Rizea, cerut acasă

Rizea, cerut acasă. Ministerul Justiției din România a formulat, miercuri, cererea de extrădare din Republica Moldova a fostului parlamentar Cristian Rizea, în vederea executării unei pedepse de 4 ani și opt luni de închisoare.

Ministerul Justiției a cerut extrădarea lui Rizea, pentru a fi închis, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe fostul parlamentar la 4 ani și 8 luni de închisoare.

„La data de 07.06.2019, Ministerul Justiției al Republicii Moldova a transmis Ministerului Justiției din România, o adresa, prin care a informat că nu poate fi inițiată procedura de extrădare, întrucât persoana solicitată este (și) cetățean al Republicii Moldova. Astăzi, 4.11.2020, Ministerul Justiției al Republicii Moldova a transmis o scrisoare Ministerului Justiției din România, prin care informează că, prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr.1823 – VIII din 02.11.2020 publicat în Monitorul Oficial nr.285 din 03.11.2020, i-a fost retrasă cetățenia moldoveană susnumitului Cristian Rizea. În consecință, astăzi, 04.11.2020, Ministerul Justiției din România a procedat în conformitate cu prevederile legale aplicabile, precum și cu respectarea cadrului juridic multilateral (la nivelul Consiliului Europei – Convenția Europeană de extrădare din 1957), a întocmit și transmis o cerere având ca obiect extrădarea cetățeanului român Cristian Rizea în vederea punerii în executare a pedepsei de 4 ani și 8 luni închisoare la care acesta a fost condamnat de către Înalta Curte de Casație și Justiție”, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Ministerul Justiției.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat în România pentru fapte de corupție, a fost reținut marți după-amiaza, la Chișinău, la puțin timp după ce președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a retras cetățenia, scrie jurnal.md. Rizea ar putea ajunge în România în această noapte.

În decembrie 2017, fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost găsit vinovat de trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor. Politicianul a fost acuzat de DNA că a pretins în mod direct unui om de afaceri suma de 300.000 de euro, disimulată sub forma a două contracte de împrumut fictive.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Cum adicătelea nu l-au extras in miez de noapte cu un avion Spartan și adus pe baza 90 pachet gen operațiunea țigareta? Felicitari CSAT!

  2. Extraordinar! Exact acum cand e atat de mare prezenta Covidului… Cand va fi analizata legalitatea retragerii cetateniei moldovenesti…, inainte sau dupa… insfacare/rapire ?

  3. A dus-o bine si pe vremuri o duce si azi si oa duce in continuare si in tara lui.”sistemul”ii apara pe cei de care el este interesat.Romanii spera,totusi,ca inca sunt oameni cu capul pe umeri.ce vor actiona.Mai exista Justitie in Romania ?Este doar o intrebare ?

  4. Fraierilor nu mai fugiti in tari colonii mici fara putere gen costa rica, madagascar, moldova, unde se da un telefon la presedintele doctor M’Umburumba Jamal Dodone si ala te pune pe avion a doua zi. In Anglia, Franta, Italia e ceva mai greu acolo mai au si judecatori care au putere sa faca un proces de extradare…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.