Români, chiar vi se pregătește ceva!

În 1991, cînd mi-a căzut în mînă primul proiect de lege a SRI, am scris în revista Expres un articol întins pe două pagini. El se numea „Români, vi se pregătește ceva!”. Avertismentul a circulat și răscirculat în epocă! Amenințarea respectivă avea să devină titlul unei cărți în care am strîns toate articolele și interviurile din anii tulburi de după căderea lui Nicolae Ceaușescu. Atunci, s-au pus bazele Noii Securități. Noua Securitate ambalată în pretenții democratice se voia și se mai vrea în toate.

Destul de repede, Noua Securitate românească a ajuns să controleze statul în toate articulațiile, resursele și mecanismele sale. De la politică la economie, de la instituții publice și pînă la canalele de comunicare, toate, în proporții diferite în funcție de importanță, sunt controlate, dirijate sau supravegheate de către serviciile secrete. Ele se întind peste tot. Aproape că nu există societăți comerciale cu capital de stat care să nu funcționeze sub privirile cîtorva ochi de sticlă ai băieților trimiși ca persoane cu statut special în organismele de conducere. Fenomenul vine dintr-o succesiune de momente politico-istorice.

Cetățenii devin prin lege turnători la SRI

De la prefacerea Securității comuniste prin schimbarea numelui și a orientării aparente a cîtorva capi (transferați după mari profituri în afaceri nebune în abia născuta economie de piață) pînă la inserarea în partidele politice și în organizațiile civice, totul a fost obiectul unei extinderi progresive, urmate de acoperiri cu încropite prvederi legale.

Bilanțul: controlează aproape tot. Sunt mai răsfirați, mai mulți, mai rapace, mai puțin instruiți, mai supuși și mai agresivi și leșinați după venituri suplimentare. Decorațiile și gradele nu le măsoară decît incompetența. Explicația este relativ simplă. Proiectul de stat gîndit de foștii comuniști și de foștii grei din Securitatea lui Ceaușescu nu putea diferi prea mult de modelul de origine. A fost puțin rafistolat, lustruit și vopsit și înarmat cu idei și principii, dar, pe fond, nu este prea diferit de original. La acestea, s-au adăugat indicațiile partenerilor strategici, superinteresați de un control informativ al al puterii și economiei la capul de pod de la marginea Europei și de la Porțile Orientului.

Aspirațiile și ambițiile Noii Securități de a controla inclusiv Justiția au generat situații cumplite, sentințe aberante și veritabili monștri de putere.

Au instituționalizat binomul împotriva Constituției României, au dirijat jocul politic și de putere, au trîntit personaje sau au gonflat colaboratori, susținîndu-i pînă în poziții de vîrf. Cine nu colaborează ratează ascensiunea sau zboară din ierarhiile partidelor și ale instituțiilor. Au anesteziat controlul parlamentar, au ajuns să joace sub acoperire și în economie. Și se zbat să poată participa în anchetele penale, să controleze jocul democratic și să dețină controlul tuturor înregistrărilor din comunicații. Sub ochii aliaților strategici și ai Uniunii Europene, servicile românești au construit un mecanism de putere greu detectabil, eficient pentru logica și interesele lor, periculos pentru populație, departe de standardele controlului democratic și de ceea ce susțin ele în public. La ora aceasta, tandemul președintele României–-director al SRI–director SPP poate exercita un control nedemocratic asupra oricărei instituții publice, indiferent de responsabilități și de atribuții.

Ca o consecință, s-a refăcut climatul de teamă și bănuială și frica de o putere ocultă care a protejat comunismul de-a lungul deceniilor.

ONG-uri denunță – Proiect controversat, în favoarea SRI

Mai nou, un proiect de nouă lege de funcționare a SRI, departe de orice dezbatere publică și politică, este pregătit să fie trecut prin parlament. Site-ul G4 Media are meritul de a fi ajuns primul la acest proiect și de a fi dezvăluit cîteva dintre prevederile sale discutabile.

Printre altele, „proiectul prevede că beneficiarii legali ai serviciilor furnizate de SRI răspund civil, disciplinar sau material pentru prejudiciile cauzate de neluarea măsurilor necesare, în condițiile legii”. (G4 Media)

Ce menționează proiectul de lege despre obligativitatea civililor de a colabora cu SRI:

Art. 9:

(1) Pentru îndeplinirea atribuţiilor sale, Serviciul cooperează cu alte autorităţi şi instituţii, potrivit competenţelor legale.
– (2) Autorităţile şi instituţiile publice, precum şi persoanele fizice şi juridice au obligaţia să acorde sprijin, la cerere, Serviciului, în îndeplinirea atribuţiilor sale, potrivit legii.

Art. 32
– (1) Personalul Serviciului în exercitarea funcţiei îndeplinite în condiţiile legii are dreptul de a utiliza tehnici speciale de investigare specifice activităţii de informaţii şi contrainformaţii ori de aplicare a legii, precum şi să solicite oricărei persoane sprijin pentru realizarea atribuţiilor şi competenţelor legale. Persoana solicitată este obligată să păstreze secretul asupra aspectelor care au făcut obiectul cererii.

Citiți și cîntăriți singuri asupra consecințelor! Vom afla și vom reveni și asupra altor idei ascunse în prevederi menite a pregăti o extindere a controlului asupra statului și a vieții noastre publice și private.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 65

118 Comentarii

 1. Si toate astea sunt făcute pentru ca șeful să stea liniștit, să doarmă linistit, să călătorească liniștit…cu alte cuvinte sunt pentru liniștea lui..!!..

 2. sri = organism de control totalitarian maoist – ca tot se uita ceausescu admirativ la china – asta pentru nostalgicii care, probabil, ori au furat de-au spart ori au fost tortionari, sau sefi si sefuletzi pe functii calde, latri comunistoizi care o duceau bine pe spatele supusilor, pentru ca noi, restul, am trait un cosmar pe vremea lui! democratia si libertatea s-au transformat in militie a gandirii si control intru „stuparnitza”, omenirea controlata si eliminata daca nu se supune, in favoarea unor stapani in varful piramidei statale. acesta este si scopul „recensamantului” digital – formarea bazelor de date cu informatii extinse prin interogatoriu cu forta – amenintarea prin amenzi pentru cei care gandesc si recompense pentru cei obedienti pe tipar chinez.indosariati astfel si acordand „consimtamantul”, aceste date vor fi la dispozitia oricarui „organism” din Tara sau din afara. aceste date pot fi modificate, trunchiate, iar urmarile pot fi dezastruoase – „defectiuni” de sistem, da? SPER SA NE TREZIM. SPER SA INVATAM SA SPUNEM NU CAND ESTE NU.

 3. Cică Petrov și-a schimbat bolentinul dar nu s-a mutat că nu are curent. Oricum a avut vânt bun din pupa vreo 70 de ani de se scufundaseu vapoarele comerciale cu România tot de nici șuruburi nu mai producem. După ce a vândut toată industria grea a României la ruși contra comisioane grase și a creat o justiție monstru, acum se da lovit în aripa bătrână! Ce jigodie!

 4. Nimic nu s-a pierdut, totul s-a transformat. Partidul unic in partide si partidulete. Securitatatea in servicii capitaliste, coruptia socialista in coruptie de economie de piata, principiul conservarii puterii, vorba lui Iohannis.
  Caderea cominismlui i-a imbogatit brusc, ghinion omul potrivit la momentul potrivit sa-i cada in cap o suma mare de bani din vandut pe nimic fabrici, patrimonii, terenuri agricole si multe altele. Serviciile secrete cota parte din afaceri de furat, pus pe butuci si vandut la fiare vechi de 30 si de ani. Plagiaza din regimuri dictatoriale. Elevul silitor Iohannis il plagiaza pe profesorul Putin. Coruptia de dinainte de 1989, dupa a iesit intarita cu siloviki romani ramasi prin functii.

 5. Instituțiile statului sunt pătrunse de acești mizerabili, sau de nevestele, amentele, odraslele lor. Ce să mai controleze ei ?? Eventual cu cine se mai incurcă amanta la servici ?? Sau ce pot ei altceva decât au impus..Azi ceea ce este bugetat este clar in subordinea SRI SPP și alte ”organe” de control dictatorial..

 6. ‘ Toate-s vechi şi nouă toate ‘ : ‘… dreptul de a utiliza tehnici speciale de investigare specifice activităţii de informaţii şi contrainformaţii…’ sau ‘ Persoana solicitată este obligată să păstreze secretul asupra aspectelor care au făcut obiectul cererii.’, că vorba aceea (delatori la tot colțu): ‘ vecinul de lângă casă niciodată nu te lasă …’, atunci se va adeveri, pentru a doua oară, vorba celui care declara : ‘ nici noi nu știm câți mai suntem ‘! In topic : numai de bine nu e !

 7. La editorialul Miroase a mega talk-show național am scris un comentariu care nu a apărut afirmànd că personajele implicate in proiect sunt ca o Tocană de legume cu lucruri mai bune și resturi și că nu se poate îmbunâtății curând nimic fiindcă Securitatea dezlănțuită în SRI a metastazat Economia și instituțiile din România și societatea din România în asemenea măsură încât însănătoșirea este foarte greu de realizat. Ar trebui multă determinare și o confruntare de durată cu serviciile din SUA și UE implicate total în SRI și prin controlul tehnologie și în STS, foarte mulțumite de obediența până la trădare de ce suntem în de o vreme. Sunt incredibil mulți oameni de decizie, formatori de opinie, societate civilă sau oameni de rând care cred și acționează pe principiul: O trădare fața de Rusia este o faptă odioasă , dar o trădare față de USA sau țări din UE este faptă bună de folos României, motivând USA cea departe de peste mări și țări și UE îi iubesc pe români și acționează pentru un “viitor luminos” al României.

