Simion: „Urăsc acest stat numit Republica Moldova”

„Eu sunt unionist. Am fost întotdeauna unionist, am fost preşedinte al Acţiunii 2012, spune George Simion. ”Nu suport şi nu mă împac niciodată cu acest concept de statalism moldovenesc. Am luptat împotriva lui”, mai spune  liderul AUR.

”Am spus că ar trebui să-şi asume responsabilitatea şi autorităţile de la Kiev şi m-am trezit cu această interdicţie în Republica Moldova”, a mai spus președintele AUR.

”Practic, în mod paşnic, în mod democratic, prin voinţa ambelor părţi, noi pledam pentru unirea celor două state româneşti din prezent, deci, pentru desfinţarea statului Republica Moldova, de facto, o creaţie stalinistă.

Nu suport şi nu mă împac niciodată cu acest concept de statalism moldovenesc. Am luptat împotriva lui”.

E un poet basarabean, Andrei Ciurunga, din Cahul, care a scris o poezie care defineşte foarte bine această situaţie

«Nu-s vinovat faţă de ţara mea / Nu-s vinovat c-am îndârjit şacalii / Şi că am strigat cu sufletul durut / Că nu dau un Ceahlău pe toţi Uralii â / Şi că urăsc hotarul de la Prut».

Urăsc acest stat artificial numit Republica Moldova, am afirmat-o de nenumărate ori”, a afirmat George Simion.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7

45 de Comentarii

 1. ReVENIREA BASARABIEI Intreaga La Romania, reDevenita astFEL Romania MARE se va face fara nici un Fel de Farfitzii d’le DAMACRACY InCurvite!

  Fara ‘Referendum” s-a furLUAT in 1812, 1949, 1944,
  TOTASHA va reVeni indarat.

  RESTITUTIO IN INTEGRUM!
  AICI se potriveste ca 🙂 PUSA cu Mana!

  In TOATE Celelale SPETZE NU este CORECT.
  Si s-au PLATIT Natzionalizarile de catre Statul COMUNIST, ca altFEL Capitaisiti NU faceau Afaceri cu acesta …

  DECI, RetroCedatrle au fost ReHOTII Crunte!

 2. Alt mizerabil al cărui naționalism mirositor îl face să ascundă adevărul că Moldova are 400 de ani în plus față de România.
  Pentru această declarație îi doresc dl. Simion o viață cât mai scurtă în politică și ca figură publică.

 3. Simion: „Urăsc acest stat numit Republica Moldova”

  Presedintele partidului URA !

 4. Bai timpi , MOLDOVA , bucata de peste Prut este ROMANIA baiiiiiiii , nu peluza lui base !

 5. Cioara pe limba ei piere! Simion Iscariotul, trompeta dogită a Kremlinului, unionist de hârtie igienică urăște, condamnă vehement exact cu cuvintele Dictatorului Roșu. Vorba lui Creanga: Ti-s dragi fetele?…Nici moldovenii nu-l au la suflet. S-au convins ce hram poarta Simion magraon. Căci nu e frate cu românul, ci cu rusul, hunul. Rușine să îi fie-n veac!

 6. Germania Federala față de România în 2024 a avea în anii 1990 miliarde de mărci de pompat în Republica Democrată Germană, după reunificare. Și mai avea un atuu. Nu i-a avut pe Orban, Citu, Ciuca, Ciolacu buni de facut imprumuturi de platit pe o suta de ani, procese pierdute pe sestache cu RMGC, fratii Micula, Pfizer, Bechtel etc Basca zeci miliaiarde de dolari pe inarmare cu o armata in satare deplllarabila cu numar record de demisii, farw infraatructura spre Republica Moldova. Erau mai multe poduri peste Prut acum 80-100 de ani. In din Moldova romaneasca nu sunt legaturi feroviare bune si autostrazi sa faca legatura rapid cu restul tarii, spre Muntenia, Oltenia.

 7. Rusofilul vrea sa dreaga busuiocul si incearca sa joace rolul patriotului infocat……[Rumburak]

 8. `domnule simion-să se unească România cu Moldova și maia SĂ SE MĂRITE CU JELENSKI ȘI SĂ PLECE ACOLO UNDE E CALD —- AU FĂCUT SUFICIENT RĂU ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI!- CINE VA MERGE SĂ LUPTE ÎN UCRAINA? CICĂ CIUCĂ,CIOLACU ,GEOANĂ,WERNER– ROMÂNIA N-A FOST NICIODATĂ APĂRATĂ CA ACUM! DUPĂ CARE VINE BIETUL TÂLVAR ȘI ZICE -DOUĂ -TREI-SĂPTĂMÂNI TREBUIE SĂ NE APĂRĂM SINGURI ! ROMÂNI STAȚI ACASĂ ,MEARGĂ-N LUPTĂ -LUPTĂREȚII -KLAUS-CIUCĂ,CIOLACU,TÂLVAR…..ȘI AȘA AM RĂMAS FĂRĂ OAMENI ÎN PUTERE!

