Rapid tremură că-și pierde portarul 

Horațiu Moldovan este omul care se află între buturile Rapidului, iar la echipa națională a ajuns anul trecut la amicalul cu Slovenia. El a profitat de problemele avute de veteranul Florin Niță și de Ionuț Radu care nu prea prindeau loc de titulari la echipele de club. A fost șansa lui Horațiu care a fost trimis pe teren pentru prima oară din primul minut de Edi Iordănescu la acel 0-0 de la Kosovo, unde a apărat bine. De atunci, are opt meciuri oficiale sub tricolor, în care, în mod constant, evoluțiile lui au fost între bune și foarte bune. Momentele de apogeu au fost în Elveția, la Lucerna, la acel miraculos 2-2 obținut în ultimele minute și din nou cu Elveția la București, în ultima partidă. Atunci, chiar la ultima fază a meciului, a salvat victoria cu un zbor ireal spre vinclul porții.

Nu la fel de bine au stat lucrurile în campionat, unde a mai comis câteva gafe în prejudiciul echipei de club, dar este clar că Horațiu Moldovan este cel mai mai bun portar român la această oră. Șefii Rapidului sunt extrem de conștienți de progresele enorme făcute de portarul lor, care, de acum, în orice moment, poate deveni o țintă foarte atractivă de mercato la un club din străinătate. Temerea e cu atât mai mare cu cât orice club poate achita giuleștenilor clauza de răscumpărare de-a dreptul modică. Aceasta este de doar 800.000 de euro, caz în care Rapidul nu se poate opune plecării jucătorului. Și asta se întâmplă din acest sezon când salariul de 8000 de euro a fost ridicat la 12.000, iar clauza s-a dublat de la 400.000 de euro! Conducerea alb-vișiniilor speră însă ca el să rămână cel puțin până în vară. Unul dintre pricipalii acționari, Dan Șucu, are argumentele sale.

„Ar fi riscant să meargă la o echipă nouă, la care e posibil să se întâmple ceva și să nu apere. Ar risca să piardă echipa națională pentru turneul final european. A muncit prea mult ca să fie acolo.

Horațiu a fost excelent și la ultimul joc, cu Elveția. El a ajutat și Rapidul, dar și rapid l-a ajutat pe el. Noi ne dorim ca Moldovan să rămână cât mai mult la Rapid, să câștigăm titluri și trofee. Dar în același timp respectăm contractele în derulare și nu ne-am putea opune dacă vine cineva și achită clauza.

Fost goalkeeper al tricolorilor, Florin Prunea este convins că e mai bine ca Rapid să înceapă deja să caute alt portar, pentru că pe Moldovan nu îl vor mai putea ține.

„Moldovan este portarul numărul 1 în momentul de față, este într-o formă foarte bună și chiar dacă nu are multe jocuri la națională. A crescut fantastic în aceste preliminarii. Rapid e în pericol, nu știu cât îl mai poate ține, că din câte știu are o clauză de reziliere destul de mică. Giuleștenii să-și caute portar, că pe Moldovan cred că o să-l vândă foarte repede“

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. Baiatul are talent cu carul . Practic , a salvat el singur vreo 3 goluri in meciul cu Elvetia. Daca s-ar tine de munca … Succes baiete !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.