 8. Si toate aste nu ar trebui sa ingrijoreze, daca nu ar mai scapa cate ceva ce demonstreaza ca serviciile de informatii „romanesti” sunt niste biete filiale a altor „mari”, ce-si fac nestingheriti jocurile pe plaiurile mioritice si smantanesc tot ce-i a ami ramas de Doamne ajuta pe aici (de la resurse pana la orice afacere pe profit), si sunt implicati in toate taraseniile (de la administratie de orice nivel pana la intrigile si balacalerile politice) de ramanem siderati de neputinta si haosul cu care statul roman „gestioneaza” si crizele, si situatiile sensibile (care il duc la minimalizare), cat mai ales lipsa de directie si scop pe termene, altele decat „rezolvarile” de situati post factum.

 9. În ziua întâi a săptămânii,
  Când întuneric încă- era,
  Când încă nu se luminase,
  Maria la mormânt venea.

  Piatra de pe mormânt luată,
  Mormântul gol,fără Isus,
  La Petru şi Ioan aleargă,
  Şi tulburată ea le-a spus.

  Au luat pe Domnul,nu-i acolo,
  Mormântu-i gol,făra Isus,
  Doar giulgiu a rămas-năuntru,
  Pe El l-au luat,unde l-au pus?

  Ea stă lânga mormânt şi plânge,
  Privind-năuntru,ce văzu!
  Doi îngeri ce au întrebat-o,
  Pe cine cauţi,cine eşti tu?

  Eu caut pe Învăţătorul,
  Pe Isus ce-a fost răstignit,
  Pe Domnul şi Mântuitorul,
  Pe El îl caut,pe-al meu iubit.

  Nu-i între morţi,Isus trăieşte,
  E viu,şi-n veci aşa va fi,
  Isus o strigă-atunci pe nume,

  Da,Domnu-i viu,ce bucurie,
  Hristos din morţi a înviat,
  Prin Jertfa Sa de pe Golgota,
  În dar,iertare-am căpătat.
  Amin

  Hristos S-a Inaltat . Pt toti credinciosii din USA si din Romania

 10. Eu zic sa le legifereze ca turnatorii la securitate, din 1948 pana sfarsitul lumii, sa fie considerati eroi si sa fie decorati cu cea mai „inalta” flegma intre ochi ! Sa nu mai existe meseriile injositoare de „chelner din Italia” si de „cuafeza din Spania”. Asa vor putea sa candideze la alegerile prezidentiale din 2024.

 11. Proiectul acesta de lege propune mai multe obligații și indatoriri pentru cetățeni decât pentru cei care lucrează sau vor lucra în sistem. Inițiatorii ar trebui să înțeleagă că scopul oricărei legii este protejarea intereselor țării și a cetățenilor, de orice fel de pericole. Inclusiv cele care pot veni din îndeplinirea necorespunzătoare sau abuzivă a atribuțiunilor de serviciu pe care le au acești lucrători. Aici trebuiec introduse sancțiuni și pedepse drastice. Nu…. „răspund civil, material și disciplinar”. Poftiiiiiimm? De ce? Ca să poată dormi liniștiți indiferent de ce fac sau nu fac!

 12. Asta nu se poate, domnule! Cetățenii au destule obligații și indatoriri. Poate mai anulați din ele în loc să-i transformați pe toți în  agenți de informații, pro-bono, din exces de patriotism, democrație și stat de drepți!

 13. Asteptam si tancurile pe strada, ba da nu va e rusine, ticalosilor

 14. Securitatea este una si aceeasi care controleaza totul de peste 70 de ani. Putem vorbi de noua securitate ca fiind securitatea lui Asthalosh formata din cei care l-au tradat pe Ceausescu, in general baieti tineri promovati la iuteala peste rand, inculti si oportunisti proveniti din cazarmile unde au ucenicit de mici copii. Spre deosebire de acesti analfabeti,multi securisti vechi cu grade superioare erau racolati dintre baieti scoliti de top, cultivati si deci capabili a fi patrioti reali atat cat le permitea conditia profesionala in acele vremuri. Acestia au fost inlaturati brutal de Astahlosh si inlocuiti cu fomistii sai. Ce a urmat a fost o adevarata cumetrie, fii, nepotii, rudele celor din noul sistem de relatii fiind singurii admisi in sistem. Nu este de mirare ca multi dintre acesti intrusi sunt in acest moment #rezisti.

 15. De la un punct incolo nici nu mai conteaza ce fel de dictatura este. Ca e a serviciilor a procurorilor a ambasadorilor, a celui care il misca pe puppet Joe si ii scrie telepromterul a comisarilor ue, a procurorului care intra cu hotii sa masluiasca sacii cu voturi de la primul sector nici nu mai conteaza….o colonie condusa de indivizi lasi si slugarnici.

 16. Adevarat S-a inaltat! Din pacate, oamenii nu s-au schimbat. Nici Ziua Copilului nu i-a oprit putin.
  Reiau de la tine Dark Winter, „Pt toti credinciosii din USA si din Romania” si nu numai, pentru toti care iubesc Romania, ganduri bune si inimi usoare!

 17. „Securitatea este una si aceeasi care controleaza totul de peste 70 de ani.”

  Fals sau nu cunosti sau dezinformezi. Pe vremea impuscatului securitatea nu controla pcr ca s-a opus partidul !!! Nici un membru de partid nu ajungea turnator, deci santajabil, fara voie de la biroul organizatiei de baza. Cei care au fost, au dorit ei sa serveasca in schimbul la avize favorabile. Vezi cati rectori si alte functii de mare responsabilitate si cu mare venit au fost turnatori secu.

 18. Fraiere, dictatura interna este a securitatii. Toti aia insirati de tine,servicii,procurori (magistrati in general),ambasadori,aproape toti europarlamentarii sunt oamenii securitatii. Sau crezi ca exista si altii de alt hram printre ei?

 19. Jigodiile profită de situația grea prin care trece omenirea și aruncă pe piață un proiect de lege f.controversat poate trece cu ajutorul parlamentarilor și pozitia noastră de struț.

 20. Povestea e veche,moncher !Ce facem,o luam de la capat,nu mai avem subiecte?Atat timp cat poti injura,scuipa si zgaria orice oficial,iar putinoizii isi fac de cap mintind de inghreata apele,fara urmari,atat timp cat condamnatii definitiv afla sentinta inaintea completului de judecata si o pot sterge fara probleme din tara, iar tarile in care ajung au probleme de constiinta de a ne livra borfasii, se cheama ca ai democratie Atentiune la mine trupa,asta e DEMOCRATIA!

 21. La Securitatea lui Ceaușescu se turna pe bază de voluntariat, jumate din populație turna in zilele cu soț, iar cealaltă jumătate în zilele fără soț. Și mai primea omu’ o atenție, o măslină, o portocală, juma’ de pui, un tichet de ulei, unu’ de pâine…
  Acu’ dacă turnătoria devine obligatorie, prin lege, canci bunăstare. Asta-i cam nasol, la ce vânturi se prognozează prin frigidere.

 22. In sfarsit il pot numi pe nea Cornel din nou Domnul Nistorescu, fapt care ma bucura, un moment pe care-l astept demult!!! Nu conteaza ca nu merge nici acum pana la capat preferand sa sape o FALIE intre Securitate si „Noua Securitate”, ignorand TRASATURA DE UNIRE IDEOLOGICA NESCHIMBATA!!! Nu conteaza ca ignora CREAREA PARTIDELOR, SINDICATELOR SI A ORGANIZATIILOR „SOCIETATII CIVILE DE ACOPERITI”
  exact de catre SECURITATEA ETERNA si NU MAROTA cu „infiltrarea” tuturor acestor entitati, ca si cum ar fi fost CAZUTE DIN CER precum
  LOVITURA DE STAT KGB/GRU/COMINTERN!!! Conteaza ca un nou prim pas, precum acela facut in 1991 cand a scris articolul epocal, dupa BAJBAIELILE VINOVATE din ultimii 31 de ani cu „securistii, paralelii si binomicii!!! Alta era situatia Romaniei daca Dl Nistorescu facea atunci PASII URMATORI si daca a avut carcei care l-au impiedicat sa-i faca, macar dupa 2012 cand Pronia Cereasca m-a daruit publicatiei pentru a le deschide ochii jurnalistilor si analistilor ca, mai presus de aparentele „mafiote” ale CAPITALIZARII FORTZATE A NOMENCLATURII PARTIDULUI SI SECURITATII in TEATRUL DEMOCRATIC, IMPORTANTA ESTE CONTINUITATEA IDEOLOGICA SI DE PRACTICI…

 23. Dle Nistorescu, nu judecati „securitatea” veche si noua, prin simplismul „comunism-capitalism’, ci prin „eternul” patriotism! Se pare ca asta lipseste!!

 24. Iti doresc sa fi pe faza , atunci cind voi avea timp sa scriu despre M.O.A.B (traducere – mama tuturor bombelor aka asa zisul virus ).
  God bless you!

  Dark Winter

 25. Iliescu a asanat Securitatea pentru a constituii o Democraţie Originală;
  Măstase a dat liber securiştilor să asaneze Economia Naţională;
  Petrov a dat liber securiştilor să deturneze economia şi justiţia;
  Iohannis prin intermediul securiştilor a perfecţionat deturnarea Economiei Naţionale, deturnarea actului de justiţie, deturnarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

  Până acum, nici-un politician nu a ieşit în spaţiul public să denunţe acest Proiect de Lege, ceea ce înseamnă că toţi politrucii din PSD, PNL, UDMR, USR, sunt la cursuri de formare profesională organizate de servicii şi îşi reânrioesc angajamentele de turnători-vânzători de ţară.
  Cei de la AUR fac chetă pentru vopsea, se gandesc în ce culoare securistică să se vopsească.
  Toţi păduchii se visează securişti!

