Serbia primeşte asigurări pentru aderarea la UE

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a oferit, joi, asigurări Serbiei privind perspectivele de aderare la Uniunea Europeană, pledând pentru deschiderea unor noi capitole în negocierile pentru integrare şi pentru normalizarea relaţiilor cu autorităţile din Kosovo.

„Vreau să subliniez că eu sunt un avocat puternic al aducerii Serbiei în Uniunea Europeană. Şi, în acest context, salut faptul că Serbia pune un accent puternic pe reformele fundamentale. Vă felicit pentru măsurile aplicate, au fost lucruri uriaşe, aţi făcut o treabă dificilă”, a afirmat Ursula von der Leyen în cursul unei vizite oficiale în Serbia.

„Susţinem ambiţiile Serbiei de a deschide cât mai curând noi capitole de negociere. Ştiu că decizia le aparţine statelor membre. De aceea, este esenţial – şi ştiu că lucraţi în acest sens – să aveţi în continuare rezultate în agenda de reforme, să fie progrese în domeniul statului de drept şi să fie normalizate relaţiile cu Administraţia din Kosovo”, a subliniat Ursula von der Leyen, conform unui comunicat postat pe site-ul Comisiei Europene şi vizualizat de MEDIAFAX.

Asigurările oferite Serbiei intervin în contextul în care cele 27 de state membre ale Uniunii Europene nu au ajuns încă la un acord, înaintea summitului programat pe 6 octombrie, asupra unei declaraţii comune privind reafirmarea angajamentelor de integrare a ţărilor din Balcani, au declarat surse citate de agenţia Reuters.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

11 Comentarii

  1. He he ! Au mai prostit pe unii ! Stiu, nu-i frumos sa rizi de nenorocirea altuia, da’ cum putem sa n-o facem ? Oricum, propunem ca aderarea sa se faca, pe cimpia de la Kosovopolje, musai in ziua de aniversare a bombardarii Belgrad-ului (1999 ?) de catre viitorii „parteneri” ! …

  2. Prosti mai sunt si sarbii de vor sa intre-n UE. Ii credeam mai destepti dar se vede ca si ei vor sa ajunga sclavii Bruxelles-ului. Isi baga singuri capul ca boii-n jug, pacat de ei.

  3. Unele state intra in capcana,altele ies din capcana si scapa,sau altele incearca sa iasa si sa scape,iar altele care vroiau sa intre,au renuntzat.Dar imperialistii UE merg inainte cu „mai multa integrare”,cu ordine de la stapanire de necontestat pana desfiinteaza suveranitati,state si natiuni ca sa ne intoarca la Evul mediu,sau Comuna Primitiva dupa cum ne-o fi…ghinionul.Ca pas cu pas in curand si coada pisici noastre nu poate sa depaseasca „normele europene” si poate trebuie scurtata ca produce risipa de energie cand intra iarna pe usa,asa ca in Hagi Tudose.

  4. Dacă ar putea, clica de descreierați și depravați europeană ar da asigurări inclusiv Rusiei și Chinei pentru aderare. Mă tem însă că într-un viitor nu prea îndepărtat Europa va avea nevoie ea însăși de niște asigurări din partea celor două puteri. Pe alese…

  5. Rusia se intareste si in UE, nu doar in Balcani: Bulgaria + Serbia + Ungaria + Austria + Germania. Frumoasa axa !

  6. vor face Schengen grecia, bulgaria, serbia, croatia etc. Tatarimea de ilfov si teleorman o ia in mana de la tataru basescu petrov1, aleagasar cenusa de neamu vostru de tatari.

    pa voi tatarii vau pus acolo turcii sa culegeti birul de la popor, ardevar focu.

  7. Cu Serbia vor dura negocierile pana la Sf. Asteapta, ca si in cazul Turciei. In Balcani, nu poti intra in UE daca nu esti mai intai in NATO. Altfel ai fi factor potential destabilizator. O Serbie in UE dar nu si in NATO ar putea fi, ca in 1914, fitilul de la care sa porneasca Marea Harababura.
    Ori Serbia, cel putin poporul si nu asa-zisele elite cumparate, nu doreste sa intre in NATO, din motive la care se poate gandi oricine. Cum sa impaci capra NATO cu varza UE, iata o dilema aparent irezolvabila.
    Oricum, pentru Romania ar fi o veste proasta: toate concesiile pe care le-am facut NATO din 1997 incoace, incluzand Tratatul Tradator cu Ucraina, sprijinul din 1999 pentru bombardarea Iugoslaviei, soldatii trimisi aiurea in Afganistan, latratul demonstrativ si imbecil la Rusia, s-ar dovedi, inca o data, inutile. Deoarece tuturor le va deveni evident ca ele nu erau necesare- AM FI INTRAT ORICUM IN NATO, ca asta era planul vestului de la bun inceput!!!

  8. Pai daca a plecat Anglia……. e nevoie de alt prost care plateste!

  9. UE o mare teapa trasa popoarelor si oamenilor de catre oculta iudeomasonica antihristica

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.