Exclusiv Cotidianul.ro

Scrisoare deschisă: ”Nu mai ești Ministra mea”

La nici o zi după ce a primit scrisoarea prin care peste 800 de cadre didactice și părinți au solicitat ministrului Educației menținerea în funcție a inspectorului școlar general de la ISJ Timiș, acesta a și reacționat.

Fără să țină seama de solicitarea venită din Timișoara, Monica Anisie a semnat, fără să-i tremure mâna, ordinul de eliberare din funcție a Aurei Danielescu și înlocuirea acesteia, la conducerea Inspectoratului Școlar al Județului Timiș-ISJ, cu liberalul Marian Popescu. De aproximativ 8 ani, el nu mai are nici o tangență cu învățământul preuniversitar și, în acestă perioadă, a funcționat pe un post, foarte bine remunerat, la Univesitatea de Vest Timișoara, sub atenta”îndrumare” a mentorului său, deputat liberal și rector Marilen Pirtea.

Eu am demnitate. Plec din funcție, după 7 ani, cu conștința curată, dar asta nu înseamnă că am pierdut partida și am renunțat. Nici vorbă. , a declarat, pentru Cotidianul.ro, Aura Danielescu, fost inspector școlar general care, însă, i-a adresat un mesaj ministrei Anisie, al cărui conținut îl reproducem mai jos.

Pentru mine nu mai ești ministra mea. Ești un profesor și atât, o persoană care mi s-a adresat mie, pe nume, de atâtea ori și la care vreau să mă adresez la fel. Am văzut, de câteva minute, că ai decis să fiu eliminată din grupul ISG! Țin să-ți reamintesc că până duminică, inclusiv, ar fi fost normal să am acces. Nu s-a produs încă predarea/primirea și actul oficial nu a ajuns la ISJ, nici pentru mine și nici pentru Popescu.

Ar trebui să nu mă mire nimic îm țara asta. Cu toate acestea nu-mi vine să cred cu câtă ușurință te scapi de oameni. M-am înșelat mult în privința ta. Nu-mi vine să cred că am avut o reacție de bucurie când am auzit că ești propusă tu la Educație. Am dat dovadă de o maximă naivitate.Ești un om rece, lipsit de profesionalism și de multe ori te-ai împiedicat în ”misiunea” ce, cred că e mult prea mare pentru tine și echipa ta. M-a costat mult adevărul întotdeauna, dar așa sunt eu. Acum cu tine îl plătesc deja, dar ura ta fără margini nu mai are cum să mă ajungă. Să nu uiți că toate pe această lume se plătesc.Nu plecăm nici unii fără să ne achităm. Rău faci Monica, rău primești. Mă simt deosebită de voi și mă bucur pentru asta. Am suflet, iebesc oamenii, îi respect și îi apreciez. Nu cred că te vei putea bucura vreodată de aceste sentimente sincere. Nu le ai și nu le vei primi din partea nimănui pentru că nu știi să dai.

Ești doar un militar al unui partid politic ce se va scăpa de tine,curând. Pentru că nu ai lăsat loc de bună ziua. Culmea, știi de unde va veni schimbarea ta? De la Timiș. Ai ales să fii disciplinată, înrolată în armată și să execuți ordine. Nu ai avut curaj să-mi spui direct că voi fi înlocuită. Nu ai fost capabilă să spui un mulțumesc unui om care a lucrat cu tine. Nici nu mă mir. Ești un ministru care la audierile, picate de aftfel, nu a fost capabil să prezinte o viziune clară, concretă în folosul educației. Un ministru care luni dimineața a țipat cât a putut, ca să se facă înțeles, că este exclus să închidem școlile și, după câteva ore, a ieșit să spună cât e de bine ca acestea să se închidă. Apoi ai apărut public spunând că afte school-urile nu se închid pentru că nu sunt ale ministerului Educației. E drept că trebuia să vorbești de SDS- școală după școală și să-ți amintești că ele funcționează sub un ordin făcut, probabil, când erai în ME. Ești un ministru care a sunat un inspector școlar general să-i spună că i s-a finalizat contractul de prestări servicii, dar care nu a avut decența să întrebe de copiii îmbolnăviți de Coronavirus în Timiș.