 26. Farsa trecerii la democratie avea nevoie de noi actori, cei vechi ai „democratiei socialiste” fiind retrasi in umbra dupa TROCUL din decembrie 1989!!! Faptul ca vechii mahari ai PCR si Securitatii erau titrati in tara si strainatate si de aceea „patrioti”, asa cum sustine un securistoid abject mai sus, demonstreaza ceea ce sustin aici si anume ca DESTEPTOCRATIA e mai monstruoasa decat contrariul
  ei!!! De zece ani ma confrunt cu securistoizi intre timp autodemascati ca AGENTI SOVIETICI care, humoroizi sau tomlini, s-au batut cu pumnii in piept cu „seuristii patrioti”!? Prostocrati sau desteptocrati securistii au fost si au ramas TRADATORI DE TARA SI POPOR!!!
  Aparent au transformat COLONIA SOVIETICA in COLONIA „AMERICANA” si spun aparent pt ca SUA e demult O FILIALA A COMINTERN!!! Aici este
  ESENTA si aici se zbat humoroizii si tomlinii sa rastalmaceasca deviind catre „oculta jidoveasca, khazari, masoni, mafioti”, orice
  altceva decat IDEOLOGIA MARXISTOID/BOLSEVICOIDA A GENOCIDULUI pentru COMUNIZAREA/RESETAREA SOCIETATII UMANE!!!

 27. Fraiere, asa ti-au spus securistii si tu i-ai crezut. Aia era pe hartie. Dardaiau nadragii pana si pe politrucii cei mari de la centru sau de la judete cand mai marele securitatii le povestea ceva despre vreo ghidusie a lor care umbrea functia in care era numit. Ca atare bateau palma si politrucul ii angaja de urgenta nevasta sau fiul intr-o functie buna dar ramanea permanent santajat. Nu de securitate le erau politrucilor frica ci de Ceausescu care daca ar fi auzit dadea de pamant cu ei. Iar comunistii aia mai mici erau mai toti turnatori (secreti) ai securitatii. Singurii care erau imuni in fata securitatii erau cei foarte mari si aflati in anturajul lui Ceausescu. Singurul care a stapanit cu mana de fier securitatea la fel de periculoasa si atunci a fost Ceausescu, urmasii lui fiind lipsiti de putere reala. Dar cand a avut ordin si protectie promisa de afara, securitatea la varful sau l-a tradat.

 28. Mai jos decit este astazi Romania dpv al coruptiei , depravarii si incompetentei politicienilor de la putere , greu de crezut ca va fi , d.le Nistorescu . Pt . ca institutiile Statului sunt capturate literalmente , tot de ei … Statul insusi este capturat de acesti indivizi ! Si in fiecare zi ei captureaza noi sate si orase , ca armata rusa in Ucraina . In fiecare zi . Putem spune ca festivalul infractorilor este in toi , valul nepotismului criminal calca totul in picioare , pensiile speciale , salariile de lux , cumul , curg nestavilit … infractorii si-au luat tara inapoi ! Nu mai exista nici un loc pt. tinerii romani creativi , cu studii superioare adevarate , patrioti . Deci legile despre care vorbiti , chiar nu au nici un rost , vint si ploaie . Romania are nevoie de ACTIUNE , daca vrea sa se mai salveze .

 29. De la un moment dat, toate securitatile Occidentale s-au unit intr-o comunitate globala condusa de cine trebuie, asa ca, democratia si libertatea sunt un moft, cum spunea mult hulitul ilicovici, care stia bine.

 30. Incep sa tanjesc pentru linistea ,libertatea si siguranta de pe timpul lui Ceausescu ,pentru ca ce se prevede este mult mai rau.Sistemul socialist o sa ni se para ca a fost un rai,fata de viitorul sistem globalist dictatorial.Se observa, ca vina a ceea ce a fost,a fost partial a lui Ceausescu,vina mare a fost, a celor de langa el,a celor care au condus judete,orase, secretari de partid ,a celor care au condus securitatea de sus pana jos,a oamenilor de langa noi[vecini,prieteni,rude] informatori.Toti acesti oameni zelosi ai puterii,ai dictaturii,ai functiilor,ai beneficiilor ,se obseva ca apar in toate sistemele nedemocratice sau aparent democratice.Acesti critici virulenti ai comunismului,ai lui Ceausescu,in varsta sau tineri,incearca si chiar reusesc sa aplice, sub denumiri pompoase spre binele nostru,spre binele planetei,dictaturi totalitariste [social,economic,sanitar etc]infricosetoare.Incet,incet ceea ce spuneau,,conspirationistii,, care aveau sursele lor de informatii,se adevereste,zi de zi.
  Indiferent de sistem,de cei care ne conduc,fiecare la locul lui de activitate,la locul lui in societate,putea si poate fi,, OM,, Vina nu este intodeauna ,a ceea ce se intampla ,a sistemului ,al legilor, ci persoana ,educatia din familie si caracterul lui.Opresiunea asupra oamenilor se face cu ajutorul zelosilor,,,idiotilor utili,,oportunistilor,profitorilor ,privilegiatilor , obedientilor ,aspiratorilor de functii si putere etc.

 31. @fraiere > cine baga mana la borcanul cu miere era santajat cu puscaria, asa ca, turna instant, fara sa stie si partidul. Eu scriam din experienta oamenilor corecti care nu doreau sa fie turnatori si care nu-si doreau cariere rasunatoare la stat dupa 1990.

 32. Bine bine, da’ ne da si noua niste recompense, ceva, daca turnam si o facem si bine, meserias, in plus ? Niste grade militare (uite eu, de exemplu, am terminat armata cu gradul de „caprar” prost iar, acuma, daca torn tot blocul, ma fac astia macar „turnator major” ?) sau cu aparitii la gazeta de perete : „turnator-sef”, „turnator emerit” sau chiar „turnator artist al poporului” ? Ca nu-i totuna sa o torni pe tanti Vasilica din piata Obor care, vinzind kilu’ de cartofi la suprapret, atenteaza la securitatea alimentara a statului si alta e sa faci o sesizare anonima cum ca la Cotroceni se intimpla lucruri dubioase …

 33. @viki: Asa zisul control si asa zisa supraveghere din timpul lui Ceausescu erau parfum de tei comparativ cu ceea ce este si mai ales ceea ce va urma cand toti locuitorii planetei vor fi permanent urmariti disparand orice drept pana si la intimitate. Berbecii nostri nu inventeaza si nu forteaza nimic asa cum sunt invinuiti aiurea de prostimea manipulata. Ei doar aplica ordinele venite de afara si nu se pot opune fiind mai toti santajati.Doar un orb nu vede incotro se indreapta lumea aflata la cheremul marilor mafioti oligarhi ce impun cu repeziciune o noua ordine mondiala prin slugile lor aflate la conducerea asa ziselor tari democratice. Sa vedem ce vor face Rusia si restul de puteri care se opun acestor incercari globaliste.

 34. Scrie tataie la modul real nu ceea ce credeai tu cu mintea ta si nu-i mai dezinforma pe cei tineri care nu au trait acele vremuri! Astia ramasi romantici au dus tara de rapa in acesti 30 de ani prin visarea lor ca occidentul ii va salva. Cand colo, aia sunt mai pungasi ca securistii nostri. Mare ti-e gradina …

 35. La vremea asta, supravegherea completa (oriunde) se face cu aparatura smart cumparata de viitorul supravegheat. Inteligentii (smart si pride) dau bani grei pe aparatura. Acum nu mai trebuie sa te opresti din conversatie avertizat de securist ca trebuie sa schimbe caseta ! Acum, in cache-ul de la cablu este toata istoria vagabondarii, iar cablistul livr

 36. Hristos S-a Inatat
  Adevarat S-a Inaltat…stimati tovarasi.
  Trebuie sa nu disperam.
  Pesemne ca multi dintre noi simtim ceea ce ce simte broscuta cind apasoara incepe sa faca bulbuci.
  Hai ca poate o sa fie bine…poate de data asta …daca nu… sigur data viitoare.
  Si asa de fo 32 de primaveri.
  E foarte bine ca dl Cornel e suparat.Poate s or Mai gasit citiva.
  Metoda lor e simpla…il aduci pe tugulan la stadiul de a gindi numai despre cum sa se hraneasca.Acestui tip de om ii e totuna cine I se uita peste Umar cind scrie citeceva.
  Dar si multor imbuibati tot asa.
  Traimo sperando

 37. Cu sescuristoizi ce Darac-cesc realitatea distorsionand-o sau cu de-al de viki/core ce proslavesc „revolutia”, dar li s-a redesteptat nostalgia vremurilor revolute cand in timp ce ea/el/ei se destrabalau „patriotic” in structuri, romanii sufereau si erau asasinati
  in secret!!! Din nou BEST ia securistoida AGENT SOVIETIC justinianus se tradeaza ca fiind sub duzini de pseudonime UN FOST SECURIST
  ABJECT, DUSMAN SOVIETIC al Romaniei precum toti humoroizii, tomlinii si popestii ATEI, ANTISEMITI/CARE URASC EVREII, ANTICAPITALISTI,
  ANTIAMERICANI, ANTIROMANI, CEAUSISTI!!! Domnul Nistorescu le-a dat cu finete o lovitura in moalele capatanilor lor uni-neuronale si se zbat precum pestii pe uscat hamesiti dupa o gura de aer…Isi mai fac inutil respiratie BOT la BOT…CAPII SECURITATII nulitatilor
  AU FOST ARESTATI din seara de 17 decembrie 1979 si nici nu ar conta data exacta, TOTI CAPII SECURITATII si ARMATEI FIIND ARESTATi in etape de SLUGILE din Directia care asigura paza organelor, executanti orbi ai ordinelor superioare trecuti sub comanda Armatei care fusese decapitata prin arestarea ministrului Milea, ulterior SINUCIS DE LA MICA DISTANTA!!! La fel ca generalii Nuta si Mihalea capii
  Militiaei, Macri seful Directiei de contraspionaj in sectoare economice, acesta putand demasca FARSA ORGANIZARII MITINGURILOR DE SUSTINERE A LUI CEAUSESCU care cu nicio luna in urma FUSESE REALES TRIUMFAL CONDUCATOR AL PARTIDULUI SI STATULUI si deci, NU AVEA NEVOIE DE „sprijin popular”, colonelul Popa, pilotul Malutzan al elicopterului, etc…

 38. Tovarasi, asa cum ordonam, fiecare casa trebuie sa aiba informatorul sau, intalnirea cu ei se va face in sifonarii

 39. Doua lozinci care redevin actuale.
  Recomand romanilor sa le foloseasca in varianta adaptata personajelor zilelor noastre, le va folosi in viitor.

