra unui lucru. În stilul acesta, pe zi ce trece, vin să ne conducă unii mai proști decît găinile pe care le sacrificăm!

Post scriptum:

Horia Mihail Constantinescu-Educaţie şi formare.

Certificat de atestate a competențelor profesionale:

Academia de Poliție ”ALEXANDRU IOAN CUZA” Colegiul Național de Afaceri Interne – PROGRAMUL POSTUNIVERSITAR DE FORMARE ȘI DEZVOLTARE PROFESIONALĂ – MANAGEMENTUL AFACERILOR INTERNE – ORDINE ȘI SIGURANȚĂ NAȚIONALĂ

Certificat de absolvire

Agenția Naționala a Funcționarilor Publici – PROGRAM DE FORMARE SPECIALIZATĂ PENTRU OCUPAREA UNEI FUNCȚII PUBLICE CORESPUNZĂTOARE CATEGORIEI ÎNALȚILOR FUNCȚIONARI PUBLICI

Diplomă de master Universitatea „BIOTERRA” București – FACULTATEA DE DREPT – SECURITATEA COMUNITARĂ ȘI TERORISMUL (Diploma de licență)

Funcții:

Comisar șef adjunct la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – Comisariatul Regional Galați – Comisariatul Județean Constanța

Coordonarea activității comisariatului. Acțiuni de control. Relația profesională cu consumatorii

Coordonator „Colectiv temporar de supraveghere si control national al Presedintelui ANPC”

Comisar superior, delegat comisar șef adjunct

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor – Comisariatul Regional Galați – Comisariatul Județean Constanța

Coordonarea activității comisariatului. Acțiuni de control. Relația profesională cu consumatorii

Șef departament audit și control / juridic

SC EOL General Service, București

Coordonarea departamentului juridic. Verificarea permanentă a activității celorlalte departamente

Director general

S.C. Rodrag Trade Co S.R.L., București

Coordonarea și dezvoltarea activității. Coordonarea activității personalului.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 44

91 de Comentarii

 1. Tocmai faptul ca Piedone nu s-a afisat mancand parizer si salam ci produse populare dovedeste ca este orientat si stie sa-si faca campanie electorala la ‘popor’. Este un candidat de calibru care are sanse reale de a castiga primaria capitalei cu conditia sa nu fie furat de securisti. Pentru ca Piedone nu este omul securitatii ori asta este cerinta
  de baza pentru orice candidat.

 2. @ CN
  Daca tot vorbim de „puiul vopsit” al candidatului la primaria Constanta, poate ca ne spuneti ceva si de „plaja modificata genetic” de la Mamaia, a actualului primar. Cat priveste atacurile zilnice la Piedone, cu tot respectul, editorialele dvs tind sa devina un fel de FORSYTHE SAGA.

 3. Norocul literelor este că ele, săracele, nu se consumă când trec din calculator in calculator sau din vorba in vorbă! Dacă s-ar consuma am fi fost lipsiți de plăcerea de-a lectura editoriale ca cel de mai sus chiar dacă rămâne o necunoscută: oare buricele degetelor care au butonat tastatura nu se uzează!?

 4. Totusi,nu am aflat opinia Dlui CN despre „operatiunea militara speciala” si despre atentatul dela Moscova.

 5. Se pare ca avem peste tot ” specialisti” made Bioterra , nu ? Ce numai Ciociolacu?Si salmonella pe care ne-o descria ” marele sef” stiam ca face casa buna cu ratele , uneori cu gistele. Nu stiam ca gainile si puii proceseaza milul pentru a se hrani. Dar la bioterristi totul este posibil…

 6. Am înțeles. Puiul vopsit nu doare fiindcă nu „să ezistă”. Dar Piedone doare rău de tot.
  Maestre, nu vă mai chinuiți să calculați aria cercului pătrat, că dă cu virgulă.

 7. Ai uitat sa pui P la articol. puiu ala galben din supermarket nu are nicio legatura cu un pui crescut cu furaje. daca crezi asta inseamna ca nu ai vazut in viata ta un pui crescut natural. dupa fierbere carnea e alba..

  Cat despre hormoni: se baga in furaje. 100%. Un pui crescut cu furaje cumparate e bun de taiat i doua luni. unu crescut cu cereale in 6 luni. testat de mine.

 8. din pacate carnea de pui este cea mai toxica, pentru ca, intr-adevar, bietele pasari sunt super vaccinate si tratate cu hormoni, iar, mai nou, cu mesager arn…cu vopsitul nu stiu cum este, dar aceste informatii le am de la un veterinar care lucreaza in domeniul vaccinurilor/tratamentelor pentru pasari si animale de carne. cea mai putin otravita este carnea de porc. mai ales cea cumparata direct din curtile oamenilor. porcul este porc, mananca ORICE, restul este spalare pe creieri. singurul pericoldin porc sunt PARAZITII. ATAT. daca prepararea are loc la temperatura mare (peste 60C) si suficient de indelungat, orice parazit este distrus. vedeti ca circula filmulete pe toate platformele astea de vor sa le cenzureze (ha! oare de ce?) sa vedeti ce le fac bietilor amarati in ferme … ce sisteme automate de „tratare” pana la schingiuire si moarte folosesc…ati vazut vreofdata cum sunt sacrificate pasarile…si animalele in general? sistemele automate le rup oasele inainte de moarte. robotul/masina face ceea ce este programata, nu? hai succ-escu cu „digitalizarea” si „tehnologia”! cat despre trantorii din asa-zisle institutii ale statului degeaba pe bani imprumutati in carca noastra, sincer, ar trebui sa dispara si ei, trantorii si foarte multe „institutii” si „ministere” si alte traiuri-pe-vatrai, toate in carca rumanului, caruia NU I SE RASPUNDE LA TELEFON, CA SUNT OCUPATI SI NU AU TIMP, MAH! cum d emai puteti mah respira?? eu ma sufoc in fiecare zi! sa crap odata sa scap din iadul asta!

 9. @ blabla: având în vedere ca unii ziariști sunt vopsiți in galben pentru a nu se confunda cu găinile și cu cocoșii roșii, nu-l vei auzi pe distinsul ziarist exprimandu-si opinia vis a vis de atentatului de la Crocus. Un pui vopsit nu-si permite ca să aibă opinii în aceasta chestiune, fiindcă vrea sa ajungă cocos batran sunt umbrela partenerului strategic. În schimb ca pui tânăr si-a permis si își permite sa se exprime laudativ la adresa lui Băsescu, Jhoannys, Clotilda, Nicușor, UE, NATO și SUA. Primind grăunte ecologice de la aceste ființe și organisme domnia sa poate creste și supraviețui liniștit. Hrana ecologica pentru domnia sa, hrana modificata genetic pentru noi și, din când in când un amestec de ecologiei cu hrana nesănătoasă, asa ca cetățeanul sa fie mereu intr-o stare de nedumerire și de veșnice întrebări. Ca atare cu puiul vopsiți sau nevopsit e cel mai indecât sa te poziționezi cu fundul în doua luntre si apoi în fiecare pe rand, pentru a da satisfacție tuturor, dar mai ales celor cărora e nevoie sa le dai satisfacție.
  PS. Cand PUI un pui vopsit intr-o supa și supa va ieși vopsita. Dar și mai tragic e faptul ca morcovul își va schimba culoarea, iar taiteii sau galustele se vor umple de steluțe verzi și cai galbeni pe pereții democrației noastre infestata de puicute, pui, gainu și cocoși indeciși cromatic, aducă tot lgbtiqisti.
  PS. Ce bine era dacă am fi avut și noi lei și caini luptători pentru interesul național. Ar fi dat de toate gardurile cu aceste găini puicute și pui cocoși care după ce ca au renunțat la pene, ca să vadă tot Occidentul ca sunt dispuși da se prostitueze se oferă sa facă munca de voluntariat în scopul satisfacerii tuturor plăcerilor curcanilor de peste balta și curcilor de la UE cu gen indeciși dar cu un mare apetit spre placeri și pumni în gura.

