Șefa FMI. Guvernele care sprijină fermierii care protestează ar putea „regreta”

Guvernele europene ar trebui să reziste în fața apelurilor de a aloca un sprijin financiar mai mare pentru fermierii care protestează pe continent, sau, în caz contrar, vor regreta, a declarat directoarea Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva, joi, arată B1T, care citează France24.

Fermieri din diverse țări ale Europei organizează proteste de săptămâni întregi, în încercarea de a obține concesii din partea liderilor europeni înaintea alegerilor care urmează.

„Îi vedeți pe fermieri protestând. La nivel uman înțeleg că se confruntă cu mai multe greutăți și nu este ușoară să facă munca pe care o fac”, a declarat Kristalina Georgieva, joi, la Washington, într-un briefing de presă.

„Însă dacă acel sentiment continuă și împinge guvernele într-un colț în care se găsesc în imposibilitatea de a face ceea ce este necesar pentru forța economiilor, atunci ar putea exista zile de regrete”, susține șefa FMI.

Mii de fermieri au protestat joi la Bruxellles, în contextul întrevederii dintre președintele Franței, Emmanuel Macron, și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu privire la „viitorul agriculturii europene”.

După summit, Macron le-a spus reporterilor că Franța încearcă să convingă UE „să impună reguli mai stricte” pentru importurile de cereale și păsări de curte, inclusiv pentru cele din Ucraina.

Georgieva a vorbit despre proteste în cadrul unui briefing amplu cu reporterii, în care a abordat nivelul datoriilor guvernamentale, politica monetară a SUA și negocierile purtate de FMI cu Argentina, Egipt și Pakistan.

„Discutam cu o serie de factori de decizie, în special pe zona ministrului de finanțe, și aceștia recunosc importanța consolidării fiscale. Însă ei recunosc și cât este de dificil să dai înapoi cu sprijinul”, a adăugat directoarea FMI.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

28 de Comentarii

 1. Io inteleg ca nu e usor da’ unde i-or gasi pe toti „deranjatii” astia? Grea misie au aia de la Davos.

 2. Măi măi măi,.. Să vezi cum se rezolvă problemele in europa civilizată,. cu amenințări,. Acu nu doar pe unguri ci practic pe toții care vor agricultură proprie, iar nu cereale toxice sau gîndaci de bucătărie.. E incă un pas spre dictatura de stînga-liberal-verde europeană..

 3. Doamna directo, cea kristalina la minte sa nu mai dea sfaturi precum un stapan. Tot asa si guvernele eu ar trebui sa nu accepte toata mizeria de cereale din urkacia sacrificand agricultura si sa dea bani actorasului ratat pe spinarea cetatenilor din eu. Le poate satisface ukrnilor, FMI.ul toate dorintele ascunse. Sictir camatareaso

 4. …si cam cum s-ar traduce aceste regrete?…agricultura nu face parte din economia unei tari?…daca nu, de ce se ia in considerare aportul acesteia in pib?…am asa, o senzatie, ca singurele regrete, pe care pot sa ti le enumar, le veti avea voi, mai curand decat va asteptati!…v-ati facut adaposturi sub pamant?…va simtiti in siguranta, aparati?…o veste trista, cei care au muncit la ele sunt aia pe care incercati sa-i saraciti…si, ghici ce?…cunosc planurile, unde sunt gurile de ventilatie, unde sunt antenele pt caile de comunicatii…eu, unul, nu m-as simti deloc in siguranta…aveti bani, platiti mercenari?…da, ar fi o solutie, numai ca si acestia trebuie sa manance, daca au ce!…si nu vor avea decat, eventual, hartiile fara valoare cu care ii platiti!…

 5. Georgieva adica Aluitzaranu nu-si iubeste originili sociale prea? sanatoase? Plin de tzaranoi si la IMeFe!?

 6. Desigur guvernele nu trebuie sa-si sprijine proprii agricultori, tre sa dea banii pentru ukruina. Proasa asta sorosista nu mai are pic de retinere , are tupeul sa o spuna de-a dreptul semn ca turbarea si criza sunt uriase.

