Real Madrid, victorie cu polemici la Leipzig

Marți, 13 februarie, au avut loc primele două meciuri tur din cadrul optimilor de finală ale Champions League, încheiate cu rezultatele așteptate. Manchester City a învins la Copenhaga echipa locală cu 3-1, fără a forța prea mult, danezii fiind o pradă ușoară pentru deținătoarea trofeului. Au marcat De Bruyne, Bernardo Silva și Foden în ultimul minut, pentru a da asigurarea că meciul retur va fi mai mult o formalitate. La Leipzig, Real Madrid, fără starul englez Jude Bellingham, accidentat, a câștigat cu 1-0, grație unei faze de play-station făcută la începutul părții secunde de omul care l-a înlocuit pe Bellingham, Brahim Diaz, care a plecat în slalom prin apărarea adversă de la 30 de metri și l-a învins pe Gulacsi cu un un șut imediat ce a intrat în careu. Din păcate, și autorul golului s-a accidentat pe final și problemele lui Carlo Ancelotti se măresc. Cum însă aproape nici un meci unde una dintre combatante este Real Madrid nu se poate să nu aibă parte de polemici, presa germană a explodat pentru faptul că Leipzig lovise fulger, în minutul 3, dar VAR a anulat reușita. Numeroasele analizări ulterioare ale fazei au demonstrat valabilitatea golului, iar reacția presei germane este furibundă inclusiv la adresa UEFA, care a delegat la un meci de asemenea importanță pe bosniacul Irfan Peljto, 39 de ani, fără mare experiență. Și mai șocant este că unul dintre cei mai cunoscuți foști arbitri din Spania, Mathieu Lahoz, retras de curând din activitate s-a declarat scandalizat de neacordarea golului.

În minutul 3, Sesko a reluat cu capul în plasă din 3 metri, dar la analiza VAR s-a stabilit că reușita nu e valabilă pentru ofsaid. În care cert, nu se afla autorul golului, ci coechipierul Heinrics, dar acesta nu juca mingea. Totuși, el se afla oarecum pe direcția portarului Lunin.

„Frustrare și furie la Leipzig. Arbitrul i-a furat lui RB un gol”, scrie Bild, cu trimitere la faza din minutul 2. Atunci când portarul Lunin a boxat mingea până-n marginea careului de 16 metri, Schager a retrimis-o în suprafața de pedeapsă, iar Sesko a înscris cu capul, din 3 metri, în poarta goală. De la margine, a fost ridicat fanionul, însă verificarea video arată că nu golgheterul Sesko era în ofsaid, ci Henrichs, care îl împinge ușor pe portarul Lunin, din spate. Întrebarea: intervine activ în joc?

„Este o decizie la discreția arbitrului. Pentru mine, golul ar fi trebuit să conteze, pentru că Henrichs nu a intervenit activ. De asemenea, este ciudat că arbitrul nu a aruncat o privire la el însuși.

Asistentul video este de fapt responsabil doar pentru deciziile faptice”, a comentat fostul arbitrul FIFA Thorsten Kinhofer, specialistul Bild în materie de arbitraj.

Iar fostul internațional Matthias Sammer, expert Amazon, a comentat: „Pentru mine este un gol clar. Regulamentar. Așteptăm de la jucători evoluții la cel mai înalt nivel și așa ar trebui să fie și în cazul arbitrilor”.

În presa spaniolă, opiniile au fost diferite. Pavel Fernandez, specialistul în arbitraj al spaniolilor de la Marca, a spus: „Golul a fost anulat pentru un ofsaid la Henrichs. Germanul nu lovește mingea, dar interferează clar, chiar îl împinge pe Lunin”.

Mateu Lahoz, unul dintre cei mai mari arbitri spanioli, retras recent din activitate are altă opinie: „E o nebunie să anulezi golul pentru așa ceva! Ăsta nu e fotbal!”

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. Nici nu mai conteaza ca intreruperile cauzate de VAR strica ritmul jocului, ca deciziile unt de multe ori incorecte au imposibil de eliberat de controverse; important e ca Bill Gates si ochiul magic sa fie peste tot, vrei nu vrei.
    Ca oricum nu majoritatea decide, in cazul de fata majoritatea oamenilor de fotbal, ci tot bancherii si tehnocratii noii ordini.
    S-a stricat fotbalul? S-a stricat spectacolul? Si ce daca, noua ordine trebuie sa continue.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.