Rusia, Ucraina și ”protectorul” Rothschild

Fostul oligarh rus Mihail Hodorkovski a acordat un lung interviu unui cunoscut blogger din Rusia, Yuri Dudi (declarat ”agent străin” în Rusia, dar cu 10 milioane de abonați la canalul său YouTube), interviu preluat de agenția Meduza, creată de ziariști rușși în exil. Hodorkosvski vorbește despre rebeliunea lui Evgheni Prigojin, despre relația sa cu Boris Elțîn, despre cât de aproape a fost opozantul Alexei Navalnîi de eliberare, la schimb cu un agent rus deținut în Germania. Și Hodorkovski mai vorbește despre ”protectorul” său și al companiei Yukos, de a cărei dezmembrare au profitat monopolurile de stat Gazprom și Rosneft, conduse de foști ofițeri KGB și de oligarhi apropiați regimului Putin.

”Am sprijinit rebeliunea lui Prigojin pentru că era un dușman al meu care îl putea slăbi pe dușmanul meu cel mai mare”, spune Hodorkovski. Într-un asemenea moment închid ochii la orice. Nu înseamnă că m-aș fi așezat să beau cu Prigojin. Înseamnă că înainte trebuie să termini cu dușmnaul mai puternic și apoi cu cel mai slab. Așa se câștigă luptele. Când începe războiul, tragi. Din nefericire, apar și victime nevinovate. Însă tragi pentru că știi că doar așa vei câștiga. Dacă Prigonin se apropia suficient de Moscova, Putin trebuia să-și retragă trupele din Moscova și ar fi rămas gol din punct de vedere al structurilor de forță. În acel moment, dacă puteam mobiliza 20-30.000 de oameni pentru a ocupa clădirile guvernamentale – asta știam din experiența anilor 1991 și 1993 – atunci cine captura Kremlinul urma să dețină puterea în Rusia. A fost o ocazie. Dacă ai ocazia să folosești o rachetă împotriva lui Putin, o lansezi, chiar dacă există posibilitatea ca ea să ucidă oameni nevinovați. Nu poți să stai cu brațele încrucișate gândindu-te că racheta ar putea zbura pe o traiectorie greșită. Prigojin a fost o asemenea rachetă care nu a ajuns unde trebuia”, a spus Hodorkovski.

 

Vorbind despre informațiile pe care le-a primit de la sursele sale din Germania și SUA, aceste două state ezitau să ia o decizie privind oferta lui Vladimir Putin de a-l elibera pe Alexei Navalnîi (cu puțin timp înainte de decesul său în penitenciar) în schimbul lui Vadim Krasikov (asasinul unui important lider cecen, cu cetățenie georgiana, aflat în exil în Germania). Krasikov a fost condamnat la închisoare pe viață. ”Partea germană nu a luat o decizie. Nu știu dacă este adevărat sau nu. Așa mi s-a spus. Nu s-a ajuns la discuii despre acest schimb cu partea rusa”, a spus Hodorkovski.

”Sursele din Rusia – toți sunt oameni asociați cu Roman Abramovici – mi-au spus tot ceea ce fusese confirmat de Vladimir Putin. Impresia mea este că Putin dorea să arate că este uman, însă asta i-ar fi dat mai multă legitimitate lui Abramovici, de care Putin are nevoie în jocul său de-a negocierile de pace în Ucraina, un joc pe care îl joacă din când în când pentru a dezinforma și a reduce din voința unor tari vestice de a trimite arme în Ucraina. Nu sunt sigur dacă aceste negocieri privindu-l pe Navalnîi au arătat așa cum spune Putin. Știu doar că nici germanii, nici americanii nu au venit cu o propunere”, spune Hodorkovski.

 

Pentru fostul șef al Yukos, Boris Elțîn a fost ”regele”. ”Nu eram obișnuit atunci să aleg persoana care să ne conducă. Știam cu toții că mergeam la vot, dar că votul nu avea nicio importanță. În URSS, acest lucru era subînțeles. Normalitatea era ca o persoană să ajungă cumva la putere și noi trebuia să coexistăm cu acea persoană. Putea fi un țar bun sau un țar rău. Elțîn a fost un mare țar, inclusiv generos și în același timp foarte dur, respectând puterea cu care era învestit. Când aud despre apartamentele lui și corupție, asta nu are nimic de-a face cu Elțîn pe care l-am cunoscut”, a spus Hodorkovski despre președintele rus al privatizărilor, în timpul căruia și-a clădit marile afaceri cu petrol și gaze.

 

De la începutul anilor 1990 și până la arestarea sa, în 2003, nu a angajat bodyguarzi decât vreme de câteva luni, spune Hodorkovski, care susține că, în ce-l privește, sunt false informațiile despre foști agenți KGB înarmați cu mitraliere care îl păzeau. Însă Hodorkovski vorbește despre un ”Protector”.

