Rusia: interzicerea de către Chişinău a simbolurilor comuniste – o blasfemie şi o bătaie de joc

Federaţia Rusă califică drept ilegală decizia Parlamentului Republicii Moldova care prevede interzicerea simbolurilor sovietice. Declaraţia a fost făcută de către secretarul de stat al Rusiei, ministrul adjunct de externe, Grigori Karasin, transmite 24h.md.

„Delegaţia noastră s-a întâlnit la Chişinău cu preşedintele Nicolae Timofti, şi cu ministrul de Externe. La toate aceste întrevederi am declarat un singur lucru: Rusia, o ţară în care seceră, ciocanul şi steaua sunt afişate pe steagul Victoriei, nu va percepe uşor niciodată astfel de decizii. Pentru noi, este o blasfemie şi o bătaie de joc”, a declarat acesta într-un interviu pentru Kommersant.

În acelaşi timp, Karasin şi-a exprimat speranţa ca „forţele sănătoase din Republica Moldova cu timpul să conteste această decizie şi să dea o apreciere juridică unor astfel de acţiuni”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.