România, mai bogată cu 300 de oameni

Alte 315 persoane vor deveni de mâine români cu acte în regulă. Ei vor depune jurământul de credinţă pentru dobândirea cetăţeniei române, începând cu ora 14.30, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la sediul Institutului Naţional al Magistraturii, în prezenţa preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, doamna Nicoleta Eucarie.

Comisia pentru Cetăţenie a aprobat, de la începutul acestui an, peste 12.100 de astfel de cereri.

Dintre acestea, aproape 11.400 se referă la redobândirea cetăţeniei române formulate de foşti cetăţeni români care au pierdut cetăţenia română din motive neimputabile lor.

Alte 609 cereri sunt pentru redobândirea cetăţeniei române primite de la foşti cetăţeni români care au renunţat la cetăţenia română şi 107 cereri de acordare a cetăţeniei române formulate de persoane care nu au mai avut niciodată cetăţenia română.

La Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie au fost înregistrate, de la începutul anului în curs, aproape 21.000 cereri de acordare şi redobândire a cetăţeniei române.

Conform legii, cetăţenia română se dobândeşte la data depunerii jurământului de credinţă, iar după depunerea lui, se eliberează certificatul de cetăţenie română, document care atestă calitatea de cetăţean român.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.