Serbia respinge solicitările transmise de UE

Preşedintele Serbiei, Aleksandr Vucici, a respins, în cursul întâlnirii cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, cererile acestuia de a recunoaşte independenţa Kosovo şi a aplica sancţiuni Rusiei.

Olaf Scholz, aflat într-un turneu în Balcani, a cerut Serbiei să recunoască independenţa Kosovo. Cancelarul Germaniei a afirmat în Kosovo, înaintea vizitei în Serbia, că nu pot fi admise în Uniunea Europeană state care nu se recunosc reciproc.

Serbia a primit în 2012 statutul de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, iar Kosovo speră să obţină acest statut anul acesta.

„Este prima dată când aud din partea Uniunii Europene că este necesară o recunoaştere mutuală. Trebuie să înţelegeţi că noi nu reacţionăm la astfel de presiuni, la ameninţări că trebuie să facem ceva”, a afirmat Aleksandr Vucici, conform publicaţiei Die Zeit, cu ocazia întâlnirii cu Olaf Scholz.

Kosovo şi-a proclamat în 2008 independenţa faţă de Serbia, dar Administraţia de la Belgrad consideră că este în continuare teritoriu sârb. Cinci state UE – România, Spania, Grecia, Slovacia şi Republica Cipru – nu recunosc independenţa Kosovo.

În cursul vizitei la Belgrad, Olaf Scholz a cerut Serbiei şi să se ralieze sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană Rusiei din cauza intervenţiei militare în Ucraina.

„Aşteptările noastre sunt ca sancţiunile să fie aplicate de fiecare stat aflat în procesul de integrare în Uniunea Europeană”, a afirmat cancelarul german, potrivit site-ului Tagesschau.de.

Aleksandr Vucici a respins şi această cerere a Germaniei.

„Noi avem alte raţiuni, avem obligaţii care decurg din relaţiile de sute de ani cu Rusia”, a argumentat preşedintele Serbiei, subliniind că „situaţia este foarte complicată” inclusiv în materie de aprovizionre cu energie.

Recomanda 20
Author

15 Comentarii

  1. Pai sa ne asteptam ca UE cu Nato sa „respecte” pozitia Serbiei ca tara suverana si sa-i trimita drept argument ceva bombardiere pana o face din nou una cu pamantul, ca doar nu e prima data! Ma mir ca nu i se craüa obrazul dlui Scholz cand incearca sa impuna Serbiei ce sa faca cand in acelasi timp a afirmat si afirma cu Ucraina avea dreptul suveran sa se alature NATO! Occidentul iudeo-crestin vrea suveranitate – da nu pentru catzei!

  2. Scholz e magar ? Cum sa ceri sirbilor sa recunoasca un stat inexistent, kosovo ? Nici macar noi, cele mai obediente slugi n-am recunoscut un alt stat albanez luat de la sirbi si asezat langa statul albanez traditional, o aberatie de copil facut la betie care nu-si poate duce inghetata la gura cu ambele maini.

  3. @jukov
    România NU recunoaște oficial Kosovo ca stat și a trecut peste solicitările SUA, UK, Germaniei, Franței, Italiei, Canadei, Poloniei, Turciei etc. de a accepta acest rapt teritorial la adresa Serbiei. A nu se uita că noțiunea de DREPT este adusă de strămoșii noștri romani în această parte a Europei. România susține puternic Serbia și, indirect, poziția Rusiei în Balcani. Deschide ochii, și poate, vei înțelege cine este țara noastră în Europa. Nu te lăsa păcălit de zâmbetul lui Bogdan Aurescu, un diplomat de mare calibru, șmecher, și nici de cel al românului neamț Klaus Johannis. Sub masa zâmbetelor frumoase, România își ascute de mult timp toporul. Și ai grijă, că NU ȘTII și nici nu vrei să afli în ce constă acest „topor”.

  4. UE este o facatura globalist-nazista americana,ascunsa sub cea care a fost intr-adevar o uniune economica.Este o scula prin care jidanii hoti aciuiati în si pe linga administratia americana intervin direct in politicile interna a tarilor (Gordon l-a impus pe Basescu inca 5 ani),si mai ales in economia lor (au impus sanctiuni tuturor tarilor europene ca sa sufere Rusia).Mark Gintestein,unul din seria ambasadorilor americani care au distrus economia Romaniei este acum Ambasadorul USA pe linga UE si face exact ce a facut si in Romania.A fost numit pe acel post pentru ca a dat dovada de mare pricepere in ale jafului si impunerea neo-nazismului globalist.