”Știam că membrii familiei mele erau în pericol să fie răpiți. Dacă erau răpiți, urma să-i primești în bucăți. Am luat decizia să angajam un protector care să aibă grijă de noi. Trebuia să fie o persoană independentă și în care să avem încredere totală. Scopul era să ne protejeze. Imediat ce ar fi observat că un acționar important acționează sub presiune, ar fi trecut pachetul acelui acționar în portofoliul altui acționar. Scenariul asasinării era mult mai simplu. Procedura de mai sus era stabilită pentru scenariul în care unii membri ai familiei erau răpiți, pentru a-l șantaja pe acționar. Pentru a proteja compania, urma să-și piardă acțiunile. Asta s-a întâmplat când am fost arestat. Protectorul a trecut acțiunile în portofoliul unei alte linii de acționari. Nimeni nu știa care este rolul protectorului. A murit de curând. Numele lui era Lord Jacob Rothschild”, spune Hodorkosvki.

În anii săi de glorie, Hodorkovski și-a creat multe legături cu Occidentul. A înființat fundații pe modelul celor finanțate de George Soros și le-a botezat Rusia Deschisă. A invitat în consiliul de conducere al companiei sale personalități precum Henry Kissinger și Jacob Rothschild. La rândul său, Hodorkovski a fost inclus în consiliul consultativ al societății Carlyle Group, unde a participat la întâlniri cu alți membri: George H. W. Bush și James Baker – președintele și secretarul de Stat care au negociat încheierea Războiului Rece, inclusiv unificarea Germaniei și  situația extinderii NATO spre Est. În Carlyle Group a găsit intermediarii prin care să vândă, cu puțin înaintea arestării, în 2003, partea sa din Yukos companiei Chevron, în consiliul de administrație al căreia a lucrat Condoleezza Rice, care avea să devina peste puțin timp secretar de Stat.

Hodorkovski a încheiat cu Jacob Rothschild un contrat mult mai important decât finanțarea fundațiilor Rusia Deschisă. Contractul prin care Rothschild devenea ”Protectorul” Yukos îl făcea beneficiar final al acțiunilor unei companii uriașe care exploata resursele naturale din Rusia în perioada marilor privatizări. ”A rămas în istorie cu un acord semnat în 2003 pentru a încerca să pună în custodie (fără succes) activele oligarhului rus Mihail Hodorkovski, adversarul lui Vladimir Putin, înainte de arestarea și confiscarea de facto a grupului Yulos”, se arată într-unul din necrologurile lui Jacob Rothschild, care a murit în februarie 2024.

În 2015, la un an după anexarea Crimeii de către Rusia și începutul războiului din Donbas, când Ucraina era condusă de un guvern cu miniștri care primiseră cetățenia ucraineană peste noapte, firma de investiții Rothschild a invitat investitorii să formeze un grup care să restructureze datoria externă a Ucrainei.

De data aceasta, Ucraina avea nevoie de un „Protector”. Familia Rotschild încerca să mobilizeze investitorii pentru a cumpăra datoria externă a Ucrainei, în condițiile în care țara era în război – niște negocieri foarte dificile, spunea atunci, pentru Reuters, un investitor American, sub protecția anonimatului. Atunci, firma Franklin Templeton deținea 25-30% din datoria Ucrainei și era cel mai important actor în discuțiile inițiate de Rothschild, scria Reuters. Nici Franklin Templeton, nici Rothschild nu au oferit comentarii.

Nu este vorba despre un singur ”Protector”. În septembrie 2024, președintele Joe Biden a numit un Reprezentant Special pentru Reconstrucția Ucrainei, în persoana lui Penny Sue Pritzker, fost secretar al Comerțului în administrația Obama, membră a familiei de miliardari Pritzker, care controlează economic și politic statul Illinois – fratele său este guvernatorul statului. În luna aprilie, premierul ucrainean Denys Shmyhal a efectuat o vizita la Chicago, pentru a încuraja investițiile în țara sa, fiind primit de guvernatorul statului Illinois, J.B. Pritzker. Fondatorul ”dinastiei” Pritzker a venit în SUA din Ucraina, acolo unde avea afaceri în regiunea Kiev.

Devine Ucraina o afacere precum Yukos, cu ”protectori” și scheme ale acționarilor? Președintele Volodmir Zelenski a dat de înțeles că lucrurile ar putea sta și așa. El a vorbit de multe ori despre ”patronajul” occidental asupra unor sectoare întregi ale economiei, care ar urma să fie reconstruite în beneficiul ambelor părți, inclusiv despre patronajul asupra unor orașe. ”Doamnelor și domnilor, libertatea se manifestă în multe moduri, iar cel mai importat este posibilitatea de a lucra în beneficiul tău, pentru copiii tăi și pentru țara ta. Ucraina este povestea victoriei ce va urma și o ocazie pentru ca voi să investiți acum în proiecte de sute de miliarde de dolari, pentru a vă putea bucura de victorie împreună cu noi. Va fi victoria voastră și un nou succes pentru companiile voastre”, a spunea Zelenski, în septembrie 2022, la deschiderea unei ședințe a bursei de pe Wall Street. „Cumpărați când este sânge pe străzi”, spunea Nathan Mayer Rothschild, în timpul războaielor napoleoniene.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 23

50 de Comentarii

 1. Unul care a refuzat sa (mai) plateasca taxa de protectie, sa fie atent ce bea si sa stea departe de ferestre. Cui foloseste ce spune asta ? Romanii sunt interesati de rune, de numere, de bere la PET si de manele.

