Simion, dezlănțuit împotriva „dictaturii culturale”

Preşedintele AUR, George Simion, a subliniat joi, la o masă rotundă consacrată prieteniei româno-polone, rolul important al Europei Centrale şi de Est în continuarea unor proiecte precum Iniţiativa celor Trei Mări, regiunea europeană a Carpaţilor şi extinderea Grupului de la Vişegrad.

„Europa Centrală şi de Est are o voce puternică, vom continua proiecte precum Iniţiativa celor Trei Mări, regiunea europeană a Carpaţilor şi extinderea Grupului de la Vişegrad. De asemenea, nu e vorba doar despre ţara mea sau doar despre Polonia, e vorba despre regiunea noastră, trebuie să ne îndreptăm către prietenii maghiari, slovaci, către Republica Cehă şi către Serbia”, a precizat Simion, la evenimentul organizat la Palatul Parlamentului.

El a menţionat că un pilon important al dezbaterii a fost „refuzul dictaturii culturale”, adăugând că România şi Polonia se află printre puţinele ţări care au refuzat „propaganda LGBTQ” în şcoli şi recunoaşterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

„Un pilon important al mesei noastre rotunde este refuzul dictaturii culturale. România şi Polonia se află printre puţinele ţări care au refuzat propaganda LGBTQ în şcoli şi recunoaşterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. Agenda Woke ar trebui să fie stopată aici, în est. Vestul şi-a pierdut busola, dar împreună putem realiza lucruri minunate şi împreună putem să facem Europa măreaţă din nou. Acum este momentul să transformăm această viziune în realitate, este momentul să ne consolidăm alianţa, să lucrăm împreună, să construim un viitor mai sigur, mai prosper, pentru popoarele noastre”, a transmis Simion.

Liderul AUR a mai precizat că este încrezător în parteneriatul strategic dintre România şi Polonia, subliniind că acesta trebuie extins la toate nivelurile.

„În calitatea mea de preşedinte al Grupului parlamentar de prietenie româno-polon, în calitate de lider al poporului român, cred în parteneriatul strategic între România şi Polonia şi cred în viitorul naţiunilor noastre pe baza relaţiilor noastre istorice. Însă pentru a realiza tot acest potenţial trebuie să acţionăm cu fermitate, trebuie să ne extindem cooperarea nu doar în domeniul politic şi diplomatic, ci şi la nivel economic şi cultural. Trebuie să ne asigurăm că resursele noastre sunt folosite în interes naţional”, a spus Simion.

Masa rotundă ”Prietenia româno-polonă” a fost organizată la Palatul Parlamentului de Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Polonă, împreună cu Comisia pentru constituţionalitate.

Recomanda 6

7 Comentarii

  1. ajungem iar sub influenta poloniei ca pe vremea lui Stefan cel Mare,vasal al Poloniei
    În aprilie 1459 Ștefan l-a recunoscut pe regele Poloniei ca suzeran, și i-a lăsat cetatea Hotinul
    Prostul asta nu intelege sa debiteze strict doar generalitati, e atat de naiv incat deseneaza proiecte si angajamente

  2. Simioane sper sa iti mentii pozitia…ca multi se dau mari si pe urma se ofilesc si bat palma cu sistemul si noua revolutie culturala!

  3. 51%la sută dintre români nu au citit nici o carte.Nici măcar Biblia!Aici este bazinul suveranist și extremist a lui AUR și SOS.Un bazin electoral retrograd.Aici se situează și mesagerii pro Kremlin.Abia știu să citească titlurile.De scris,nici atât!

  4. Simion si kultura=Baba si mitraliera! Simion le are insa foarte bine cu cultura cepei securiste din Sj.

  5. Habar nu ai, Simioane, ce înseamnă dictatură culturală.Editurile mari din Româmia practică pe scară mare cenzura. Lucrează în cartel. Au acumulat atâta putere și bogăție că discută cu scriitorii profesionioști membri ai USR așa cum ar discuta cu niște slugi. Nu mai poate publica la o mare editură nici un scriitor chiar dacă își finanțează singur publicarea operei. Statul român dă miliarde de euro ca să cumpere cărțile tipărite de oamenii de casă ai diturilor Huumhanitas, Pullirom sau Lhitera care pe lângă că au distrus piața literară fac evaziune fiscală de miliarde. Toate premiile lhiterare sunt trucate și aranjate dinainte. Criticii literari falsifică actul criticii literare și laudă cărși nule din punct de vedere al valorii. Asta e. Slavă Ucraina, slavă Zelinski!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.