  „Stima noastra si mandria, Ceausescu romania !!”
  „Ceausescu eroism, romania comunism (securism) !”

  P.S. daca cineva mai stie si altele, sa le posteze, trebuie sa ne pregatim ptr noua „romania normala”.

 40. „Stima noastra si mandria, Johannis romania !!”
  Johannis eroism, romania securism !”

 41. E Omul – Ceauşescu Nicolae -/ Iubit ca steagul nostru tricolor,/ Ca steagul roşu, limpede văpaie,/ În zborul liber către viitor”. (Alexandru Andriţoiu)

  „Este fiica prea iubita (n.r. Elena Ceaușescu) / A acestui brav popor / De luceferi străjuită / Si de steagul Tricolor” (Corneliu Vadim Tudor – 1984)

  „Eu sunt un şoim al patriei în zbor / Şi tu (n.r. PCR) mi-ai dat aripile acestea / Viteaz să mă înalţ spre viitor / Spre luminoase, comuniste creste”. (strofă dintr-o poezie a Șoimilor Patriei)

  „Soimii Patriei/ Soimii Patriei / spre lumina ne îndreptăm”

 42. Nu fiți proști, prevederea cu răspunderea beneficiarilor legali e f. bună. Adică SRI informează ministrul de resort că un grup de bagabonți nu respectă contractul de privatizare și vând toată fabrica la fier vechi. Ministrului și oficialilor care au semnat contractul nu le pasă, iar după 15 ani plângem cu toții că industria românească s-a făcut praf. Dacă semnatarii din partea statului ar fi răspuns „civil, disciplinar sau material pentru prejudiciile cauzate de neluarea măsurilor necesare” s-ar mai fi comportat în halul pe care-l știm cu toții?

 43. @xyz, o observatie: orice ar fi, oricine ar fi, oricum ar fi, Romania ramane cu R. Sa nu ne suparam pe Romania pentru fiii ei, nevolnici!

 44. Shaorma a la Charlie cu de toate, pizza a la Doru Popescu, cu nimic.
  Nu e prost cine cere e prost cine cumpăra – plătește, recte, pierde timpul citind.
  De pe lună se vede ca lipsesc niște comentatori – ingrediente care dădeau viață forumului. Dar de, la vreme de război, unii fac avere din spalatul morților, respectiv Charlie și dorupopescu, alții emigrează. Se plictisesc și ei cum pot,Charlie și Tică.

 45. Charlica, cineva zicea despre tine ca esti precum o saorma cu de toate. Amesteci nume si le atribui tot felul de functii… Ar fi chiar amuzante presupunerile tale daca nu si-ar gasi ecou in minti debile care sa faca din tantar armasar, trezindu-ma peste noapte nevasta de general, proprietareasa de palate… Charlica, stiu ca a incerca sa dialoghez cu tine este inutil, tu te distrezi cu inconstienta. Imi imaginez ca oameni simpli au fost victime nevinovate ai unor glumeti ca tine. Citeam o relatare a lui Marius Oprea despre o astfel de victima care si-a sustinut nevinovatia pana cand a murit in bataile tortionarilor incitati de atitudinea lui.

 46. ”28 martie 1946. Către Inspectoratul Regional de Poliţie Cluj. Avem onoare a vă raporta că în ziua de 27 martie a.c. şi azi dimineaţă, au mai fost arestaţi studenţii Bădescu Constantin, student an I Drept, domiciliat în Cluj, strada Turzii 68 şi studentul Iatan Radu din anul II Medicină, domiciliat în strada Pata nr.12, care urmează a fi înaintaţi Direcţiunii Generale, prin delegaţii ce se găsesc în oraş. Odată cu arestarea studentului Bădescu, a mai fost reţinut la această Chestură studentul Meteşan Aurel, care locuieşte în aceeaşi cameră cu Bădescu, pentru motivul că la percheziţia făcută asupra sa, s-a găsit un caiet cu fapte şi însemnări personale, cu conţinut de aprecieri şi concluziuni politice, caiet pe care îl înaintăm alăturat, cu rugămintea să bienvoiţi a dispune verificarea conţinutului lui şi din partea D-voastră, pentru a dispune. Întrucît numitul este din comuna Dobra, jud. Hunedoara, fiul funcţionarului Eftimie Meteşan şi se bănuieşte că acasă ar mai avea astfel de scrieri sau material de propagandă politică, rugăm să binevoiţi a se interveni urgent, spre a i se face de către organele jandarmeriei o percheziţie domiciliară” Marius Oprea

 47. -Lăsați SECURITATEA DE PÂNĂ-N 1989 SĂ SE UDIHNEASCĂ ÎN PACE!sri-ul a fost și este pregătit de înaltele școli cia,mi-6 ,ns a,MOSSAD ! asta nu-i securitate!E un serviciu de păzit interesele USA,ISRAEL ȘI A UNOR EUROPENI CE CÂNTĂ DUPĂ NOTELE CELOR DOUĂ !!

 48. Un asemenea nivel de obedienta a populatiei nu va functiona.Totul depinde de cat de receptivi vor fi cetatenii fata de ce se inoculeaza ca ‘trebuie’sa provoace teama.

 49. Episodul condamnării poetului-contabil Radu Crişan s-a încheiat tragic. Deşi era din 1969 membru de partid, el a intrat în anchetele Securităţii, după ce Direcţia de presă şi tipărituri (adică Cenzura) a sesizat-o cu caracterul ”mistic-legionar” al versurilor sale, analizate de ”experţi” ai acesteia. Versurile, se spunea ”sînt dăunătoare orînduirii noastre de stat, prin caracterul lor deschis ostil acestei orînduiri”, iar referatul transmis Securităţii la 10 iunie 1971 susţinea că ”autorul manifestă în scris intenţia repetată de răsturnare a regimului comunist.
  A fost condamnat la 12 ani.
  Gabriel Dimisianu, pe atunci redactor şef adjunct la revista ”România literară” a atras atenţia instanţei asupra faptului că metaforele acuzate, izvorîte din firea elegiacă a poetului, pot fi considerate cel mult nereuşite, stîngace, dar nu ”antisocialiste”.

  Dupa memorii depuse de G. Dimisianu la C. C., Radu Crisan, poetul, a fost eliberat dupa 6 luni de temnita dar a murit la scurt timp. Marius Oprea

 50. „You have nothing to fear, if you have nothing to hide”- Joseph Goebbels, daca omiti sa adaugi cam 90% din autori ar fi de acord cu rationamentul, daca adaugi autorul, probabil scadem pe undeva pe la 75-80% ca se mai gasesc cateva procente care stiu cine e individul

 51. Alta oda închinată acestor eroi ai „democrației” feudale inculte, vulgare, grobiene,agresive,dezaxate, mincinoase,proaste, ipocrite,tafnoase, neștiutoare de carte, escroace,delatoare, într-un cuvânt perverse :
  O, dă-i în originea mă-sii!

 52. Puci militar tiptil si pe furis.
  O sa-l voteze noaptea ?
  Oricum 100% neconstituțional.
  Oricum pica la CEDO daca nu la CCR.
  A mai fost prin `92 o propunere in care se cerea libertatea fostilor securisti sa impuste persoanele care ii recunosc. A fost in parlament!
  O casta revansarda , vor intodeauna deasupra legii si a celorlalti – si asta findca nu au fost reformati in realitate niciodata.

 53. Dle Nistorescu…ni se (editat) de SRI…cind US si tot Vestul face nenorocirile astea de 2 ani, mai conteaza ce fac securishtii aia bashiti din Rom?… sa fim seriosi…

 54. Nu cred să treacă de parlament legea asta. Mai degrabă cred că vor scoate multe din ea ca să nu se bage de seamă că au strecurat câteva șopârle în avantajul serviciilor. Dacă pentru asta nu ieșim în stradă chiar suntem tâmpiți.

 55. @Elena Popa – o sa treaca tacit, toti o sa mearga pe burta, nu o sa se dezbata nimic… daca avem ceva noroc poate se autosesizeaza madam avocata popoului, dar chiar si asa, pana intra in vigoare, se schimba 3 oameni la CCR, si brusc nu o sa gaseasca nimic anti-constitutional in asta, cum s-a intamplat acum N ani cu Legea Big Brother, de imediat l-au arestat pe unul din judecatori… parca Grebla, sau ala mai tinerel, nu mai tin minte care. Si nu o sa iasa nimeni in strada, ca Faisbuku o sa blocheze orice mediatizare, iar ambasadele si directorasii de banci straine o sa fie ocupati cu alte festivitati

 56. toate aceste lucruri arata un singur lucru, dincolo de penibilul situatiei: FRICA! cum autoritatile romanesti sint compuse exclusiv din slugi natange, executa orbeste si prosteste tot ceea ce li se cere. instituirea fricii ca si politica de stat serveste doar talimbilor care ne conduc si confortului lor. cetatenii nu au nicio treaba cu decidentii pentru simplul fapt ca doar ei suporta toate privatiunile si greutatile epocii. avem la indemina, noi fiind cei multi si ei cei putini, actiunea. toti sintem unul, unul sintem toti! ne trezim sa recuperam Romania din mainile mafiei? mafiei ii este frica. se simte de la o posta si de aceea vor introduce aberatie dupa aberatie daca vor fi lasati.

 57. Statul mafiot devine oficial si securist.
  Daca pana acum nu aveau legi sa-i acopere de orice control civil, in curand asta nu va mai fi problematic pentru ei.
  Cum ar fi ca FBI sau CIA sa le faca dosare penale asa in voie membrilor Congresului SUA sa mai aiba si legi sa-i acopere. Justitia controlata in totalitate de servicii.

 58. Generalul Augusto PinoCiuca numit prim-ministru de Americani duce un „razboi murdar” impotriva poporului Roman. Ca urmare a „razboiului murdar” multzi Romani au „disparut pentru totdeauna”.

