Schimbul prizonierilor în infernul ucrainean

Șaptezeci și patru de prizonieri au fost eliberați de rebelii din estul Ucrainei, după ce unii dintre ei au petrecut şi trei ani în captivitate.

Autoritățile de la Kiev și rebelii din estul Ucrainei au făcut un schimb de prizonieri la punctul de trecere „Maiorsk”, relatează publika.md. Autoritățile ucrainene au eliberat 306 de prizonieri, iar separatiștii, 74. Negocierile între Kiev și autoritățile separatiste au început în luna noiembrie, iar patriarhul rus Kiril a participat în calitate de intermediar. Ultima cedare de prizonieri între cele două părţi a avut loc în 2015.

Prizonierii au fost întâmpinați pe aeroportul Borispol din Kiev cu flori și cu lacrimi de bucurie de rudele și apropiații lor.
De asemenea aceștia au fost întâmpinați de președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, care i-a îmbrățișat pe fiecare, iar apoi au intonat împreună imnul țării, conform sursei citate.

„Vreau ca toți soldații care încă se mai află pe teritoriile ocupate să știe că vom face tot posibilul ca să-i eliberăm”, a declarat Poroșenko.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8518 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Apreciati „pe invers” situatia, scuze de incercarea de a corecta:
    Separatisti sint „vesticii” – se „separa” de normalitate, bun-simt, traditie, identitate nationala, morala crestina.
    Cei buni sint in est si asta ar trebui aratat, laudat si respectat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.