 2. Ha-ha! Le-a tăiat Putin khazarilor accesul la muls bogățiile Rusiei, de aceea îl urăsc ăștia din ficați.

 3. Înțeleg motivația financiară a lui Rothschild etcomp, însă analogia cu finanțările oferite statului britanic în timpul războaielor napoleoniene este absurdă. Ucraina nu este nici pe departe Marea Britanie, toți cei care speră să facă profituri de pe urma sutelor de mii de victime din Ucraina visează cai verzi pe pereți! A câștigat Hodorkovsky ceva din toate tentativele lui de a-și securiza averea din Rusia ? Nu, însă el face în continuare planuri de răzbunare aberante, deși cred că știe că acestea nu duc nicăieri.

 4. Bankerii khazari ce conduc USA au finantat Germania Nazista. Asta fiind tactica rotshildienilor de a finanta ambele tabere aflate intr-un conflict armat sadit chiar de ei. Razboaiele fiind cea mai rapida cale de imbogatire exponentiala a bancherilor satanisti khazari. Din 1789 toate revolutiile si razboaiele sunt opera lor, gandite, dospite, plantate si finantate chiar de ei. Cu Rusia Ortodoxa satanistii khazari s-au gasit Nasul. Sfarsitul erei satanice a Pamantului de la rusi vine cu vrerea Sfantului si Bunului Dumnezeu. Aliluia.

 5. Războiul, maiales european, mai ales fratricid este cea mai mare tîmpenie.. In acest război singurul care cîștigă este americanul, demonstrat..Ukranul deja se plînge și e revoltat nu impotriva rusului ci mai ales impotriva guvernanților săi.. Ukranului i- trecut deja rusofobia, și a priceput ceva.. Insă deși Putin a acceptat pacea pe actualele linii a frontului, nazistul turbat ukran vrea in continuare lichidarea propriului popor, și evident banii americanilor și a europenilor..Nu știu de ce se mai permite și de ce oamenii normali sunt in minoritate..

 6. Se lauda cu rateul Prigojin unde i-a dat Putin mumu la gurita. Se mai si crede destept pentru ca a facut o greseala grosolana. Iar Eltin nu era corupt dupa capul lui ala prost. O sa il canonineze probabil, sfantul hotilor.

 7. … si te mai miri de ce Putin l-a pus la punct pe Hodorkoski? Un vindut Vestului si dusman al populatiei Rusiei.

 8. Cumpărați când este sânge pe străzi,costatotul 0,să nu mai vorbim ca poti cumpăra ce vrei daca tu provoci acel ,,sânge pe străzi,,A.TI INTELES PLAVANILOR CAT CONTAȚI 😁😉

 9. Putin e prea mic pentru un razboi atat de mare
  Daca Occidentul condus de Rothschildzi decide sa confiste banii oligarhilor ‘rai’ai lui Putin,in favoarea oligarhilor ‘buni’ ai lui Zelenski, va fi mare deranj la Moskova si pe Putin nu-l vad bine

 10. ”Doamnelor și domnilor, libertatea se manifestă în multe moduri”. Cel mai frumos mod de manifestare al libertatii este sclavia; desigur, cu conditia sa nu fii tu insuti sclavul.

 11. Intr – un singur loc are dreptate Hodorkovski: votul nu rezolva nimic, votul foloseste la pacalirea prostimii…si la legitimarea Hotilor la putere…De aceea merge asa de bine China, pentruca nu are Gasti politice numite partide…Gastile politice iti vand iluzia libertatii dar te lasa in curu gol daca au nevoie de hainele tale….Gasca politica vinde Tara pentru putere si bani, te vinde si pe tine daca castiga 10 dolari….Lumea Capitalista e lumea Hodorkovski.

 12. Putin are o datorie de platit pentru Daria Dughina. Unde sta ascunsa familia Rotschild, pe Luna ? Cu rusii e periculos de curand sa mai stai pe un satelit, fie el natural. Eu nu cred ca Familia aceasta mafiota confisca altceva decat are in fosa colectoare.

 13. @ Prostia ingroapa Rusia…Nu se mai poate prin Oligarhi in Rusia. Rusia a ajuns in faza Lenin, ori invinge ori moare….Lenin a fost Iisus pentru rusi…de aceea toata Rusia ii poarta numele…Lenin a dat Puterea si Proprietatea poporului…de aceea este iubit de 90 la suta si urat de Oligarhi si Slugoii lor care sunt restul de 10 la suta…
  Aoropo, Lenin chiar si Stalin au fost numiti criminali, li s – a pus in carca milioane de victime de catre dusmanii lor, RUSI, Oligarhii si Slugoii lor care au detinut si detin Informatia…Media.

 14. @ prostia te îngroapa

  Tu crezi ca Rusia = România manelista ?!
  Putin a făcut menajul și interlopii (ca khodorovski) care au sifonat bogățiile propriei patrii, au trebuit sa se pocăiască, sau zac după gratii, sau sub țărână.

