Românii prind gustul mașinilor „eco”

Românii au achiziționat, în primul trimestru al anului, 407 mașini ecologice noi (electrice și hibride), în creștere de peste două ori (+223%) față de același interval din 2016, când s-au înregistrat 126 de unități comercializate, reiese din statistica Asociației Producătorilor și Importatorilor de Autoturisme (APIA), consultată de Agerpres.

Astfel, în perioada ianuarie — martie 2017, comparativ cu primele trei luni din anul anterior, ponderea autoturismelor „eco” în totalul vânzărilor a fost de 1,7%, în România, iar comercializarea de mașini electrice s-a majorat cu 310%, în timp ce în cazul celor hibride s-a consemnat o creștere de 215,5%.

Totodată, potrivit sursei citate, în martie, au fost vândute 183 de mașini electrice și hibride, în creștere cu 64,86%, în comparație cu luna anterioară, când s-au înregistrat 111 exemplare vândute.

Statistica oficială arată că, la nivelul anului trecut, numărul autovehiculelor electrice și hibride noi vândute în România a fost de 1.183 de unități, în creștere cu 138% față de anul 2015. Din acest total, 167 de exemplare sunt autovehicule 100% electrice.

Ministerul Mediului a anunțat, recent, prin ministrul de resort, Grațiela Gavrilescu, faptul că, începând din jurul datei de 10 mai va demara o nouă ediție a Programului ‘Rabla Plus’, destinat achiziționării de mașini prietenoase cu mediul. Prin intermediul programului, valoarea ecotichetului acordat celor care vor să-și achiziționeze un autovehicul nou 100% electric va fi, în acest an, de 10.000 de euro, iar pentru cele hibrid plug-in de 4.500 euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.