Schimbare radicală de vremii!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică dimineaţa, o informare meteo de răcire semnificativă a vremii şi ploi moderate, valabilă pentru toată ţara, care va intra în vigoare duminică, la prânz.

Potrivit meteorologilor, în intervalul de valabilitate 15 octombrie, ora 12:00 – 16 octombrie, ora 16:00, vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, duminică în vestul şi nordul teritoriului, iar luni şi în restul ţării.

Aria ploilor va fi în extindere, iar în zonele de munte, cantităţile de apă vor depăşi 10 – 15 l/mp şi, izolat, 20 – 25 l/mp.

În noaptea de duminică spre luni, se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în nordul Carpaţilor Orientali, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri şi în restul masivelor montane.

Pentru perioada 15 octombrie, ora 18 – 16 octombrie, ora 12, a fost emisă o avertizare cod galben, vizând intensificări ale vântului.

”În intervalul menţionat temporar vântul va prezenta intensificări în sudul Transilvaniei şi al Olteniei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei şi în sud-vestul şi estul Munteniei, cu viteze de 55…65 km/h.          În Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale în general de 80…110 km/h”, conform ANM.

În Capitală, luni, vremea se va răci semnificativ faţă de intervalul anterior, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. ploi moderate = schimbare radicala

    Multumim pentru explicatiile expertilor.

  2. Ploi moderate- ne puteți spune cine e moderatorul? Te miri ca o fi Gadea ori Prelipceanu?
    Ne puteți spune și la ce ora se difuzează emisiune și pe ce canal? Mulțumim

  3. Este mai bine daca sunt 18 grade in Bucuresti . O sa-mi functioneze Calculatorul mai bine sub 40 de grade Celius dar la 18 grade o sa fie rece in Locuintza !

  4. Nu-mi bag unele Antivirusuri suplimentare pe Calculator deoarece îmi incing Calculatorul la 48 de grade Celsius si nu este bine !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.