 59. bha tatarilor da ilfov si teleorman, voi tre sa adaptati tara la ruble nu la dollari, deacum incolo, ardevar focu de neispraviti. Nu cunoasteti mersu, sau ce papadia mea??

 60. „Patria o face limba și istoria, religia și tradițiile. A da cu piciorul în toate acestea este a se lepăda cineva de patria sa„
  (Spiru Haret)

 61. bha, istetime, ai pus punctul pe iota! Saracii de noi, suntem ca soarecii din sac. Uita-te si pe acest site cu cata indarjire au fost alungati comentatorii, ca au pensii speciale, ca sunt batrani, ca sunt inapoiati…

 62. Desore ATEI
  Istoria evreilor, așa cum ne este ea prezentată de istoriografia și arheologia modernă, nu corespunde acelei versiuni mitice redate de Biblie. Teme centrale ale istoriei relației omului (evreilor) cu Dumnezeu, precum istoria Patriarhilor cucerirea Canaanului[ istoria monarhică și exilul , ori nu au existat pur și simplu, ori ele s-au desfășurat sensibil diferit față de versiunea biblică a faptelor, aceasta din urmă dovedindu-se finalmente o versiune ideologizată și politizată, practic o încercare de rescriere naționalistă și expansionistă a istoriei de către monarhia regatului sudic (Iuda), după căderea Israelului (regatul nordic). Vezi pentru asta recenta lucrare a directorului Institului de Arheologie și Istorie de pe lângă Universitatea din Tel-Aviv, anume profesorul Israel Finkelstein, lucrare numită „Biblia dezgropată” („The Bible Unearthed”).

 63. O asemenea lege arată doar incompetența SRI-ului. Ce informații clasificate pot afla ăștia dacă au nevoie să-i întrebe pe Ion, Gheorghe și Maria privind atacurile posibile împotriva statului român?! Aia e bârfă, spionii lui pește, nu informație clasificată. Dacă vreți bârfe stați pe Facebook, ca tot românul. Între timp Ungaria ne va dezmembra națiunea pe care voi ați jurat să o serviți. Vreți informatori, recrutati-i dar nu dați lege pentru obligativitatea cetățeanului român de a vă informa. Faceti-va treaba pentru care sunteți plătiți! Dacă Ungaria a ajuns să-și bată joc de statalitatea României voi sunteți inutili.

 64. Gura pacatosului … ADEVAR graieste …
  EVREII-FARA DUMNEZEU SI FARA PATRIE ! (citat din operele unui clovn) !

 65. Ca sa-si minimizeze vina cu disparitia flotei comerciale vandute la straini si pruetenii lui, Bashescu a spus ca durata de viata a unei nave este 17 ani maxim 20 , ceea ce este MINCIUNA. In norme tabla rugineste maxim o zecime pe an, adica in 10 ani 1 milimetru. Grosimea tablei la vapoare este de la 10 mm…20mm in sus, adica cam in 50 ani ruguneste tabla jumate din grosime.
  Vasele pot functiona 50 ani fara probleme.

 66. ROMANII Despre AMERICANI…

  Vor preface ţara moştenită, apărată cu vărsare de sânge şi cu privaţiuni, într-o mlaştină americană pentru scurgerea elementelor nesănătoase din alte ţări.
  (Mihai Eminescu)

 67. În curând îi veți cere scuze lui Petrov și-i veți plăti și daune morale.

 68. Trebuie să ne pregătim pentru o lume mai furioasă”, avertizează Schwab . Ceea ce e un semn rău că globaliștii devin anxioși, simțind că, dacă nu iau măsuri drastice în curând, toate planurile lor de a instala un guvern global, șansa ar putea fi pierdută.

  Schwab a adăugat că „avem mijloacele pentru a îmbunătăți statul în lume, dar sunt necesare două condiții: „Primul este să acționăm ca părți interesate ale comunităților mai mari. Și al doilea este să colaborăm.”

 69. Antologic paragraful de la ” Bilanțul” la „Portile Orientului”.Scorpionul care înțeapa broasca. Veninos, rau fara scop si destept la maxim.Sa fie dupa sufletul lor!!!

 70. Cprect doru popescu, 17.45.
  De citit Controversa Ionului , fe Rouglas Deed.

 71. SEMIT, semiți substantiv masculin
  semită, semite substantiv feminin
  Persoană care face parte din grupul de popoare, apropiate între ele prin limbă și prin aspect fizic, din sud-vestul Asiei, nordul și estul Africii, căruia îi aparțin astăzi arabii, sirienii, evreii etc. (DEx 2009)

  ROMANIA este o tara din Europa. Si nu din sud-vestul Asiei, sau din nordul și estul Africii .
  GRAVA eroare GEOGRAFICA !!!
  Pe taramul nostru, cel ROMANESC din EUROPA, se găsesc doar EUROPENI, majoritari de tip GETO-DACIC, DACO-ROMANI si ROMANI !

 72. ANTIROMANII … sunt doar STRAINESTII cei APATRIZI … care incerca sa calce (VREMELNIC) pe TARAMUL nostru, cel ROMANESC .

 73. @ munteanu, 16.59
  ..l am vazut la bruselz,p greaza totala, de la costum de pionier galben albastru, la engleza de Ion Iliescu si continutul absolut pupinglobslist.Cersea Shengen…Dar se poate si mai rau.SRS demonstreaza ca in 2024 vine Nefertuti.

 74. Da tovarase Scwab sa colaboram cu Editat . Ca-s multi da prosti ….

 75. Schimbati ba…stema SRI care este stema izzraielului stilizata. Pana si culorile sunt aceleasi alb, albastru.
  Primul care a infintat serviciul a fost evvreul Astalosh, care se vede ca iubea mult steaua lui David si Izzraielu. Aldoilea evvreul Talpesh, al treilea evreul Maior si acum evreul Hering. Vai de Romania pe mana semitilor .

 76. La capitolul distrugerea Ro amintesc un aspect nementionat aici.Nici de catre autor, nici de catre COMENTATATORI.FOTBALUL, sabotat prin „alegeri” pe modelul general : sa iasă cel mai putin competent, dar cel mai secu, fiu de secu..Asa, Ro nu se va mai califica nicăieri, si de ea nu se va mai auzi pe INCA UN SEGMENT de realitate.In opinia mea, e PROGRAMATIC.

 77. Axe carteziene 3D …

  ROMANISM … „PAMANEAN si MAJORITAR” de tip ROMANESC !
  NON-ROMANISM … „STRAINESC si minoritar” de tip ANTI-ROMANESC !

 78. FOTBALUL … la noi … s-a transformat intr-o „mafie” care „invarte” mulți BANI !

  Si de aceea …FOTBALUL … la noi … este sabotat prin „alegeri măsluite” de catre … cei din titlul articolului !

 79. Acum ce mai au de spus toti latraii maidanezi care acuzau pe fostii informatori ai securitatii din timpurile lui Ceausescu ? Acum se poate ,iar atunci nu se putea ,care este motivul ?

 80. „…dreptul de a utiliza tehnici speciale […] de aplicare a legii”!
  Ăștia încalcă Constituția la fel cum respiră!
  …pe mîna ciolacului.
  PeSeDe va pierde alegerile dacă nu schimbă ciolacul dîn fon’țîie!

 81. Păi bine măi maimuțoi perciunat, cine erau primii securiști, dar mai ales șefii lor, veniți pe tancurile sovietice, care au distrus întreaga elită românească, dacă nu chiar primii dintre cei amintiți de tine , im becilule !
  Iar după 89 ce erau Brucan, Bârlădeanu, Roman, Gelu Voican, Dinescu, Berceanu, Sârbu, dar mai ales Isărescu, Astaloș, Talpeș MAior , sau Helwig ș.a., ca să nu mai amintim de toți cei patru președinți ?!!!
  De Rottschild, Morgan, sau de Soroș măcar , ce spui bastard ne norocit ce ești ?

 82. Adevărat că s-a-nălțat ! ( pentru Dark Winter )
  Aparent nu poți să nu fi de acord cu faptul că cei care au fost sesizați de anumite infracțiuni ( mă întreb dacă și judecătorii, ce-i care până acum îi scăpau pe infractorii cu gulere albe?) și nu iau măsurile cuvenite să răspundă pentru asta ! Dar asta ar presupune ca să existe un registru cu toate aceste sesizări de care să știe, dacă nu toată opinia publică, cum ar fi normal, măcar un organism ceva care să poată fi consultat oricând.
  Că altfel …..
  N-ar trebui omisă nici penalizarea celor din SRI cărora li se aduc la cunoștință nelegiuiri ( doar cele din „Cotidianul” ar fi suficiente 😉 ) și nu i-au măsurile cuvenite.
  În rest vechii Securități, dar mai ales celei Ceaușiste nu i-au lipsit membrii cu dragoste de neam și țară ( am și cunoscut câțiva !), care se opuneau subtil unor ordine stupide venite de sus dacă știau că acestea lovesc în oameni , mai bine zis personalități , mai ales medicale, sportive,literare sau științifice .
  Se mai închideau ochii până la cele mai înalte niveluri, ceea ce în ziua de astăzi, când se execută ordinele venite dinafară nu mai poate fi realizat decât cu sacrificii extreme și sigur de aceea nimeni nu mai riscă, mai ales știind că n-are pentru cine o face, dacă mulțimea rămâne mută și impasibilă la toate abuzurile evidente.