 15. @axon; te vad baiat inteligent.
  1.Cati iudei khazari erau BP al CC al partidului lui Lenin?
  R:9 din 12
  2.Cine era nr 2 ,imediat dupa Lenin la Revolutia din Octombrie?
  R: Lev Davidovich Bronstein aka Trotski-iudeokhazar
  3.Ce religie au cei cca 100 oligharhi ai lui Putin?
  R:99 sunt iudeokhazari, 1 e musulmam(Suleiman Karimov) casatorit cu o khazara:))
  Despre ce vorbim?
  Despre dominatia neta a lumii de azi, cel putin atat Occidentul cat si Federatia Rusa si Ucraina, de catre urmasii revolutionarilor bolsevici:)))
  De acord cu tine,Marx a fost un titan al analizei capitalismului(‘ proprietatea e un furt’)si Lenin,un titan al actiunii proletariatului
  @colon elu: tu esti o jena pentru acest forum elevat

 16. @ Marele Urs spune:29 mai 2024 la 11:00
  Ziceti dv. ca singurul care castiga din razboaiele europene este americanul? Eu nu cred asta. Eu cred ca singurul care castiga este khazarul care tine in jug americanul precum vita de la plug.

 17. Hodorhovski = jaf de proportii astronomice al resurselor naturale si financiare ale Rusiei, când era patronul companiei Yukos (petrol si gaze). Planuri de sciziune a tarii: Hodorhovski = Nemtzov Boris 2, care voia si el sciziunea Federatiei ruse, „convins” fiind, financiar, de reteaua Nuland-Mc Cain, de agentura Soros. Abereaza privindu-l pe Prigojin si asa-zisa lui „rebeliune”, când, si dimpotriva, tipul îi era fidel Kremlinului. Interviul de acuma = gest disperat, dat fiindca Putin s-a debarasat si se debaraseaza de ofiteri superiori rusi implicati în reteaua Soros-Hodorhovsky-Jale-nski-Sandu Marghioala. Disperare la Washington, nu la Moscova. Jacob Rothschild: BRITANIC, nu american. Si-a si reusit ce voia: UCRAINA actuala, asa cum înca mai arata, teritorial, e proprietatea lui Black Rock, american. Cu doua observatii : 1. pe-acolo nu se mai circula, date fiind câmpurile uriase de mine plantate. 2. pamântul, alta data, roditor, a fost distrus de razboi. Si restul „investitiilor” straine = bombardate, aduse la zero de aviatia militara federala (rusa).

 18. @prostia îngroapa Rusia: confiscari= prost mai esti. Tipii nu pot sa se foloseasca decât de 300 de miliarde de $, fiindca asta era totalul depus de Federatie-n banci straine. Compara cu sumele enorme deja cheltuite pâna acuma de Vest în „apararea Ucrainei”, citeste „distrugerea Rusiei” (plan datând din 1917). Aia 300 de miliarde rusesti (pe care, însa, date fiind consecintele, nu le vor folosi, folosesc numai DOBÂNZILE lor, si ele, ilegal si subiect al unui proces penal) sunt egale cu ZERO. Vestul (SUA+ UE) cu „Ukraina” lui cu tot e-n faliment, nu Rusia.

 19. UrcRuina nu mai are bipeZi care să vrea MÂNGÂIEREA DRĂGĂzTOASĂ a bombelor FAB 500, 1500 & 3000.
  Se fuge în neștire, peste Tisa, peste Dunăre, peste tot !
  În rest, palavrele ofilite ale Cetei lu’ Pițigoi, măR🤣g …
  ■]RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor Patriotice Tulcene -RumburKK[■

 20. Rotchild, Soros nu sunt in cele din urma tot niste oligarhi… oligarhii vestului eliminina pe ai estului, oligarhii rusi sau si pe cei ucranieni daca nu si-i pot subordona, sau deja au facut-o.

 21. Doar SUA au cheltuit pana acum peste $100 miliarde, iar acum le mai dau $61, tot miliarde. Asa ca, terminati cu confiscarile de sute de milioane, aia sunt bani sa te lase sa intri in bancile acelea, banii rusilor sunt investiti in UK, in primul rand, nu sunt cash ca in batistele voastre. Apoi, ca sa iei banii cuiva, ai nevoie de o hotarare judecatoreasca executorie si definitiva ca respectiva persoana fizica a facut ceva rau pe teritoriul acela. Inghititi ca pelicanii tot ce va arunca pe jos tuasu geolog cybernetician Antonel Mugurash ROGojina.

 22. Adevărul e că Hodorcovschyi era hoț..
  Celeilalte sunt baliverne de pomană.
  Înghițitul în sec provoacă ura pentru cei care nu l-au putut fraieri pe Putin. Latră și latră cum hiena care a scăpat prada.. Ucraina trebuia să devină cap de pod pentru scarbele nesațioase.. Haita de naziști după ce își făceau treaba urma să fie nimicită… Sunt alte păreri..
  Apropo știe cineva vreun creștin prin guvernul ucrainean?