Un ministru ce a fost în permanentă campanie electorală, ca nimeni altul, care a avut ideea de a intra, cu presa, peste o colegă din mediul rural care-și făcea treaba, acuzând-o că țipă. Monica, de câte ori ai țipat la noi pe vremea când erai secretar de stat? Și acum îți mai scapă și cu greu te poți abține să ai o abordare de ministru. Cu asta te naști, dar când nu e, nu e și gata!

În plină epidemie de Coronavirus vulnerabilizezi atâtea județe și spui că îți pasă de copii? Doamne, cum poți să fi atât de falsă? Bulversezi de câteva zile tot sistemul .Nu-ai tâmpit pe toți cu un volum imens de informații, fără să ai o logică, fără să fi capabilă să faci o procedură, să trimiți ceva unitar. Pentru răul pe care-l faci acestui sistem, după ce ieșim din criza Coronavirusului, eu îți voi cere, public, demisia. Ai semnat liniștită eliberarea mea din funcție și numirea lui Popescu. Nu cred că meritați, pe mandatul vostru, să aveți în jur oameni de calitate care-și fac treaba. V-ați da seama cât sunteți voi de incompetenți.

Mesajul meu îl consider o scrisoare deschisă. Așa că pe considerentul că ți-ai permis să mă elimini din rândul ”generalilor”, mai repede cu câteva zile, mă consider liberă și eu să-ți spun ce gândesc, ce simt și ce cred despre tine. Spre deosebire de tine eu iubesc învățământul din tot sufletul. Voi depune, luni, o plângere la CNCD și voi invoca schimbarea mea pe criterii politice. E o discriminare clară și voi face uz de înțelegerea unor profesioniști. Ne vedem la Strasbourg, la Comisia pentru drepturile omului. Voi da un ton în țara asta că e vremea schimbării. Că indiferent de guvern și partid politic ați putea avea bunul simț ca, după 30 de ani, să lăsați școlile să se dezvolte.Să nu le mai furați copiilor dreptul la o educație de calitate. Să nu-i mai transformați în ceea ce sunt, pentru a fi ușor de manipulat în ziua votului. Spre deosebire de tine, eu sunt capabilă să-ți mulțumesc pentru colaborare. Așa cum a fost ea”, spune Aura Codruța Danielescu în scrisoarea adresată Monicăi Anisie, ministrul Educației.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13
Sergiu Miat 307 Articole
Author

41 de Comentarii

 1. Pnlistii se mănâncă singuri .incompetenti și mincinoși fără educatie si discernământ. Niste gargaragii chiombi și fără pic de caracter.astia sunt penelistii și așa vor dispărea.plini de ura si prosti.

 2. Putem sa traim si noi normal dincolo de aceasta mocirla abjecta numita politica, facuta abjecta de calitatea umana execrabila a celor care fac politica si cumetriile lor ordinare? Exista foarte multi oameni decenti, cu suflt si minte, enorm de putini in politica, care pot face aceasta tara sa se invirta dupa soare. Politicienii, precum aceasta ministresa, reprezinta balastul care omoara Romania. Are si ea, ministresa, o bucatica de groapa de nisip unde se joaca cu lopetica…I-a dat-o partidul! Penibil si grotesc!

 3. de obicei profesorii sunt in sectiile de votare…Sabia lui Damocles trebuie implementata…

 4. Este ceva f normal ca odata cu schimbarea guvernarii, noua guvernare sa-si puna clientela formata din oamenii de incredere in functiile de conducere din toate institutiile statului.
  De acest principiu ar fi trebuit sa se foloseasca si impotenta guvernare pesedista, nu cum mi-a fost dat sa aud la TV ca Dragnea se vaieta ca in ministere erau inca directori si consilieri de-ai lui Basescu, care nu voiau sa aplice legile votate de PSD. Sa-ti faci cruce, nu alta!
  Schimbarea clientelei politice este o caracteristica a ,,democratiei” capitaliste. Trebuie sa le dai un ciolan de ros celor care au pus umarul la castigarea puterii…..[Leo]

 5. „Pentru mine nu mai ești ministra mea. Ești un profesor și atât,…” Pentru mine nu a fost niciodata „ministra mea” si nici profesoara! Pentru mine este un simplu politruc pedelist care face de rusine tagma celor care ar trebui sa se ocupe educatia copiilor!