 10. CE VA MIRATI deoarece PSD A INCEPUT CAMPANIA DE TOT Editat ! DE PESTE O SAPTAMANA PSD IL PLIMBA DE ACEST BARBOS CARE IN LOC SA-SI VADA DE TREBA PE CARE O ARE ,NUMIT FIIND DE PSD ,APARE DE PESTE MULTE ZILE PE LA DUGHENELE TV SI LANSEAZA IDIOTENII UNA DUPA ALTA! ACEST IDIOT EMITE O TAMPENIE PENTRU PROSTIME=PUI CARE PRIMESC SI BUCATELE DE VOPSEA ! PROSTIA PSDISTA ESTE IMENSA!psd este penibil in continuare! HA,HA!

 11. Totuși, puiul vopsit e de ani de zile în galantare în comercializare, abia acum cretinul a văzut? Asta denota că birocrația politica de lux și nesimțire, e dăunătoare in Romania! Va propun alt produs: CARTOFII! La ora actuala, cartofii preparați, au gust și miros de hoit, de gunoi, de orice industrial și nu pot fi consumați după cumpărare! Îi cureți și mirosul infect e dezastruos! Cică sunt produși scriptic și recomandați că fiind din România!

 12. Doar nu incercati sa spuneti ca_culoarea aceea galbena este ceva natural si netoxic ptr consumatori?……[Rumburak]

 13. Acum să nu o dăm în partea cealaltă și să afirmăm că românii (cei mulți) consumă alimente de calitate, fără aditivi nocivi.

 14. Marine, marine, nu-ți roade unghiile date cu oja de la bunica, ori vopseaua de ouă violet, rămasă de anul trecut.

 15. Maestre, eu stiam ca ca erati aplecat mai mult spre reportaje nu spre pamflet. Superb… i-auzi!…”poet avicol”.

 16. Felicitări pentru profesionalismul și intransigenta cu care scrieți articolele, Maestre! Unii pe aici comentează că nu e bine să-i spuneți adevărul lui Piedone. Cu atâția bani scurși cu dedicație catre armate de troli și publicații menite să prezinte realitatea cosmetizat, în curând o sa va treziți cu zeci de comentarii negative la articolele Dvs, Maestre. Vă rog să nu vă descurajați și să prezentați realitatea așa cum este, în mod obiectiv așa cum ne-ați obișnuit, prin ochiul critic al ziaristului profesionist și nu al unui milog pus să scrie ca să câștige o pâine, așa cum din păcate vedem o serie de articole scrise de unii asa zisi ziaristi. Din păcate, in România nu mai găsim ziaristi la fel cum nu mai sunt specialiști în foarte multe domenii de activitate. S-a produs o deprofesionalizare absolută și aproape totală a întregii societăți. Lipsa reperelor este atât de evidentă și manipularea clasei politice atât de mare, încât populația nici nu-și mai dă seama care ne mai sunt valorile. Principala calitate a politicianului și a profesionistului, NU mai este spiritul oratoric și profesionalismul, ci slugărnicia și pupincurismul față de șefii politici submediocrii, care au ajuns să-i întrebe pe Facebook pe cei care le dau directive și indicații, dacă e bine proiectul propus să se adopte. Rolul celor așa ziși aleși, cu mici excepții, fiind doar al unor marionete puși să ridice mâna la comandă după cum le dictează șeful de grup.

 17. Pasarile sunt chinuite de oameni (pentru bani) :aglomeratie(boli, mortalitate mare) , lipsa soarelui(reglare somn), hrana pasari ajustata pe diferenta de varsta(cresterea greutati exponentiala), lipsa cresterii pe pamant(cu tot ce inseamna :iarba, insecte, rame, lipsa interactiuni intre indivizi) pasarile sunt inteligente) si da! Sa corectam aceasta grozavie de rele tratamente (compensam cu :hormoni=crestere in greutate fortat;antibiotic=mortalitate pasari;lipsa soare=incearca cu tulpini de virusi ce vor produce anumite proteine=calitate carne data si de culoarea pieli….Astea pana la sacrificare(alti zic valorificare). Asa se vinde ceva neconform:fara reguli stricte doar interpretabile… In detrimentul celor care au cateva pasari la tara ce nu pot vinde (ce au in plus) o pasare sanatoasa, echilibrata. Probleme grave ale societatii umane(ce vor duce inevitabil la alte probleme) …

 18. Constantinescu a dat marea lovitura cu „carnea vopsita”. A auzit 9pozitiv) de el intreaga tara nu numai cei din Constanta. Daca initiativa i-a apartinut atunci chiar ca are mai multa minte decat ii trebuie unui primar. Personal nu am retinut niciodata numele sau desi cred ca nici n-am auzit de el.

 19. Hrana paasarilor de ferma contine antibiotice, hormoni de crestere care sunt in hrana lor. Nu au culoarea si gustul carnii ale pasarilor crescute in curtile oamenilor. Pielea este toxica si multi o arunca. Ca in hrana sunt pusi aditivi si suplimente pt a fi galbeni, asta pt a le creste pretul. Nimic la noi nu este bio cu adevarat ci doar pe hartie si la bani.

 20. Chestia asta cu puiul vopsit face parte din categoria „știrilor” lansată de Evenimentul Zilei, pe vremuri, precum că găina a fătat niște pui. Găina fată puii care vor fi vopsiți în galben. Este varianta actualizată a „știrii”. Tare mi-i teamă că această isterie creată să nu mai dea o lovitură puternică sectorului avicol, și așa rablagit de multele lovituri pe care le încasează, ba cu gripa aviară, sau importuri dubioase, cărora nimeni nu le face vreo analiză. Cât despre colorare, orice „țărancă” , care are în bătătură pui, știe că dacă-i hrănești cu porumb, vor face grăsimea de sub piele galbenă, dacă îi ți cu orz, grâu, sau alte furaje, vor avea grăsimea mai albă. Pe deasupra mai scormonesc după o râmă, gândăcel și alte trufandale. Aoleu, ce am zis, gândăcel ?. Or să sară ecologiștii până-n cer, nu se poate așa ceva, găinile trebuie interzise, atentează la biodiversitate, ba mai vine și Ursula care ne va spune că astfel nu vom mai avea gândaci pentru cina de sâmbătă seara. Apropo. Oare de ce ai lu Gâdea nu aduc vreun zootehnist, veterinar, care să ne explice cum stau lucrurile, din punctul de vedere al crescătorilor de pui?.

 21. Găina care naște pui vii e mai gogonata decât puii colorați cu aditivi.
  Da, dar erau pui născuți vii din găinile fecundate de Ardei Umplut. Sau de Cornel Nistorescu, fecundeaza fiecare ce poate.