 23. Troţki: ,,distrugerea civilizaţiei burgheze, a statului de drept, lichidarea ţărănimii „individualiste”, revoluţia mondială cu orice preţ şi cu orice risc!,,Va pare cunoscut acest ideal,seamănă el cu ceva care astăzi se întâmplă sub ochii noștri,și la care nivel de îndeplinire este el?🤔

 24. ucrainienii distrug sistemele de avertizare radar a rachetelor nucleare ale rusilor …cit de curind rusii vor decide daca vor termiona cu arme nucleare tactice amenintarea e tot ce au la indemina ..romania e linga ucraina si e condusa de lideri care-i doare tare in cur de ucraina nu de romania ,agenti ai jidanilor…romania tara cu 44 la suta analfabeti functionali si reswtul pupatori de moaste…va dispare fraierilor…

 25. Pe polonezi ii mananca tare. Vor sa transforme 1/3 din Polonia in desert radioactiv. „Ucraina a primit sprijin militar de aproape 3,5 miliarde de dolari din partea Poloniei din februarie 2022. Moscova avertizează că asistența militară occidentală acordată regimului de la Kiev nu va face decât să contribuie la prelungirea conflictului din Ucraina.
  Varșovia a dat undă verde Kievului să folosească arme furnizate de Polonia pentru a ataca ținte de pe teritoriul rus, a declarat șeful adjunct al Ministerului polonez al Apărării, Cesary Tomczyk, pentru Radio Zet.
  „Nu există astfel de restricții asupra armelor poloneze pe care le livrăm Ucrainei”, a spus Tomczyk.”

 26. ”Am sprijinit rebeliunea lui Prigojin pentru că era un dușman al meu care îl putea slăbi pe dușmanul meu cel mai mare”
  spune Hodorkovski

  vizavi de :

  ”Am sprijinit rebeliunea lui HAMAS pentru că era un dușman al meu care îl putea slăbi pe dușmanul meu FATAH cel mai mare”
  spune NETANYAHU

  ______________________________
  Evreii au metode putine … daaaaaar FIXE ! 🙁 si a-moral eficace ! 🙂
  Ca evreu imi stiu defectele religios-culturale ale etniei -> sunt cele de pe deviza MOSSAD-ului ! 😐

 27. „Hodorkovski mai vorbește despre ”protectorul” său și al companiei Yukos, de a cărei dezmembrare au profitat monopolurile de stat Gazprom și Rosneft, conduse de foști ofițeri KGB și de oligarhi apropiați regimului Putin.”

  cei rau in faptul ca RUSSIA are OLOGARHI rusi care gandesc si simt ruseste ?
  OARE era mai bine daca avea oligarhi evreii care gandeau altfel ?

  RUSSIA ca si GEORGIA recent, a scapt de belele obligand ONG-urile sa-si de-a pe fata ce pe cei ce le dau bani !
  BLOGGER-ul are 10 milioan de urmaritori …
  si EUROPA LIBERA avea pe timpul comunismului (cu membri de partid , 4 milioane , disparuri brusc peste noapte in dec. ’89)
  si STIM azi c-a mintit si doar facaut propganda … atat de necesara pseudo-comunistilor de-atunci !

  Ca EVREU stiu (exista kibbutz-uri) ca noi am inventat COMUNISMUL si „DEMOCRATIA”
  doar pentru ca bancar-burghez 😀 sa invingem osificata aristocratie a EUROPEI !

  Fara NOI … nu exista ww1 si ww2 … dar mai existau regate si regi care sa aiba in timp grija de popoarele lor
  ceea ce azi NU MAI E POSIBIL prin vicleana rotatie ELECTORAL CICLICA electaorala a CADRELR
  atent gandita pentru ca PUTEREA sa nu fie in mana celor care anume TEMPORAR alesi conduc !

  NOI finantam pe cine vrem tempoarar”DEMOCATIC” la conducere in tarile democartice … insa
  inca suntem enervati de tarile REGAT cu regi care pot avea grija IN TIMP sa nu se treaca O LINIE ROSIE cu popoarele lor
  pe care nu ca cei votati TEMPORAR-ELECTORAL de FAMILIILE BANCHERILOR new-ARISTOCRATI
  le vor lasate PASNIC urmsilor lor regali !
  !
  ❤️❤️DEMOKRATIA STUNK !❤️❤️
  IQ=?

 28. Care-i DEVIZA MOSSAD-ului ?

  🙁 … se pare ca in 2024 noi evreii ne-am pierdut, ca-naintea ducerii de YAHWEH, in robie in Babylon … mintile ! 🙁
  (barfe si anti-barfe la … PARIS) SHALOM ! Leano 🙂

 29. Mda,..Parole, parole, parole,.Ce ar fi ca de 1 Junie să iasă tot poporul la o demonstrație spontană pentru pace și contra corupției ?? Or fi dispuși nemulțumiții să iasă din pijama și papuci ?? Sau las că merge ș-așa,.. E cam ora 12,.Pe urmă,.. nu știu de ești pe lumea asta..

 30. Doar daca au primit ONG-urile fonduri pentru asta !

  Nu uita ursache … si psd-istii , fosti comunsiti si usr-isti cozi de topor nu ies pe strazi din motive ideologice !

  AUZI !
  de ce crezi ca RUSSIA si e liniste acum la ei , au dat legea obligatiei ONG-urilor de-a spune cine le plateste
  si GEORGIA acum la fel ?

  Despre cine-l finata pe IOHANNIS si … ONG-urile ce-i cantau (pnatite!) in struna …doar intrebarea :

  – mai sti ce DIRECTOR DE FILIALA BANCARA IN ROMANIA ca iesit ca ne-cetatean roman ci strain cu viza in RO … impreuna cau sas-ul nostru pentru a demonstra politic contra guvernului ?