 6. Ce va mai mirati? Pedeleprele ajunsi sa carmuiasca, taie si spinzura tot ce nu e pedelist, dupa principiul „ciocul mic, acum suntem noi la conducere”!

 7. Nu e normal ca la fiecare guvernare partidele sa inlocuiasa angajatii! De ce sa ii inlocuiasca, sunt adusi strainii din strainatate pentru a guvetna sau sunt tot romani habarnisti sau nu? De ce nu functioneaza continuitatea in Romania ca reforma de succes? Analizati orice domeniu si veti gasi fix ceea ce nu trebuie: dezinteres total si haos sa nu spun aiureala si harababura! Gasiticel putin un domeniu de activitate in Romania in care sa iti investesti increderea, sa nu spuneti de biserica si pompieri, aceste entitati nu au ce cauta in sondaje, fac parte din categoria suflet-protectie! In sondaje obligatoriu trebuie sa intre doar institutii de baza ale societatii, cum ar fi: politica, politicieni, guvern,sindicate, cotroceni, justitie, procoraturistii, politia, clanurile din comert, calitatea a orice=DSP, avocatul poporului ca institutie, si chiar APADOR-CH care inghite fonduri bugetare fara sa simta cetatenul ca este aparat! Deviza apador-ch este clara „fiecare cetatean are drepturi, tu ai avocatii din localitatea ta sau din zona, care te pot sau nu apara”! Si iar o dezamagire crunta! Toate sunt la ministerul muncii, de asta am analizat! Cat despre „#mafalda.com.ro”, coro e minuscul in comparatie cu perioada ingrozitoare prin care trecem in domeniul muncii si drepturilor omului!

 8. Daca-i adunam pe TOTI romanii capabili de asemenea atitudine, vedem ca ne ajung degetele de la o mana sa-i numaram.

 9. Este doamna care s-a certat cu prefecta pentru binele copiilor? Ma bucur și o felicit pentru consecventa. Ministra a arătat ce poate atunci când a țipat nevolnic la învățătoare, în loc sa aprecieze curățenia acelei scoli modeste, copiii îngrijiți care protejau parchetul, doamna curata și alături de ei care a refuzat sa îl „demaște pe micul tulbulent dându-i superioarei o lecție de omenie și demnitate.

 10. Deci când erați pe functie v-ați bucurat că domna Monica Anistie a fost numită ministru educației fiindcă vă cunoșteați? La fel când a jignit și umilit toți dacălii din România regizând filmarea cu intrare intr-o clasă peste o învățătoare, ce-și făcea cu dăruire meseria, tipând ca toți incapabilii care ajunși șefi nu știu alceva, de ce Nu ați protestat public? Până nu ați fost demisă nu ați facut public ca trimite de la minister maldăre de hârtii fară valoare fiind incapabilă să scrie o procedură pentru situația specială a învățâmântului în criză, doar țipă, nenorocind și mai tare organizarea învâțâmântului și așa de 20 de ani în cădere, Nu i-ați cerut public demisia. Acum ne dați de înțeles că e prostă, ne spuneți că e rea și se rezumă din postul de ministru la o slugarnică a unui partid. Vedem toți că PNL nu are cu cine să mai guverneze și obsedat să-și satisfacă cu bani clientela care i-a pus la petere. Prea târziu doamna inspectoare! Și fiincă vine de la o frustrare personală, acu era decent să tăceți. Finalul cu “Sunt judecători la Berlin” arată de ce v-ați bucurat de numirea Anisiei.