 22. D-le Nistorescu, în târgul Bacău unde funcționează o celebră AGRICOLA de mult timp circulă zvonul despre așa ziși pui vopsiți. Acestor zvonuri nu putem să nu le dăm crezare, fiind lansate chiar de angajați sau foști angajați ai AGRICOLA.

 23. DE CE NU VĂ DOCUMENTAȚI TEMEINIC -MAI ALES CĂ „ZOOTEHNIA,LEGUMICULTURA ,POMICULTURA ȘI INDUSTRIA ALIMENTARĂ ” CARE HRĂNESC CELE 8 MILIARDE DE TRĂITORI PE TERRA „S-AU EVOLUAT” ! DECI COLORAREA CĂRNII,LEGUMELOR,FRUCTELOR,ALIMENTELOR PROCESATE FOLOSIND COLORANȚII LA GREU,PUR ȘI SIMPLU TEHNOLOGIC! (ESENȚA DE ȘOFRAN=GALBEN ETC!) ȘI MODIFICĂRI GENETICE CARE AU DUS LA ÎNZECIREA PRODUCȚIEI LA HA,BIOSTIMULATORI,ÎNGRĂȘĂMINTE ETC –CE AȚI PREFERA SĂ MURIM DE FOAME -ORI SĂ NE CANIBALIZĂM -ȘI SĂ MÂNCĂM CA PE VREMEA CELOR 600 KG DE GRÂU LA HA -DE BOLILE FOAMEI AȚI AUZIT=PELAGRA—?SAU SĂ MÂNCĂM CE NE PUN LA -MARKET -PRODUCĂTORII IAR CINE VREA -=NATURAL-NATURAL- LA ȚARĂ,PLUG FRUMOS CU 2 VACI,SAPA,FURCA,GRĂDINUȚA DE LEGUME,CUPTORUL DE PITĂ -,FONTUL DE CARNE PE FRUNZA DE VARZĂ CUMPĂRAT DIN„SAT” SÂMBĂTA -ȘI SUFICIENT/SĂPTĂMÂNĂ,CARNE DE PUI SUPER ECO CU URZICI -O DATĂ PE LUNĂ,ORI DUPĂ RECOMANDAREA:GĂINĂ SE MĂNÂNCĂ -DACĂ-I STĂPÂNUL BOLNAV ORI GĂINA-I BETEAGĂ! Ș-ACUM ȘI POLITIC: DACĂ H.M.C NU ERA PSD-IST SCRIAȚI „INEPȚIUNEA ȘTIINȚIFICĂ -EDITORIANTĂ”..că.că…omul ar trebui să tot învețe !

 24. Horia Constantinescu, Serghei Mizil, Cristian Popescu Piedone, Mihai Tudose.

  Ce au în comun patru circari şmecheri tari în gură care confundă spațiul public cu toaleta personală?

  Sunt beizadele de nomenclaturişti şi de mari ştabi din comunism. În aceste familii au fost ei educați că în societate poți să te comporți cum ți se scoală ție, dacă eşti de viță nobilă şi dă tactu două telefoane.

  LA VREMURI NOI TOT NOI!

 25. Cine-si aminteste gustul natural, al rosiilor?
  Citeam ceva timp in urma ca un tanar nu-l suporta, el s-a obisnuit cu rosiile de tip nou.
  Cine a mancat o supa de pasare de gospodarie, isi aminteste gustul? Probabil, ca unui tanar i s-ar parea ciudat.
  Dar de pepenii injectati cu sirop de zahar ce ziceti? Dar de nevinovatul patrunjel cu pesticide?
  Batrane draga, nimic nu mai este ca pe vremuri… Oameni naturali nu cu botox si implanturi…

 26. @PCR: se numeste ‘efectul de umbra’, renasterea iudeo-cominternista de dupa lovitura de stat prosovietica din dec 1989 in Romania,in urma intelegerilor de la Malta si asasinarea Ceausestilor de catre gaska gorbaciovista a spionului sovietic Ivan Iliescu
  Au ajuns iar la putere nepotii iudeo-bolsevicilor veniti cu tancurile sovietice sau ca ‘refugiati’din Basarabia,asta a fost miza loviturii de stat din 89
  Ceausescu a fost suveranist adevarat,nu cioara vopsita, ca vreun ‘suveranist’ de azi

 27. Titlu din Coti: „România se dezice de fiica ei și fiica, Basarabia, se leapădă de mama ei naturală”
  Chiar ma intrebam de ce s-a trecut atat de usor peste subiect?

  Daca dati o cautare pe google dupa „elev din Baia Mare” veti gasi pe langa cele cateva publicatii care vorbesc despre elevul Taranu, o multime de stiri despre elevi de 15 ani, stiri absolut ingrijoratoare. Ce facem cu puii de om?

 28. Mare nenorocit Horia asta. Trebuie inceputa urmarirea penala pentru lansarea de afirmatii mincinoase care duc la tumult social si tensiuni in rindul populatiei. Asta a facut facultatea de vopsit oua…

 29. Puiul vopsit a făcut o victimă ,șeful ANPC a demisionat din funcție!
  Și încă o victimă,comentariul lui Bătrânul a fost retras.

 30. Dar cine-si aminteste de desfiintarea gospodariilor taranesti? Dar cine-si aminteste de blocurile in care au fost mutati gospodarii din jurul Bucurestiului, blocuri cu patru etaje, cu sobe…Bietii oameni s-au trezit peste noapte, in colivii! Si cine vroia mutarea pensionarilor in localitati pentru ei, dormitoare si cantine? Cine a distrus structura familiala? Oh, cine?

 31. @ Charlie – esti obsedat tare de @ Core. Doamna a intrebat daca mai stim de gustul unei rosii romanesti sau a unei supe de gaina sau pui crescut in curtea unui gospodar. Cu boabe . Tu daca te-ai hranit cu ” botox” delirezi vazind ” botox naturel” la altii. sharla tot sharla . Cit despre UNIREA BASARABIEI CU ROMANIA , nimic ,iar despre copiii care mai simtROMANESTE , ne da lectii unul @ Marele scUrs.Datorita unora ca tine , inocenta unor copii care mai au TARA , ISTORIE si STRABUNI! Coco chanel , cenzurezi si asta ?Ori tie @ Charlie iti place sa maninci plastic si sa te ” caci” mingi de ping pong ?Tu cu Cirstoae ala cu puii nascuti de gaini si cu hori(n)ca asta ati face o tripleta………

 32. Cornele, si totusi ceva adevar exista. Nu cum spune comisarul… Bunica mea punea in hrana gainilor mei macinat care avea darul de a face galbenusul oului de o culoare galben inchis spre portocaliu. Stiu precis pentri-ca am folosit si eu metoda.

 33. Exista o serie de agenți experimentati care au trecut demult de la E88 la F20 si 21, BMW adica, folosind doar aditivarea E161g la găină si un evantai DSM Egg Yolk Fan fluturat in birourile fiecarei ferme avicole din Romania. Mai multe puteti intreba direct pe Jean-Claude Juncker despre Regulamentul 1486/02-sep-2015, si daca eventual mai au voie babele sa picure permanganat de potasiu in apa puilor de la țară când incep a se ciuguli intre ei, speriati, nerecunoscându-și coafurile din cauza cantaxantinei.