 9. Incredibil acest om! A întrebat cetățenii din Moldova? A întrebat românii daca vor 500000 de ruși și ucraineni minoritari in Romania?! Cum să vorbești așa? Populația nu mai la fel că în 40. Nici în Basarabia nici la Cernăuți. Omul acesta gindeste ce vorbește?! Parca e tonomat.

 10. Un adevăr istoric: Basarabia e România! RSS Moldovenească e o creație stalinistă prin care o parte din Basarabia istorică a fost ciuntită și oferită Ucrainei iar o altă parte (Transnistria) i-a fost alipită pentru a acționa ca niște cătușe.
  Mult respect George Simion.

 11. S-au rătăcit în istorie hauriții..
  „Gura mea dușmanul meu”..

 12. Acest golan de peluza a ajuns pulitician pe problema cu Basarabia. El a impanzit toate gardurile cu lozinca ..Basarabia e Romania…Mai e pe aici un semianalfabet Contestatarul care sparge ecranul cu litere mari debitand cretinisme de genul…luam Basarabia fara Referendum caci Otomanii au luat – o fara Referendum…si tot asa la 1812, la 1949…Deci o luam cu forta cum am luat – o la 1918…Cand SUA nu a recunoscut anexarea Basarabiei la Romania, cand ministrul de externe Maxim Litvinov i – a luminat si pe grobienii de la Bucuresti cum ca la 1918 au comis o Agresiune Criminala a Rusiei…ai nostri au venit cu minciuna tembela ca Armata romana s – a dus la Chisinau doar asa sa faca ordine….in fine, la 1926 Litvinov i – a rugat pe ai nostri sa faca un Referendum in Basarabia ca sa ii scuteasca de belea si pe bolsevici in fata cetatenilor lor… care ii acuza ca ei bolsevicii au pierdut zestrea lasata de Tarul Rusiei…Ai nostri nu au vrut Referendum nici in 1926. Desi ei organizau si ei numarau voturile le era frica de rezultat…Daca iesea in favoarea Rusiei?

 13. Toti romanii ar trebui sa stie ca din cauza Basarabiei Romania a intrat intr – un razboi mondial in care 1,2 milioane de romani au murit degeaba…La 1949 URSS si – a reluat Basarabia fiindca a invins Romania in Razboi…Daca Romania ia Basarabia cu forta face un gest sinucigas, dement…Caci URSS avea mai multa forta si o lua inapoi. Plus amenda.

 14. Simion are sindromul Tourette,la dous vorbe spune trei prostii…retardul e acelasi la orice vartsa

 15. „CHIAR NU VEDEȚI-DACĂ ȘI POLONEZII LE DAU CU TIFLA JELENSKIENILOR (CĂ DESPRE UCRAINA E DIFICIL A FACE VORBIRE) -E CLAR – CĂ CEI CE AU SĂRIT SĂ-ȘI PUNĂ ECONOMIA,OAMENII -POLITICA, AU FĂCUT-O ORBIȘ!VEDEȚI FRANCEZI,GERMANI,ITALIENI,SPANIOLI-DIN FORȚELE LOR PLĂTITE MERGÂND ȘI LUPTÂND ÎN UCRAINA ??? CĂ DESPRE UCRAINI-UNDE SUNT? NUMAI GEOANĂ-(NU DEGEABA ARE DE PURTAT ACEL EPITET ILIESCIAN)-KLAUS,CIUCĂ ȘI CIOLACU -VOR-SĂ- LUPTE-DUCĂ-SE ÎNVÂRTINDU-SE

 16. ”GOLANUL DE PELUZĂ”-MĂCAR NU NE TRIMITE SĂ LUPTĂM ÎN U”CRAINA- CUM O O FAC NATOIȘTII!

 17. Moldovenii scoliti nu dau doi bani pe acest papagal care vrea sa-i uneasca cu o tara falimentara pentru o suta de ani dar si securist-mafiota pentru totdeauna. Nu vor ca fii si nepotii lor sa plateasca pentru hotiile ‘inginerilor’ securisti romani. In ’90 Romania prezenta ceva pentru ei dar intre timp s-au convins ca cloaca europeana in care s-a bagat i-a fost fatala.

