Sindromul Puiului de Cuc

Cucul face un singur ou pe care-l depune în cuibul unei alte păsări pentru a fi clocit împreună cu celelalte ouă.
Biata pasăre îi hrănește pe toți puii ieșiți din ouăle din cuib fără discriminare.
Dar puiul de cuc este mai mare, mai puternic și are nevoie de mai multă hrană.

Încet, încet îi elimina pe ceilalți puișori, frații săi vitregi, aruncându-i din cuib până când rămâne singurul stăpân beneficiar al hranei aduse de mamă.

În cuibul basarabeanului, cucul de la Răsărit și-a depus ouăle din care au ieșit puii de cuc care, încet, încet au devenit stăpâni pe cuib și au început să țipe în limba cucului cerând mâncare de la mama Basarabia.

Iar puii-basarabeni crescuți mari continuă să-i considere frați pe puii de cuc și să regrete timpul când trăiau împreună în același cuib, uitându-și frații aruncați de fratele mai mare.

În Basarabia s-a născut Sindromul Puiului de Cuc.

La fel a făcut cucul de la Răsărit peste tot pe unde a zburat și și-a depus ouăle.

Prin deportări și prin înfometare puii ceilalți au fost eliminați.

Iar astăzi, stoluri de cuci au năvălit în Europa și America unde își depun ouăle din care odraslele lor încearcă să-i elimine pe puii lumii care a construit o civilizație.

Ce vor face cucii când nu vor mai exista alte păsări care să clădească cuiburi și să le crească puii?
Mircea Popescu
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 16
Author

32 de Comentarii

 1. Povestea este valabila și în varianta occidentală. Puii de cuc veniți din vest si-au stabilit baza militara în Dobrogea și ne cer de mâncare. Alții care au sindromul puiului de cuc găozar, ne impune trecerea la pedofilie.
  Nici cutii nu mai sunt normali.

 2. Ce nu inteleg nationalistii e ca amintirea Imperiului nu se stinge atat de usor vezi cazurile de dupa caderea Imperiului Roman de Apus, vezi cazurile de dupa caderea Constantinopolului,pana si parlitul imperiu austro-ungar a ramas in amintirea traitorilor,vezi atata istorie de cca 2000 de ani.
  Decat o parlita de tara cu costuri mari sa tii atata politichie hoata si aiuristica,mai bine un bantustan cu un sef de trib,dar cu problemele interne rezolvate de altii

 3. Cucii sunt ‘civilizatii’ care au napadit cuiburile celor din Africa, din ambele Americi si de aiurea. Pe unii i-au aruncat din cuiburi, pe altii i-au pus la munca.

 4. @cel ingropat in prostie: Se vede din avion ca regreti imperiul austro-moghioresc.

 5. „Iar astăzi, stoluri de cuci au năvălit în Europa și America unde își depun ouăle din care odraslele lor încearcă să-i elimine pe puii lumii care a construit o civilizație.”kakaia civilizația-:hibridare cu islamiștii, vopsea pe opere de artă, trafic de persoane și organe, homosexualism exacerbat,–cucii din est sunt ucrainenii cât despre rușii anului 1812-cuibul basarabean era mai mult turcesc, iar „păsăricile” de dincolo de Prut au ouat ele ouă hibride!! DAR DE -NUMA RUȚI-S DE VINĂ!

 6. Ca Basarabia a fost pierduta inca de pe vremea lui Stefan Cel Mare in favoarea turcilor, care au pastrat-o pana in 1812, cand au luat-o rusii dupa unul din numeroasele razboaie cu turcii? Noi am reluat-o dupa vreo 430 ani, de la 1918 pana in 1940. In acesti peste 500 ani multe s-au schimbat in româneasca Basarabie…

 7. Nu vor sa înțeleagă nici măcar că Țara Românească și Moldova au fost sute de ani doar două beilicuri Otomane.
  Hadâmbul cu șnur de mătase n-avea nevoie decât de o Zi ca s-ajungă la Bucuresti/Iași și să descăpățâneZe beiul, a cărui tărtăcuță era dusă la Stambul în săculeț cu sare, măR😜g …
  ■] guitZă- eduKKatZia e PERNICIOASĂ -guitZă [■

 8. Romania apartine spatiului euro-atlantic…banii de acolo vin…cu acesti bani facem drumuri, restauram monumente istorice etc. unde te uiti in jur vezi „realizat cu fonduri europene”…rusii ne-au jefuit de doua tezaure, al doilea mai mare ca primul, plus petrol si grane vreme de 15 ani fara numar…romanii din Basarabia n-au forta balticilor sa arunce ei puii de cuc din cuib…din pacate

 9. Cu fondurile mafiotilor europeni in cardasie cu cei ai nostri restauram monumentele unguresti, cetatile romanilor sunt lasate in continuare in ruina. Sorosistii la indemnul celor de afara scriu noua istorie a Romaniei dar fara romani.

