Schimb de replici tăios între Trump și May

Președintele american Donald Trump a provocat o nouă furtună după ce a publicat pe contul său de Twitter clipuri cu mesaj antimusulman preluate de la un grup de extremă-dreapta. Trump a fost pus la punct de partenerul SUA, Marea Britanie, iar replica liderului american nu s-a lăsat așteptată.

Un purtător de cuvânt al premierului britanic Theresa May a declarat că Donald Trump, a greșit distribuind pe Twitter înregistrări video antiislam care au fost inițial postate de un lider al grupului de extremă-dreaptă britanic Britain First.
„Este greșit că președintele a făcut acest lucru. Britain First încearcă să divizeze comunitățile prin afirmații pline de ură care răspândesc minciuni și alimentează tensiuni. Ei provoacă îngrijorare oamenilor care respectă legea. Poporul britanic respinge retorica extremei-drepte, o antiteză a valorilor reprezentate de această țară: toleranță și respect”, a spus purtătorul de cuvânt.

În replică, președintele american a îndemnat-o pe șefa guvernului britanic să se concentreze pe „terorismul islamic radical” din Regatul Unit, într-un răspuns la critici.

„Theresa May, nu te concentra asupra mea, concentrează-te pe terorismul islamic radical destructiv din interiorul Regatului Unit. Noi suntem bine !”, a scris Trump, pe contul său de Twitter.

Primarul musulman al Londrei, Sadiq Khan, a opinat, joi, că Donald Trump nu este binevenit în capitala Marii Britanii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Din informațiile pe care le deține dl. Președinte al USA știe ce vorbește. Cât despre textul purtătorului de cuvânt al premierului britanic, limba de lemn dinainte de 1989 era mult mai sinceră și mult mai puțin ipocrită.

  2. Ar fi trebuit sa scriti ce contin si sa dati si clipurile respective. Primul clip ar arăta un „migrant musulman” lovind un „băiat olandez” în cârje. Următorul arată un bărbat „musulman” aruncând la pământ o statuie a Fecioarei Maria care se sparge în bucăți.Președintele american a distribuit apoi o imagine pe care era scris următorul text: „O mulțime islamistă împinge un adolescent de pe acoperiș și îl bate până la moarte!” si distribuie si clipul respectiv. Cele trei clipuri au fost publicate prima data de Jayda Fransen, 31 de ani, ce a fost apoi arestată în septembrie și la începutul acestei luni pentru presupuse infracțiuni motivate de ură în timpul unor mici proteste în Irlanda de Nord și sudul Angliei.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.