Rafila pune la îndoială numărul mic de cazuri

Deputatul PSD Alexandru Rafila crede că cifrele furnizate de autorități în ceea ce privește numărul de cazuri de Covid-19, bazate pe testări, sunt puțin credibile în această perioadă.

Reprezentantul României la OMS se așteaptă ca bilanțul Covid-19 să crească după weekend-ul de Paște.

„Este foarte probabil să crească bilanțul infecțiilor în una-două săptămâni, dar cred că o să fie o creștere tranzitorie, nu cred că va fi o creștere de lungă durată, e normal să fie așa, pentru că în mod evident, mobilitatea, interacțiunile între persoane au fost mult mai multe în timpul acestor trei zile de sărbătoare. Pe de altă parte, trebuie să ne uităm în special la ceea ce se întâmplă în spitale, în secțiile de Terapie Intensivă, pentru că cifrele furnizate de autorități în ceea ce privește numărul de cazuri bazat pe testări, din punctul meu de vedere, sunt puțin credibile, în această perioadă”, a spus Alexandru Rafila, la RFI.

Deputatul Alexandru Rafila are dubii că se va păstra ritmul actual de vaccinare în perioada următoare: „Eu nu cred că este în grafic sau mă rog, este în grafic în acest moment, dar rămâne de văzut dacă în următoarea lună această cadență se va păstra, pentru că în acest moment există o disponibilitate mult mai mare de vaccin decât de doritori și faptul că se încearcă diverse soluții, cum ar fi aceste locuri de vaccinare direct din mașină sau maratonul de vaccinare care a fost la Timișoara sau se va desfășura și în alte mari orașe, sigur că sunt soluții care pot impulsiona vaccinarea, dar nu sunt suficiente”.

De asemenea, Alexandru Rafila crede că imunitatea colectivă în România nu va fi atinsă în august, ci mai degrabă în octombrie.

„Cred, personal, că dacă nu o să avem o campanie de informare permanentă și țintită pentru diversele categorii de populație, pentru mediul rural, pentru mediul urban, pentru tineri, pentru persoanele vârstnice, dar trebuie să fie particularizată, atunci s-ar putea să nu atingem această țintă de 10,4 milioane. Oricum, la sfârșitul lunii august, cum preconiza primul-ministru, eu personal am dubii serioase că se poate rezolva într-un timp așa de scurt, ar însemna să vaccinăm 200.000 de persoane în fiecare zi. Vedeți că ritmul nu depășește în general 80.000. Așa că probabil că luna octombrie este un termen mai realist, din punctul meu de vedere”, a mai spus social-democratul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

  1. Dacă n-ați fi român, ba mai mult, a-ți fi fiul unui prigonitor de români, ce-ați face? V-ați apuca să le stricați viața cu bună știință sau ați sta liniștit, recunoscător că românii vă lasă-n pace?

  2. Sunt destui care au si camara, au si indoiala..Sa puna la indoiala, la toamna ii prinde bine…

  3. Pai orice om normal la cap, neindoctrinat iohannist pune la indoiala cifrele furnizate de propaganda iohannista. Cum altcumva sa explici ca desi avem foarte putine cazuri noi, la ATI sunt mai multi ca in perioada cand raportam in jur de 10.000 de cazuri noi zilnic. In curand vom avea mai multe intrari la ATI decat cazuri noi.

  4. Rafila a gasit o ciunga in tomberon si acum o rumega.

  5. Da, vor fi 50 de milioane de morti in Romania, va curge sange pe strazi in valuri, ingrozitor, vine sfarsitul lumii daca nu ascultati de propaganda de la televizor.
    Si mai ales, nu va intrebati de ce vaccinurile provin dintr-o singura sursa practic (lumea anglo-saxona). Nu cereti alte versiuni, din orice sursa, ca e chinez, rusesc sau patagonez. NUMAI SI NUMAI din USA si GB vine salvarea, in alta parte nu mai exista cercetare stiintifica…Doar a zis si la stiri!

  6. probabil oamenii s-au prins ca nu e prea sanatos sa anunti autoritatile ca ai covid si de aceea se testeaza acasa, se trateaza acasa si scapa cu zile …acum pot sa puna testul de anticorpi pe seama vaccinului si nu-l mai prinde nimeni ca a avut….. si in fapt probabil 10 milioane de romani au facut deja asimptomatic covidul si plus cei oficiali si a aparut imunizarea de turma, si de aceea nr de imbolnaviri scade desi lumea circula mai mult……plus ca s-ar putea ca anumite persoane sa aiba imunitate genetica , chiar si fara anticorpi, sa nu se prinda covidul de ei, mai ales cei cu colesterol marit( cei cu predispozitie de infarct)…….

  7. Disperare mare, bag seama ca o data cu trecerea valului traditional de viroze de primăvară se închide fereastra Overton și te scot stăpânii de pe statul de plata ?
    Siktir!

  8. Iti pare rau ca nivelul nostru de imunitate nativa ne permite sa avem o sanatate buna si sa scapam de Covid?
    Japonia are 5600 cazuri/zi la 126 de milioane deci 5600/126=44,4/milion. Noi cu aproape 1.000 de cazuri avem mai mult decat in Japonia o tara in care s-au vaccinat doar un milion de persoane, iar la noi sunt aprox doua milioane cu rapel.

  9. Bai nebunule, tu chiar crezi ca se vaccineaza toti cetatenii romani ca asa vreti voi?! S-au vaccinat mare parte din cei care au fost afectati de teroarea si infricosarea voastra impreuna cu aparutii la televiziuni! Suntem destui si mult prea puternici sa ne afecteze basina voastra verbala terorizanta! Cica pfizer vrea anul astra 25 mld in conturi!, ce faceti voi? Executati orice pentru afacerile lor?! Bagati in fiecare din voi 100 vaccinuri si pentru noi, nu va vom cere socoteala sub nicio forma! Garantat 200% !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.