 18. GHINIONUL lui Simion este ca aceasta tarisoara Moldova are o identitate nationala istorica ce-i atesta statutul de tara.Ca exemplu, in cazul Transilvaniei cei de acolo trebuie sa se raporteze la istoria romanilor de dincolo de Carpati sau la istoria ungurilor. Moldovenii i-au recuperat cu mandrie pe marii romani Stefan cel Mare si Mihai Eminescu ca fiind ai lor in timp ce romanii ce se cred occidentali i-au abandonat la ordinele progresiste otravite dictate de stapanii UE. Este rusinos ca moldovenii blazati din Romania nu-si fac auzita vocea.

 19. @Contestatarul (mishteaux): de acord ca „retrocedarile au fost hotii crunte” (ba, mai degraba, acte de banditism ordinar din partea tradatorului de Nastase Adrian si complicilor), cu resul, însa, nu: vezi în ce-am scris mai sus, cauzele pierderii provinciei Moldova, înca de-atuncea rusificate, dupa WW2.

 20. Klacsoane ungure, chiar si pentru faptul ca s-ar aduce Romaniei peste 4 milioane de oameni cu mult mai inteligenti si mai talentati decat neamurile tale si tot ar fi un castig enorm pentru o tara aflata in prabusire iremediabila. Cei de peste Prut sunt oameni curajosi si fara complexe ce se bazeaza doar pe valoarea lor indiferent ca au emigrat la Moscova sau la Londra sau in SUA unde nu se considera niciodata mai prejosi ca cei de acolo. Au ascendentul Rusiei imperiale si apoi comuniste, tara care nu a fost invinsa de nimeni. Au rezistat celor mai vitrege timpuri dar nu si-au pierdut traditiile si limba.

 21. Bune sentimente, corecte, morale. Sa luam aminte si exemplu! Bravo, Domnule Simion!

 22. E statul „Ministerului adevarului” al lui Sandu, @Simioane. Si România Mare-i greu, daca nu imposibil, de realizat, în conditiile tradarii de catre oamenii ei politici de la vârf: Basarabia s-a pierdut sub Imperiul Otoman, la 1812, si România nu era gata s-o reprimeasca la finele WW1: tzara abia formata (la 1878) si c-un buget minim, armata aproape inexistenta si neînzestrata, capituleaza in fata Germaniei, pentru a reintra în razboi împinsa de la spate de Franta (generalul Berthelot, primul ministru Clemenceau, care voia sa-si soldeze conturile cu Germania: proclamarea, la 1871, a Imperiului German in Sala Oglinzilor de la Versailles si pierderea de care Franta a Alsaciei si Lorenei) … si-nainte de 1812, dupa Stefan cel Mare, diversi domnitori o tradeaza, de la Movila si pâna la fanarioti – si-n asa hal, ca prima carte-n limba româna e tiparita de Potiomkin, unul din favoriti Ecaterinei cea Mare a Rusiei, nemtoaica… -, pentru a fi pierduta iar, la finele WW2, prin Tratatul de Pace, si tot de la Versailles, din cauza participarii României la invadarea si cotropirea URSS, de catre Antonescu, in WW2, în care românii ajung pâna la Salingrad, unde, ca „recompensa” tara nu le ridica, dupa WW2, nici un momument al Eroilor. Plus ca, dupa 1989, România „americana” a „condamnat comunismul”, când, înainte si-n timpul WW2, comunistii au luptat pentru eliberarea ei de legionari si nazisti. Bucovina si Cernautii lui Eminescu, din Ucraina trebuie sa fie prioritatea României. Impreuna cu disparitia clicilor sorosiste din R. Moldova, Ucraina si România si asa-zisei „aliante strategice” a ultimei cu SUA = ocuparea cu baze militare a teritoriului tarii = românii = tzinte ale armelor de mare precizie fie americane (obiective civile din tara si civili au fost si-n WW2 INTENTIONAT bombardate/bombardati distrugator de americani si englezi), fie ruse.

 23. in niciun caz Moldova nu are istorie mai veche decat Romania. Romania a fost creata acum mai mult de douamii de ani. Pe hartile vechi (>500 ani) veti gasi: Romania, Germania, Slavonia, Tartaria…

 24. Bună!
  Axon un dusman al românismului!
  Poate fi rus sau ucrainian sau un moldobou. Nu ma interesează.
  AUR si Simion sunt de apreciat.
  Bravo lor!
  Așa este, r moldova o non entitate facuta de ruși pe o limba de pamant romanesc. E plina rusofili, rusofoni, trădători si ignoranți.
  Romania nu are nevoie de acesti rătăciți ignoranți , rusificati!