 7. Subventionarea oricarui produs este o prostie, AUR curat. Se subventioneaza cumparatorii, saraci, v-ati luat dupa francezii care vor sa faca dumpind pe toate pietele UE. Na, vine acum Ukraina, iubita voastra si va scoate de pe piata ! Ca de aia au vrut framcejii si nemtii piata comuna, sa excluda taxele vamale. Acum traiti in prostia voastra de capitalism subventionat de stat. Mijto, sa inteleaga si SMTion.

 8. …mai nea tomline, tu gandesti vreodata inainte sa masacrezi tastatura?…hai sa-ti explic: stii ce-i ala protectionism si in cate forme se poate manifesta?…stii cam de cand se aplica unele forme?…iti spune baiatul: de cand a aparut comertul, nu moneda!…ai auzit de zeciuiala?…asta ti-o luau vamesii cand intrai pe teritoriul unei tari, unui trib, unui nobil samd cu scopul declarat de a face comert…stii de ce este asta o subventie mascata acordata producatorilor si negustorilor tai?…pt ca elimini pretul de dumping, specula samd, astfel incat pretul se formeaza corect la tine in piata…vezi de ce sunt sigur de faptul ca esti votant psd/pnl/usr?…simplu, numai un functional ca tine ii voteaza pe astia!…

 9. Din birourile luxoase, rupte de lumea reala, de la Washington sau Brussels, asa vorbesc aceste specimene elegante si scump parfumate, care toaca BANII celor care muncesc si indraznesc sa protesteze!!
  Continuati voi asa, dar sa nu ne miram cand Trump va castiga en fanfare in SUA!
  Sau alde Simion – Sosoaca in Romanica noastra!
  Pentru ca oamenii s-au saturat de aroganta si sfidarea lor!!

  Mi-ar placea sa le vad la coada vacilor, mulgandu-le si curatand balegarul pe dna Ursula de la Brussels sau pe cucoana Kristalina Georgieva de la FMI!
  Vedea-v-as la coada vacilor!!!

 10. @tomlin
  Povestile cu libera concurenta si piata libera au ramas sa mai impresioneze doar pe domnisorii si domnisoarele de salon vremelnic trecatori pe la Fane Gheorghiu si aprig batatori de peturi de caldaram. UiE a fost din capu’ locului o monstruozitate socialista care n-are nici cea mai mica gara cu capitalizmu ala din carti. O copie fardata a URSS, insa burdusita cu ciunga si blugi de la smecherii de peste garla, adevaratii nasi ai cartelului pompos numit „piata comuna”.

 11. Dar cheltuielile pentru inarmare nu pot pot genera „zile de regrete”?Madam Georgieva,du-te in Bulgaria si predica aceleasi idei pe strada.Ai curaj?

 12. Consolidarea fiscala vine pe primul loc, pe al doilea și al treilea. Abia de la locul patru-cinci încolo mai vorbim despre democratie, guvernare reprezentativa, cetateni, dezvoltare și alte detalii mai putin importante. Ce piata libera, tovarasi? De capitalismul strategic ati auzit? Adica de colaborarea stat corporații multinationale? In Romania nu se practica. Statul local colaborează cu multinationalele sprijinite de alte state. Deci nu mai sprijiniți fermierii ca luati pâinea de la gura corporațiilor.

 13. Mai băieți poate mă dumirește și pe mine careva. In Europa ai cele mai mari subvenții din lume pentru agricultură dar in același timp ai cele mai mari preturi la alimente. Ceva nu se leagă.

 14. Corect! Esență distrugerii agriculturii, dupa care urmează foamete mare și decimare globală pe tapet(cetățenii se omoară intre ei daca nu baga ceva in aer și apă).

 15. Scuze, Completare, citatul esențial „Guvernele europene ar trebui să reziste în fața apelurilor de a aloca un sprijin financiar mai mare pentru fermierii care protestează pe continent, sau, în caz contrar, vor regreta, a declarat directoarea Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva”.

 16. Dar evident că guvernele trebuie să facă donații pentru Ucraina. Nu?
  Adică… nu dați bani fermierilor care vă dau mâncare, aruncati-i in război.
  Cu qlte cuvinte: „Nu dați banii pe prostii, luați petarde la copii”

 17. Peste 1000 de ferme dau faliment ZILNIC în UE, iar asasinii economici de la FMI (da, este un adevăr: nicio măsură impusă de FMI nu a ajutat niciodată țara beneficiată ci dimpotrivă, i-a agravat problemele) vin cu declarații şi amenințări.
  Această doamnă îşi permite, fiindcă ştie că niciodată nu va suferi de foame la cât de bine este plătită (şi va fi în continuare). Însă banii pe care íi primeşte reprezintă prețul trădării şi a vânzării conştiinței.