 34. Puiul vopsit și unii mai prosti decât găinile ce mult adevăr într-un titlu de articol .
  Nu știu cine l-a vopsit dar bănuiesc ,nu poate fi vorba decât de cineva din PSD,nu Ciolacul ,el nu e cu puii e cu covrigii și nici Fii Rea că e ocupată cu Căpitanul de cursa lunga .
  șeful din Voluntari.Mai ce zile am ajuns !
  Asta cu ARN-mesager no o cred ,nu am cu!
  Să nu mă cenzurați că am inceput sa va laud,am dat proba și pentru cor și am intrat!

 35. Circula niste zvonuri. E adevarat ca Ț Slepy Joe” se retrage si intra in cursa Michele Obama ? Ca asta-i zvonul vinturat pe la unele tembeliziuni …

 36. Domnule Nistorescu, da dumneata téma de studiu unui jurnalist stagiar o recapitulare a tuturor ispravilor acestui Constantinescu , de cand a inceput el sa protejeze consumatorii. PS. La Constanta va fu ca in Bucuresti. Concureaza Constantinescu Pui Proaspat Vopsit cu actualul PRIMAR,numitul Chitac, ala care data trecuta roste discursuri de ale lui Trump in care schimbarea doar numele Whashingtonului cu Agigea.

 37. Daca singurele variante la primarie sunt cei doi „beach boys” mentionati mai sus, ii plang pe constanteni.
  In caz ca mai exista si altele (in afara de acest blat PSD/PNL), poate ca ar fi bine ca cetatenii se se orienteze catre acelea.

 38. Asa si aici. Seful de la sanepid e cumnat cu patronu care vopseste cioara. De ce vopseste cioara??? Ca sa pacaleasca lumea si sa faca bani. De ce s-au inmultit farmaciile?? Pentru ca populatia este tot mai bolnava din cauza alimentelor vopsite cu substante cancerigene si toxice. Se vopsesc si carnea rosie si salamurile, Sucurile vinu berea pline de conservanti si arome toxice.
  Atentat la siguranta nationala.
  Populatia Romaniei e in scadere. Satana globalista se bucura…e in plan.

 39. Pentru ca suntem la iti mai aduci aminte,

  „iti mai aduci aminte, doamna,
  Pe lac, ce-n lună s-argintase,
  Încet o lebădă trecea,
  Și pata-i albă se pierdea
  În seara care se lăsase…

  Și-atunci, doar inimă și vise,
  Ne-am dus ca lebăda și noi,
  Călcând nisipul plin de foi
  Sub ceața care-l umezise.
  Iti mai aduci aminte, doamna mea?

  Cincinat Pavelescu.
  Ascultati-l in interpretarea lui Jan Moscopol cu acel rrr fermecator!

 40. @ Core 12:57
  Cu scuzele de rigoare stimata doamna, eu as propune cantecul TRIO GRIGORIU/ PESCARUL AMATOR, cu un text usor modificat :
  De dimineata langa ghiol, partidul liberal,
  Isi baga degetul in nas si scoate un „amiral”.

 41. Puiul conține microbul cancerului, așa cum a fost descoperit de Virginia Livingstone. Roxarsone (arsenicul) este în peste trei sferturi din puii consumați din SUA. Sunt apți să fie sacrificați în 6 săptămâni dupa o dietă intensivă cu steroizi, hormoni și antibiotice și cresc în condiții oribile, traumatizante. In anii 1920 câțiva medici perseverenți, cum ar fi patologul John Nuzum de la University of Illinois College of Medicine; chirurgul Michael Scott din Butte, Montana; și obstetricianul James Young din Edinburgh, Scoția, au publicat cercetări care arată că un anumit tip de bacterii a fost observat și cultivat în mod constant în cancerul de sân. Germenul pleomorf a sfidat legile stabilite ale microbiologiei prin capacitatea sa de a-și schimba aspectul și forma, în funcție de modul în care a fost cultivat în laborator, de vârsta culturii și de cantitatea de oxigen furnizată pentru creștere. La început, germenul din cultură abia era vizibil ca forme mici de cocci rotunde care s-au transformat în bacterii în formă de tijă, care s-au conectat împreună pentru a forma lanțuri filamentoase asemănătoare cu o ciupercă. Cocii mici se pot mări, de asemenea, în forme de spori asemănătoare drojdiei și fungilor. Lucrările complete ale acestor oameni sunt o lectură fundamentală și valoroasă pentru oricine este interesat de microbiologia cancerului de sân. Roxarsone, care în doze mari te ucide, a fost adăugat intenționat în hrana pentru pui, dând puiului cumpărat din magazin iluzia de culoare sănătoasă și aspect plinuț. Pentru a vedea cu ochii tăi pleomorfismul în acțiune, urmăriți videoclipul realizat de Grayfield Optical, producătorii microscopului Ergonom 500, care poate vedea ,,virușii” vii (endbionts) în acțiune transformându-se în bacterii și forme fungice.

 42. Nea Cornel nu intelege ca asa cum s-a facut „capitalizarea”, fortzata, sub bagheta SECURITATII ETERNE, tot asa s-a facut, dupa LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern comisa de catre COMINTERNISTII si FECIORII DE COMINTERNISTI BOLSEVICI si „culturalizarea”, tot fortzata, ca dupa 1948!!! Cu ce se deosebeste Nea Cornel de postacii superindaratnici de pe forum carora degeaba le explici, chiar
  le dai cu linguritza si le despici fiecare picatura, ei stiu una si buna, postacii recita in cor versurile lu Rasputin, iar pe Nea Cornel nu-l scoti din fixatia cu „prostocratii” preluata necritic de la PROFI Marga, acesta marsand pe FIXAREA IN PROIECT, adica SA NU SE SCHIMBE NIMIC, numai FLACAII bagati la inaintare dupa 2004!!! Nu tu DEMILITARIZAREA SECURITATII, proces prin care
  sa fie prezentati OFITERII ILEGALI, ACOPERITI din toate institutiile si OFICIALII care dupa 1989 au fost ROTITI intre judete!!! Pasul urmator fiind INCULPAREA PENTRU PARTICIPARE LA GRUP BOLSEVIC CRIMINAL ORGANIZAT, INTERDICTIA DETINERII DE FUNCTII OFICIALE,
  CONFISCAREA AVERILOR!!! Dupa CONDAMNAREA INSTITUTIEI GENOCIDULUI si DESFIINTAREA EI urmand sa se creeze SERVICII CIVILE cu LISTA
  CRIMINALILOR ENUMERATI in fatza!!! Fapt care NECESITA MODIFICAREA ESENTIALA a CONSTITUTIEI cu PARTICIPAREA POPPORULUI la toate fazele fazele de CONCEPERE si REDACTARE, abia in final urmand sa fie supusa REFERENDUMULUI!!! Ce zici, Nea Cornel, ma publici?

 43. Un puşti o-ntreabă pe mămica sa, de-o face să-şi înghită vorbele:
  Ce este, mamă dragă, patria, că ne omoară-nvăţătoarele?
  Luceafărul se-ntoarce în mormânt, că două vorbe nu mai poţi să schimbi,
  Pe-acest picior de plai, pe-acest pământ româna se vorbeste-n două limbi.
  E-o ţară unde ca să fii docent, lucrarea ţi-o-ncepi luni şi-o termini joi,
  Să fii patron de club e suficient, să ai în Dobrogea un cârd de oi.
  În puşcărie domn de vrei să fii, să ai celulă de miliardar,
  Îţi treci toată averea la copii şi în CV îţi treci c-ai fost primar.
  Ne luăm ostatici singuri noi pe noi, c-un circ de zero lei si zero bani,
  Cum e posibil veţi afla doar voi peste-aproximativ 50 de ani.
  Când tu vei fi, mămica, mare şef, te roagă mama ta acum ceva,
  Să nu dai formele de relief, că asta-a mai ramas din ţara ta.