  – DA ! E exact bacan RAIFFESIEN prinsa ca castiga preea bine-n RUSSIA acum recent , in timo ce nemti-s calici in urma NORDSTREAM !
  – Trezste-te ursache … NU POTI PROSTII TOTI PROSTII TOT TIMPUL !
  😀

  Ti-a placut cum a ante-ghicit STRANIU EXACT PROPHETUL acum 4 luni cum-ca-azi „esalonul 2” sin SRI va fi canibalizat la ORDIN DE AMBASADA YANKEIE de „esalonul 2” ? Incet-incet, pas-cu-pas incepi sa observi „cu mintea de pe urma” stranietatea lui MISHTEUAX ? Cum nu putea ante-sti „el” faza cu COLDEA si „esaloaneale” daca a straniu stiut ce-i era pus de-o parte lui Xi
  atunci cu „investitorii galbeni” si BALOANELE 😀 ! PE voi va interseaza foar in care-i presata o ideie nu ideia-n sine !
  de-aia nu-ntelegti ca si.n „puerilitati” e un sambure de … trisstete ! 😐

  Ca sunt evreu nu inseamna ca-s o clona etnica si nu gandesc ABSOLUT independent ! … SHALOM ! 😐

 31. Uite cum se dau de gol toți cei pe care Putin i-a împiedicat să fure Rusia și cum îi devoalează pe cei din spatele demonizării rușilor și motivele pentru care o fac…
  Chiar dacă mesajele sunt cele importante, să nu uităm cine le transmite: dl. Hodorkovski este un ciorditor ordinar care, cu ajutorul unor agenți de influență străini (numiți chiar în Putin a fost rezultatul firesc al revoltei împotriva exploatării la care vestul supuse Rusia și nivelul endemic de corupție pe care „lumea democrată” îl sprijinea; odată cu venirea lui, ciorditorii precum acest domn au fost îndepărtați – susținerea pe care o aveau a făcut să-și păstreze capetele, însă au fost scoși aproape imediat din absolut toate locurile de unde putea influența politica Rusiei (ceea ce firește că i-a enervat atât pe ei cât și pe stăpânii lor); asta ca să știm cine este cel care vorbește.
  În 2023 Prigojin era așteptat la câteva zeci de km de Moscova cu o forță care să-i spulbere toată armata (pentru cei care nu-și dau seama ce înseamnă Rusia: Moscova se întinde pe o suprafață cât Muntenia+Dobrogea la un loc și are vreo 20 mil de locuitori); câteva drone ar fi fost suficiente să facă una cu pământul toată coloana de rebeli deci aceștia nu ar apucat să vadă nici măcar primul semafor, darămite să poată pătrunde 30 mii de soldați până la Kremlin…

  Devine tot mai clar că vestul nu poate atinge niciun singur obiectiv în Ucraina și va fi nevoit să înghită orice condiție pune Rusia (care arată că-și permite costurile prelungirii războiului) și atunci să investești în război de partea Ucrainei devine o nebunie.

 32. Articol vomitiv cu personaje sataniste care sper să – i urmeze calea lui Na valnîi satanistul vânzator de patrie.Slava Z!

 33. Si uite asa cu protectori peste protectori Ucraina e buna de plata ranjind la strugurii rusesti asemeni lui Hodorkovski care vindea blana ursului din padure.Smecherii americani isi fac meseria .Fraierii platesc.E grav cand plateste un popor pentru un derbedeu ratacit pe scaunul prezidential.

 34. Este cutremurător să vezi la ce nivel a ajuns corupția occidentală. Mafioții erau mici copii de mingi pe lângă „elitele” globaliste de genul Rothschild, Rockefeller sau alți „protectori”, adică cei mai „aleși” din „poporul ales” care consideră că Pământul le aparține. Conducătorii statelor, în frunte cu cei ai SUA, au devenit niște jalnice marionete în mâna „protectorilor”, care i-au cumpărat sau i-au pus în funcții, și cărora le aparțin, iar popoarele și națiunile nu mai contează în ochii acestor psihopați. De altfel lașitatea și prostia își spun cuvântul: toți trotinetiștii au fost atât de tembelizați de „tehnologie” și de comoditate, încât sunt fericiți și mulțumiți. Nu au citit nicio carte, nu au cultură sau spirit critic și nu înțeleg nimic, astfel că se simt protejați de oricine le-ar spune orice aberație care le convine. Care îi aliniază ca pe puii din abator și îi trimit la tăiere, fără ca tefeliștii să-și dea seama ce îi așteaptă.
  Nasol…

 35. Carlyle administreaza sute de fonduri de pensii, bănci și fonduri de investiții. Carlyle a devenit contractant Top de apărare SUA, exportator de arme în Arabia Saudită și Turcia, mare investitor in Coreea de Sud, Taiwan și un jucător cheie pe piețele globale de telecomunicații, wireless, imobiliare și sănătate. Natura lor de bază nu este de a fi un investitor pe termen lung, ci de a cumpăra la preț mic și de a vinde la preț mare. O analogie cu sistemul Carlyle este tradiția japoneză amakudari (coborâre din rai). În cadrul acestui sistem, înalți oficiali din ministerele japoneze se pensionează, doar pentru a fi angajați instantaneu ca si consilieri seniori de companii și grupurile industriale pe care erau plătiți să le reglementeze anterior. Investitori în diferitele fonduri ale lui Carlyle includ băncile americane Goldman Sachs și Salomon Smith Barney.
  P.S: Pe 11 septembrie, în timp ce avioanele s-au izbit de WTC și Pentagon, Carlyle Group a găzduit o conferință la un hotel din WDC. Printre invitații de onoare s-a numărat: Shafig bin Laden, fratele lui Osama bin Laden.
  alt P.S: Rothschild au susținut financiar statul Israel si totuși, în timpul WW2, banii și resursele lor au fost folosite pentru a ucide evrei, se spune, văzuți ca evrei de mâna a doua din Casa lui Iacov. La un nivel, Rothschild-ii se autonumesc Casa lui David din tribul lui Iuda. Rothschild tradus din germană în engleză înseamnă „scut roșu”. În timpurile biblice, cetatea Edomitului erau stâncile roșii ale Petrei. Esau, fratele geamăn al lui Iacov, a fost descris ca fiind „roșu și păros”. Probabil că, la un nivel profund, Rothschild pretind că sunt descendenți ai lui Esau și, prin urmare, doresc să obțină dreptul de întâi născut de la Casa lui Iacov, mai degrabă adevărații evrei.