  5. De UME se va alege praful si pulberea asa ca sarbii sunt destepti daca nu intra in aceasta babilonie europeana satanica.

  6. Cat timp sarbu primeste benzina si alte resurse la preturi nashpa de la rus, il doare la basca de fritzul speculant. UE este si asa aproape de colaps.

  7. Bravo Serbia, Bravo domnule Presedinte Ion Iliescu ca ati apucat a refuza recunoasterea Kosovo, leaganul etnogenezei sarbilor, ca cine stie ce mai faceau azi canaliile de la USR/PLUS/LGBTQ/PNL/PDNL/UDMR/PMP. Alo, S-Audi sirbilor ?! Voi, care la Revolutia Romana alaturi de spionii si mercenarii unguri, irlandezi si bulgari doreati sfartecarea Romaniei…?! R-ar mama voastra a Draku de canalii nenorocite si mizerabile ?! Noroc cu rusii si cu Eduard Sevardnadze, ca in nadejdea lui James Baker si a SUA, eram terminati…?!

  8. „Slava Serbiei” „I-a spus-o” … dar realitatea e alta si e trista.
    „democratia occidentala” functioneaza acum prin forta. Bulgaria va primi ordin sa strice gazoducrul spre Serbia, firmele germane isi vor inchide afacerile din Serbia, ong-eurile sorosiste vor rupe strada … si asa pana accepta.
    Oricum portavionul american kosovo va ramane acolo, daca trebuie vor fi exterminati si putinii sarbi ramasi pe acolo, manastirile sarbesti de acolo vor fi declarate albaneze, etc, etc.
    Oricum Serbia nu va intra in UE, nu numai pentru ca in viitorul apropiat niciun politician din Serbia nu-si va pune semnatura pe actul de independenta al Kosovo. Mai e si vecina Croatia care au pretentia ca ca Serbia sa declare ca lagarul de la Jasenovac a fost un centru cultural-artistic pentru educarea sarbilor (ma rog, deviza era o treime omorati, o treime catolicizati si o treime alungati) iar epurarea etnica a 250 000 de sarbi in anii 90 a fost o excursie organizata cu tema „sa ne cunoastem viitorul domiciliu”.
    I-a mai spus una Vucic lui Solc „Va e gura plina de integritatea teritoriala a UKR dar cu integritatea teritoriala a Serbiei nu aveti probleme?

  9. Pentru Scholz, Referendumul din Kosovo e BUN, chiar FOARTE BUN !
    Iar Referendumul din Crimeea e RĂU, chiar FOARTE RĂU…
    Oare cine l-a numit pe Scholz un ,,lebărvurșt nehotărât,, ??

  10. Serbia nu are de ce sa recunoasca independenta povinciei Kosovo, odata ce aceasta i-a fost smulsa prin interventie militara. Aceasta interventie a distrus Iugoslavia, dar si prestigiul Occidentului de campion al libertatii si democratiei. Totodata, ea a umilit poporul sirb, care nu a acceptat niciodata jugul strain si a aruncat Serbia in bratele Rusiei.

    Prin aceasta enorma gafa de politica externa, cea mai mare de la Pactul de la Munchen si abandonarea Spaniei Republicane, ambele deschizind calea razboiului mondial, s-a oferit Rusiei un cap de pod in Balcani, pe care nu l-a avut pe timpul Iugoslaviei, tara nici macar comunista in sens sovietic, cu larga deschidere spre Occident.

    A fost un magistral exemplu de dublu standard, al carui efect l-am simtit si il simtim si noi. Dupa Malta, Romania a fost subiectul unei propagande negre, cum nici o alta tara nu a mai avut parte decit in timp de razboi, desi, prin politica sa externa, a sustinut interesele Occidentului. Maurul isi facuse treaba …

  11. Bravi, Vucic! Balcanii nu sunt nici poligonul nici lada de gunoi a occidentului depravat! Ue este anexa nato si se poarta ca o sluga , nato a bombardat Belgradul de Paște iar pe bombe au scris happy eeaster , nenorocitii! Asa ceva nu se uita!scholtz cel mic care se crede mare e sau ipocrit sau ipocrit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.