Războiul de ieri

Unul din cele mai bune sisteme medicale din lumea de ieri era în Lombardia. Nu era însă pregătit pentru un război virusulogic mondial. La fel, sistemul medical din SUA.

Întotdeauna, după Napoleon, s-a spus că generalii războiului de azi sunt pregătiţi, de fapt, pentru războiul de ieri, dar nu şi pentru cel de azi.

Cine s-ar fi gândit că va veni un război în care medicii au a fi generali mai importanţi decât cei ai rachetelor, tunurilor etc.?

Cine s-ar fi gândit, ieri, că ne vom izola în case ca să nu ne infectăm, dar ar putea veni un val de aer prăfos (tot asiatic) care ar putea purta virusul pe particulele sale şi ne va găsi până şi în gaură de şarpe?

SUA, iată, au depăşit China în privinţa numărului de infectări confirmate şi ne aflăm departe de posibilitatea aplicării soluţiei Wuhan acolo, deşi puterea militară a americanilor de a o aplica ar fi la fel de eficientă. N-ar fi aplicabilă din raţiuni economice.

Întrebarea tulburătoare ce apare acum este următoarea: vor ajunge oare SUA în faţa necesităţii de a aplica soluţia Wuhan câtă vreme soluţia Coreea de Sud (testări în masă) n-a putut fi aplicată?

Întrebarea este înfricoşătoare, pentru că dacă SUA îşi vor închide activităţile economice pentru opt-zece săptămâni, lumea de mâine va fi alta, într-un fel total impredictibil. Pentru a relua viaţa economică, SUA vor fi obligate să pună la bătaie nu trilioane, ci zeci de trilioane de dolari, dar piaţa globală ar deveni temporar o ruină. Mare parte din omenire ar fi obligată să treacă la piaţa de troc.

Ca să nu se întâmple această cădere în trecut, SUA vor fi puse în faţa opţiunii de a accepta fatalitatea unui număr înspăimântător de mare de morţi.

Soluţia Wuhan ori cea din Coreea de Sud erau de aplicat în faza timpurie a infecţiei, şi anume în toată lumea simultan.
Dacă s-ar prăbuşi economia din SUA, ar cădea şi economia din China, care vinde enorm pe piaţa americană, apoi ar urma un domino global.

Globalizaţi suntem de multă vreme, dar conştienţa individuală a globalizării noastre abia acum se formatează. Nu putem şti, acum, cum va „fructifica” această conştienţă care devine masiv individuală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Ioan Buduca 1112 Articole
Author

7 Comentarii

  1. La Tv…in ultima luna au aparut multe personaje pe diverse televiziuni…unii chiar medici sau sociologi…prezentatori…politicieni… care au facut propaganda pentru raspandirea virusului. Procuratura militara sa adune inregistrarile si sa prezinte lista acestor persoane…unii probabil spioni acoperiti in serviciul puterilor globaliste …sau inamicului secret inca nedescoperit.

  2. Izolarea individuala elimina virusul din societate numai daca se aplica simultan de fiecare individ in parte, altfel e doar o amagire.

  3. Astazi Donald Trump a anutat retragerea carantinei pentru regiunea New York !

  4. „cine s-ar fi gandit ca ..” mai cititi si voi . CIUMA(LA PESTE) de CAMUS . m-am saturat de falsi profeti . ce ar fi daca …nicio natiune nu seamana cu alta , o lege care functioneaza intr-o tara nu va functiona in alta . de asta suntem diferiti unii de altii. contrariile se atrag . cand vom fi toti la fel va fi iadul pe pamant . globalizarea a primit o lovitura , natura nu iarta .

  5. „Razboiul de…azi!!!”. Razboiul de azi este UN RAZBOI BIOLOGIC-BOLSEVIC (CHINEZ) MONDIAL!!! Sa va intre-n cap…Masurile dictatoriale cerute descreierat de…, vroiam sa zic de sefii ilegali bolsevici ai statelor exact dand exemplul Chinei… bolsevice dovedeste suplimentar coniventa si premeditarea. Ce nu poate fi contestat nici de cel mai marunt idiot cu sau fara pretentii analitice este ca posibilitatea caChina sa „rezolve” dupa SAPTE LUNI de la declansarea razboiului biologic mondial pandemia, dovedeste ca a pornit si s-a exportat de acolo. Exista si in alte tari indivizi care merg pana acolo incat contesta cu aceeasi nerusinare docmatica raspandirea din China a razboiului biologic bolsevic mondial! Sa nu credeti ca la noi nu exista si alti raspandaci, un alt exemplu fiind un anume Bogdanel Solomon-ovici care-i infiereaza cu manie pe toti aceia care raspandesc „teorii ale conspiratiei”!!! Zguduitoare e constientizarea faptului ca media securista colcaie de astfel de „experti”…

  6. „Toate-s vechi si noua toate:” scria EMINESCU. Crizele sanitare cred ca sunt vechi cat si omul.Cine i-a oprit pe mai marii lumii sa investeasca in studiul epidemiilor care au avut loc in istorie? Cine i-a oprit sa studieze consecintele emigrarii initiale spre Continentul American? Cine i-a oprit sa investeasca in prevenirea lor? Crizele economice sunt si ele vechi. Chiar nu se pot preveni crizele economice? Razboaiele s-au tinut aproape ca un lant,in toata istoria. Dupa fiecare razboi, incepe o vaicareala generala si condamnare a ororilor razboiului. In urma cu un an am asistat la o condamnare de catre toate tarile a „primului razboi mondial”. Daca sunt asa de mult condamnate razboaiele , de ce le repeta omenirea? Cine ar trebui sa previna aceste crize ? Cine suporta si sufera cel mai mult in urma acestor crize? Cred ca aceste crize dezvaluie ca bogatii si mai marii lumii nu au condus si nu conduc nici bine si nici cinstit omenirea.

  7. Fac doua obeservatii personale: nu cred deloc ca cifrele livrate de oficialitatile chineze sunt reale apoi cred ca nu numai conducatorii Americii dar si cei ai altor tari vor da dovada de cinism calculat in inclinarea acului la balanta ‘numar de victime vs salvarea economica’. Aceasta in cazul ca totul se va prelungi prea mult.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.