„Regele Mihai: Drumul către casă“, la MNIR

Muzeul Național de Istorie a României găzduiește proiecția filmului documentar „Regele Mihai: Drumul către casă“, luni, 30 mai a.c., cu începere de la ora 19:00, în Holul Central al Muzeului Național de Istorie a României (Calea Victoriei nr. 12). Proiecția este urmată de o discuție cu producătorii filmului.

Evenimentul face parte din Turneul Național de Educație Istorică 2022, o continuare a celui din 2019 de promovare a filmului documentar „Maria, Inima României“, și include noua versiune a documentarului „Regele Mihai: Drumul către casă“.

Versiunea Director’s Cut include noi materiale despre perioada complicată a tinereții Regelui Mihai, așa cum a fost descrisă în jurnalul personal al Reginei Maria. Documentarul prezintă și detalii din perioada de izolare personală și socială a Regelui din timpul exilului din Elveția, dar și motivele pentru care Regele Mihai a ezitat să se întoarcă în România. Totul din perspectiva celor care i-au fost aproape în acea perioadă. Această versiune îmbogățită a filmului pune accent și pe interacțiunile Regelui cu CIA după exilul din 1948.

„Sunt bucuros să promovez pentru publicul din România cele trei filme realizate împreună cu echipa mea: „Războiul Regelui“ (2016), „Maria, Inima României“ (2018) și „Regele Mihai: Drumul către casă“ (2021). Documentarele prezintă o parte importantă din istoria României, din 1860 până în prezent, și sper ca publicul român să afle mai multe despre eroii săi vizionându-le”, a declarat John M. Florescu, fondatorul Chainsaw Film Productions, producătorul filmului documentar.

Din echipa de producție a filmului fac parte Viorel Chesaru – producător senior, Dan Drăghicescu – producător asociat, Mircea Lăcătuș – editor și producător arhive și Laura Beldiman – cercetător și asistent editorial.

Accesul publicului se face gratuit, în limita locurilor disponibile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. bai ridicolilor:
    -ce e aia „la MNIR”????
    (mai lasati-ne cu MANGAFAUA!)

  2. Ceausescu a reusit sa faca o tara fara datorii, un lucru nemaiauzit in lume. Mihai ce a facut ?
    Asa zisa casa regala este o familie de escroci , de paraziti sociali.

  3. Ce realizari pt. Romania si romani a facut Regele Mihai cit timp a condus tara asta ,dar actuala casa regala condusa de Margareta ? Cit despre cite averi inca mai detine casa regala si la fel cite avea inainte de a pleca din tara , nu mai comentam.

  4. il invitam pe domnul J. Florescu sa opreasca „masina de fabricat zei ” din fostii regim ai Romaniei si sa faca o mica plimbare cu „masina de fabricat adevarul istoric” impreuna cu dl. profesor GICA MANOLE – doctor in istorie si cele peste 20 de carti de istorie ale domniei sale , multe dintre ele adevarate repere istorice despre cei care au fost regii Romaniei .Apoi sa participe la o dezbatere , la un post TV cu acoperire nationala , impreuna cu dl .profesor GICA MANOLE.-caci : „auditur et altera pars ” si „fiat justicia et pereat mundus ” trebuie sa fie jaloanele fiecarui istoric .

  5. Deja s-a format coada ,e foarta multa lume interesata ,mai ales adusi cu autobuzele primariei din comitatul Voluntari,unde au renunta la prasila la porumb!

  6. Nu am avut nevoie ,nici inainte nici dupa al2 wwm de un strain si un parazit sa ne conduca !!! Rog SPARLAMRNTUL ROMANICEI sa-i cedezev ONORABILA CASA REGALA cu toate CHELTUIELILE urmasilor familiei BRATIANU si URMASILOR lui NAPOLEON al #-lea !!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.