 83. Este îngrijorătoarea starea de sănătate a bastardului sionist care o ia razna din ce în ce mai des crezându-se un fel de Mesia, când de fapt e un un anticrist sadea :
  …macar dupa 2012 cand Pronia Cereasca m-a daruit publicatiei pentru a le deschide ochii jurnalistilor si analistilor ESENTA ….si aici se zbat humoroizii si tomlinii sa rastalmaceasca deviind catre „oculta jidoveasca, khazari, masoni, mafioti”, orice
  altceva decat IDEOLOGIA MARXISTOID/BOLSEVICOIDA A GENOCIDULUI pentru COMUNIZAREA/RESETAREA SOCIETATII UMANE!!!”
  Păi bine măi maimuțoi perciunat, cine erau primii securiști, dar mai ales șefii lor, veniți pe tancurile sovietice, care au distrus întreaga elită românească, dacă nu chiar primii dintre cei amintiți de tine , im becilule !
  Iar după 89 ce erau Brucan, Bârlădeanu, Roman, Gelu Voican, Dinescu, Berceanu, Sârbu, Isărescu, Astaloș, Talpeș MAior , sau Helwig ș.a., ca să nu mai amintim de toți cei patru președinți ?!!!

 84. De ce nu apare ? :
  Adevărat că s-a-nălțat ! ( pentru Dark Winter )
  Aparent nu poți să nu fi de acord cu faptul că cei care au fost sesizați de anumite infracțiuni ( mă întreb dacă și judecătorii, ce-i care până acum îi scăpau pe infractorii cu gulere albe?) și nu iau măsurile cuvenite să răspundă pentru asta ! Dar asta ar presupune ca să existe un registru cu toate aceste sesizări de care să știe, dacă nu toată opinia publică, cum ar fi normal, măcar un organism ceva care să poată fi consultat oricând.
  Că altfel …..
  N-ar trebui omisă nici penalizarea celor din SRI cărora li se aduc la cunoștință nelegiuiri ( doar cele din „Cotidianul” ar fi suficiente 😉 ) și nu i-au măsurile cuvenite.
  În rest vechii Securități, dar mai ales celei Ceaușiste nu i-au lipsit membrii cu dragoste de neam și țară ( am și cunoscut câțiva !), care se opuneau subtil unor ordine stupide venite de sus dacă știau că acestea lovesc în oameni , mai bine zis personalități , mai ales medicale, sportive,literare sau științifice .
  Se mai închideau ochii până la cele mai înalte niveluri, ceea ce în ziua de astăzi, când se execută ordinele venite dinafară nu mai poate fi realizat decât cu sacrificii extreme și sigur de aceea nimeni nu mai riscă, mai ales știind că n-are pentru cine o face, dacă mulțimea rămâne mută și impasibilă la toate abuzurile evidente.
  P.S.
  Adevărat că S-a înălțat !

 85. Un procent de 99,99…99% din romani nu aveau treaba la propriu cu securitatea chiar daca colegii sau chiar rudele (vezi Varanu’) ii turnau conform intelegerilor. Securistii marunti care se ocupau de asa ceva erau cu mult mai inteligenti si pregatiti decat baietii dispusi la orice selectionati dupa ’89 de selectionatul la randul sau Imre Magureanu. Vechii profesionisti cerneau turnatoriile din care unele (foarte putine) ramaneau inchise intre copertile unor dosare daca cel vizat prezenta oarece interes iar restul lua calea cosului de gunoi. Romania nu a avut practic dizidenti,ca atare raportati la numarul populatiei au fost foarte putini cei care cu adevarat s-au ‘bucurat’ de atentia permanenta a securitatii.Ceea ce se intampla in ziua de azi nu are nici o tangenta cu securitatea interna a tarii care pare a fi o anexa a unor servicii neromanesti. Dar nici cu alesii neamului nu ne putem mandri ca ar fi devotati interesului national. Baietii voteaza ce li se ordona.

 86. Un proiect de lege facut de securisti pentru securisti, prin care NE INTOARCEM INAINTE DE 89 E adevarat ,atunci, securitatea nu era condusa din afara! PS Astept cu nerabdare un sondaj comandat de oamenii sereiului si realizat tot de oamenii sereiului, ca ultimul realizat de ei pe tema razboiului rusia-nato din ucraina Bucurativa banuini,Romania devine astfel PRIMUL STAT SUD AMERICAN AL ANILOR 70 DIN EUROPA ANILOR 2022!

 87. Scrii mult, incalcit si mai ales pierzi esentialul printre textele multe si rasuflate la care nu poti renunta. Macar camaradul Charlie se limiteaza la aceleasi trei idei fixe pe care le adapteaza dupa cum cere situatia. Probabil te-ai uitat si tu prea mult la A3.

 88. Maxx, 7.54, te-ai angajat critic la Coti?
  La articolul trecut ai criticat doua comentarii dedicate Zilei Copilului, acum il critici pe Radu Humor. Ai o calitate remarcabila, scrii corect gramatical. Apropo, inteleg ca tu ti-ai luat BAC-ul, altii si-au luat Maturitatea. De unde vine BAC?

 89. Livrez cele mai elevate comentarii care pe acest forum si nu numai sunt unice, pe cand voi, recitati cu totii, in cor, ceea ce acuzati la mine si care va baga in turbare, bolsevicii care fac jocurile in continuare, cuvant cu cuvant, ca niste papusi mecanice. Eu repet ceea ce ma obliga sa o fac situatia si realitatile in care mereu noi cartitze ale Securitatii sunt scoase din conservare, mereu diversiuni, fraude si rapturi sunt devoalate sau prea transparente si de aceea ajung in situatia ca niste dusmani ai Romaniei sa ma acuze ca ii demasc pe bolsevicii care fac toate astea? V-am spus de zeci de ori, chiar daca nu a-ti fi o unica masina de clonat, e cu atat mai grava asemanarea voastra de siamezi. Am incercat cu stil si eleganta sa va deschid ochii, dar sunteti irecuperabili si nimic nu va poate clinti. Mie mi-ar inghetza degetele pe clape sa stiu ca repet ca papagalul ce spun altii…

 90. Charlitta, esti aproape perfect dar, eu as fi, tu ai fi.. noi am fi, voi ati fi, ei ar fi aproape pefecti daca… Este pacat, o eroare mica sa-ti stirbeasca perfectiunea.
  Ai observat cum ti-a zis … „camaradul” Charlie? De unde l-a luat, de la comunistii francezi?

 91. ANTISEMITI/CARE URASC EVREII, ANTICAPITALISTI/ ANTIAMERICANI … adica cei care „nu respecta”, in mod direct, acele „neamuri” care traiesc pe taram desertic (SEMITII) si pe taram desartic (nord AMERICANII) ! Acele „neamuri” care „pro-SLAVesc” CAPITALISMUL, de pe la 1000 BC, respectiv, de pe la 1776 AD !

  ATEI, ANTIROMANI, BOLSEVICI ca conducere POLITICA … cine OARE sunt AIA ???
  TARA noastra se numest, insa, ROMANIA. Si se afla in Balcani, ca TERITORIU, si in EUropa ca raspandire a limbii ROMANESTI !
  Si TOCMAI de aceea:
  ROMANII „IUBESC” NATIA, POPORUL si RELIGIA de pe acest TARAM, cal MAJORITAR de tip ROMANESC (ca SPIRITUALITATE straveche si PAMANTEANA, de tip NATIONALA) ! Fata de care, alte „religii si non-religii STRAINESTI” pot fi catalogate drept ATEE! Si astfel, ROMANII nu pot fi catalogati drept „anti-ROMANI”, „atei” si „strainesti/bosevici” ! NONsens de EXPRIMARE non-ROMANEASCA !
  ROMANII „PRETUIESC” tot TERITORIUL cel VORBITOR de limba ROMANEASCA (PIE PRE-LATINA, de tip SATEM) din EUropa !
  ROMANII „STIMEAZA” POPULATIILE cele STRAVECHI din BALCANI (TRACII, GETO-DACII, ILIRII)! Stramosi si ai nostri, ai ROMANILOR!
  ROMANII „RESPECTA” POPULATIILE si NEAMURILE cele EUropene! Cele de pe CONTINENTUL pe care SE AFLA si ESTE INTEGRATA ROMANIA!
  ROMANII „TOLEREAZA” POPULATIILE si NEAMURILE cele NON-EUropene ! Printre care, populatiile cele semitice si nord americane !

  Si TOCMAI de ACEEA, ROMANILOR le sunt „indiferenti” semitii si nord americanii ! Precum si spiritualitatile lor STRAINESTI (ca religie), si istorico-cultural (de tip CAPITAListe/acumulare pe orice cale de CAPITAL) ! (Sic !)

 92. „se limiteaza la aceleasi trei idei fixe pe care le adapteaza dupa cum cere situatia” … OARE cine PROCEDEAZA asa:
  Un troll este un provocator fără cauză, o persoana care eronează anumite informații pe care le face credibile cu scopul de a fi amuzante.
  Troll-ul se folosește de subiecte clasice, cunoscute pentru pasiunea pe care o pot genera și pentru imposibilitatea de a le argumenta definitiv. Adesea, troll-ul se folosește de subiecte specifice comunității în care dorește să stârnească zâzania, cum ar fi regulile sau eticheta. Atunci când întâmpină rezistență, de cele mai multe ori troll-ul nu se va adresa unei singure persoane ci audienței, într-o speranță de instigare a acesteia în ajutorul său. De aceea el va răstălmăci de cele mai multe ori mesajele și le va modela cât mai tendențios prezentând această „dezvăluire” publicului larg cu scopul de a defăima.
  Troll-ul atacă orice formă de autoritate care îl împiedică să creeze zâzanie folosind expresii cheie cum ar fi: cenzură, comunism, libertate de exprimare. (Sic !) TREI si toate trei IDEI !!!

  In Internet slang, a troll is a person who posts inflammatory, insincere, digressive, extraneous, or off-topic messages in an online community, with the intent of provoking readers into displaying emotional responses, or manipulating others’ perception. This is typically for the troll’s amusement, or to achieve a specific result such as disrupting a rival’s online activities or manipulating a political process. Even so, Internet trolling can also be defined as purposefully causing confusion or harm to other users online, for no reason at all.
  OARE cine „este” acest CLOVN care se limiteaza la aceleasi trei idei fixe pe care le adapteaza dupa cum cere situatia ?

