Remedii pentru un ten curat

Ai putea crede că ai terminat cu problemele de piele odată ce ai devenit adult. Dar, după acnee, se pare că punctele negre de pe față sunt cele care îți dau bătăi de cap la maturitate. Ele se formează când foliculii de păr se înfundă. Fiecare folicul conține un fir de păr și o glandă sebacee ce produce grăsime, care ne ajută să ne păstrăm pielea moale. Celulele moarte ale pielii și grăsimile se colectează în folicul, cauzând un fel de dop, numit în termen dermatologic comedom. Expunerea la aer cauzează culoarea neagră și astfel se formează așa-zisele puncte negre.

Pentru îndepărtarea lor putem merge regulat la cosmetică sau putem încerca diverse măști din comerț. Mai există și o a treia variantă: să ne preparăm acasă măștile pentru îndepărtarea punctelor negre.

Mască din gelatină cu lapte

Luăm o lingură de gelatină, una de lapte și le amestecăm până se omogenizează. Putem pune compoziția într-un bol la microunde sau pe foc mic. Lăsăm câteva secunde, apoi dăm deoparte și lăsăm să se răcească. Cu o pensulă cosmetică ungem fața și lăsăm masca pe piele până se usucă, adică vreo zece minute. Apoi, îndepărtăm masca.

Mască din albuș și zeamă de lămâie sau lime

Mixăm albușul și o lingură din zeamă într-un vas adânc. Apoi, aplicăm pe nas și pe orice zonă a feței unde avem puncte negre. Înmuiem un șervețel în albuș și tamponăm zonele. Procedăm așa de încă 2-3 ori, cu pauze de cinci minute. Când s-a uscat de tot, dăm la o parte.

Mască din miere și lapte

Mixăm câte o lingură din fiecare și aplicăm pe față, pe zona punctelor negre. Lăsăm să se întărească 10-15 minute, apoi îndepărtăm încet.

După ce am încercat aceste remedii, e bine să masăm zonele cu puțină zeamă de lămâie, pentru a închide porii. Nu utiliza măștile mai mult de o dată pe săptămână, deoarece tratamentele usucă pielea și solicită glandelor să producă și mai mult ulei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Sonia Teodorescu 274 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.