Schimbări în conducerea SRI

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri, mai multe decrete între care şi cel care îl numeşte în funcţie pe generalul de brigadă Gheorghe Stancu Răducu. Fostul adjunct a fost trecut în rezervă.

Iată decretele semnate de Klaus Iohannis:

Decret privind trecerea în rezervă a domnului general-locotenent – cu trei stele Anastasof Laurian din Ministerul Apărării Naționale – la data de 1 august 2020;

Decret privind eliberarea din funcția de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud a doamnei Mirela Dohotar – pensionare, la data de 1 august 2020;

Decret privind eliberarea din funcția de judecător, vicepreședinte al Tribunalului Olt a doamnei Nuți-Florentina-Olt Meșină – pensionare, la data de 1 august 2020;

Decret privind înaintarea în gradul de general – cu patru stele, la trecerea în rezervă, a domnului general-locotenent – cu trei stele Voinescu George-Viorel din Serviciul Român de Informații – la data de 1 august 2020;

Decret privind eliberarea din funcția de adjunct al directorului Serviciului Român de Informații a domnului domnul general-locotenent – cu trei stele Voinescu George-Viorel – la data de 1 august 2020;

Decret privind numirea în funcția de adjunct al directorului Serviciului Român de Informații a domnului general de brigadă – cu o stea Răducu Gheorghe-Stancu – la data de 1 august 2020.

Conform site-ului SRI, general-locotenent George-Viorel Voinescu a fost numit adjunct al Directorului Serviciului Român de Informaţii la data de 27 iulie 2005.

În anul 2007 i-a fost acordat gradul de general de brigadă, în anul 2012 a fost înaintat în gradul de general-maior, iar în anul 2014 a fost înaintat în gradul de general-locotenent.

Anterior numirii în funcţia de adjunct al directorului SRI, a deţinut diferite funcţii de conducere în cadrul Brigăzii Antiteroriste şi al Direcţiei Financiare a Serviciului Român de Informaţii.

În anul 2011 a obţinut titlul ştiinţific de doctor în domeniul Economie şi afaceri internaţionale la Academia de Studii Economice din Bucureşti, cu teza intitulată „Impactul terorismului asupra economiei mondiale”.

În anul 2006 a absolvit cursurile Colegiului Naţional de Apărare.

În anul 1999 a absolvit cursul postuniversitar de Contabilitate Informatizată în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti.

În anul 1985 a absolvit cursurile Scolii Militare de Ofiţeri Activi „Nicolae Balcescu” din Sibiu, specialitatea Finanţe.
A urmat cursurile Facultăţii de Logistică din cadrul Academiei de Înalte Studii Militare, specialitatea Finanţe, pe care a absolvit-o în anul 1994.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Și uite cum mai creste numărul pensiilor speciale.oare pentru care merite să le mai plătim din sărăcia noastră din ce in ce mai grea ?

  2. Impactul terorismului asupra economiei mondiale”…As fi tare curios sa aflam daca impactul a adus multa prosperitate firmelor care vand petrol. Poate mai scrie si lucrarea: Impactul teroristilor comunisti globalisti asupra distrugerii industriei romanesti….Succes.

  3. După titlul lucrării de licență, sigur ne-ar putea lumina asupra impactului unei pandemii născocite, asupra economiei și a societății românești.

  4. Astia trebuiau Editat, nu pensionati. Cainii de lupta, care ies din schema se eutanasiaza. Lasa ca aia mai batrani trebuiau lichidati inca din `90.

  5. Nu are nimeni curajul sa verifice doctoratele acestei puzderii de generali? Petrov a facut generali la foc automat iar urmasul sau ii calca pe urme. Tot la 40 si de de ani ies astia la pensie? Este clar ca cineva isi bate joc de romanii de rand.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.