Se schimbă strategia pentru Portul Constanța

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța angajează servicii de consultanță pentru refacerea Master Planului ce ghidează strategia de dezvoltare a portului, 2021 – 2040, din care va trebui să reiasă modul în care se pot armoniza politicile locale cu cele europene și tranziția către „verde” și digitalizare.
Potrivit contractului scos la licitație în SICAP, firma care va fi câștigătoare va trebui să refacă strategia pentru Constanțai pe termen scurt, mediu și lung și direcțiile ce vor afi abordate către digitalizare,  protecție a mediului – un port verde în conformitate cu cerințele Uniunii Europene și strategiei energetice a Portului Constanța (cu detalierea inclusiv a utilizării combustibililor altenativi), precum și un capitol care să prezinte sinergia dintre strategia dezvoltarea unei politici de protecție a mediului în contextul operațiunilor portuare)
„Master Plan al Portului Constanța revizuit pentru perioada 2021·2040 (având integrate Indicațiile din Avizul de Mediu rezultat în urma Evaluării Strategiei de Mediu). Raport privind măsuri de armonizare a activităților din Portul Constanța cu legislatia în vigoare, cu regulamentele naționale, europene și lnternaționale in vigoare, politica și directivele Comisiei Europene și a lnstituțiilor acesteia cu aplicabilitate în Portul Constanța”, se arată  în descrierea licitației.
Contractul are o valoare de 2,5 milioane lei, o durată de execuție de 8 luni de la acordarea contractului, dar CNAPMC face mențiunea că trebuie făcută „în cel mai scurt timp posibil”. La sfârșit, consultantul va prezenta un Raport privind măsuri de armonizare a activităților din Portul Constanța cu legislația în vigoare, cu regulamentele naționale, europene și lnternaționale în vigoare, politica și directivele Comisiei Europene și a lnstituțiilor acesteia cu aplicabilitate in Portul Constanța.
toate detaliile  aici SEAP
Recomanda 3
Mihai Soare 1269 Articole
Author

8 Comentarii

  1. Nu m-as mira ca pana la urma sa se schimbe stategia cu Portul Constanta in asa hal incat o sa-l facem cadou olandezilor si cu asta vom scapa de grija lui. Vorba aia: flota nu mai avem, ce ne mai trebuie port?!

  2. Se vinde doar în mintea unora cu creierul odihnit. Ce să se mai vândă? Tâmpenia asta cu „se vinde portul” e nutreț pentru cei cu 1 neuron mai mult ca trenul. Portul Constanța nu are cum să se vândă. E, printre altele, și obiectiv militar. Partea comercială e o cazatura, care e capturata deja de mafia cu care se inhaitase Mazare. Niciun investitor sănătos la cap nu s-ar băga în așa troacă. Dar na,daca la haznale tv zice că se vinde portul, analfabeții funcțional nu gandesc și ei cu neuronul lor.

  3. D-aia nu iese nimic bun in tara asta, pentru ca toata lumea se DIGITALIZEAZA. Digitalizarea, conform DEX, inseamna administrarea de DIGITALINA, substanta care, printre altele, are efect LAXATIV. D-aia, Romania se … pe ea. Banuiesc, nu sunt sigur ce vor oamenii astia, dar cred ca nici ei nu stiu, banuiesc ca vor sa spuna DIGITIZARE.

  4. Aia nu,aia nu, eu propun sa-l facem muzeu. La cat profit aduce castigam mai mult din vanzarea de bilete.
    Cum incearca cineva sa faca ceva in tara asta imediat apar asupritii,romanii verzi, patriotii cu vaicareala.

  5. Vrei sa SIFONEZI BANI ??,se pot SIFONA BANII PRIN STUDII ,CONSULTANTA ,PROSPECTIUNI ,CONSILIERE !!.
    Vezi cum s-a inradacinat borduriada si trotuarele -pavajele marca VIDEANU la toti golanii politici pusi pe jaf.
    Starea drumurilor indiferent ca-s europene ,nationale sau judetene nu conteaza ,romanii platesc rovignete,platesc impozite pe masini
    ,iar ROZATOARELE din administratie ca orce popandai ce nu inghit cara si dosesc pentru alte vremuri.
    Portul Constanta e ridicol ca si trafic sau ca amenajare portuara ,portul a fost si este o vaca de muls a mafiei .
    Chestia cu schimbarea strategiei este o gogoasa aruncata fraierilor ,dedesubtul e banul care trebuie sa ajunga unde trebuie !.

  6. se numeste Due Diligence si se face in vederea unei preluari a unei societati si ca sa se poata face un caiet de sarcini si o oferta „de nerefuzat”. singura varianat in care Romania nu ia teapa este sa vanda ca la consignatia: bun vazut placut platit

  7. Deci il modernizeaza pe banii ramanilor ca mai apoi sa-l vanda olandezilor pe 3 lei?
    Dupa ce vor da portul pe nimic tot nu o sa intram in schengen ca tot nu vom indeplini conditiile die cauza MCV-ului scris de „romanii” care ne reprezinta la Bruxelles…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.