Românii pot circula în străinătate folosind cărţile de identitate normale

Guvernul a aprobat joi o ordonanţă care prevede că, până la punerea în circulaţie la nivel naţional a cărţilor de identitate electronice, românii pot circula în străinătate cu cărţile de identitate normale emise după data de 31 decembrie 2023.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, prin această Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvern se modifică art.13 alin.(3) din OUG nr.97/2005, astfel încât şi cărţile de identitate emise după data de 31 decembrie 2023 să aibă în continuare valenţa unor documente de călătorie.

Măsura este luată pentru a nu îngrădi dreptul la libera circulaţie a cetăţenilor până la punerea în circulaţie, la nivel naţional, a cărţii electronice de identitate.

Astfel, cărţile de identitate emise până la data de 31 decembrie 2023, aflate în termen de valabilitate, vor constitui document de călătorie în statele membre ale Uniunii Europene, precum şi în statele terţe care le recunosc ca document de călătorie, în condiţiile stabilite de reglementările europene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. adica altii recunosc actul
    da statul roman nu-ti permite sa parasesti teritoriul….LAGAR!

  2. Ce nu au spus.. vor disparea si buletinele provizorii completate de mana? Vor face ceva si cu cei care stau in chirie si nu vrea proprietarul sa-i ia in spatiul locativ?

  3. Ordonanta – Raspuns pentru Fraiereanul care se intreba cu AI !

  4. @ironic, te rog sa te abtii, nu ma cunosti pentru a ma numi „fraierean”. Cat despre Ordonanta de care spui, nimeni nu o respecta, prefera sa plateasca cei 75 ( !!) ron amenda decat sa faca buletin chiriasului.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.