 10. tibi1 Foarte frumoasa adeziunea.. Abia astept sa vina si ceilalti gascani sa isi reafirme sclavia catre inalta poarta din vest.

 11. unirea cu Moldova de la est de Prut ar face ca procentul maghiarilor să scadă sub 5%. în plus față de asta ei au o datorie față de Moscova.

 12. conform acestui articol partidele de dreapta au dreptate când se opun migrație sau suntem ipocriți ?

 13. ,,Romania apartine spatiului euro-atlantic…banii de acolo vin…,, bla bla bla
  bey coprofagule ,fiecare tara din UE cotizeaza cu bani care sunt distribuiti metodic ,unde este cazul !
  crezi ca banii care vin cad din cosmos ?
  spre nestiinta de bolovan ,de cand ROMANIKA a intrat in UE a primit mai putin decat suma cu care a cotizat !
  „realizat cu fonduri europene” este doar propaganda impotentilor care nu pot sa mai fure cat vor ,ca tre sa le justifice !
  Ia spune bolovane care sunt ,,cele doua tezaure ,,?
  Si datoriile de razboi ,ca ai distrus toata partea europeana a URSS,ai ucis impreuna cu Wehrmacht 27 milioane de sovietici,
  ai violat si jefuit,ai ucis civili in masacrul de la odesa ,stalingrad,etc cine le plateste jigodie ?
  TU ESTI PUI DE CUC PE AICI ,CA ROMAN NU ESTI !

 14. spune unul ceva in rara lui, cum sar trolii rusi in sus. Or fi din cuibul nostru, din cel al moldovenilor sau din cel sovietic?
  Ar fi culmea sa traiasca, mai in apropierea centrului capitalei!

 15. Asa a ajuns Șoșoacă in PE. Puii de cucrus au ametit diaspora românească.

 16. Încă din capul locului trebuie precizat faptul că pentru Moldova reprezentativă este culoarea roșie, nu cea galbenă, pentru că steagul tradițional moldovenesc este capul de bour pe fond roșu, pentru că… dar cine să mai țină minte simbolistica steagului tricolor al României?! (iar pentru Muntenia culoarea reprezentativă este cea albă dar nu ne mai legăm aceste aspecte).
  Dl. P – născut, din câte înțeleg, într-un teritoriu bulgăresc, colonizat de munteni – habar n-are că în „cuibul moldoveanului” cucul de la răsărit și cucul de la apus și-au depus ouăle și și-au crescut puii împreună timp de câteva sute de ani și niciunul din frați nu i-a alungat pe ceilalți frați ca să-i rămână lui hrana mamei; stimatul domn poate că nu știe că puii-moldoveni au devenit pui-basarabeni doar când mama cuibului a devenit Rusia – adică niciodată n-a existat o „mamă-Basarabie”.

  Hai să ne uităm la cuibul dumnealui: a fost luat de mama „puilor de cuc” și dat strămoșilor săi, care i-au colonizat teritoriul cu „puii lor de cuc” – puii-români – în timp ce „prin deportări și prin înfometare puii ceilalți [puii-tătari, turci, bulgari] au fost eliminați”.
  Ce vrea deci să ne transmită cu acest articol un „cuc” ieșit dintr-un ou depus de înaintașii săi în „cuibul” altor popoare?!

 17. Puii de Cuc a lui Soros FSC același lucru acum în Moldova.. N-am auzit-o pe Sandu despre unire.. Am auzit-o ca cica agricultura pentru Moldova nu e o ramură prioritară.. L-a apucat pesemne pe Domn de picior..
  Dacă va varati între ruși și ucraineni nu ganditi ca rușii nu vor face același lucru..