 25. In vremea lui Hitler a avut loc unirea fortata a Germaniei cu Austria, tari de limba germana amandoua dar cu carari istorice divergente si nu a mers, asa si cu Romania unita cu Basarabia,unire fortata de armata romana in 1918
  Rep Moldova trebuie sa-si lasata sa-si traiasca independenta

 26. Bună seara!
  E un Giga Intregitorul … cui?
  România nu are nevoie de rusificatii si ignorantii care vorbesc cu mândrie de moldoboi limba rusă la ei acasă!
  Nu ne interesează acesti rătăciți!

 27. O fi Simion cum o fi dar aici v- a dat la toti peste nas.Moldova e o creatie artificială ca si Urcacania! Punct .Cine zice altceva ori e prost ori comunist.

 28. @Ileana Rollanson,ești dată dracului de deșteaptă ce ești.Daca ești și frumoasă,junghi îți mai trebuie.

 29. Sigur ca Simion nu da pe-afara de mare inteligenta deci este clar ca nu le are nici cu exprimarea. Una a vrut sa zica si cu totul altceva a iesit mai ales ca el s-a adresat electoratului AUR format in procent de 10% din intelectuali de marca si 90% din ageamii care au inteles ca Simion uraste Moldova de peste Prut. Aceasta afirmatie prosteasca il va costa.

 30. Bună !
  Un ics ,rusofil,rusofon sau moldobou spune prostii.
  Si regatul Prusiei si regatul Bavariei,etc au exitat inainte de unficarea Germaniei la 1878.A fost secolul 19 secolul cand s-a făcut si unificarea Italiei.
  Acesi dusmani ai romanismului fac jocul Rusiei si dupa ei ar trebui sa apară in Europa voievodate medievale prin dezmembrarea unor state , numai Rusia să fie de la Marea Baltica până la Pacific.
  Niste ignoranți si nemernici.

 31. Ala de-si zice Andrei si Ionescu (!) a picat de fraier . Dovedeste ca face parte din acel procent de 90% de ageamii. Se confirma ce am afirmat.

 32. Trolacii Urcaci îi mușcă de 🌈 pe Simion și pe 🐳 ȘoȘo.
  Ei i-ar vrea tot pe măCiucă și pe Ciovrigar la Butoanele Coloniei Eșuate.
  Să mai ANÂMăgus 🥳ului PIANIzD de la Kiev.
  Grăbiți-vă la Rabotino-Cinci Bordeie, buey !
  Că se ÎNCHIDE, măR😜g…

 33. Unul de își zice ;Formulare total aiurea, numele sub csre posteaza il caracteaza perfect.

 34. Simioane,ce etnie ai,ce orientare sexuala si cine te impinge in fata?

 35. Țară lui Stalin a fost si un antidot de ieșire din componenta URSS ( faptul că există RS Moldovenească ) și care putea fi urmat de pasul unirii din 1991 . Dar adevărul este , că la acel moment , cu o Rusie ostilă și o Europa obedienta rușilor, era posibil că austro-ungaria sa ne lovească în moalele capului și să ne doboare definitiv, la momentul respectiv. Deși Congresul SUA a recunoscut dreptul României de a se unii cu Basarabia , în fapt ne slăbeam și mai rău poziția strategică prin cooptarea a inca 3mari comunități etnice , pe lângă comunitatea maghiară , complect ostile statului român (ruși , găgăuzi și bulgari) . Cred că la acel moment politicienii români au fost înțelepți , dar că astăzi statul lui Stalin trebuie sa se transforme în provincia României Basarabia . Rusul are destul pământ , pe care tot nefericit este , așa că mai trebuie învățat să nu mai rânjească la bunul vecinului și împreună cu Austro-ungaria să-și ardă gazul Gaspromului și să prăjească slana , prin stepele lor întinse și pustii.

 36. Daca esti Ionescu atunci Verner Claus este cancelarul fritzilor. Astia cu …escu sunt baieti destepti prin traditie. Nu este cazul tau care pari a avea adeneul ungurilor.

 37. Ce cauta agenti FSB ,fii si nepotii nivd istilor si evrei DECLARATI si nedeclarati in partidul AUR pe lista ministrilor????Ce emanatie de PARAZITI ,auziti ma fratilor la astia cum incearca sa va minta cu propaganda ieftina de clwnde Satde vacanta.

 38. @andrei ionescu
  -numai ca AZI respublik maldovskayia e o groapa de gunoi etnic
  nicidecum ” milioane de oameni cu mult mai inteligenti si mai talentati decat neamurile tale”
  cum scrie un dobitoc.