  Sunt curios ce se va întâmpla, ce mama puştiului răspuns va da
  Peste juma’ de secol şi ceva, la întrebarea: „Ce e patria? ”
  Ce mama lui răspunsul ei va fi, ce mama ei de viaţă vom trăi,
  Ce mama lor de şmecheri de copii, „ce mama ei de treabă” vor gândi.

  Daniel Iancu – Patria

 44. De-ar fi sa-i luam pe toti la rand,
  Si actualii dar si fostii,
  Cei mai destepti de pe Pamant
  Au fost intotdeauna…PROSTII.
  De vrei sa faci o cariera
  Ajunge numai sa fii…PROST.
  In lumea asta cu de toate,
  Unde se-nvata contra cost,
  Pacat ca nici o facultate
  Nu da si diploma de….PROST.

  Avem impozite cu carul
  Dar inotam in saracie
  Si ce buget ar avea statul
  Dintr-un impozit pe…..PROSTIE…

  Si-n lumea asta rasturnata,
  Unde cei strambi sunt cei mai drepti,
  Savantii nostri mor de foame
  Si numai PROSTII sunt destepti.

  Victor Socaciu – Doamne, fa-ma prost!

 45. Politica!
  28 februarie 2021

  „Florin Cîțu a reușit să țină economia românească pe linia de plutire (…). Îl susțin total pe Florin Cîțu în actul său de reformă. De asemenea, există un personaj mult mai important decât mine și cu mult mai multă forță decât mine, care se află în spatele lui Florin Cîțu, și acela se numește președintele Klaus Iohannis”, a declarat Rareș Bogdan sâmbătă seara într-o intervenție la Antena 3.

  Rareș Bogdan a susținut că nu atacă pe nimeni în acest moment, dar că nu va ezita să lanseze atacuri, atât la adresa membrilor PNL, cât și a partenerilor de coaliție, dacă Florin Cîțu nu va fi sprijinit.

 46. PATRIA este TZARA si POPORUL, adica NATIUNEA cu LIMBA, cu TRADITIILE CULTURALE, RELIGIOASE si de CREATIE MATERIALA MILENARE, dar si cu FORMA DE STAT care A ASIGURAT EVOLUTIA MILENARA!!! NATIUNEA, adica cele doua componente INDISPENSABILE, impreuna componentele ce o definesc are calitatea de A FI PURTATA CU SINE ORIUNDE S-AR GASI PE MAPAMOND de fiecare ROMAN ADEVARAT!!!
  ROMAN ADEVARAT fiind ROMANUL care NU SI-A VANDUT SUFLETUL DIAVOLULUI ROSU, fapt valabil pentru toate NATIONALITATILE!!!

 47. Ce o sa mai rad cand vor avea astia dovada ca puii sunt vopsiti ! Pana atunci, crescatorii de vopsele au inghetat, li s-au prabusit vanzarile.

 48. Ce-i de făcut!
  Constatăm dezastrele din lume, dar nu facem nimic concret pentru a le înlătura, doar văicăreli!
  Avem in loc de democrație, dobitocicrație, hoțicrație, bidencrație, suacrație, NATOcrație, UEcrație, armatăcrație, justițiecrație , nebunicrație, proșticrație etc, și atât!
  Deci urmează APOCALIPSA OMULUI!

 49. „Deci urmează APOCALIPSA OMULUI!”

  Sa nu ratam escrocheria si pedofilia !

 50. UNE-S TEMBELUTIONARII DIN TIMISOARA ??? DATI-LE NUMAI LUI VOPSITI , CUM NE DADEAU EI CARNE DE PORCUSURI MORTI !!! DATI-le SA SE SATURE !!! CA ASTA VROIAU RRROMANII CARNE ,CARNE CARNE !!! DATI-le SA SE SATURE !!! SA MAEARGA IN PIATA DACIA SA CUMPERE VERSETURI DE SEZON !!! TRUFANDALE !!! SA SE SATURE DE DEMOCRATIE !!!CA VEZI DOAMNE , LA VREMEA IMPUSCATULUI MANCAU NUMAI VEGANII !!! IARBA COSITA DE PE SANTURI !!! DATI-LE CARNE VOPSITA SA SE SATURE !!!

 51. Frumos ai spus, Charlie! Daca baietelul din cantec te-ar fi intrebat pe tine dar a intrebat-o pe mama, obosita care de la serviciu trecuse prin piata, luase copilul de la after school si cu sacosa intr-o mana, copilul de cealalta mana, a raspuns cam necajita.
  Ce va fi peste 50 de ani? Au trecut aproape 35 dar, sa ne imaginam ca va fi pace si cei ce vin vor fi mai buni.

 52. „legionarule”, societatea era impartita, unii traiau frig, foame teroare iar altii erau favorizatii regimului. Din pacate, favorizatii de atunci, au ajuns descurcaretii de dupa care si-au consolidat pozitiile.
  In anul 2022, 34,4% dintre romani traiau in saracie sau risc de excluziune. Aproape 4 milioane.
  Cati dintre „activistii” lui Ceasca, oamenii pe care s-a bazat el, au dat tunuri si au spalat putina?
  Cine este vinovat?
  Ce fel de stat ne dorim?
  Un stat social sau un stat care pe care?
  Suntem pregatiti pentru a trai intr-o democratie?
  Vrea cineva un dictator care sa decida dupa mintea lui ce este bine si ce nu, care sa se bazeze pe un mare aparat de represiune?

 53. ba ca la voi se aduce mielul viu acasa, sa se joace putin cu el copiii, dupacare ai luati beregata in curte la canalizare si nu stergeti sangele.

  lafel cu porcu. Al tineti unpic in sufragerie pan se face mai mare, sa se joace cu el copiii, dupacare ai loati beregata in curte la canalizare, sau pa malu dunarii, fara sa stergeti sangele.

  aia e cultura la voi tatarii, ca de nui e cultura, atuncea ce e??

  si cu meseria. La voi se fura, nu se invata. Ca doar noti fi voi mai prosti, ca porma sa pierdeti la meserie. Ce sa ai invatati, e la liniute. Si sa nu le dati note mari, maxim 5, ca sa nu para porma mai destepti ca voi astia tatarii. Ca lavoi omu nare voie sa fie mai destept. Ca siasa omu la voi e destept destul.

  bai taica, voi naveati voie sa luati Moldova si Ardealul, celputin. Secuii aia, oameni harnici, nudegeaba vor sa plece de la voi, tatarii de bukres si teleorman. Ca vau mirosit „cultura”. Defapt toata europa va mirosit cultura. E o rusine pantru un secui, sa i se amestece cultura cu voi astia de teleorman.

  naveti nici poduri paste dunare, ba. Alea pacare le aveti sunt veki si leau facut altii. Iote cate poduri paste dunare are Hungaria, de exemplu. Unde sunteti voi, si la poduri??