 93. SECURITATEA = BRAŢUL ARMAT AL EXPLOATATORILOR COLONIZATORI

 94. Inteleg ca se va constitui o casta de superprivilegiati cu justitia lor, economia lor, spitalele lor, cluburile lor, relatiile lor interne si externe, politicienii lor, presedintele lor… plus putere totala si nelimitata…

 95. Chestia asta cu proiectul de lege SRI-SIE cred că este un atac asupra siguranţei statului.
  Oficial nu am găsit nimic.
  Sursa „mamă! este g4media, adica cuibul psihotic al securiştilor progresişti.
  Până acum, cei ce contestă proiectul, sunt bolşevicii securişti din USR, adică taman securiştii infantili ai generaţiei progresist-marxiste.
  O dată cu infantilul proiect, g4media şi-a intensificat campania de promovare a securistei torţionare, faraoanca’n boscheţii, LKC
  Fanaticii marxişti au primit ordin de la cealapadiul din Davos să creeze psihoze, căci toată poveste asta se îmbină foarte bine cu sloganul lor tembel „Nu veţi avea nimic şi veţi fii fericiţi!”
  Doar infantilii progresişti ar fi în stare de asemenea atrocităţi!

 96. Societatea civila?
  Vor fi cooptati sau vor fi anihilati. Oricum, restul oamenilor vor fi din ce in ce mai saraci si mai neputinciosi.

 97. Cităm din Anton Pann? Cităm: Unii să pișa supt ei/ Ca pruncii cei mititei! Un fost președinte de Multe Județe „zgribulit” pe bancheta din Spate a Mercedesului condus de un Sepepist, beat mort și lălăind versuri pornografice la Adresa României, Universului, Celor văzute și nevăzute, e acum extras din „Bârlogul Lupului” ca Hitler din Prusia orientală! Ăsta nu a fost Prusia ci Acid Prusic pentru Bugetul/Bufetul României! Ce SRI, ce SPP ce dragoste de țară? Dragoste cu Indexul la o blondă că Mânerul Burții de unde? De unde taică? Gonadele și seminția Bărbătească nu face casă bună cu Alcoolul Etilic CH3-CH2-OH. Acum e Lupul Moralist la România TV unde Ciutacu Vopsit in Albastru Inchis ( ăsta în prostia lui și-a vopsit și părul din urechi) îl aproba pozitiv pe Băsescu Traian, care Traian in Sevraj Alcoolic, debita inepții peste inepții ca Bogdan Licu la BAC la lb Română cu notă de 5 (cinci). România a ajuns un Bufet Suedez in care Proștii, Alcoolicii se înfruptă din Buget ca Vacă in lanu de Lucernă! Peste TOȚI și TOATE tronează Mihai Ciucă ca ciobanu’ sprijinit în Ciomag peste turma de oi numită România….Și ăsta tot individ de notă de 5(cinci) este, tot neevoluat, tot limbaj Onomatopeic specific Maimuțelor Antropoide! Așteptări de la ăștia? Sodoma și Gomora la 100 de Milioane de Grade! Circul Globus Taică!

 98. jurnalistul Victor Lungu în Ziar de Clu face o paralelă între cazul Băsescu și proiectul care prevede că românii trebuie să devină colaboratori ai SRI: Urli pe toate canalele: „Băsea, Turnătorul”, apoi dai legi prin care îi transformi pe toţi cetăţenii în „Băsea”? Să aibă ei, cu ce-şi şantaja cetăţenii (vezi că te zicem că ţi-ai turnat, la cererea noastră, nevasta, soţul, amanta, şeful)?

 99. Exista tara fara Securitate ? NU ! Exista Securitate fara „turnatori ? NU !

 100. După cum sună proiectul va trebui să dăm explicații și justificări despre numărul perechilor de pantofi și de mânuși. De ce avem două perechi în loc de una și de ce mergem la cumpărături fără a avea telefonul mobil asupra noastră?

 101. „Dacă va zice „NU” Mutul (şantajabil cu dosarul caselor „din meditaţii” – şi cuminte, nu ca Băsescu, care acum plăteşte că nu s-a jucat „mumos” cu securiştii), atunci nici bunul Dumnezeu nu va şti pe ce s-au dus banii securiştilor.” Victor Lungu

 102. Humoroida
  core sufera nocturn transformari devenind Core la citirea comentariilor
  mele…I-am reamintit cu respect de sotul EVREU care nu merita sa-i
  pangareasca memoria prin inHAITare cu fiarele antisemite…Dupa teoria
  humoroidului sef si nu dupa ce afirm eu sotul EVREU trecut in Lumea
  celor Drepti unde nimeni nu sta in pozitie de drepti, trebuia sa fie
  deja general la intrarea i Eternitate..
  Conform humoroiduk sef Stalin a curatat/epurat PCUS si URSS de
  BOLSEVICII FOSTI EVREI detasandu-i pe tancuri in Romania si restul
  COLONIILOR SOVIETICE!!! Unineuronalul securistoid nu intelege ca sub
  NEEVREUL Stalin s-a constituit URSS-ul iesit dupa 23 de ani principal
  beneficiar teritorial al MACELULUI BOLSEVIC MONDIAL nr 2…Nu intelefe
  ca NEEVREUL Dej a fost pus si tinut la putere de Stalin in detrimentul
  FOSTILOR EVREI TANCHISTI si ca acestor TANCHISTI exact sub Stalin li
  s-au dresat dosare soldate cu condamnari
  la moarte si pe viata, iar sub NEEVREII SOVIETICI care i-au succedat A
  FOST COMIS GENOCIDUL ASUPRA POPORULUI ROMAN, adica si a ELITELOR
  ROMANIEI…Cui i-a spus Stalin NEEVREUL sa demareze OPERATIUNEA „CANALUL
  DUNAREA_MAREA NEAGRA” unde SA FIE DECIMATE ELITELE?
  Humoroid unineuronal, Dej era FOST roman, Ceausescu si Ilici-GENOCIDarul
  FOSTI tzigani, Rmilutz FOST roman, Basoidul FOST mongol, iar Alogenul
  Secu-i FOST teuton…

 103. Charlitta, se pare ca noi doi consultam dictionare diferite.
  Ceea ce la mine inseamna cordial, amabil, afectuos, prietenos, amical in dictionarul tau se traduce prin a te „inhaita”? Nu cunosti definitia termenului sau il alegi special?
  De ce discut cu tine stiind cat de negru esti in cerul gurii? Asta este o intrebare. Poate pentru ca mi-as dori sa am si cu tine, la fel ca si cu ceilalti colegi de comentarii, o relatie amabila, deschisa in care sa ne spunem „buna ziua” zambind desi fiecare avem propriile suparari dar nu-l invinovatim pe celalalt pentru ele.

 104. Charlie, nu sunt medicamente care pot să-ți scoată din cap obsesiile? Nu te îneci cu vomă regurgitata pe forum despre alți comentatori?
  Porți același respect față de cei decedați precum Tică, moral pentru o singură persoană ce folosește mai multe nume.
  Misoginii, antisemiti, anti români, sociopati, aceeași listă de persoane la care faceți alergie. Poate nu a reușit operația la naștere, de separare a creierului comun?
  Ce om hidos, fără suflet poate calca în picioare memoria unor ființe trecute în neființă? Că sunteți atei, confirmați în fiecare postare. Că esti (sunteți) o rușine pe acest forum, este și responsabilitatea redacției, de care nu se poate deroba. Sunt precizări clare, nerespectate chiar de autori.
  Va plângeți ca este călcată Constituția României, în vreme ce va este permisă profanarea memoriei unor decedați, iar cei în viață, atacați cu abjecte? Ar conveni d-lui Cornel Nistorescu să ii fie profanata memoria celor dragi?
  Ma îndoiesc. Și atunci, de ce, dragă Domnule, Cornel Nistorescu? De ce?

 105. core, zisa si Core, parca spuneai ca cu mine nu se poate dialoga si vad ca vii cu intariri, ca de obicei, la intersectarile cu cel mai URAT VISCERAL dintre comentatorii antisecuristi…Cand te vei dezice de inHAITAti poate vom putea face un schimb elegant de opinii…
  Asa cum am incercat sa te fortez cu doi ani in urma cand ti-ai lipit „blazonul” core de pe care ai razuit secera si ciocanul pictand
  o ramura uscata de maslin! Spune-i lui rene, dublura ta, ca pe sotul tau evreu trecut in nefiinta el si restul humoroizilor care urasc evreii il fac sa se intoarca in mormant!!! Important in postarea mea era bobarnacul administrat humoroidului in chestiunea bolsevica, a „bolsevismului evreiesc”…Voi toti ocoliti concretul, esenta si nu cedati nici cand Dl Nistorescu va trage de urechi
  in chestiunea Securitatea ceausista si urmarile ei, ba chiar un analfabet invoca existenta de Securitati in toate tarile Lumii si a
  „turnatorilor”, tot pentru salvgardarea SECURITATILOR BOLSEVICE…Un asemenea specimen trebuie lasat in plata lui? Ati redus Sekuku
  la cativa ofiteri oficiali si o multime de turnatori/informatori, ignorand OFITERII ACOPERITI si ILEGALII din tara si strainatate,
  fapt condamnabil care trebuie pedepsit asa cum o fac, pentru ca mistificati, nu comentati. Apropo,ii spuneai Charlitta lu’ sotul tau evreu? Rene degeaba incearca sa se dea nufar alb ca tot o lalea neagra a ramas…

 106. Persoana doamna Core! Dragă doamnă! Sunteți o persoană senescenta „năpârlită” de idei noi, de suflu proaspăt (nu suflu sistolic Doamne Ferește)! Mă plictisiți Teribil, Redundant și la Fel! Molfaiti între gingiile obosite de bătrânețe aceleași idei, aceeași idiosincrazie, același Moloz de Cuvinte! Și tăcerea Este un Răspuns! Nu vă revoltă notele de 5( Cinci) și de 6 (șase) luate de Analfabetul României ăla care își ștergea mucii cu reverul Hainei când era scos la tablă! Academicianul Bogdan Licu cu Profesionala Spiru la Fără Frecvență! Nimic de pensii, nimic de căzătura cu doișpe clase Iosif Armaș fost portar și bătăuș la hotel Dacia! Se Vede din fundu’grădinii că înotați in bani! Banii v-au spălat, v-au au dat statut Social dar nu v-au ferit de lipsa lui Dumnezeu, de empatia față de cei săraci, de cei scuipați in față de către clasa politică a României! Actuali Chiaburi și foști Securiști! Ați citit cărți de Sandra Brown, limba Engleză și Chiromanția! V-ați ferit de Matematică, Fizică, Chimie, științe Exacte in General! Lipsa travalului fizic v-a îndepărtat de Societate,de Realitate! Trăiți din „amintiri” și de ceea ce vă livrează seară de seară Latrina3! Mă plictisiți Teribil de Tot! Aveți timp cu Megatona și ne spionați ca Soacra cea Rea! Sunt rupt de muncă, rupt de tot! Vă spune CEVA Vinwtco Alro Slatina Electroliza Aluminiu Primar și Vimetco Alro Slatina Aluminiu Procesat? Sunteți o îngrămădire de celulele Proteice, Lipidice, și Glucidice in care Exudatul Dumneavoastra Axilar a fost îndepărtat cu săpun și Spray din banii mei, bănuții mei! De mâncare și de băutură nu mai vorbesc! Cu ce sunteți utilă societății? Ce aduceți bun, curat, pur? O bătrână Ranchiunoasă care ține de șase la Vânzătorii de Neam și de Țară? Sunteți la miliarde de Parseci distanță de: Calea, Adevărul și Viața..

