Român mort pe Everest

Un alpinist român a murit luni dimineață în Tabăra III de pe Everest, situată la 7470 de metri altitudine. Este vorba despre Gabriel Viorel Țabără, în vârstă de 48 de ani. Decesul a fost confirmat de oficiali citați de Everest Chronicle.

 

A revenit acasă după ce a cucerit Everestul

 

Gabriel Viorel Țabără a fost găsit fără viață în cortul său de către ghidul său Sherpa, a declarat organizatorul expeditiei, Makalu Adventure. „Gabriel si ghidul său Sherpa au avut o zi normalã si s-au dus in corturile lor, asa cum fac de obicei alpinistii. Dar Gabriel nu s-a mai trezit”, a explicat Mohan Lamsal, proprietarul companiei, pentru Everest Chronicle, citându-l pe ghidul Sherpa.

Gabriel se afla pe munte de peste două luni, deoarece plănuia să escaladeze Lhotse fără oxigen suplimentar.

Ca o ironie a sortii, tot luni, un alt alpinist român, Adrian Ahriţculesei, a revenit în ţară după ce, pe 17 mai, a reuşit să cucerească vârful Everest (8.848 m).  

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

3 Comentarii

  1. Încă o dovadă (dacă mai era nevoie) că Darwin a avut dreptate.

    În plus, frustrați în lipsă de recunoaștere poluează locuri minunate încercând să se mândrească în fata vecinilor din bloc cu „reușitele” lor pe Everest. Omit să zică că nu poartă bagaje, acestea fiind purtate de sherpa.

  2. Einstein: „In lumea asta doua lucruri sunt infinite: Universul si prostia umana”!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.