 54. ba ca la voi se aduce mielul viu acasa, sa se joace putin cu el copiii, dupacare ai luati beregata in curte la canalizare si nu stergeti sangele.

  lafel cu porcu. Al tineti unpic in sufragerie pan se face mai mare, sa se joace cu el copiii, dupacare ai loati beregata in curte la canalizare, sau pa malu dunarii, fara sa stergeti sangele.

  aia e cultura la voi tatarii, ca de nui e cultura, atuncea ce e??

  si cu meseria. La voi se fura, nu se invata. Ca doar noti fi voi mai prosti, ca porma sa pierdeti la meserie. Ce sa ai invatati, e la liniute. Si sa nu le dati note mari, maxim 5, ca sa nu para porma mai destepti ca voi astia tatarii. Ca lavoi omu nare voie sa fie mai destept. Ca siasa omu la voi e destept din nastere.

  bai taica, voi naveati voie sa luati Moldova si Ardealul, celputin. Secuii aia, oameni harnici, nudegeaba vor sa plece de la voi, tatarii de bukres si teleorman. Ca vau mirosit „cultura”. Defapt toata europa va mirosit cultura. E o rusine pantru un secui, sa i se amestece cultura cu voi astia de teleorman.

  naveti nici poduri paste dunare, ba. Alea pacare le aveti sunt veki si leau facut altii. Iote cate poduri paste dunare are Hungaria, de exemplu. Unde sunteti voi, si la poduri??

 55. Am luat si eu un pui de asta galben pe care scria pe eticheta „Pui crescut ca la casa cu porumb”(sau ceva in genul asta).
  L-am transat si l-am pus in apa rece pentru ca, eventualele ramasite de sange, sa fie eliminate…
  Dupa o ora mi-am dat seama ca apa are o tenta portocalie si am scurs apa din recipient dupa care am clatit iar cu apa rece.
  Cand m-am uitat la carnea de pui nu mai era galbena ci alba.
  Asta a fost acum multi ani(5-6). De atunci nu mai cumpar „galbejituri”.
  Cunosc cativa oameni care au pasari in curte si mai scot si la vanzare si mai bine iau de la ei, desi e mai scump.

 56. Ce tărămboi iscat cu puiul vopsit, ca să nu iasă la iveală cel cu politicienii vopsiți care trec de la un partid la altul, din roși se fac galbeni și invers, fără să li se pun nimic în boabele pe care le ciugulesc din banii noștri, cei care-i furajăm la greu , dar culmea în loc să-i sacrificăm noi pe ei, după ce i-am injectat cu bani grei, de au toți culoarea roz, oricât de tuciurii erau înainte de a veni la putere , ne sacrifică ei pe noi, uneori chiar pentru interese străine de Neam și Țară !
  Îi mulțumesc Corei pentru, luat de val era să zic pata de culoare 😉 pe care o aduc comentariile ei, cel cu „Îți mai aduci aminte Doamnă ?” aducându-mi aminte de o toamnă minunată când întârziind ceva mai mul pe plaja de la Eforie Nord, tatăl fetei, un preot ce venea dis de dimineață să prindă un loc mai bun pe plaja supra aglomerată pentru fiica sa, o domnișoară de o frumusețe rară, la a cărei sosire cam pe la orele 10, se retrăgea de pe plajă , după care locul se aglomera și mai mult în încercarea de a obține o asemenea companie, iar eu am fost singurul norocos !

 57. Ne place sau nu ne place de Horia Constantinescu dar indiferent de motive omul a avut curajul sa prezinte romanilor o mare magarie alimentara. Pentru ca nu numai despre vopsirea puilor de gaina este vorba ci de otrava cu care sunt hranite miliardele de locuitori ai planetei. Toti responsabilii incepand cu profesionistii si terminand cu politicienii stiu acest adevar dar nimeni nu are curajul sa il spuna. Doar niste gazetari sau reprezentanti ai societatii civile, curajosi si neobedienti au curajul sa o faca. Cu atat mai mult este de apreciat ca Horia Constantinescu a facut-o din pozitia de inalt functionar al statului. Ca a facut-o din motive electorale are o mai mica importanta, multi alti oficiali romani ar trebui sa-i urmeze exemplul.

 58. PROTECTIA CONSUMATORULUI REPETENTĂ, POLITICIANISTĂ, LIPSITI DE PROFESIONALISM. JOCURIE DE NOROC CU APLICATII ILEGALE, faceri de miliarde.produsele alimentare , en gros si en detaill, pline de otravuri, pdroguri,pesticide, ca si multe medicamente.jalnici, penibili, raspunsuri in 2 peri si coadă de peste sau omerta.

 59. Pentru ANPC : La muncă angajații statului ,….., nu sunteți angajații statului degeaba ( s-au poate, sunteți ?!).

 60. Pana la urma am inteles de la un doctoras veterinar care era facea opinie separata la prostiile sau nu spuse de Constantinescu ca puiul e hranit 70% cu cereale si de restul ??? Caramele ?

 61. cine putea declara dcat catindatul PSD LA CONSTANZA! PANA SE VATERMINA CEASATA CIRCOTECA NATIONALA IDIOTUL CARUIA LA 38 ANISORI A PRIMIT BACUL DE LA SRI ADICA NUMITUL CIOLAC CARE DE APROARE 1 AN A CALCAT DOAR IN OALE NU MAI ARE NEVOIE DE RECLAME PENTRU ,,presedentie,,! cat au fost si sint FACTIRILE URIASE ACASTA GLUMA GENETICA TACE SI SE DA OCUPAT ! ASZISA demisie nu se face deloc avand in vedere cati bani si avantave sint in joc !pe zi ce trece psd nu mai are nevoiede alte prostii,facute de catre altii! si le face singur ,begeaba numitul idiot de serviciu gadeise screme ps la B1 !

 62. N-am inteles de ce s-a apucat sa se arunce cu capul inainte. Ce va spune cand vor aparea dovezile: „Iarta-ma bajetii” ?

 63. Se pare ca nu se vrea sa se auda despre declaratiile de la tv de stat ale sefului serviciului secret ukran despre toate crimele asupra civililor pe care le-au facut. Vad ca pe un gazetar nu-l intereseaza asasinarea prin aruncare in aer a unei femei, ziarista (Daria Dughina). Politica capului in nisip, ca strutul !

 64. Ramanand la subiectul alegeri maestre, poate ii transmiteti primarului Nicu Dan, ca ar cam fi cazul sa astupe gaurile forate acum aproape patru luni in Piata Victoriei (aia unde au tot tzopait usr-oizii lui, cu voie de la „stapanire”, pana cand au dat jos un guvern legitim ales). Din cauza acestor gauri, doua culoare de circulatie au fost blocate si traficul din zona este ca o competitie de „car crush”.

 65. Sa nu lungim vorba: un pui crescut natural cu graunte este usor galbui. Unul crescut in ferme cu furaje si hormoni nu este galben.
  Alterarea culorii artificial prin furaje colorate reprezinta o reclama mincinoasa si inselarea clientului, asa cum mizeria fast food ne este prezentata ca sanatoasa, desi are doar o frunza de salata.

 66. Fetele frumoase nu se duc pe plaja supraaglomerata a „oamenilor muncii” de la Eforie Nord, ele preferand daca se duc la Eforie Nord
  la „pescuit” plaja Hotelului Europa sau plajele vilelor no,enclaturistilor…
  Fetele frumoase nu pescuiesc decat exemplare mature pline de laptzi, nu se incurca cu plevusca revolutionara…Fetelor frumoase nu
  le plac povestile Horror…

 67. Daca seful Protectiei consumatorilor nu prezinta urgent probe
  trebuie arestat pt atentat la siguranta nationala si distrugerea firmelor
  ROMÂNEȘTI.
  Prejudiciul creeat producatorilor români prin aceasta declaratie este imens.