 11. gargaragiul cu mandolina ,dansator amator de crisma ,behaia cu vreo 30 zile in urma ca vor face analize si testari pentru cei ce ocupa functii publice! alo? sica ? ai terminat evaluarile din vila lac ? ce sti despre testele corona aparute la clinicile private ? nu te duci in control ? GRADUAL !!!

 12. O mare și teribila lecție pentru electorat și în acest caz, și în aceste zile:cu votul nu te joci!

 13. Aura Danielescu , politic ai fost pusa in functie , tot politic esti data afara din functie ! Asa este drept ! Intarce-te la catedra si educa copii … asta este menirea unui profesor ! PS—PT. mine si tu si cel care ti-a luat locul , sunteti niste jigodii politice , jigodii de partid , si nici unul nu aveti calitatea de a fi pe acel post !

 14. Corect comentariul dv.-de fapt,acesti asazisi”liberali”nu se pot adapta legilor statului de drept,in mediocritatea proprie
  fac totul sa se adapteze statul acestor complexati mediocri fara demnitate.

 15. Noi prin faptul ca punem in functie peste tot soldatii nostri loiali, PNL-isti, doar depolitizam sistemul. E la fel ca in justitie, „procurorii, judecatorii mei” depolitizeaza justitia. La fel si cu militia sekuritatea, punand peste tot membrii de partid depolitizam sistemul.
  Cu d-na asta, nu conteaza ca 7 ani a muncit corect (pe cine intereseaza?!), e vremea noastra acuma. Si profesorii ar trebui schimbati daca nu sunt membrii de partid, ptr ca la ce sa te astepti de la niste profesori neinstruiti ideologic?!

 16. Lantul Slabiciunilor : Pesedoaica Aura Danielescu afland de la o mamaie ca va fi schimbata,a intervenit pe langa Alfred Simonis, seful org PSD-Timis!Pesedocul Alfred Simonis,care o iub este pe Aura si nu ii puoa te refuza nimic,concepe scrisoarea celor 800 de diversi,deghizati in parinti ingrijorati!Mai multi nu s-au gasit printre membrii PSD<cu toate ca Timis are vreo 60-70.000 de elevi.
  Scrisoarea a ajuns in presa aservita,scrisoare care face ravagii sa ramana Aura !Si,deodata,Peneloaica Anisie semneaza ordinul prin care o pesedoaica e inlocuita cu un peneloc…Lantul Slabiciunilor,nu poti sa faci si politica,sa fii si krav si sa ai si o functie asigurata pe viata !Uite,ca nu se poate!

 17. Se pare că sunt zile în care uniii dintre concetățenii noştri uită unde trăiesc şi’şi desfăşoară activitatea .

  De când „supraviețuim” în democrația plaiurilor mioritice la orice schimbare a aleşilor neamului au fost schimbate şi persoanele din conducere de la foarte multe nivele. Nu că ar fi „mare brânză” …. Cei de la conducere vor oameni care să respecte „linia partidului” în orice împrejurare . Acum ….. că uneori oamenii puşi să conducă instituții ( vorbesc „la general” fără a face trimitere către cineva ) „nu prea au treabă cu domeniul respectiv” sau sunt mai „slab pregătiți” profesional …… asta este problema celor care’i pun acolo .

  „Eu am venit în 2012 pe un post nou creat. Probabil că dacă nu aş fi avut susţinerea PSD la vremea respectivă nu îmi era uşor pentru inspectorat pentru că nu au existat nişte criterii nici atunci, şi nici acum după care nişte oameni ar fi putut să conducă o instituţie, un judeţ şi să îşi vadă de treabă. Mi-ar fi plăcut şi în 2012 să intru numai pe competenţă, şi nu pe altceva, dar este o cutumă”, a declarat Aura Danielescu pentru „Adevărul“.
  adevarul.ro/educatie/scoala/politrucii-parazitat-scoala-romaneasca-mi-ar-placut-intru-competenta-nu-altceva-cutuma-ii-1_5de696435163ec4271a9c3ef/index.html

  Sunt puține persoane care „au rămas bătute în cuie” chiar dacă s-au schimbat guvernările .

