Rareș Bogdan, mai tare ca ”ministru”

Rareș Bogdan spune despre protestele transportatorilor și fermierilor  că „nu este o criză care să nu poată fi gestionată de către merituosul guvern român”.

Legat de acuzațiile la adresa președintelui, îl apără pe Klaus Iohannis și susține că acesta nu avea de ce să intervină. Iar despre Bruxelles afirmă că îl înjurăm degeaba, și că fără banii de la UE am fi intrat în faliment.

„Păi suntem vaccinați, majori, nu e o criză care să nu poată fi gestionată de către merituosul guvern român. Dacă nu ne descurcăm o să intervină și Klaus Iohannis. Până acum eu zic că ne descurcăm. Am venit cu o mulțime de soluții. O parte din problemele lor le-am înțeles, sunt reale, n-au ieșit de fericiți în stradă. Nimeni nu poate să spună că Guvernul nu a fost deschis și că nu a rezolvat o parte din revendicări.

Deocamdată, până la această oră, eu zic că Guvernul României, cele două partide, PNL și PSD, au înțeles doleanțele oamenilor și încearcă să rezolve aceste probleme prin dialog, stând de vorbă cu reprezentanții celor care sunt în stradă”, a declarat Rareș Bogdan, la Digi24

Europarlamentarul spune că dialogul rezolvă o bună parte din probleme.

De asemenea, el a mai adăugat că speră să îi poată ajuta pe oameni, să fie blocată vânzarea de cereale la negru pe piața din România. „Le putem rezolva pe toate și să ne semnaleze tot ce nu funcționează.

Dialogul rezolvă o bună parte din probleme. Doar trebuie să știm de unde să luăm banii, nu problema banilor e în societatea modernă de azi. Trebuie să le spunem românilor că subvențiile pentru agricultură au fost de 2,3 miliarde și 700 de milioane subvenții guvernamentale.

Degeaba înjurăm Bruxelles-ul, pentru că fără acești bani intram în faliment”, a mai spus el.

De asemenea, a explicat că banii trebuie chivernisiți și că trebuie să ajutăm investițiile pentru a aduce mai mulți bani.

„Problema cea mai mare este că ne este frică să luăm măsuri pe instituții care sunt supraîncărcate din punctul de vedere al personalului, care sunt ineficiente, pe agenții care funcționează pe venituri uriașe și nu recunoaștem aceste lucruri. Soluția nu e introducerea de taxe și impozite noi și mă bucur că Guvernul a înțeles că este vital să introducem, inclusiv în legea bugetului de stat, necreșterea de taxe, pentru că afectează mediul privat și acumularea de bani la buget”, a conchis europarlamentarul.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

17 Comentarii

  1. Mai răruț că-i mai drăguț! Scamatorul european ne spune că 80% din valoarea noilor utilaje agricole din România este achitata de u.e.! Rujatu batistuta nu ne spune că aceste utilaje sunt in ograda marilor moșieri nu in a micilor agricultori. Jigodia poate afla cum s-au scurs milioanele de euro în stuful din Delta Dunării și să ne povesteasca cum e cu stuful și cormoranii din zonele „umede”. Și Câțu avea ochii umezi și a „evaporat” 60 de miliarde de euroi! Succesuri Luluta!

  2. Va rog frumos ,nu mai dați materiale cu spusele acestui demagog și impostor,chiar nu v-ați săturat de acest personaj sinistru,a cărui vb nu merita decât…,că să fim totuși civilizați

  3. Mai mie omul asta Rareș Bogdan îmi place mult ,tot ce a promis a făcut.
    Cele 77 de revendicări ale fermierilor nu mai sunt decât 76 pe una a rezolvat-o Rareș pe aia in care
    protestatarii nu cereu nimic!

  4. În politica din statul eşuat manelar cocalar se ating niveluri ale coprofagiei, pe care ştiința nici nu le credea posibile!