 107. Nefericitul bastard plătește încă tribut neputinței de a accepta critici ce-i privesc pe cei de-o stirpe cu ta-su și pentru a dovedi că-i „mai catolic decât Papa”, corcitura asta este mai înverșunat decât un rabin autentic în apărarea unui neam , nu degeaba prigonit de milenii !
  Nu pot s-o facă alții , decât prin forța „ochiului dracului”, ce face casă bună cu ei, dar caraghiosul ăsta este în stare să-și dea viața pentru a duce mai departe minciunile neamului ales .
  Și așa cum acest neam nu poate convinge prin exemple proprii , mai ales decând se cam află și cea ce se străduiesc ei să ascundă, că nu le face cinste, plătind enorm pentru asta, atât la propriu, cât și la figurat, tot așa și caraghiosul ăsta preferă șekelii în schimbul obiectivității și oprobriul unora care altfel l-ar fi putut respecta , dacă „n-ar fi dat cinstea pe rușine” !
  Cum să-i spui unui asemenea specimen -„fost”, bun român, sau observator și critic obiectiv, când el ESTE o lepră clasică ce-ar vinde-o și pe mă-sa pentru a-l recupera pe ta-su care-i asigură o situație financiară mai bună !
  Culmea slugărniciei, dar și a obrăzniciei este să faci din căkt (Zelenski ) bici ( erou național!!!) și să mai și încerci să-l faci să pocnească , cum încearcă nu numai slugoiul charlist, dar și alții la fel de vânduți și binențeles cumpărați, pe câțiva arginți, la fel ca și Iuda, mentorul lor !

 108. BUNICUL meu (dinspre MAMA), SEF de GARA la Cernauti, la momentul Diktatului ODIOS germano-sovietic din vara anului 1940, M-A INVATAT ce inseamna DRAGOSTEA fata de patria MUMA, ROMANIA cea MARE !!! Precum si respectul fata de POPORUL cel ROMANESC !!! Si ce INSEAMNA a SUPRAVIETUI, pentru a te face, mai apoi, UTIL tarii TALE, ROMANIA !!!
  Neamul BUNICULUI meu (dinspre MAMA), de la depourile din Iasi si Pascani (in 1933), M-AU INVATAT ce inseamna LUPTA de CLASA a poporului MEU, din ROMANIA !!! Precum si respectul fata de EROII cei MILITANTI ai neamului cel ROMANESC !!!
  SOCRUL meu, cel care a fost „capturat” pe frontul de la Iasi-Chisinau, in august 1944, M-A INVATAT ce inseamna DRAGOSTEA fata de patria NOASTRA, ROMANIA !!! Si ce INSEAMNA a SUPRAVIETUI, pentru a te face, mai apoi, UTIL tarii TALE, ROMANIA !!!
  TATAL meu, cu FUNCTIE de GENERAL in ARMATA cea REGULATA a ROMANIEI, dupa 1961, facand parte initial/1946, din acelasi REGIMENT cu cel al Maresalului Antonescu (cel de ARTILERIE din Craiova), M-A INVATAT ce inseamna DRAGOSTEA fata de patria MUMA si TATA, ROMANIA!!! Precum si respectul, cel NETARMURIT, fata de EROII neamului cel ROMANESC !!!

  Si de ACEEA, astazi, RESPECT si CINTESC, in PRIMUL RAND, NEAMUL si POPORUL cel ROMANESC (majoritar pe ACEST taram STRAVECHI) ! Precum si pe toti EROII neamului ROMRestul … este si conteaza doar ca rest/zat !

  Restul din Romania … ramane doar „rest” in/din Romania …

 109. BUNICUL meu (dinspre MAMA), SEF de GARA la Cernauti, la momentul Diktatului ODIOS germano-sovietic din vara anului 1940, M-A INVATAT ce inseamna DRAGOSTEA fata de patria MUMA, ROMANIA cea MARE !!! Precum si respectul fata de POPORUL cel ROMANESC !!! Si ce INSEAMNA a SUPRAVIETUI, pentru a te face, mai apoi, UTIL tarii TALE, ROMANIA !!!
  Neamul BUNICULUI meu (dinspre MAMA), de la depourile din Iasi si Pascani (in 1933), M-AU INVATAT ce inseamna LUPTA de CLASA a poporului MEU, din ROMANIA !!! Precum si respectul fata de EROII cei MILITANTI ai neamului cel ROMANESC !!!
  SOCRUL meu, cel care a fost „capturat” pe frontul de la Iasi-Chisinau, in august 1944, M-A INVATAT ce inseamna a LUPTA, din DRAGOSTE fata de patria NOASTRA, ROMANIA !!! Si ce INSEAMNA a SUPRAVIETUI, pentru a te face, mai apoi, UTIL tarii TALE, ROMANIA !!!
  TATAL meu, cu FUNCTIE de GENERAL in ARMATA cea REGULATA a ROMANIEI, dupa 1961, facand parte initial/1946, din acelasi REGIMENT cu cel al Maresalului Antonescu (cel de ARTILERIE din Craiova), M-A INVATAT ce inseamna DRAGOSTEA fata de patria MUMA si TATA, ROMANIA!!! Precum si respectul, cel NETARMURIT, fata de EROII neamului cel ROMANESC !!!

  Si de ACEEA, astazi, RESPECT si CINTESC, in PRIMUL RAND, NEAMUL si POPORUL cel ROMANESC (majoritar pe ACEST taram STRAVECHI) !!! Precum si pe toti EROII neamului ROMANESC !!!

  Restul din Romania … ramane doar „rest” in/din Romania …

 110. Ticuta, eu chiar am crezut ca esti inginer de service… Din comul tau inteleg ca esti tare necajit.
  Sa fim sanatosi!

 111. Charlie, zice ca a fost trimis de pronia cerească pe acest forum..Să ne indice Calea și Adevărul.
  Tică, fură după obiceiul lui Charlie câte un cuvânt, apoi îl aplică țintit, asupra unei femei „redundante”, azi a fost core.
  Ce sa aibă doi bărbați sănătoși la cap și trup cu aceeași țintă femeie, evident vădit superioară intelectual? Identitatea comună, Tică și Charlie, fiind o aceeași persoană complexata, SARTICĂ!
  Presupunând ca Doamna core nu va mai posta pe acest forum, SARTICĂ va rămâne orfan.neconsolat?
  Apropo, Tică vede și aude cel mai bine din fundul curții, asa-i că pare ciudat?
  Dar dacă Pronia cereasca l-a „parcat” lângă o hazna și îl bate soarele în cap, ce să facă? Bietul de el! Așadar, SARTICĂ va socoti pe degete, bâzâit de muște harnice , câte persoane au plecat scârbite de hoitul său plin de putoare și și complexe misogine, de pe acest site.
  Este și „meritul” redacției Cotidianul, care a uitat că „somnul rațiunii naște monștrii”
  În cazul de față, unul, mare, lat, un Hoit impotent și cu trupul crucificat la pat de bolile copilăriei.
  Unui asemenea greu de numit om, Toată Smila și compasiunea, deși greu de crezut ca va mai găsi Calea și Adevărul fără a se pocăi și ruga la toți sfinții fără incetare. SARTICĂ moare alternativ, de drum lung, apoi de grija altora. Țimp în care, din pensia specială de juma de cap, susține bugetul din care primesc bunicii României, pensiile de colonei, generali și ex de tot felul în rezervă.
  Cum spunea Sinan Pasa, când a căzut din Lectica de Butelii,purtat de eunuci către haznaua Seraiului: sictir , SARTICĂ Pasa! „

 112. @core, nu putem crede orice spune domnul Tică, dar dacă e necăjit, să-i caute familia o bonă grasă cu picioare scurte, ca dacă bona ar arăta bine, poate sucomba „injineru” de service de emoții și supraîncărcarea neutronica a circuitelor. O recomand pe Doina Gradata din tinerețea lui pubertina. Mai bine mai târziu decât niciodată.

 113. Nu am pomenit în viața mea prostie la unii confrați! Eu nu am postat NIMIC dar NI-MIC referitor la poezia doamnei Core! Nu sunt „deloc” absorbit de poezii la ora asta! Cetățeanul Rene cu AVC sever face spume la gură la adresa mea in loc ca să își vadă de câlții lui! Eu îmi exprim un of la adresa Imbecililor și analfabeților care ne conduc și atâta tot! Ce Este așa greu de înțeles? Bogdan Licu cu Veceul de Spiru de Nota 5 nu vă tulbură Zenul? Câți Oameni o fi nenorocit pe viață analfabetu asta? Câte destine distruse? Asta nu vă macină sufletul?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.