 36. O bombă cu ghidaj aerian ODAB-1500 a fost folosită împotriva forțelor ucrainene la mina Yuznodonbaskaya, în timp ce forțele ruse își continuă campania de perturbare a producției de energie în Ucraina. 
  Bomba ODAB-1500, o armă termobară puternică, este cunoscută pentru capacitatea sa de a provoca distrugeri în masă prin crearea de unde de explozie de temperatură și presiune ridicată.
  Setul UMPK care vine cu ODAB-1500 permite ghidare precisă și țintire eficientă de la distanțe lungi, îmbunătățind și mai mult capacitățile armei.
  Mina Yuznodonbaskaya, o sursă importantă de cărbune în regiune, are o importanță strategică și a fost din nou ținta raidurilor.
  Va tot spune tulceanul, dar, nu-l credeti pe cuvânt de fost pionier.

 37. Incep sa revizuiesc istoria
  prea multa minciuna si PROPAGANDA azi
  de ce sa nu fi fost la NUREMBERG la fel
  sau de ce sa nu aiba si bancile unora …
  o cauza in dezastrul REPUBLICII DE LA WEIMAR care l-a adus pe HITLER la putere si-a facut evreii ne-motivat urati de popualtia germna care-a consimtit chiar la holocaustul ei …aproape cum lumea consimte holocaustul la filisteni din cauza cruzimii lor la „7 octombrie” !

  Ar fi si straniu ca dupa ata ura azi pe evrei din cauza GAZA 🙁
  sa nu te interbi daca nu la fel de ne-motivat dupa bancile ROTHSHILD si dezastrul REPUBLICII DE LA WEIMAR obligata sa dea sume imense ca despagubiri de rauboi ww1 … rohtschildienilor
  sa nu fi exista si in trecut …PROPAGANDA de razboi mincinoasa anti.evreiasca precum e azi anti-rusa in razboiul NATO proxy !

  NASOL ! daca un om simplu ca mine face legaturi deastea … intre propganda anti-SS (pe bune!) post ww2 si propaganda
  de azi contra evreilor care au motive sa ucida cilivili in GAZA !

  CE dracu’ l-a apucat pe ROTHSHILD in supra-LACOMIA lui atunci cu REPUBLICA DE LA WEIMAR si datoriile post-ww1 ale nemtilor bancilor iudaice franceze ? Nu putea vaea rabdare ? Nu era mia calmi nemtii ca popor si nu muscau propaganda nazista anti-iudeica daca … nu sufereau atat incat li s-a prezentat de HITLER un TZAP ISPASITOR ?

 38. ” propaganda
  de azi contra evreilor care au motive sa ucida cilivili in GAZA !”

  ESTI TARE NEICA ! ❤️ SHALOM ! PUP !

 39. STRANIU cata inteligenta iudeic-tembela la tine mai mishteuax !
  Vrei sa fi IRONIC insa NU TI PARTEA EVREILOR …INDIFERNT CE !
  Ce „ales” esti tu mah … !

  NON-SHALOM tzie ! 🙁 (boulette!) -> ❤️❤️MAGA❤️❤️

 40. puteti fqace misto de orie natie si etnie
  dar nu faceti misto de evrei pentru ca au suferit destul !
  _________
  cred ca dupa hlocaustul filistean …si deciziile ONU …ISRAELUL isi cam pierde (mondial) din
  PR !

  NASOL ! (vorba lui MARIUS TUCA -> „Nasol moment, misto coliva!” 🙂 Traim azi ! )

 41. Că Polacii le vor da Urcacilor lăncile cu steguletZe și cavaleria cu care au Zdrobit tancurile NemtZești în ’39 !
  măR🤣g…
  ■]RumburKK- StatMajoriZdu GărZilor Patriotice Tulcene -RumburKK[■

 42. Individul Mihail Hodorkovski are aceeași gândire despre război și ca și cei care acționează în Gaza, doar că aceia au la început o legitimate. Și ce dacă mii de civili nevinovați mor? Formularea de scuză a găsit-o licuriciul ce victime colaterale. Ce simplu se rezolvă lucrurile unii trimit o rachetă să-l lichideze pe Putin, alți răspund cu o rachetă să-l lichideze pe Biden. Luptă cavalerească. Maia, Ursula, Kaia, Sanna, Evika coboară din tribună să-și lege baticul colorat desprins de la gât de vârful suliței, pardon, rachetei. Tipul e un descreierat periculos.

