RECORD la importul de energie electrică

Sâmbătă seara, în jurul orei 18:15, România a atins un maxim istoric în importul de energie electrică: 1.934 MW.

În plus, vineri, prețul tranzacționat pentru energia vândută sâmbătă la ora recordului a fost de 650 lei/MWh, cu 30 de lei sub maximul istoric din februarie 2017.

Capacitatea de transport netă disponibilă în vederea importului, în prezent, este de 2.300 MW, potrivit unui anunț anterior făcut de Transelectrica.

În acest weekend, din cauza condițiilor meteo, la mai multe unități de producție internă au apărut avarii, ceea ce a redus oferta de energie din partea acestora.

Producția internă de energie a provenit sâmbătă în cea mai mare parte din hidrocentrale (1.950 MW), urmată de cea din cărbuni (1.845 MW), cea din hidrocarburi (1.509 MW), cea nucleară (1.391) și cea eoliană (94 MW).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Cand ii auzi pe cei de la Energie ca defileaza cu 24.000 MW istalati,te ap0uca rasul!Si cata lume e platita sa stea de pomana pe langa megawatii instalati…

  2. Nu văd reactii din partea autoritătilor. Asteptăm să se stingă lumina?

  3. mai inteleg sa cumparam banane, piper,electronica, dar curent, mere, castraveti chiar nu inteleg. cu ce se ocupa acest guvern, care-i obiectul muncii?

  4. Să continuăm în continuare cu subvenționarea energiilor curate de tipul “ferme solare” și “eoliene”. La mare tot peisajul agricol este plin de eoliene sinistre, iar lângă Sibiu o coastă lină unde se poate cultiva și grâu este plină de panouri solare. Cam puțin producem convențional. Totalul de 5800 MW este grav. Eolienele cu 1,7 % aproape nu contează. Lipsesc cam 3000 MW din carbune și nucleară. În ritmul acesta vom ajunge rău. Să ne gândim câ acum 40 de ani produceam dublu din care casnicul însemna sub 10 %, și față de vest era foarte mică ponderea consumată în agricultură. Industria consuma 90 %. Cum industrie nu mai este unde de consumă energia? În falnicele clădiri cu pereți de sticlă numite Centru de afaceri? Băieții deștepți ai domnului Băsescu sunt tot pe metreze. De la Revoluție încoace în anii electorali dacă partidul de la putere nu convine, dar invariabil în anii electorali, se scumpește pâinea, carnea, brânzeturile, dispar de pe piață, de unde stăteau munți, cartofii zarzavaturile. Apar sincope în alimentarea cu gaz cu energie electrică. Este remarcabilă frăția marketurilor pe mâncare cu proprietari în țari diferite dar sincronizate perfect la scumpiri. Ca o coincideță se devalorizează leul. Partidul câstigâtor în alegerile trecute și guvernanții vegetează linistiți, SRI având bugetul mărit lucrează pentru țară. Am vrea să știm și noi pentru a cui țară.

  5. Mi-as dori o industrie puternica asa cum au inceput cei doi dupa lansarea proiectului Valev. Daca rusii nu ne-au putut opri au reusit capitalistii urmasii colonialistilor din Africa si India.Intai a fost Polonia unde au disparut bancile, desi ziarele scriau despre eroarea privatizarii, cand ne-au impus impartirea bucatelor intre francezi si nemti, deja eram prinsi in lumea umbrelor. As spera ca Apocaliapsa sa fie o schimbare spirituala in care egoismul, lacomia sa fie inlocuite cu grija fata de om si respectul fata de fiecare natiune, lanturile se vor rupe doar dupa o reconfigurare geologica a Terrei, vor fi opriti doar de litera Bibliei…o mie de ani de pace, in care sa se uite tragediile si sa invete sa traisca…as vrea o lume mai buna, mai putin insetata de putere, El a spus:omul sa stapaneasca Pamantul, adica sa aiba grija de toate vietuitoarele, nu sa se faca sclavi unii pe altii, sa fure, sa ucida, sa ravneasca, sa marturiseasca stramb, din pacate se intampla. Omul creat are longevitate, dar si o inima haina. Iisus a spus:”iubeste-ti aproapele” multi nu inteleg…Daca guvernantii sunt slabi de ce opozitia nu cere legi pt. constructia unor CET-uri/hidro nationale? Construiti macar cele incepute de ultimul mohican. Cine nu intelege simbioza va trai distrugerea.Isaia, Ezechiel, Iisus, Ioan toti descriu consecintele ratacirii umane.

  6. Pe vremea „impuscatului ” Romania , producea , nu stiu , dar in mod sigur, mult mai multa energie electrica decat acum , avand si mari disponibilitati de export ! Acuma totul este in paragina si culmea , nu avem carbunii ! Ceva este putred cu carbunii astia . Mai verifica cineva cantitatile extrase , daca nu cumva se „umfla” cifrele ? Mai verifica cineva consumurile specifice de carbune pe Gcal ? Nu stiu , dar nu prea cred ca nu se fac masluiri ! Guvernantii ne mint , fara jena si rusine, de 30 de ani ca vor construi si cele doua reactoare , de la centrala nucleara Harsova , ba ca o s-o faca cu canadienii , ba cu chinezii ! Cucu ! Vai de tara asta trista si de poporul asta amarat , mintit si furatin fiecare clipa !

    • Daca se decolmateaza albia de langa hidrocentrale curge un volum de apa mult mai mare. Se produce mai mult curent. Au vandut excavatoarele la fier vechi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.