Rețetă sănătoasă și ușoară cu dovlecel

 

Dovlecelul este preferat și căutat de mulți oameni, mai ales vara. Leguma este deosebit de gustoasă mai ales dacă e prăjită într-o tigaie (pane).

Află însă că există o modalitate mai sănătoasă de a mânca dovlecei fără ca aceștia să-și piardă gustul. Gospodinele care au încercat rețeta spun că au încetat să prăjească dovleceii, iar trucul culinar a captivat literalmente întreaga familie.

Ingrediente

– Dovlecel – 0,5 kg,

– maioneza – 1 lingura,

– Brânză – 80-100 grame,

– usturoi – 1 lingurita,

– boia afumată – 1 linguriță,

– Mărar, sare, piper după gust.

Rețetă pas cu pas pentru gătit dovlecel

1. Curățați dovlecelul.

2. Tăiați inele de aproximativ 7 mm.
3. Adăugați o jumătate de linguriță de sare, usturoi uscat, boia de ardei și 2 linguri de ulei vegetal și amestecați.

4. Într-un castron separat, radeți brânza, adăugați mărar, maioneză și, din nou, amestecați.

5. Așezați dovlecelul pe o tavă și coaceți 15 minute la 180 de grade C.

6. Puneți brânza în centru și mai coaceți încă 5 minute.

Recomanda 2

3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.