 18. Maia-Oaia si gasca ei nu sunt tot pui de cuc? Usereii de la noi nu sunt la fel? Clotilda ce e?

 19. Mircea Popescu
  (sa-si expuna cnp.ul,sint multi;nu strica nici cv.ul)
  se exprima eliptic -cucul de la Răsărit-
  pare ca nu stie de „chestiunea evreeiasca”

 20. PIBul Romaniei s-a triplat de la intrarea in UE la fel salariul mediu care acum e peste 1000 euro…inainte de 2007 oamenii se inghesuiau sa plece pe banii astia, acum incep sa se intoarca acasa. Un sofer la Umbrarescu ia 2000 de euro in mana. La asta au contribuit fondurile de coeziune, la micsorarea decalajului intre tarile UE. Cu ce am ramas dupa ultima invazie „frateasca” care ne-a lasat in c… gol. DE ce nu au aplicat si rusii un plan Marshall cum au facut americanii. Ei doar ne ameninta cu exterminarea de trei ori pe saptamana…

 21. @ics:

  Aceleasi baliverne mincinoase de copeicar, ratacit pe cimpii propagandei staliniste.

 22. ce pui de cuc tinere? romania a fost creata de rusia prin regulamentele organice ale lui kisselef, eliberata prin razboiul ruso-turc si inzestrata cu dobrogea drept compensatie pentru bugeac. despre ce vorbesti?

 23. Redactiei:

  Care este motivul pentru care mi-ati respins comentariul adresat lui abadon, fara ca macar sa treaca prin moderare?

  Nu am folosit absolut nici o expresie derogatorie, nici idei care sa contravina normelor de publicare. Care este deci motivul neacceptarii, altul decit ca favorizati pe cel caruia ma adresez?

 24. Aceasta publicatie, prin felul cum modereaza comentariile, a devenit coloana a 5-a a propagandei ruse in media romaneasca.

 25. Am refacut comentariul catre abadon si l-am trimis iar. A fost respins iar, fara a fi macar retinut pentru moderare.

  Daca aberatiile unuora ca ics, axon, acum abadon, pot fi acceptate la o adica, in virtutea preasfintei libertati de opinie, respingerea din oficiu a comentariilor care le combat nu poate insemna decit promovarea partizana a ideiilor acestora, toate in spiritul propagandei ruse, adesea de inspiratie bolsevic-stalinista.

 26. Pentru că intenționez sî mă râd mult timp de dta, te ajut eu: există un sistem de moderare automată, care elimină imediat mesajele în cadrul cărora există anumiți termeni; dau doar un singur exemplu, lăsându-ți plăcerea să le descoperi singur pe celelalte: dacă te apuci să scrii numele consacrat al ideologiei socio-politice adoptată și promovată Hitler (și mai nou de NATO alături de Ucraina), mesajul dtale va fi șters automat, fără nicio intervenție umană; așa că vezi ce idioțenii (sau lucruri controversate pentru Cotidianul) scrii înainte să te plângi că are cineva ceva cu mesajele dtale.

 27. @ics:

  Nu am folosit acei termeni si nici alte exprimari, tie permise, de exemplu ceea ce spui despre NATO si Ucraina.

 28. Mai bine syndromul Stockholm al puiului de cuc=dac, ca sa fiim mai documentatzi. In regiunnea aceasta ca shi la noi, Kooku Bau au fost khazarii shi nu rushii adevaratzi, ei de fapt fiid la inaintarea la asimilarea noilor teritorii, dominand noua societate ca sa faca bussines penru Tzar, dar shi ai lor, ca sa mai prospere. La noi venind pe tancuri, au ocupat case boiereshti, lasand la o parte chibutzul PCR, ca incepand devalizarea de lucruri de valoare, ca de aia Ceashka a facut Legea Patrinomiului. Au ajuns in ziua de azi sa ne bage la shcoala istoria lor, asta pe post de substitut la otrava chibutzului PCR, pentru ca alba neagra a tov.Ylici a vrut sa se afirme, necitind shi lipsind la shcoala elementara de pe vremea Regelui nostru, pe care l-a alergat mai ceva ca altceva=Olympiada, nevoit sa ascunda urmele cu cei 2 regi shi u imparat=verishorii lui, daruitzi cu coroane de aur de la BNR de veshnicul securici Manoli. Deci istoria se repeta ex.Roller, Putin, samd. Kolonia noastra le-a dat totushi o pane alba.
  O zi buna.
  Con
  P.S. Chibutzul continua shi azi politica lor WW2 a alogeniilor Hitler&Stalin=Syndrom major al lor

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.