Putin s-a întâlnit cu regele Bahrainului

Vladimir Putin a purtat discuții la Kremlin cu regele Bahrainului Hamad Bin Isa Al Khalifa care a sosit în Rusia într-o vizită oficială.

Negocierile au început cu o conversație în format restrâns și au continuat cu participarea membrilor delegațiilor în formatul unui mic dejun oficial.

Printre temele abordate se numără starea și perspectivele cooperării dintre Rusia și Bahrein în domeniile comercial, economic, energetic și umanitar, precum și problemele actuale de pe agenda internațională, inclusiv situația din Orientul Mijlociu. Bahrainul asigură acum președinția Ligii Statelor Arabe. 

Regele Bahrainului s-a arătat deosebit de încântat de vizita la Moscova precizând, așa cum scrie Administrația de la Kremlin:

„Cred că această zi este una dintre cele mai fericite din viața mea. Vă mulțumesc foarte mult pentru invitație și primire călduroasă. Chiar nu am mai fost la Moscova, în acest oraș frumos, de foarte mult timp și ne-a fost foarte dor de el, așa că ne bucurăm să ne vizităm și să ne întâlnim cu prietenii.

Desigur, dezvoltarea cooperării noastre în diverse domenii în format bilateral este extrem de importantă pentru noi. Printre alte obiective importante ale vizitei noastre: vreau să vă povestesc despre rezultatele summitului Ligii Arabe. Prietenii tăi arabi vă transmit cele mai bune urări și apreciază foarte mult rolul Rusiei în soluționarea echitabilă a problemelor arabe. Există o înțelegere și un acord complet cu privire la necesitatea organizării unei conferințe internaționale pașnice. Rusia va fi prima țară pe care o voi chema să susțină această conferință, deoarece Rusia joacă un rol important – poate contribui la el – și este una dintre cele mai influente țări la nivel global. Sper că această conferință se va ține în Bahrain, dacă Dumnezeu va voi.(…)

Unul dintre celelalte subiecte este situația din Fâșia Gaza. Aceasta este o problemă sensibilă și dorim încheierea războiului din această parte a lumii pentru a salva viețile civililor. Mulți oameni, sute de mii, au fost forțați să-și părăsească locuințele din cauza acestui conflict. Această zonă are doar 40 de kilometri lungime și 12 kilometri lățime, iar femeile, copiii sunt înghesuiți pe acest pământ și sunt bombardați. Subliniez că vorbim de oameni pașnici, oameni nevinovați. Cât despre dispută și dezacorduri, acestea sunt istorice. Noi, desigur, nu vom atinge cursul operațiunilor militare, vorbim despre componenta pașnică. Poziția țărilor arabe în timpul summitului Ligii Arabe a fost aproape pentru prima dată în unanimitate. Acest lucru ne face fericiți și pe mine personal, pentru că aceasta este responsabilitatea întregii lumi arabe – responsabilitatea de a rezolva probleme serioase.

Ne gândim și la principiile bunei vecinătăți în Bahrain. Ne dorim să avem relații diplomatice, normale, culturale și altele diverse cu vecinii noștri. Nu există nicio îndoială că dumneavoastră, domnule președinte, veți susține această idee. Acest lucru este susținut și de oamenii din Bahrain și de mine personal. Sper că vor exista relații bune între toate țările din regiune, în special cu Iranul, pentru că am mai avut probleme. Acum practic au dispărut. Și, dacă vrea Dumnezeu, nu există niciun motiv să amânăm normalizarea și îmbunătățirea relațiilor, în special cu Iranul. Avem o istorie de relații, am mai avut vizite reciproce, așa că dezvoltarea comerțului și a nivelului de trai va fi un fapt pozitiv dacă acest lucru se va îndeplini. (…)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

 1. Fantastica recunoastere internationala a regelui Putin! Regele Bahreinului amicul regelui Rusiei,curat regi coane Fanica,ei intre ei,intilnire de gradul IV

 2. Blimchen auzind așa noutati se uda uncrop..
  Puțin a spus pe șleau ca G7 e jugul civilizației.. Africanilor și asiatici lor le place sa audă așa declarații..

 3. interesant cum se uita usierii aia,ca gaina in lemne,protocol de bolsevici,te joci

 4. Maimutoii aia de la usa vor ramanea cu gaturile intepenite de atata timp cat se stramba la Putinantrop.
  Ce protocol tembel, parca ar fi de pe timpul mamelucilor!
  [KktkuM0tZ: lingau rusofil tenace]

 5. …ți mai bine”…
  Văz a’ci niște imberbi Doftori poolitruci ideologhici NAȚi-O, PLĂTIȚI regește $$oroșește, care cred că dacă spun cuvinte ofensatoare la adresa lui Putin vor cîștiga războiul ykonomik cu Rusia „atacatoare neprovocată în Ukraina în 2022”, șî vor asigura dominațîia celui de-al IV-lea Reich amerlok, pentru următorii 1000 dă ani… Da’, GHINIION!
  Băi bre, mersu’ spre viitor e ÎNTOTDEAUNA compleks
  https://m.media-amazon.com/images/I/61+i4h7hU8L._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg
  (Lenin a spus că capitaliștii le vor vinde bolșevicilor și funia cu care bolșevicii îi vor spînzura pe aceiași capitaliști, șî nu a greșît!), șî nu se știe cum va curge,
  https://www.youtube.com/watch?v=61souSkwDk4
  fiindcă firea umană e o necunoscută dependentă de INTERESE imediate.
  Rejili Bahrainului (koloniya Flotei a V-a amerloce, dîn 1948 încoa’) ie un minoritar Sunni pus di amerloki, șî amerlokii se teme că-l dă-jos populimea lui, așea că l-au trimis să-i lingă mîna lui Putin, ca Putin să nu răscoale majoritatea Șia, mai ales că acu’ a fost asasinat dă amerloki președintele Iranului șiit vecin (imediat după tentativa de asasinare a prim-ministrului Fico!). Că, în eventualitatea aia, Flota a V-a își va lua-tălpășița dîn Golf.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.