 68. Hrănit cu grăunte, Charlie este galben. Poftește, trage cu ochiul, dar nu are noroc la femei :are burtă, e pitic, ochi de broscoi si ceafa groasă. Si portofelul gol. Gură mare, pixul mic. Și răspunde la numele de Tică.

 69. Cred ca puiul vopsit al lui Horia Dandanache – Constantinescu, e de la gaina care naste pui vii, descoperita de Ion Cristoiu cu multi ani in urma!

 70. 1. „Într-adevăr, se folosesc în reţetele furajere atât pigmenţi naturali pe care îi găsim în porumb şi în lucernă, dar şi dintre aceia sintetici care dau acea culoare galbenă, dar care au fost aprobaţi de autoritatea de reglementare şi sunt folosiţi în hrana păsărilor (…) Sunt lucruri reglementate, lucruri normale, probabil că acum au descoperit unele instituţii acest lucru.
  Astfel,Ponea a declarat la Digi24 că fiecare lot de păsări care se sacrifică în ferme e testat de salmonella și că din cele 2500 de tipuri de bacterie, doar două sunt periculoase, produsele la care sunt identificate acestea fiind retrase de pe piață.”
  2.Constantinescu”pui îngălbeniţi pentru a părea mai buni, împănaţi cu tulpini de salmonela periculoase”.
  Obligatia de alerta o are Ponea,in urma constat.lui Constantinescu.
  Cer organelor de cercetare penala abilitate ca de urgenta sa verifice aceste sutineri-
  -daca colorantii sintetici contin tulpini de salmonela periculoase cum zice Constantinescu-coloranti sintetici confiramti de Ponea ,pe baza de expertiza tehnica de laborator neutra;
  In functie de rezultat daca exista infractiuniel de inselaciune comerciala in comertul cu ac.produse si altele si atentatul la sanatatea publica prin producere,punere in vinzare ,contrafacere ,falsificare de produse si sa dispuna trimiterea in judecata si pedepsirea vinovatilor.

 71. Puiul vopsit descoperit de Horia Constantinescu, e clocit de gaina care nastea pui vii, descoperita de Ion Cristoiu!

 72. Straniul MISHTEUX spune ca se poate 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 vopsi GALBEN puiul ! 😛

  CUM ?

  😉”ACID PICRIC”😉

  atent-minutios dozat in furaje ! 😎😎😎 Orice analiza simpla a carnii/pieii poate detecta ACIIDUL PRICRIC !
  (nu e toxic-in-sine … exista si o boala cu numele „GALBINARE” -hepatita … care face corpul uman sa-l produca-n exces !)

  (Puii multinationalelor in Urkania)

 73. Dacă ar fi fost mai atent la ce-am scris , nu la cum să-mi dea la gioale, Charla ar fi observat că fata , studentă în ultimul an la ASE venise împreună cu tatăl său, un distins preot din TM să petreacă câteva zile la mare și pentru că plaja era foarte aglomerată părintele, în dublă ipostază 😉 venea dis de dimineață să prindă un loc mai bun în care așeza cearceaful, iar dșoara venea și ea mai târziu, cam pe la zece , când tatăl pleca spre casa unor cunoștințe de-a lor, unde erau cazați pentru că nu putea suporta soarele puternic.
  P.S.
  De altfel, se pare că ne-am și întâlnit , ar fi culmea, cu acest personaj Charlie 😎 :
  Fata era foarte punctuală și cam pe la apusul soarelui trebuia să fie acasă și pentru că odată am întârziat mai mult la o terasă ,preotul a alertat pe toată lumea că se făcuse ora 20 și ea încă nu apăruse , acceptând invitația mea de a servi cina la o terasă. Timp în care mi-a cerut să schimbăm locurile deoarece un tip o fixa insistent de la o masă alăturată.
  După ce fata plecase am mai rămas câteva zile și l-am cunoscut pe individ , de fapt el a insistat să mă cunoască : era un securist sub acoperire repartizat pe litoral !
  Tipul era un bărbat frumos, de aceea nu sunt sigur că era Charlie, cam la vreo 35-40 de ani care mi-a zis la un moment dat :
  – Tinere, te felicit că ai asemenea prietenă. Poți fi sigur că ține la tine și că e fată serioasă.
  Încă n-am primit așa refuz de la nimeni ! 😉

 74. astia zic de Hungaria ca e Hungaria, pacan da voi, spun ca stiu cine sunteti, dar nu stiu ca sunteti in lucrarea nato, si daia sunteti tara_nato ruminia. lol.

  deci nu Hungaria, ci tara nato ruminia. Aceias pagina.

  „Ungarns kontroversielle premierminister Viktor Orbán..”

  „Nato-landet Rumænien har fundet hvad der..”

  bataie dejoc la copiii vostri, ba turcilor. Adica nato e ceva unde voi nar trebui sa fiti acolo

  https://livecenter.norkon.net/frame/jyllandsposten/45246/default

 75. Trebuie s-o zic pe aia dreapta : N-ai talent la scris ! Mai bine-o afli acum decat mai traziu cand sufletste te va durea-n orgoliu mai tare !
  Dar avand bataturi si apropriu si simbolic pe/la deshte, esti bun ca mecanic-de-plug !
  Unde nu e nevoie de prea fina motricitate !

  @Radule las-o balta cu de-astea ca devi mai plicticos de cat mishteaux asta care se chiar crede (desi n-are de ce!) profet !

 76. Tu auzi romaneste?
  N-ai voie sa faci experimente pe animale de dragul experimentelor.
  Pune capat nebuniei!

 77. idiotul util trebuie cercetat si anchetat pt abuz in serviciu, tainuirea si favorizarea infractorilor, ce se laudă ca a lăsat o istitutie beton.???de aplicatiile jocurilor de nooc, importurile de toxine, otravuri si lipsa de control, de preventie, de analize si reclamatiile românilor, nimic??

 78. II…..
  Ți-aduci aminte, Charlie ? 😎
  Degeaba încercam eu să-(ț)i explic situația, mai ales că la un moment dat m-a(i) întrebat dacă copii beau bere de aia străină la doză 😉 pe care tânăra vânzătoare mi le dăduse pentru că eu îi adusesem în semn de mulțumire ,mai multe cutii de bomboane, nu doar două cum îmi spusese ea.
  După ce m-a asigurat că nu voi mai fi primit nici la serviciu, după ispășire și după ce a luat de la recepție cheile și mă escorta la cameră pentru a-mi lua actele și a face percheziție ( eram doar în slip pe plajă) când a apărut șeful- B., un ungur ce vorbea stâlcit românește, de aceea nu vă pot spune ce-a pățit securistul 😉 😎 , așa că mi-a restituit imediat tot ce-mi confiscase.
  Nu el, ci șeful 😎
  Erau și atunci Oameni, din păcate, nu știu unde-au dispărut mai toți astăzi ?
  În schimb cei din stirpea lui Charlie s-au înmulțit înfricoșător ! 😎