  5. Asa-i economia de piata: cerere si oferta.
    Daca oferta de produse din import este mai mare si la preturi mai mici, niciun procestor nu va fi tampit sa cumpere la preturi mai mari din productia interna.
    Ati vrut capitalism, acuma serviti-l pe paine!……[Rumburak]

  6. @Asa-i economia de piata
    Nici in piata Moghioros nu mai e economie de piata, scuza repetitia. Si astia, dimineata la prima ora stabilesc preturile. Si toate cu 99 dupa virgula, ca asa le-a iesit la toti din calcul. Nu mai e demult, pe nicaieri economie de piata adevarata, doar talharie si specula de piata.

  7. Ratiunea pentru care Rares Bogdan a fost cooptat in PNL : da bine din gura, indiferent cate prostii debiteaza, adica o hahalera. Una din multele cozi de topor de pe la noi.

  8. Un ANTIPERSONAJ acest mancator de (editat) din Cluj. Ce-o cauta el la Bruxelles, nu stiu. Fățarnic, obraznic de obicei, impertinent uneori, un fel de gurabatefundu, mincinos de ultima speta si nu in ultimul rand, mare lingău șef. Ma minunez si acum cum a putut femeia aceea sa-si ia asemenea barbat ?

  9. Ce blestem să suportăm și acest individ Rares Bogdan,Daca PNL ul il mai pune pe vreo listă,noi românii ar trebui ,prin vot,sa-i ajutăm sa dispara!Coșmar orice apariție,alaturi de presedinte ,trebuie judecat!

  10. Ce e in rromanistan nu e economie de piata. Este distrugerea sistematica a economiei nationale, a micilor producatori romani. E sclavizarea si pauperizarea romanului de catre o casta de paraziti politico-bugetari ce se sustin reciproc.

  11. Motto:
    „Că eşti o simplă nulitate,
    O secătură, un spanac,
    Un nătărău, un terchea-berchea…
    De ce s-o spun? Mai bine tac!”
    (Alexandru Tiron-Sphinx: UNUI OM DE NIMIC)
    Pentru Rares Bogdan ajunge epigrama folosită ca MOTTO. Revenind la subiectul protestelor fermierilor, problemele agriculturii sunt în mare parte generate de lipsa de reforme ale României. Noi încă ne conducem după legi comuniste, adică centralism democratic-socialist, în plin capitalism democratic-european. Ori acest centralism excesiv este o frână a dezvoltării economice în general. Referitor la fermieri o bună parte din problemele cu care se confruntă sunt de natură organizatorică iar rezolvarea se află în ograda proprie. Un exemplu este tărăgănarea infiintării camerelor agricole. Incă din anul 2010 a fost emisă Legea nr. 283/2010 privind camerele pentru agricultură, industrie alimentară, piscicultură, silvicultură şi dezvoltare rurală, fără să se facă nimic concret, desi prin atributiile lor, acestea asigură premisele respectării obligatiilor prevazute de legislatia comunitara cu privire la instituirea, la nivel national, a unui serviciu de consultantă agricolă obligatorie pentru fermieri, cu implicatii in procesul absorbtiei fondurilor europene in agricultura, industrie alimentara, silvicultura, pescuit si acvacultura.

  12. Cin’ sa fie ? Cin’ sa fie ?
    Ahhh..Daaaa…Tzop, Tzop…Tzoparlanul roman 🙂
    si uite asa, doar sa ne strice ziua…
    uffff…urit mai e…

  13. Vai ce impaciutor este goarnita asta. Se pronunta in niste chestiuni de care nu are habar. Pe toate le stie. Fermierii au luat cu 80-90% utilaje cu fonduri. Despre care categorie este vb? Cei mari bineinteles. Cei mici nu primesc nici un cent. Li se impun conditii aberante gen cultivarea legumelor bostanilor samd in camp. In conditiile in care fara irigatii nici cerealele nu se fac. Rusine d-le pensat. Mataluta inseamna ca tot cu fonduri luai amaraciunea de Rolex.

  14. Cel mai penibil măscărici rujat din istoria politicii românești, dar reprezintă tot ce a ajuns peneleul azi, un nimic, argat la PSD, femeia in casa

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.