 39. Care limba ? Cea a TARII mama !
  Limba NOASTRA cea MAJORITARA se numeste ROMÂNESCÂ … INDIFERENT ca este DINCOACE de Prut sau DINCOACE de NISTRU.
  Si de aceeea … TARA NOASTRA se numeste ROMÂNIA … INDIFERENT ca este DINCOACE de Prut sau DINCOACE de NISTRU.

  „De la Nistru pân-la Tisa
  Tot românul plânsu-mi-s-a” (M. E. Doina, 1883).

  „Înainte de toate, chiar dacă tot acest neam a fost împărțit în trei ținuturi de căpetenie (despre care se va vorbi mai apoi), totuși toți se cheamă cu același nume de români [Romanorum nomine se appellant], disprețuind adică și dând de-o parte numele de valahi, care le-a fost dat de către popoarele barbare. Căci românii care trăiesc și astăzi în Transilvanianu-și dau numele de valahi, ci de români (martori îmi sunt toți locuitorii tuturor națiilor din Transilvania). Cei din Valahia își dau și ei la fel numele de români, iar țării lor de Țara Românească [Czarra Romanasca], adică terra Romana. Noi moldovenii la fel ne spunem români [nos Moldavi similiter nos Romanos dicimus], iar limbii noastre nu dacică, nici moldovenească (dat fiind că numele Moldovei și al moldovenilor este dat foarte de curând, cum vom spune mai apoi) ci românească, astfel că, dacă vrem să-l întrebăm pe un străin dacă știe limba noastră, nu-l întrebăm Știi moldovenește? [Scis Moldavice?], ci Știi românește? [Stii romaneste?]” (Dimitrie Cantemir, Despre numele antice și de astăzi ale Moldovei/1718-1719)

 40. Opozitia,
  Te-ai dus sa zgandari Moldova. Sigur ca acela care are nevoie de ajutor nu va sta sa croseteze clatite mentale ca ale tale. I-ai trollat cand lor nu le ardea de trolleala, iar ei au luat-o ca atare.
  Este placerea lor atunci ca te-au interzis. Asa ca rabzi, ce altceva crezi ca poti face in dragoste?

 41. De ce nu publicati postarea mea ? Contine doar date statistice (etnii, religii) comparative dintre R. Moldova si ROMÂNIA.
  R. Moldova :
  Ethnic groups (2014; excl. Transnistria)
  82.07% Romanians
  6.57% Ukrainians
  4.57% Gagauzes
  4.06% Russians
  1.88% Bulgarians
  0.85% other

  Religion (2014; excl. Transnistria)
  90.1% Eastern Orthodoxy
  1.7% other Christian
  0.3% other religions
  5.5% no religion
  2.4% unspecified

  ROMÂNIA
  Grupuri etnice
  89,3% români
  6,0% maghiari
  3,4% romi
  1,3% alte minorități etnice

  Structura religioasă (2011)
  ortodoxie (89,45%)
  romano-catolici (4,62%)
  reformați (3,19%)
  penticostali (1,92%)
  greco-catolici (0,8%)
  baptiști (0,6%)
  islamică (0,34%)
  atei (0,11%)
  nereligioase (0,1%).

  Exista vreo DIFERENTA semificativa (privind etnia si religia majoritara) dintre R. Moldova si ROMÂNIA ? NU.

  PS. Am luat datele statistice despre R. Moldova din wiki eng., iar datele statistice despre ROMÂNIA din wiki ro.

 42. @andrei ionescu,
  În caz că nu am fost clar: eu sunt orice_fil, pentru că iubesc toate culturile care există în Europa și în lume, iar pe cea din Rusia – țara a cărei populație face parte din unul dintre cele 3 mari grupuri etnico-culturale care au construit Europa de astăzi – o prețuiesc la fel de mult precum prețuiesc cultura nației în cadrul căreia m-am născut eu.

  Dl. Simion, deși înțeleg că e născut în Moldova, suferă de demență naționalistă română (sau negaționism etnic), dacă refuză să accepte faptul că moldovenii fac parte din alt grup etnic decât populația României și dorește eradicarea culturii lor, ceea ce, în caz că este însoțită de alte acțiuni (precum refuzul de a recunoaște limba moldovenească și predarea ei copiilor moldoveni) se înscrie în definiția etnocidului.

  Eu am fost foarte tolerant cu părerile dlui Simion și am respins acuzațiile care i se aduc cu privire la presupuse atitudini pro-legionare (acuzații cu care continui să nu fiu de acord), însă mi-e tot mai clar că acest individ nu poate primi încrederea cetățenilor care cred în principiile democratice și prezența lui – precum și cea a altor indivizi care gândesc ca el – în viața politică trebuie diminuată până la dispariție.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.