Şeful Radioului Public nu mai are voie să ocupe timp de trei ani o funcţie publică

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, considerându-l ca fiind nefondat, recursul formulat împotriva Sentinţei nr. 1291 din 23 aprilie 2014 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ. Hotărârea judecătorească confirmă, astfel, Raportul ANI privind starea de incompatibilitate a conducatorului Societăţii Române de Radiodifuziune – SRR, Ovidiu Miculescu. (vezi aici).

Întrucât decizia instanţei este definitivă, ea trebuie să fie pusă în aplicare. De aceea, conform Legii ANI, şeful Radioului Public trebuie să fie demis de către Parlamentul României, pierzând, în mod automat, dreptul de a mai ocupa, pe o perioadă de trei ani, vreo funcţie în instituţiile publice.

Prin această sentinţă, justiţia certifică, practic, sesizarea depusă în urmă cu aproximativ patru ani (vezi aici) de către membrul afiliat FRJ MediaSind, Sindicatul Unit al Salariaţilor Radio România, prin care se solicita cercetarea unei posibile stări de incompatibilitate a lui Ovidiu Miculescu, preşedinte-director general al Radioului Naţional.

Trebuie să precizăm că în data de 8.12.2015 Curtea de Apel Bucureşti a confirmat şi un Raport ANI privind existenţa unui conflict de interese în care s-a aflat şeful SRR. Acesta şi-a semnat, în mod ilegal, un contract de angajare într-un proiect cu fonduri europene. Sesizarea a fost depusă la ANI tot de SUS Radio România, procesul aflându-se acum în faza de recurs.(vezi aici)

Având în vedere această sentinţă, SRJ MediaSind solicită Parlamentului demiterea urgentă a lui Ovidiu Miculescu din fruntea SRR şi numirea unei conduceri profesioniste şi apolitice. (vezi aici)

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.