  Apropo ….. bănuiesc că nu numai eu sunt curios despre când va veni „marele moment zero” în care vom reseta totul în Patria Mamă .

  În rest … s’auzim numai de bine pentru că orice am face …. „Lumea e împărţită în două grupuri: cei care au dreptate şi cei care nu au. Prima categorie o şi împarte.” ( A doua lege a lui Cohen )

 18. Aura Danielescu. Cum s-a cocotat ea 7 ani pe tronul Inspectoratului, de pe un post modest de profesor de srijin, la Masloc, un sat micut din Timis? Care au fost meritele? Politice… cumnata lui…

  Acum, dupa lungi prelungiri, tertipuri si mobilizari de directori indatorati la doamna General, care le-a acooerit ani de zile netrebnicia, se supara ca e schimbata politic.

  Asa mult iubeste foasta insoectoare copiii, ca nu suporta ideea de a-i intslni la clasa. Mesaje penibile de despartire catre directori, texte dezolante, scrisori lacrimogene publicate prin presa… e o atitudine penibila… de PARVENITA prin excelenta.

 19. Felicitari, doamna profesoara pentru verticalitate si obiectivitate morala si profesionala.Schimarea dumneavoastra este un act de samavolnicie, venita din motive politice meschine si care nu au nicio treaba cu interesele invatamantului.Actuala ministreasa este un produs toxic al holerei galbene-gena comuna cu COVID-19!

 20. Important e ca partidul securistilor si a mai pus un securist. LA EDUCATII.

 21. Pur si simplu ne meritam soarta . La un asa P.M. ce minitresa vreti ? Nu va stresati o sa apara CTP si explica cum sta cu aceste schimbari . TOTUL ESTE IN REGULA , in mintea unora , daca au asa ceva !

 22. Aceasta tactica a fost brevetata din 1997, când au fost schimbați toți directorii și inspectorii, chipurile prin concurs. Toate posturile de conducere au fost ocupate de oamenii de partid. Și în scurt timp au început sa se vadă efectele. Apoi în 1998-1999 au fost concursurile de titularizare susținute cu comisii din școală, în ideea ca directorii vor dori profesori competenți. A fost un festival al pilelor și relațiilor, nu un concurs real. Asa ca nu va mirați. Idea nu e, ca dacă ești membru de partid, ești pilos și atât. Poți sa fii foarte competent în profesia ta. Trebuie separata clar competenta de incompetenta și sa nu intereseze apartenenta politică. Pe vremea apusa nu puteai ocupa o funcție de conducere dacă nu erai membru PCR. Ne întoarcem acolo??

 23. eu mi-as dori sa fie ca-n SUA!in momentul in care,in Parlament exista o majoritate care sa propuna un Guvern pe care sa-l sprijine,sa fie schimbati toti functionarii publici ai vechiului regim,cu oameni ai noului regim,doar asa putem face o comparatie corecta a doua guvernari din partide diferite!altfel,riscam sa avem(si avem deja)un Guvern de stanga,cu functionari de dreapta,functionari care de multe ori pun bete-n roate taman celor care-i conduc,defapt!
  niciodata nu am inteles cum gandesc romanii bugetari!profesori,medici,magistrati,politisti,pensionari etc,pun stampila pe un partid de dreapta!!!pai ce asteptari ai la salarii mai mari de la un partid de dreapta?!niciodata un partid de dreapta nu va da o lege care sa mareasca veniturile,decat daca ea este in vigoare si esti nevoit s-o aplici,altfel…
  Partidele de dreapta sustin oamenii de afaceri,corporatiile,bancile,insa nu si pe omul de rand,angajatul!dar ma rog…oamenii nu au educatie politica si nimeni nu se oboseste sa-i invete!

