Semne bune coronavirusul românesc dă

Doar 124 de cazuri noi de coronavirus au fost raportate duminică, din 13.378 de teste prelucrate. Este cel mai mic număr de cazuri noi pe 24 de ore de la începutul pandemiei.

În total, până duminică, pe teritoriul României au fost confirmate 19.257 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), cu 124 de cazuri noi. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.256 au fost declarate vindecate și externate.

La ATI, în acest moment, sunt internați 160 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 439.197 de teste.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.330 de persoane. Alte 95.456 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 141 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 109.900 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 4 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 30 mai a.c., 44 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.074 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.699 în Italia, 561 în Spania, 84 în Franța, 583 în Germania, 87 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 106 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 35 în Marea Britanie, 9 în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 22 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 9 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

 1. Daca Polonia are 115 noi trebuia sa avem 58 de cazuri nu 124, inca raportarile contin si pe cei videcati, dar pozitivi si tinuti ca tot taie frunza la caini, ieri aratau Maternitatea din Timisoara unde nu au nici un caz, dar fac control dezinfectare zilnica de doua ori desi de mult timp n-a mai fost nici un caz. Reportaj Romania TV 30 mai. Cata plictiseala, cata aiureala, cata cheltuiala intr-un loc gol si nefolosit. La Timisoara nu se mai nasc copii? Se duc romanii in alte tari sa nasca? De ce li se plateste salariul si li se va da si un spor de Covid unor cadre medicale care „bantuie” intr-un spital? De ce nu-s in somaj tehnic cu 75% din salariul de baza? Pt ce tinem majoritatea cadrelor medicale daca nu au activitate?

 2. ” Doar 124 de cazuri noi de coronavirus au fost raportate duminică ” !!! Sper să fie o formulare de speranță !
  E OK !
  Puțină „laudă ” ne este permisă !!! Și merită !
  AVEM 210 VINDECAȚI, față de ziua de ieri !
  Și probabil SUNT MULT MAI MULȚI !!! Pentru că mai cunoaștem și noi metehnele, chiar în condiții de Covid, a externărilor în weekend ! ” Lăsăm pe luni ! ”
  La ATI, 160, la fel ca în ziua precedentă, reprezentând 0,83% din totalul infectaților !
  Rămași INFECTAȚI ACTIVI, din total, DOAR 31,16 % ! Ceea ce zic că e bine !
  Cu stimă și să așteptăm cu larg interes și speranță, raportarea de luni !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.