 79. I….Ca să devin și mai plicticos, cum mă acuză cineva voi reda o altă întâmplare care vine să completeze tabloul acelor vremi, ce le-am crezut cândva „de mult apuse” :
  În fiecare an mergeam pe litoral la Mamaia și doar la un anumit hotel „ Victoria”, unde pe timpul verii venea personalul de la „Împăratul Romanilor” din Sibiu , ale căror preparate culinare , profesionalismul ce-i caracteriza, în frunte cu șeful, dar și felul în care tratau oaspeții era ireproșabil.
  Într-un an eram împreună cu familia directorului meu, care avea și el un copil de vârsta fiicei mele ( patru anișori) și la un moment dat ne trezim cu ăia mici implorând că vor și ei „ ce mănâncă englezeștii ăia” de care era plin litoralul, dar ceea ce vedeau ei la copii ăia era luat din magazine speciale pentru străini, iar directorul i-a retezat-o scurt puștiului său că alea ( Pepsi, ciocolate, etc.)erau aduse din țările lor și – Gata !
  Eu însă m-am dus la Shop și i-am povestit tinerei vânzătoare pățania cu cei mici și aia amabilă, m-a îndrumat la o alimentară de unde să iau niște cutii de bomboane românești ( se vindeau și-n shop că erau foarte bune), și să i le aduc , iar în schimbul lor să-mi dea mult râvnitele, de cei mici dulciuri și sucuri. Am făcut întocmai și când ieșeam din Shop, care era în incinta hotelului cu plasa cu mult râvnitele dulciuri, mă acostează un tip , care se legitimează și mă bagă în camera șefului îmi confiscă toate cele cumpărate și mă pune să dau declarație amenințându-mă cu ani grei de pușcărie și pe mine și pe tânăra vânzătoare !

 80. Puiul vopsit e o tema de intelectuali de rasa să știți asta .De aia
  Cornelia Nistorescu a abordat tema puiului vopsit numai tangențial că sa o poată aruncă în curtea PSD ,nu știu unde e sediul PSD în București pentru că acolo se vopsesc puii în roșu,cei galbeni la sediul PNL.
  In sat la mine sediul PSD e la mine in casa ,că sa nu avem vorbe.
  Apoi aberațiile continua cu unul care susține că puii sunt vopsiți prin injectare cu ARN-mesager! Am trăit să o aud și pe asta !
  Urmează că prietenul meu CHARLIE să spună că puii sunt vopsiți de securiștii de pe platforma și de rasputinisti și culmea vine când Bătrânul o să spună că cel ce vopsește puii e Belferu!
  Apoi vine și simpatica Core și ne recita versuri despre ” Puiul fericit”care , chiar exista și e fericit că a fost injectat cu ARN-mesager.
  Eu va transmit un mesaj prin ARN-mesager, că îmi place de voi și că aici mă simt acasă!
  Puiul fericit cel mai bun îl găsiți la Kaufland ,afara, unde se vinde rotisat că sa ne facă fericiți.

 81. Ungure (ai fi si tu de pe tarlaua cu ceapa) tocmai prezentarea dovezilor ar baga in belea sectorul si i-ar ingropa si pe crescatorii cinstiti odata cu mafiotii securisti si newsatui. Constantinescu nu are mintea ta de militian, stie foarte
  bine ce a vorbit,el doar le-a dat acestor mafioti iresponsabili un avertisment sever pe care nimeni pana la el nu l-a dat. Romanii care stiu perfect romaneste au inteles foarte bine gestul sau.

 82. Poate că puiul colorat in galben are hepatita și de aici vine problema ori problema vine din economia de piata ,cerere și ofertă asta ar fi explicația că și roșiile,am vrut sa avem și negre,avem și avem și cubice.In nici un caz nu e o problema intelectuala important e că am găsit posibilitatea să aruncăm vina in cur-tea PSD .
  Aberațiile continua cu unul care susține că puii au fost vopsiți prin injectare cu ARN-mesager!
  Am trăit să o aud și pe asta!Urmează că prietenul meu CHARLIE să spună că puii sunt vopsiți de comentatorii securisti și rasputinisti și culmea vine când Bătrânul,comentator,o să spună că puii au fost vopsiți de Belferu!
  La sfârșit simpatica și înflăcărată Core ne recita versuri despre Puiul fericit,care culmea chiar exista și e fericit de la injecția cu ARN-mesager!
  Eu va transmit un mesaj prin ARN-mesager că îmi place de voi și că aici mă simt acasă!
  Puiul fericit îl găsiți la Kaufland ,afara,unde se vinde rotisat .Pofta buna!

 83. Numele TARAMULUI nostru (cel nord-dunarean) de ROMANIA (cu litera ‘o’, amintit asa de catre Auxentiu de Durostorum/383 AD) ne vine de la Imperiul ROMAN de Rasarit, Imperiu intemeiat de catre Constantin DACUL la anul 324 AD (cel nascut in Moesia numita apoi de catre el ca Dacia Mediterranea).
  ROMANIA, ca TARAM nord-dunarean, reprezinta TARAMUL CARE A RAMAS ca UNICA MARE RAMASITA a Imperiului Roman de Rasarit/post anii 610 AD, adica TARAMUL vorbitorilor de limba ROMANICA de tip ROMANESCA (de substrat stravechi GETO-DACIC si de suprastrat ROMANESC).

  NU INCURCATI DENUMIRILE ! ROMÂN inseamna ROMANUL (dar de sorginte straveche GETO-DACICA si de ginta ROMANESCA/latina vulgara romanica) din ROMANIA, in limba noastra NUMIT ca ROMÂNUL din ROMÂNIA/post anul 610 AD.

  Dar DEH … strainii (adica cei care nu pot pronunta litera ‘o’) ne tot incurca si ne tot stalcesc numele NOSTRU de ROMÂN din ROMÂNIA.

 84. La noi, ROMÂNII din ROMÂNIA, PUII cei GALBENI si VALOROSI apartin TEZAURULUI de AUR ‘Closca cu puii de AUR’.
  Tezaurul de la Pietroasa (Buzau) a apartinut lui Athanaric, conducătorul vizigoților/(376-381 AD). Obiectele tezaurului au fost făcute din aur cu un titlu de peste 20 de carate. Nu toate piesele au fost realizate din același aur. Cu ochiul liber se poate constata că fibula cea mare este făcută dintr-un aur mai roșcat decât celelalte. Cel puțin o parte a tezaurului, inclusiv colanul cu inscripție, a fost realizată din AUR extras din NORDUL DACIEI. Acest fapt ar indica faptul că obiectele ajunsesera în posesie gotică înaintea migrației spre sud (vezi Cultura Sântana de Mureș-Cerneahov și Cultura Wielbark). Un amănunt important este cel al pandantivelor cu lanțuri împletite din sârmă de aur subțire. Acestea fac o trimitere stilistică la prototipurile clasice. Așa cum au fost ele realizate cu o execuție fină, ele amintesc de perioada elenistică a cerceilor cu pandantive. În acest fel se deduce că obiectele de la Pietroasa au fost confecționate, pe acest TARAM GETO-DACIC si DACO-ROMANESC, inainte de anii de invazie a gotilor si hunilor, deoarece meșterii au păstrat tradiția mai rafinată a artei greco-romane. Fiind insusit doar de catre regele vizigot Athanaric si ingropat de frica hunilor.

 85. @ Doru Popescu, mulțumesc pentru precizările și ele de mare valoare !

 86. Mai demult milioane de oameni au pus botul la „orezul de plastic cu care ne otravesc chinezii”. Ce sa mai spui acum? Puiul vopsit e mult mai credibil.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.