 24. Am fost la ISJ de câteva ori în audiență, cu diverse probleme (atât ca profesor, cât și ca părinte)!
  D-na ne tot agaseaza în ultima vreme cu mesaje lacrimogene, strigand cat de mult iubește oamenii, copiii, învățământul!
  Ar trebui să specifice ca iubeste doar pe acei oameni care îi fac plecaciuni si ii aduc laude, căci pe mine si pe altii (părinți și profesori) ne-a trimis la plimbare, asigurandu-se ca „respecta proceduri” (la care se lauda ca se pricepe să le facă pentru a-și ascunde fărădelegile)! Totul e o spoiala în învățământul din Timiș,ca peste tot!
  E bine ca toți șefii să nu stea mult în funcții, să mai revină si la catedra unde pot să-și arate realmente dragostea si implicarea în educația copiilor!
  E penibil să te milogesti în așa hal pentru o functie, mai ales când știm că ai ajuns tot politic acolo!
  Când sunt puși politic le place, dar când le expiră mandatul si sunt înlocuiți încep să se creadă unicii profesionisti!
  Nu d-na, nu sunteți nici pe departe cel mai bun profesionist in educație din Timis! Ați ajuns ca Ceaușescu, să vă credeți cel mai iubit conducător, doar pt ca multi directorasi va ridica osanale de teamă să nu fie și ei schimbați! Sa le fie rușine că au pus presiune pe profesori să semneze petiții sau să șteargă comentarii „nepotrivite” la adresa d-voastra!
  Slava Domnului ca multi nu se mai lasă prostiti, așa că semnatarii petiției sunt majoritatea care nu au treabă cu învățământul.Au semnat toate rudele și prietenii…

 25. Deformatiile profesionale nu ocolesc nici tagma profesorilor (in particular afirm ca sunt chiar varf de lance), invidia, egoismul si autosuficienta la acesti slujitori ai educatiei sunt ca si cotul tenismenului la tenismeni. A crede ca ambatul, scrasnitul si inadaptabiliatea suplinitorului de Medias sunt manifestari intamplatoare e cea mai mare eroare – bisericutile si carcoteala cancelariilor sunt facultatea vieti acestora.

 26. Doamna Danielescu, mandatul dvs expira in martie. De fapt a expirat acum un an, dar a fost prelungit cu pentru 12 luni. Nu va pierdeti locul de munca, va intoarceti la catedra, la copiii pe care clamati ca-i iubiti. Faptul ca va bazati pe tabele nominale cu semnaturi de sustinere – cine a solicitat semnaturile?, profesorii sunt acasa, i-ati chemat in scoli pe timpul starii de urgenta ca sa semneze pentru dvs? – arata un mare deficit de caracter…
  https://www.banatulazi.ro/tabele-de-sprijin-pentru-inspectorul-scolar-general-din-timis/

 27. Din moment ce ati votat cu Iohannis si PNL si ati sarbatorit cu urale si artificii instaurarea guvernului Mandolina, fufa este ministra voastra. Mukles!…..[Leo]

 28. Conteaza ordinul de eliberare din funcție,daca a fost legal sau nu, cea destituita putand sa-l conteste.
  Exisat totusi niste garantii legale ale stabilitatii pe post nu poate actiona fiecare politic,cum i se nazare.
  Era mai bine sa discute cu un avocat ianinte de orice si sa demonstreze ca a fost schimbata politic.
  Oricum dna M Anisie nu prea intelege sau nu s epricepe la cele legale:toti penelistii cred ca tara si soarta omului este in mana lor,nu e chiar asa!

