Putin l-a primit la el acasă pe premierul indian (foto)

Președintele rus pare că încearcă să-și țină prietenii aproape. Vladimir Putin l-a primit chiar la el acasă pe prim-ministrul Indiei Narendra Modi, având grijă chiar să-i precizeze acest aspect.

 

Aflat în vizită oficială în Rusia, Modi a fost găzduit de Putin. Acesta i-a arătat reședința sa de la Novo-Ogarevo lângă Moscova, i-a arătat caii, l-a plimbat cu o mașinuță de golf și i-a oferit o gustare ca între prieteni.

   Și, până la conversațile oficiale care vor avea loc marți, 09 iulie, cei doi lideri au avut o discuție pe care Kremlinul a dat-o publicității:

 

V. Putin: Stimate domnule prim-ministru! Drag prieten! Bună ziua din nou, mă bucur să te văd.

Vom avea conversații oficiale mâine, dar astăzi putem vorbi cu calm în acest mediu de acasă, probabil despre aceleași probleme – dar neoficial.

Aceasta este reședința oficială în care locuiesc. Pe de o parte, există complexuri în care lucrăm cu colegii. Pe cealaltă parte, sunt spațiile casnice și blocul în care locuiesc. Tu și cu mine am fost acolo astăzi.

Dar mai întâi, aș dori să vă felicit pentru realegerea în funcția de prim-ministru. Cred că acest lucru nu este întâmplător, ci rezultatul muncii tale de mulți ani în fruntea guvernului indian. Ai propriile tale idei, ești o persoană foarte energică, știi să obții rezultate în interesul Indiei și al poporului indian. Iar rezultatul este evident: India se află cu încredere pe locul trei în lume în ceea ce privește volumul economic. Probabil că acum este cea mai mare țară din lume după populație – 1,4 miliarde de oameni.

Dar acesta nu este cel mai important lucru – cel mai important lucru este că există 23 de milioane de nașteri pe an. Chiar și pentru o țară precum India, acest lucru este încă mult. Aceasta este cea mai mare cifră din lume. Acestea nu sunt doar cifre, înseamnă că oamenii își planifică familiile, viețile, orizontul de planificare se extinde. Asta înseamnă că se simt încrezători, simt o anumită stabilitate, ceea ce este foarte important.

În primul rând, vă felicit pentru asta și, în al doilea rând, vreau să spun din nou că sunt foarte bucuros să vă văd.

N.Modi (după cum a fost tradus) : Vizitarea unui prieten acasă este, desigur, o mare bucurie. M-ai invitat la tine acasă. Aș dori să vă mulțumesc pentru crearea unui program atât de interesant [al vizitei] și pentru cuvintele voastre amabile. Rămân îndatorat.

Ai dreptate, da, alegerile din India au fost foarte importante și uriașe ca amploare. India este cea mai mare democrație, considerată „mama democrației”, iar la aceste alegeri au votat aproximativ 650 de milioane de oameni. Pentru prima dată în 60 de ani, guvernul a câștigat al treilea mandat la rând. Prima dată [a fost făcută] de primul prim-ministru Jawaharlal Nehru, a ieșit a treia oară, iar după 60 de ani am primit această oportunitate. Oamenii Indiei mi-au dat această șansă de a servi Patria Mamă.

Oamenii din India care mi-au dat acest mandat… Am lucrat timp de 10 ani în guvern, iar principiul meu este: reformați, executați și transformați. Prin urmare, poporul Indiei a votat tocmai pentru acest principiu și sunt încrezător că în al treilea termen voi lucra de trei ori mai mult.

Vladimir Putin: Ți-ai dedicat întreaga viață slujirii poporului indian, iar oamenii simt asta.

N.Modi (după cum a fost tradus) : Ai dreptate, am un singur scop – țara mea, poporul Indiei.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10

29 de Comentarii

 1. SUA, prin intermediul presei, au încercat să-l sfătuie pe Modi cum și despre ce s-a vorbească cu Putin..
  Americanii, împreună cu fosilă lor antică, își pierd coordonatele..

 2. Nu se face,niciodata, sa intri in casa unui criminal sadic,care si-a trimis la moarte 800000 de tineri.Modi se compromite grav.Mai bine dormi in gara la Moskova ,decat in casa unui criminal de razboi.

 3. @Năvrăpăscu-India este cea mai mare democratie a lumii,raportat la numar locuitori.America,e si ea in frunte.Asa ca, cele doua superputeri se pot sfatui ce si cum.Arde tarata-n voi de ciuda ca Putin este tot mai izolat in lume.

 4. Putin se intalneste cu gigantii mapamondului si nu cu zdentarorii lideri europeni. Apropo, cine da mai mult de doi lei de bucata pe acestia?

 5. Putin i-a spus ca Rusia poate accepta indienii de dupa virgula la ‘1,4 miliarde’dar nu mai mult,ca limba rusa si hindi sunt fratesti,dar nu ajuta economia

 6. Am remarcat modestia in care traieste liderul rus,care dintr-un salariu isi tine casa si animalele..cred ca Brejnev,Stalin si chiar nardoul de Gorbaciov, se rasucesc in sicrie de indignare,hoarda mongola care a cucerit Kremlinul nu are limite

 7. Alogenule. 7:20..
  Despre democrația SUA povestește lui piticul Crăcănat ce debitează aiureli pe aici..
  Modi și Putin stiu f. bine cine sunt Yankees.. Le-a trebuit 20 de ani și trilioane de dolari să schimbe talibanii pe talibani.. Putin și Modi își au grija popoarelor sale pe când dulapul de Cotroceni nu stie unde s-o rupă după expirarea mandatului fiindcă simte ura și disprețul din partea poporului său..