 18. @. 17:00

  😂😂😂😂😂😂

  10+.
  Degeaba te chinui…astia-s intelectualii lui sorosh…la fel peste tot in lume.
  🤣

 19. Declarația tantei s-ar putea traduce astfel: ‘Nu mai sprijiniți proprii fermieri, importați produse agricole din America de Sud, altfel veți regreta.’

 20. Cum am mai spus, fmi este o organizatie financiar-terorista. In urma sfatutilor lor multe tari au intrat in colaps.

 21. ca evreu spun ca bulgaroaica asta suna ca una care-ar stiga
  stiu ca evreii sunt ucisi pe capete si moral uman doare asta
  insa trebuie nsa suportam mustrarile de constiinta
  si sa accepta ce-a deci FÜHRERUL 🙁 !

  Asta e puicutza de NAZISTA pusa acolo de … NULANDIERII care-au pus AZOVISTI tatuati cu SOARELE NEGRU in subordinea evreului de la Kiew (Zelensky nu are etnie ukrana si asta-i voit ! 😐 )
  Fermierii aia sunt milioane de oameni cu famiili in UE si care hranesc sute de milioane …ce vrea FMI-ul si cine-s AIA din spatele lui … cu banii si cu PROFITUL-CU-ORICE-PRET …fie el nefericirea sigura a sute de milioane in TIMP
  (vezi FMI si ispravile „lui” , cine-i?, in AMERICA DE SUD !)

  🙁
  (incep sa nu mai aiba rusine si ies ca paduchii in frunte pentru ca mai apoi sa se stie cine sunt „ei” 🙁 ! )
  SHALOM ! ❤️😢🤔

  AUD ?
  SHALOM ! (niciodata la fel ca „atunic” 🙁 !)

 22. „SHARPELE” … cand i s-a urat de viata … iese la drumul mare !

  O vorba de duh/suflet din … MOLDOVA !

 23. AU fost asa siguri pe „ei” in Ukraina 🙁
  ca eu insumi evreu MI-E CIUDA !

  Acum pe cine va cadea vina unei UKTRAINE distruse …daca nu istoric greu de ascuns
  pe etnia 99,999% a celor care guverneaza UKRIANA in timpul aceastui MACEL istoric !

  Altceva era, altceva spuneam daca RUSII nu ar fi chiar VRUT pacea … nimicita de-un imperiu dupa BREXIT in moarte clinica !
  IQ=?
  😉

 24. Poolitruka asta ghiorghidiejizdă, javra care N-A MUNCIT NICI MĂCAR O ORĂ ÎN VIAȚA EI, DA’ VREA SĂ LI SE TAIE VENITURILE CELOR CARE LUCREAZĂ 20 DE ORE PE ZI ȘI CARE DORM 3-4 ORE CA FAMILIILE LOR SĂ NU INTRE ÎN FALIMENT (încercați să găsiți pe net cum „Danone” îi fură pe fermierii francezi la prețul laptelui, la fel cum sunt furați țăranii în Rro’!) trebuie băgată la judecată în primu’ lot ce-l vom trimite acolo ca să dea-seamă că de ce au fost slugi ale $$oroșului șî schwabului, șî pă cîți $$!
  Pedeapsa cu moartea trebuie re-instituită în codurile penale europene!
  Da’ tare cred eu că se va ajunge la JUSTIȚIE POPULARĂ, și mulți de la U.E., F.M.I., B.M. și altele, vinovați de situația de-acum, vor ajunge să atîrne de crengi, singuri sau în grup organizat……[Rumburak]

 25. Sa vina sa faca agricultura in condițiile in care facem noi si atunci are dreptul sa vorbeasca . Pana atunci ciocu mic ,mahalagioaico

 26. Daca aș fi șeful lumii aș da o ordonanță prin care fiecare cetățean de pe glob (mai puțin cei cu handicap) să-și producă singuri măcar jumătate din alimente. Fiecare sa mănânce ce produce, în cazul cetățenei din articol, rahat.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.