 29. Scrisoarea madamei Danielescu = o gafa uriasa, fiindca publica. Nimeni n-o-mpiedica sa-i scrie ministrei, si prin presa, dar nu-n termenii astia. Familiaritate si mahalagisme. Prostie strategico-tactica imensa. Prin care face dovada sa ministra nu s-a-nselat. Danielescu nefiind în stare sa ramâna la principii, pe care sa le dezvolte public. Devine ranchiunoasa pe motive de apartenenta politica. Cedeaza nervos. N-are spate hormonal. E biruita de-adrenalina. O aprob pe ministra si-n cazul interventiei în clasa-n care-o profa zbiera la ori îi altoia pe copii (nu-mi amintesc, însa lucrurile se echivaleaza). @ena : daca-i asa cum spui, tipa nu-si avea de la-nceput locul într-un inspectorat scolar. @ileana : de acord cu primele 3 propozitii. A 4 a fiind de demonstrat. Destul ca si PSD-ul, si PNL-ul au contribuit, si din plin, la distrugerea-nvatamântului românesc dupa ’89, prin clientelism. Coruptia morala fiindu-le, si unora, si altora, uriasa. Si indiferent de vampirizarea la moda-n România actuala, scoala epocii „comuniste” era serioasa. Acuma, analfabetismul fiind exceptia, din cauza internetului. Ori, profii (din România, cel putin) nu dau dovada sa le fie contemporani vremilor pe care le traiesc, de mari mutatii calitative datorita electronicii. Orice informatie putându-se verifica si compara aproape instantaneu. Destul ca Danielescu n-are ce cauta-ntr-o functie de conducere, în scopul exclusiv de-a le face altora spalarea creierelor.

 30. Asa va trebuie tuturor care ați votat „bine” pe tot parcursul anului viitor. Va fost rău cu bine, las ca acum cu penele va e mai „bine”. Multa sabatate tuturor celor care au votat „bine” ca să poată indura ce va urma!

 31. Acestea sunt criteriile de evaluare și competență! ?…., ia mă întreb și eu fiindcă Orban a spus că va înlocui politrucii cu oameni competenți prin evaluări …dar văd că după ce se văd la ciolan își adună haita lor , inlocuind cealaltă haită. Politicienii de asemenes speță toți indiferent de ciuma politică din care fac parte și confundă țara cu tarlaua tacsosau a masi. trebuie puși la zid urgent și executați fără milă.

 32. Din păcate suntem tentați să ne așezăm de partea uneia dintre aceste maimuțe care au început să-și arunce nuci de cocos in cap reciproc. În realitate sunt amândouă membre ale aceluuași club numit ” Incapabilii acestui veac”
  Nici pesedisti nici penelistii nu sunt in stare să creioneze o strategie sau un program școlar pentru un an, exact așa cum de trei zeci de ani „nimenii” de la guvernare nu au fost in stare de nimic. Cert este faptul că madame Cuțit Anisie asta, este un personaj dintr-o serie de filme cu proști. Da’ proști!

 33. Vorbe urâte si din stânga și din dreapta. Partizani ,fani ai NIMICULUI DE STÂNGA și ai NIMICULUI DE DREAPTA
  se acuză reciproc,își aruncă mizerii.
  Si pentru ce? Pentru NIMIC?
  LĂSAȚI FANATISMUL! UITATI-VĂ CUM ARATĂ ROMÂNIA DUPĂ 30 DE ANI DE DOMNIA HOȚILOR, LAȘILOR si PROSTILOR!
  LECUITI-VĂ DE FANATISM ! SI DE PROSTIE!

 34. Din păcate multzi au gândit că ” bine faci, bine primești” s-au inșelat …amarnic,groparii ” foștilor” au acum doi șefi să le trăiască,cel cu 63 % și cel la ” loz in plic”,butoane au vrut cu orce pretz,SĂ SE DESCURCE .

 35. Votantii , nu ziceti nimic ? V-au prostit astia iara. Si va vor mai prosti. Sa stiti , decat cu un prost la castig , mai bine cu un destept la pierdere.

 36. Pana acum de ce nu ai spus nimic la adresa ministresei? Va doare doar lipsa ciolanului…lasati vrajeala ca toti sunteti o apa si-un pamant!!!

 37. Timişenii au votat în masă PNL. Monica Anisie are cumva altă culoare politică? Acum să se bucure de PRIVILEGIUL de a avea o „eminentă” ministră PNL.

 38. Dincolo de toate observ ca un cadru didactic, nu cunoaste limba romana. Substantivul „ministru” este de genul masculin; nu are forma de feminin- ministra. Deci se spune ministru, chiar si daca este femeie. Deci incorect: nu mai este ministra mea…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.