 8. Daca vede Iohannis calul de rasa din poza, sigur isi ia si el doi magari la vila din Primaverii, pe care sa-i boteze Marcel si Nicu si sa-i arate „cu mindrie patriotica” lu’ Macron, aflat in vizita !

 9. un veritabil spălat pe/de creier: crede ca e patriot (made in USA), dar i s-a inculcat ideea tâmpă cu democrația că doar crede in lecțiile tv, n-așa? Sau o fi pădurean?
  Iar pt. impresia artistica urăște, cică, alogenii.

 10. Poate reușim să trecem peste nivelul de „Știrile de la ora 5” și ne explică cineva de ce Rusia are relații cu China, bazate pe diplomație, cu Coreea de Nord, bazate pe ideologie, cu Iranul bazate pe economie și, iată, cu India, bazate pe relații interumane. Patru parteneriate, patru moduri diferite de abordare. Asta în timp ce în lumea liberă și civilizată toate colaborările se bazează pe relația stăpân-vasal.

 11. si mai intrebam:de unde provin itarii,ca nu-s salvari!?
  . La itari două bucăți de postav formează cracii, iar pava pătrată îi unește în partea de sus, alcătuind turul. O sfoară se trece prin îndoitura de sus a cracilor, care rămân separați. Ițarii lui Modi,de protocol, au lungimea obișnuită, fiind confecționați dintr-o țesătură subțire, albă, în patru ițe, din cânepă, in sau lana,accesorizati dupa dorinta
  Modi e arbitrul elegantei indiene un dandy,nu ca Putin care parca a dormit sub tractor

  Ițarii de sărbătoare erau lungi, lucrați din postav fin din lână țigaie, strâmtați în partea de jos prin suprapunerea materialului, din care cauză se îmbrăcau foarte greu, dar se realiza o încrețeală decorativă. ,,Cu cât erau mai creți ițarii, cu atât era luxul mai mare”. A

 12. @Năvrăpăscu-e treaba ta ce hram porti,dar ma uluieste gradul de imbecilizare cu care Sosoaca isi trimite la inaintare ciracii.Macar daca silabiseai un argument citov era ceva.Voi aveti creier,ba?

 13. Dar halatu , halatu …

  PS: Acum intelgi de ce WORLD BANK a zis oficil alataieri ca Russia a devenit din 2024, dupa 2023 😮 din cauza de-dollarizarii, fara SWIFT, tara „izolata” dupa propaganda natoista, tara HIGH INCOME 😮
  (ceea ce iNdia inca nu e !)

 14. Ha, ha! Putin strânje-n juru’ lui to’ mai mulț’ uamini… Occidentu’ colhoznic rămâne to’ mai izolat! La fel s’ așa zâsă “tehnolojie “ accidentală…

 15. Noul Mahatma e intim cu noul Stalin, ca pe vremuri taticii lor…Se stie ca popoarele care traiesc in saracie au o natalitate crescuta exploziv…Homo sovieticus se bucura de inmultirea carnei de tun…

 16. Aștept să comentezi … „modestia” lu’ Johannis al nostru !
  Câte milioane de euroi a costat modernizarea vilei Primăverii, dar a vilei Neptun, dar a următoarei căsuțe pentru „peroada” de pensie ?

 17. Volodea, ” mama democrației” a învățat democrația de la străbunica ei Anglia și între state nu există prieteni ci interese. Am auzit că vinzi gaz la preț de dumping . În curând o să-ți vinzi și izmenele și iar o să te văd cu păturica la parada aia în care nu vă pornește tancul comemorativ. O să ajungi la concluzia lui Gorbaciov ” niema rubla” de hrănit federația și-o să-ți iasă fumurile din cap

 18. Numai ca India (1.428.627.663 locuitori) plus China (1.409.670.000 locuitori) plus Rusia (146.150.789 locuitori) plus restul tarilor BRICS … fac cam 4 miliarde de locuitori.
  In timp ce ‘lumea democratica’ numara abia putin peste 800 de milioane de locuitori.

 19. S – a incercat sute de ani sa se faca din indieni britanici…apoi americani…A mers cat a mers si pe urma nu a mai mers.

 20. Patru miliarde de SCLAVI ai BOLSEVISMULUI fatza in fatza cu cateva sute de milioane purtatori ai civilizatiei umane in toate formele ei,
  culturale-stiintifice-tehnologice!!! Aproape SAPTE MILIARDE de cetateni planetari se bucura azi de GENIALITATEA milenara a strabunilor
  celor cateva sute de miliarde din LUMEA LIBERA!!!

 21. Dar vacutze nu are, sau macar boii lui, ca sa fie arata-tzi conform ospitalitatzii lor traditzionale? Tot e bine ca nu a expus vre-o racheta minune, chestii de astea, cum a facut cu tov. pretin din Nord Corea. A uitat de atomic bomb, ca sa arate ca el este doar super pute rea.
  O zi buna.
  Con

 22. @Doru Popescu, numai ca ăia 800 mln produc de două ori mai mult decat ăia 4 mld.
  De acolo vine si nivelul de trai mai ridicat.

 23. Nu ti se pare ca impreuna cu GERMANIA in prezent dez-industrializare si dollarul pe care apasa o datorie a statului cel TIPARESTE si (atentie:) GARANTEZA, de 34 trilioane de dollari si 18 trilioane de euro ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.