 43. Hodorkovski a fost unul dintre putzinii oameni de afaceri onesti din perioada Eltin-Putin. A fost singurul care a atras atentzia asupra pericolului de moarte pentru natziunea rusa reprezentat de coruptzie, si Putin l-a mazilit imediat, caci stia ca el insusi ar fi trebuit sa putrezeasca la ocna, alaturi de amicii lui de cirdashii politico-economice ordinare!
  Chiar si actualul razboi este o consecintza a dezvaluirilor facute de Alexei Navalnii cu privire la averea nejustificata a actualului Presedinte ilegitim, caci atita vreme cit exista o situatzie speciala, Presedintele nu poate fi nici anchetat, si nici demis!Acesta este si motivul veritabil al declansarii HOTZOPERATIUNII de acum doi ani, nu vreo aparare a drepturilor minoritatilor ruse din Ucraina!
  Revenind la articolnu as zice ca e ceva de rau ca un bancher international sa fi cumparat datoria externa a Ucrainei, mai ales in conditiile in care, in caz de victorie a ucrainienilor, Rusia va fi obligata sa plateasca toate distrugerile facute! Deci, de fapt Rotschild a cumparat DATORIA RUSIEI CATRE UCRAINA, si nu datoria Ucrainei! Si este o afacere a dracului de buna!

 44. vezi sa nu fie capcana razboiul …poate Putin a dus submarine nucleare langa America si vrea partea de Europa inapoi pana la locul in care era zidul Berlinului…

  sunt minimele sansele ca Zelenski sa fie actoras si pion rus .. iar banditul „neutru” din Nord (Lucasenco?) sa fie la butoane a altor nucleare puse spre europeni ..

 45. Draga redactzie Cotidianul: De ce ma persecuta-tzi d-le shi nu vre-tzi sa-mi publicat-tzi comentariul ca doar Constitutzia ca shi in SUA permite ( cei de pe moshia lui Rothscild nu au asha ceva, sa fie asta cauza?)? Pacat ca am devenit Kolonia lor, ca precum a zis Pata/WC sa se pishe ashtia pe noi. Pe ce lume traim cu bazaconiile astea? Va doresc sa ave-tzi spor in munca shi Adevar, ca care lipseshte pe aici.
  O zi buna.
  Con

 46. Con spune:
  03 IUN. 2024 LA 12:10
  Comentariul tău așteaptă moderare. Aceasta este o previzualizare; comentariul va fi vizibil după ce este aprobat.
  Draga redactzie Cotidianul: De ce ma persecuta-tzi d-le shi nu vre-tzi sa-mi publicat-tzi comentariul ca doar Constitutzia ca shi in SUA permite ( cei de pe moshia lui Rothscild nu au asha ceva, sa fie asta cauza?)? Pacat ca am devenit Kolonia lor, ca precum a zis Pata/WC sa se pishe ashtia pe noi. Pe ce lume traim cu bazaconiile astea? Va doresc sa ave-tzi spor in munca shi Adevar, ca care lipseshte pe aici.
  O zi buna.
  Con

 47. Con spune:
  03 IUN. 2024 LA 7:53
  03 IUN. 2024 LA 4:31
  Realitatea dura este ca va fi razboi nuclear in Europa, iar vanzoleala cu eBreii, ce nu mai este popor cum era odata, refuzand sclavia pe actuala moshie a lui Rothschild, ci doar o adunatura de natzii, ce le-a fost promisa de dictatura Trotzkysta a Rabyiilor lor ca vor fi proprietari cu acte pe planeta Pamant, stat in state ca la Nula, apucand calea scurta, este doar o vrajeala croita de ka bala lor, ca doar se considera Ales!Bula. Este adevarat ca au realizat valoarea Rabyiilor, shi de aceia cauta sa fie sfatuitzi de psihologi, meseria cea mai cautata de ei, ca sa shtie shi ei ce-i ashteapta, nu numai sa faca ghisheft. Inteligentza artificiala este doar un inceput, shi shtie oare cineva unde pot sa ajunga, precum Musk cu implanturile lui de cipuri amintind de Mengelle?!!! Adevarul ca iudeologia lor domina Planeta, ei fiind prea multzi ca la ploshnitzele ce se inmultzesc, ca apoi sa se extermine singuri, din lipsa de papa, ceva ca la lupi, samd. Razboiul khazarilor a fost momeala ca doar, doar China va pune botul sa intervina la a-shi lua Siberia shi alte teritorii inapoi, ca poate numai asha totzi khazarii unitzi vor ataca ca pe vremea lui alogeniul lor Hitlerica shi vor invinge conform doctrinei lor din victorie in victorie pana la victoria solutzia lor finala. Deocamdata din lipsa de cadrii se cauta peste tot Colon ishtii lor, ca sa duca treburile lor la bun sfarshit. Shi cand te gandeshti ca doar cele 10 porunci, erau suficiente sa rezolve problema omenirii, dar ce sa vezi, pana shi Moise i-au cazut din mana tablele de s-au spart, cand a vazut pe ashtia ca shi azi ca dantzuiesc in jurul Boului de Aur=Bubyku.
  O zi buna.
  Con

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.