Sărutul care a declanșat o furtună mediatică: „Nu voi demisiona”

Preşedintele Federaţiei spaniole de fotbal, Luis Rubiales, a declarat, vineri, în timpul Adunării Generale Extraordinare a forului spaniol, că nu va demisiona din funcţie după ce a fost criticat aspru pentru faptul că a sărutat-o pe gură pe jucătoarea Jenni Hermoso în timpul ceremoniei de premiere a campioanelor mondiale spaniole la Sydney.

”Nu voi demisiona. Voi lupta până la final”, a spus Rubiales, că în acest caz nu este vorba despre ”dreptate”, ci despre ”fals feminism” şi ”execuţie socială”, declarându-se victimă.

Preşedintele RFEF şi-a caracterizat gestul ca unul ”spontan, reciproc, euforic şi consimţit”, dar şi-a cerut scuze pentru ”contextul în care a avut loc”.

„A fost spontan, reciproc, euforic şi consimţit, care este de fapt cheia tuturor criticilor. A fost consimţit, jucătoarea a ratat un penalty şi eu am o relaţie grozavă cu toate jucătoarele, suntem o familie de mai bine de o lună şi am avut momente afectuoase în această perioadă”, a afirmat Rubiales.

Preşedintele Ligii spaniole de fotbal (La Liga), Javier Tebas, a afirmat, vineri, că preşedintele Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), Luis Rubiales, a ”ofensat” prea multă lume şi a sugerat că ar trebui să demisioneze din funcţie, transmite EFP.

”Lista femeilor şi bărbaţilor ofensaţi în ultimii ani de Luis Rubiales este prea lungă, trebuie să înceteze”, a scris Javier Tebas pe platforma X, fostă Twitter.

La rândul său, numărul trei din guvernul spaniol, Yolanda Diaz, a apreciat ca ”inacceptabil” refuzul lui Rubiales de a demisiona din funcţie.

”Guvernul trebuie să acţioneze şi să ia măsuri urgente”, a afirmat în aceaşi reţea de socializare Diaz, ministrul Muncii şi al doilea vicepreşedinte al guvernului, adăugând că ”Rubiales nu poate să rămână în funcţie”.

Fotbalista spaniolă Alexia Putellas, câştigătoarea ”Balonului de AUr”, a apreciat ”inacceptabil” discursul lui Rubiales, care a refuzat să demisioneze vineri, cu prilejul Adunării Generale Extraordinare a RFEF.

”Este inacceptabil. Să încheiem subiectul. Sunt alături de tine, dragă Jenni Hermoso”, a scris jucătoarea echipei FC Barcelona pe reţeaua X.

Antrenorul echipei Paris Saint-Germain, Luis Enrique, fost selecţioner al naţionalei masculine a Spaniei, a lăudat, vineri, ”munca excepţională” a lui Rubiales în fruntea federaţiei, fără a se pronunţa în privinţa scandalului în care este implicat Rubiales.

”Am muncit mult la Federaţie, iar munca depusă de Luis Rubiales şi stafful său a fost una excepţională. Au fost performanţe foarte frumoase, iar cifrele vorbesc de la sine. În ceea ce priveşte ultimul episod, preşedintele şi-a recunoscut greşelile şi opinia mea nu este necesară în această privinţă”, a declarat Luis Enrique, selecţionerul Spaniei între 2019 şi 2022.

Luis Rubiales, în vârstă de 46 de ani, divorţat şi tată a trei fete, care a triplat bugetul fotbalului feminin la 406 milioane de euro în 2022, aflat la cârma RFEF din 2018, a declanşat o furtună mediatică după ce a sărutat-o pe gură pe Jenni Hermoso, la ceremonia de premiere după titlul mondial cucerit de selecţionata „La Roja” în finala cu Anglia (1-0). Polemica a continuat, mergând până la intervenţiile premierului spaniol, Asociaţiei fotbaliştilor spanioli (AFE) sau celebrei fotbaliste americane Megan Rapinoe.

La rândul său, Sindicatul fotbalistelor profesioniste (Futpro) a condamnat „ferm conduitele care aduc atingere demnităţii femeilor”, cerând „măsuri exemplare” pentru „respectarea drepturilor jucătoarelor, aplicându-se protocoalele necesare”.

FIFA a anunţat joi că a deschis o procedură disciplinară împotriva preşedintelui Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF) în acest caz.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

11 Comentarii

  1. Sunteți duși cu pluta! Dintotdeauna bărbații au sărutat femeile pe gură. Înseamnă ca atât pe el cât și pe ea îi mânca pielea…

  2. Vin vremuri rele . Doar sa privesti o femeie , va deveni o ,,infractigand” ( 1984 -George Orwell) . Are cojones . Bravo !

  3. La cati conducatori romani saruta drept in popou licurici si alte Ursoaice v-ati gasit voi ca un barbat pupa pe gura o femeie.

  4. Dar gay-ii și lesbienele care-și iau limba-n gură la marșuri cu mii de participanți nu ofensează oamenii cu orientări heterosexuale???

  5. Spaniolul asta nu a fost inca informat ca iubirea se face doar intre persoane de acelasi sex, el se crede inca in evul mediu?

  6. „Sindicatul fotbalistelor profesioniste (Futpro) a condamnat ferm…”
    Pai daca sindicatul insusi se numeste asa, ce vina mai are bietul om?!

  7. Dar perversiunile sexuale contra naturii ale LGBTQ de ce nu-i ofenseaza pe acesti critici iubitori de promiscuitate sexuala?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.